Ania i Kajber Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 łodzian3333 napisał(a):Szanta odwiedziła dziś znów weta Biegunka w miarę opanowana Nadal stan podgorączkowy, powiększone węzły chłonne ale gardło już mniej zaczerwienione. Z bardzo dobrych wiadomości: Tajga - ta druga owczarka, prawdopodobnie pojedzie do swojego nowego domu Dobrze, ze Szanta dochodzi do zdrowia. Na razie czekam na ostataeczną decyzje ze strony ze strony potencjalnych chętnych na Tajgę- zastanawiaja sie jeszcze nad staruszka SALSĄ. A w tzw."międzyczasie" chcę pokazać cioteczkom dwa starsze schroniskowe ON-ki, czekające na dom na MARMUROWEJ: ARES nr.48 :WIZYTIOWKA:http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index.php?co=psy&nr=5072 GOTYK nr.564: WIZYTÓWKA: http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index.php?co=psy&nr=5033 Quote
ilon_n Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 podrzućcie tam różne młodsze ONkowate sunie .. jest chętny domek dla jednej .. podaję link do źródla informacji:: http://www.dogomania.pl/threads/180104-dwa-Smutasy-terierowate-duze-od-lat-w-schronie!-szukaja-dt-na-cito?p=15426262&viewfull=1#post15426262 Szantę już tam umieściłam w prpozycjach, ale trzeba przeanalizować jej potrzeby i warunki domu .. Quote
łodzian3333 Posted September 26, 2010 Author Posted September 26, 2010 Szanta ładnie je. Biegunka na tą chwile opanowana. Nadal leczymy zapalenie górnych dróg oddechowych. Z resztą watahy znakomicie się już dogaduje. Natomiast broni nas przed jej nieznajomymi osobami. Zaskoczyła nas - odwiedził nas znajomy. Szanta jak zwykle leżała w domu pod stołem. Nagle wyskoczyła spod stołu z zębami - chciała zaatakować gościa. Na szczęście stanowcze krzykniecie wystarczyło by ją powstrzymać. Kilka nowych zdjęć: Quote
Ania i Kajber Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Pozdrawiamy szantę i jej opiekunów :-). Quote
łodzian3333 Posted September 27, 2010 Author Posted September 27, 2010 Byłyśmy z Szantą ponownie u weta. Z gardziołkiem już całkiem nieźle, biegunka też opanowana. Sierść odrasta. Powolutku wychodzimy na prostą.......... I w sobotę dzwonił chętny na Szantę. Bardzo prosił by nie była sterylizowana, bo narodziny szczeniaków to takie wielkie przeżycie............. Zobowiązał się nawet do napisania oświadczenia, że wszystkim szczeniakom znajdzie dom. A sterylizacja to tak naprawdę okaleczanie i znęcanie się nad zwierzętami. Quote
muka1 Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 no ,no, jaki dobry i wrażliwy człowiek....Dwa mioty w roku i będzie co przeżywać przy szkiełku..... Quote
andzia69 Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 podesłałam sunieczkę chętnej pani z Myszkowa - dzwoniła o naszą oneczkę, ale ona juz nieaktualna wiec wysyłam pani propozycje - gdyby coś to dam znać:) Szanta strasznie chudziutka dalej:( Quote
IVV Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 jak czytam o takich nienachapanych ......to mnie ......bierze:angryy: najgorsze jest to ,ze taki w koncu znajdzie gdzies suczyne ,ktora zamorduje w takiej pseudohodowli:angryy::angryy::angryy::angryy: Quote
Ania i Kajber Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 IVV napisał(a):jak czytam o takich nienachapanych ......to mnie ......bierze:angryy: najgorsze jest to ,ze taki w koncu znajdzie gdzies suczyne ,ktora zamorduje w takiej pseudohodowli:angryy::angryy::angryy::angryy: Dokładnie, a przychówek da sąsiadowi, który wprawdzie potrzebował psa i był umowiony na owczarka ze schroniska lub ogłoszenia, ale zadzwoni i podziekuje, bo "właśnie dostał szczeniaka.." Quote
milka74 Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Piękna niunia, na pewno znajdzie porządny dom. Quote
Ania i Kajber Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 [quote name='łodzian3333']. Nowy pomnik przed muszlą na Zdrowiu postawili- pomnik psa-spacerowicza? :-). Quote
łodzian3333 Posted October 6, 2010 Author Posted October 6, 2010 na to wygląda - pomnik Psa-spacerowicza "Ania i Kajber" kiedy mogłabym podjechać do schronu z Szantą na szczepienia przeciwko wirusówkom? Quote
łodzian3333 Posted October 28, 2010 Author Posted October 28, 2010 Witajcie po dłuższej przerwie Szanta już prawie ze wszystkiego wyleczona. Prawie bo jeszcze od czasu do czasu się drapie. Myślę ze najwyższy czas porobić jej ogłoszenia i szukac domu, także bardzo proszę wszystkie dobre duszyczki o porobienie Szancie ogłoszeń. Za wszelką pomoc z góry bardzo dziękuję. Zdjęcia i opis sunie mogę przesłać . Quote
beka Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 Co u Szanty, moze ma już domek?? Jeśli nie to wyślij mi opis i zdjęcia. Bede robić ogłoszenia swoim psom to i jej troche zrobię. [email protected] Quote
łodzian3333 Posted December 13, 2010 Author Posted December 13, 2010 Oto kilka aktualnych zdjęć. Szanta nadal szuka domu... wyleczyłam ją już ze wszystkiego co miała (mam nadzieję) i spokojnie można ją ogłaszać Quote
łodzian3333 Posted December 15, 2010 Author Posted December 15, 2010 Tu wątek Szanty na owczarku http://www.owczarek.pl/forum/forum_posts.asp?TID=16971 Quote
łodzian3333 Posted December 16, 2010 Author Posted December 16, 2010 hop hop podnoszę Szantę jest już gotowa do adopcji a potrzebuje wyrozumiałego i cierpliwego domu Quote
Recommended Posts