bela51 Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Piękna jest. Myslałam, ze juz dawno ma dom... Quote
łodzian3333 Posted December 17, 2010 Author Posted December 17, 2010 W sumie wcześniej nie była nigdzie Szanta ogłaszana. Dopiero teraz - jak ją podleczyłam - nie chciałam nikomu wydawać jej chorej. Teraz mam pewność ze jest zdrowa. Jej opis wstawiłam na pierwszą stronę - nie sądzę żeby to była łatwa adopcja, ze względu na jej zdecydowany charakter. Quote
beka Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 Tak samo zachowywał sie owczarek Borys - wypisz wymaluj. Pojechał do Jamora (który był nim zachwycony :)). Był u mnie 3- 4 miesiące, u Jamora ok 2 i jest juz w nowym domu :) I jej się uda Quote
łodzian3333 Posted December 23, 2010 Author Posted December 23, 2010 beka wysłałam do Ciebie maila kilka dni temu z prośbą o ogłoszenia dla Szanty, chciałam się tylko upewnić ze mój mail dotarł i zapytać czy mogłabyś pomóc w tym temacie Quote
łodzian3333 Posted December 31, 2010 Author Posted December 31, 2010 Szanta życzy wszystkim wszelkiej pomyślności w Nowym Roku i prosi o pomoc w ogłaszaniu... Quote
Mysza2 Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 jestem na zaproszenie, ale mogę tylko podnieść , za dużo tych bied :(:( Szanta jest śliczna :) Quote
beka Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Mozesz napisać jakiś krótki tekst, bo opis przysłaś wyczrpujacy tylko ogłoszenia maja czesto limitowaną ilośc znaków Quote
piechcia15 Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 jak takie cudo może jeszcze nie mieć ds:(?? przecież to bóstwo!! wygląda jak rasowiec....ma ogłoszenia itp? Quote
Anna_33 Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Dziekuje za zaproszenie. Pokazalam madrej osobie ;-) watek, moze cos wymysli:-) Quote
łodzian3333 Posted January 5, 2011 Author Posted January 5, 2011 Dziękuję wszystkim za odwiedziny w imieniu swoim i Szanty, zwłaszcza dzisiaj jest mi potrzebna wiara i nadzieja na jutro. Mój 14letni onek znów poczuł się dużo gorzej. Wiem że może już z tego się nie podnieść. Okazało się ze mój koń w wyniku ślepoty miesięcznej (końska choroba) stracił całkowicie wzrok w jednym oku a drugie jest poważnie zagrożone. Inny koń zakuł sie i jest własnie w drodze do kliniki na Służewcu - wierzymy że mu tam pomogą aczkolwiek wet mówił o ostrożności w optymiźmie. To wszystko się stało w ciągu kilku ostatnich godzin. Mam dość.... Postaram się jak najszybciej napisać coś mądrego i krótkiego, ale z drugiej strony chciałabym żeby wszyscy mieli jasność co do charakteru Szanty i mieli pewność że takiego właśnie psa chcą. Quote
bros Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 jestem , podnoszę Szante w górę, Łodzian trzymaj się kochana. Quote
łodzian3333 Posted January 7, 2011 Author Posted January 7, 2011 dziękuję za odwiedziny a Szanta wszystkich pozdrawia porobię jej nowe zdjęcia w poniedziałek wstawię Quote
beka Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Na allegro taki długi tekst może byc ale inne portale maja ograniczona ilość słow /znakow w ogłoszeniu Trzymam kciuki za zdrowie twoich zwierzaków Quote
łodzian3333 Posted January 10, 2011 Author Posted January 10, 2011 Dziękuję za kciuki, niestety w jednym przypadku nie pomogły. Beka a co jest najważniejsze w ogłoszeniu? Na co zwrócić szczególną uwagę? Quote
łodzian3333 Posted January 12, 2011 Author Posted January 12, 2011 Skróciłam tekst ogłoszenia: Szanta ONKA (3 lata) z łódzkiego schroniska szuka Domu. Była tam dwa miesiące. Jej wcześniejsza historia nie jest znana. Aktualnie jest zdrowa, odrobaczona i zaszczepiona. Co do sterylizacji schronisko wydało ją jako wysterylizowaną, natomiast ja nie jestem co do tego na 100% przekonana. Koty niestety goni, aczkolwiek nigdy nie zetknęła się z żadnym bezpośrednio. Niestety ma bardzo zaborczy charakter. Nieustannie walczy z moimi pozostałymi dwiema sukami. Jest dużo lepiej niż na początku, spięcia zdarzają się coraz rzadziej ale jednak. Natomiast z moim samcem ONKA zgadza się. Według mnie nadaje się do domu z innymi sukami, a najlepiej gdyby była jedyna. Szanta jest sunią, która powinna mieszkać ze swoimi ludźmi w domu, w mieszkaniu. Idealnie się do tego nadaje. Nie brudzi, nie niszczy, nie wyje, nie narzuca się. Natomiast wszelkie próby pozostawienia jej na zewnątrz domu kończyły się nie za dobrze. Po pierwsze próbowała wskakiwać do domu przez zamknięte okna. Umie otwierać drzwi z klamki, więc próbowała dostać się przez drzwi wejściowe, uszkadzając je swoimi pazurami. Zostawiona w kojcu cały czas szczeka, aż do ochrypnięcia i cały czas próbuje się wydostać. Jest bardzo skoczna, przeskakuje przez siatkę czy płot. Cały problem znika kiedy spędzamy czas wspólnie na podwórku. Zna podstawowe komendy. Na spacerach zachowuje się bardzo poprawnie. Bardzo ciągnie na smyczy, aczkolwiek przywołana do porządku ładnie chodzi przy nodze. Nie atakuje innych psów, wręcz z wielką chęcią je omija. Spuszczona bardzo się pilnuje i przychodzi zawołana. Ma bardzo silny popęd na aport, uwielbia tak się bawić. Bardzo chętnie skacze. Podobnie uwielbia zabawę w chowanego, tropienie czy szukanie przedmiotów. Widać, że ktoś z nią pracował wcześniej. Szanta nie jest psem towarzyszem, to typowy pies OBROŃCA. Więc jeśli ktoś chce mieć psa do którego każdy może podejść i go pogłaskać to Szanta nie jest dla niego. Natomiast jeśli ktoś chce czuć się bezpiecznie na spacerach czy wieczorem w parku Szanta jest dla niego. Każdy kto zbliży się do nas (do mnie, męża, mojego 9-letniego syna) jest zagrożeniem przed którym należy nas bronić. Toleruje dwie babcie i naszych przyjaciół, którzy najczęściej do nas wpadają. Podobnie choć bardzo cicha w mieszkaniu, ilekroć ktoś zadzwoni do drzwi lub stanie u bramy Szanta to głośno sygnalizuje. Nie ma szans by taki gość mógł sam wejść do domu czy na podwórko. Przypuszczam że skończyć mogłoby to się jakimś pogryzieniem. Włączają jej się też obrończe instynkty na spacerach. Jeśli idzie na smyczy (kiedy biegała luzem taka sytuacja nie wystąpiła) i ktoś gwałtownie się do nas zbliży, zostanie na pewno ostrzeżony i obszczekany, także musi chodzić bezwzględnie w kagańcu. Jeśli chodzi o stosunek Szanty do mnie, męża czy syna to jest on bezbłędny i bardzo delikatny. Jeśli chodzi o tą obronę i w zestawieniu z tym że tak sporo umie i rozumie wydaje mi się, że poprzedni właściciel rozpoczął szkolenie w tym kierunku. Kontakt do mnie 605 97 35 79 Quote
łodzian3333 Posted January 13, 2011 Author Posted January 13, 2011 Szanta właśnie dostała cieczkę, a więc tak jak podejrzewałam nie jest wysterylizowana Quote
beka Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 No to klops. Trzeba ja koniecznie ciachnac przed adopcja :( Quote
Ania i Kajber Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 łodzian3333 napisał(a):Szanta właśnie dostała cieczkę, a więc tak jak podejrzewałam nie jest wysterylizowana No to niedobrze, trzeba będzie jeszcze tę sterylkę załatwić. Quote
aganela Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 podnoszę Szantę,a owczarku obiecałam,że zrobię jej ogłoszenia... i oto jest allegro : http://allegro.pl/show_item.php?item=1426405144 ale w sytuacji jej cieczki...nie wiem czy wykonywać kolejne,czy czekać? Quote
aganela Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Szanta ma już 1 obeserwatora i 97 wejść,za jeden dzień... Quote
łodzian3333 Posted January 23, 2011 Author Posted January 23, 2011 widziałam teraz 148 wejść bardzo dziekuję za pomoc i ogłoszenia oczywiście przed adopcją ją wysterylizuję myślę żeby poczekać - to i tak kwestia miesiąca, a co wy myślicie dziewczyny? bo może szukać jej domu mimo to? Quote
Recommended Posts