Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

mam dom dla grzywacza gdyby był jakiś w potrzebie, bo dzwoniła do mnie już po raz drugi w sprawie tego z Pabianic co słuch po nim zaginął, więc może inny psiak by skorzystał. Babka jest z Jarocina ma hotel dla psów, ale psa chce dla siebie prywatnie

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='piechcia15']mam dom dla grzywacza gdyby był jakiś w potrzebie, bo dzwoniła do mnie już po raz drugi w sprawie tego z Pabianic co słuch po nim zaginął, więc może inny psiak by skorzystał. Babka jest z Jarocina ma hotel dla psów, ale psa chce dla siebie prywatnie[/QUOTE]

jest biedna psinka, całkiem podobna do grzywki: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/218213-Maleńka-kudłata-starowinka-ze-schroniska-pilnie-szuka-choćby-DT[/URL]

moze sie spodoba.

• 1 month later...
Posted

jak to dzisiaj czytałam to najpierw rozpacz a póżniej złość we mnie wzrastała,jak można do czegoś takiego dopuścić:(
ok 60 grzywek w strasznych warunkach,w potwornym stanie:(
może ktoś z was pomoże i jak będzie potrzeba da im dt lub ds
[url]http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150494594808501.394186.335087058500&type=3[/url]
dla tych co nie są na FB

[URL="http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150494594808501.394186.335087058500&type=1"][/URL][URL="http://www.facebook.com/media/set/comments/?set=a.10150494594808501.394186.335087058500"][/URL][URL="http://www.facebook.com/ajax/photos/sets/tags_fetch.php?set=a.10150494594808501.394186.335087058500&fbid=10150494595923501"][/URL]

Posted

dla tych co nie są na FB opis sytuacji:
[URL="http://www.facebook.com/ajax/photos/sets/tags_fetch.php?set=a.10150494594808501.394186.335087058500&fbid=10150494595923501"][/URL]
[B]Koszmar zwierząt pod Wrocławiem (20 gru 2011 r.[/B]

Autor: [URL="http://www.facebook.com/pages/EKOSTRA%C5%BB/335087058500"]EKOSTRAŻ[/URL]

W niewielkiej miejscowości pod Wrocławiem mimo świąt trwa koszmar zwierząt. Oto jak sobie żyją rodowodowe grzywacze chińskie: zarówno wystawowe championy jak i „odpady poprodukcyjne”, wsobnie hodowane przez kilka pokoleń. Z chęci zysku i z patologicznej miłości dla wzorca rasy, bo na pewno nie dla zwierząt. A potem też z bezradności. Hodowla zarejestrowana jest w Związku Kynologicznym w Polsce. Ok. 60 grzywaczy żyje na kafelkach ciemnych korytarzyków nieogrzewanej willi. Stłoczone, bez dostępu do wody, niewłaściwie i niezbyt obficie karmione (eufemizm), skrajnie zaniedbane pielęgnacyjnie, oblepione własnymi odchodami, w warunkach skrajnego niechlujstwa, w stanie nieleczonej choroby, bez jakichkolwiek dokumentów potwierdzających jakąkolwiek opiekę weterynaryjną. Dodatkiem do tego krajobrazu nędzy i rozpaczy są m.in. utrzymywane bez jedzenia i w zbyt małych kantarach konie. EKOSTRAŻ zawzięcie prowadzi interwencję mimo okresu świątecznego w porozumieniu i życzliwej współpracy m.in. z Powiatowym Lekarzem Weterynarii we Wrocławiu. Będzie potrzebna pomoc finansowa i pomoc w adopcji zwierząt.

Posted

[quote name='Roch']Kochani ,poszukujemy transportu dla grzywacza z ekostrazy ktoryemu zapewniamy dt :)gdyby ktos z Was Waszych znajomych jechal z Wroclawia do Warszawy bardzo prosze dajcie znac ,dorzucimy sie do beznzyny.BArdzo chcemy pomoc tym biedaczkom prosimy was :)psiak jest malutenki[/QUOTE]

Czy ten DT jest u Ciebie?

Posted

[quote name='Roch']Oczywiście :)[/QUOTE]

To bardzo fajnie, ze masz taką możliwość :)

Widzę, ze na różnych wątkach oferujesz dom psiakom małych ras, chichuchua i innych.

Czy masz dużo swoich psów? tak pytam z ciekawości ;)

Posted

Psiaka mamy jednego Grande ,jest to sunia shih tzu 4mies(docelowo beda dwa-jestem zwolennikiem zasady ze psiakow w domu powinno byc nie wiecej niz ludzi).DT zajmowalem sie juz wczesniej przed pojawieniem sie nasze malenkiej,potem zawiesilem dzialanosc na 4mie zeby malenka sie zadomowila.Przez ten czas pomagaliśmy wirtuanie,teraz niesmiło wracamy:)Mozliwosci sa ,mamy mieszkanko z ogrodem ,uprawiam zawod wolny wiec psiaki maja stala opieke,robimy im filmiki promocyjne,fotki ,ogloszenia.ZErknij w moj album "udalo sie pomoc"tam sa fotki cudeniek ktorym pomoglismy:)staramy sie tez wspierac fundacje w pomocy doraznej.Mamy kontakt z salonem kosmetycznym ktory zobowiazał sie pomoc w ogranieciu siersci naszego tymczasowicza.PSiaki zabieramy pojedynczo ,ale pomoc mozemy wiecej niz jednemu:).Z powodu GRanduni zdecydowalismy ,że teraz beda to male psiaki i raczej sunie.POmagamy ile mozemy ,ale opieke weterynaryjna pozostawiamy po stronie fundacji .PRzyszlych wlascicieli sprawdzamy,popisujemy umowy przedadopcyjne i zobowiazujemy ich do kontakow poadopcyjnych.Staramy sie jak mozemy ,wpadam na rozne pomysly promcji psiakow,lapiemy kontakty i jakos sobie radzimy puki co:)

Posted

[quote name='Roch']Psiak mam jednego Grande jest to sunia shih tzu 4mies.dt zajmowalem sie juz wczesniej przed pojawieniem sie nasze malenkiej,potem zawiesilem dzialanosc na 4mie zeby malenka sie zadomowila.TEraz niesmiło wracamy:)mozliwosci sa ,mamy mieszkanko z ogrodem ,uprawiam zawod wolny wiec psiaki maja stala opieke,robimy im filmiki promocyjne,fotki ,ogloszenia.ZErknij w moj album "udalo sie pomoc"tam sa fotki cudeniek ktorym pomoglismy:)staramy sie tez wspierac fundacje w pomocy doraznej.Mamy kontakt z salonem kosmetycznym ktory zonowiazał sie pomoc w ogranieciu siersci naszego tymczasowicza.PSiaki zabieramy pojedynczo ale pomoc mozemy wiecej niz jednemu:).Z powodu GRanduni zdecydowalismy ze teraz beda to male psiaki i raczej sunie.POmagamy ile mozemy ale opieke weterynaryjna pozostawiamy po stronie fundacji .PRzyszlych wlascicieli sprawdzamy,popisujemy umowy przedadopcyjne i zobowiazujemy ich do kontakow poadopcyjnych.Staramy sie jak mozemy ,wpadam na rozne pomysly promcji psiakow,lapiemy kontakty i jakos sobie radzimy puki co:)[/QUOTE]

Dzięki za wyjasnienia :)

o, zawód wolny, może też jesteś plastykiem?
podaaj link do albumu, z przyjemnością obejrzę foty Twoich podopiecznych :) dobre fotki to połowa sukcesu w adopcjach :)

Cieszę się, że pomaga Ci jakaś fundacja, bo jak pewnie wiesz, psiaki z pseudohodowli, często wymagają leczenia i długotrwałej pracy z behawiorystą, a to wszystko niestety jest bardzo kosztowne, nie wspominam nawet o sterylizacji, która w Warszawie chyba teraz ok. 300zł albo i więcej.

Posted

[quote name='Roch']Dom tymczasowy zapewnia tymczasowa opieke nad zwierztami ,nie placi za ich leczenie i nie ponosi kosztow sterylizacji, napewno o tym Wiesz.[/QUOTE]

Oczywiście, że wiem, dlatego fajnie, że współpracujesz z jakąś Fundacją ... wspominasz o tym w poprzednim poście .

Daj proszę, linka do albumiku, o którym wspominasz, chętnie zobaczę psiaki, którym pomogliście w dt.

Posted

chyba nie ma jeszcze wątku na dogo:(jest wątek na FB
kkasiiiar żle doczytałaś te psy pochodzą z hodowli zarejestrowanej z ZKwP:( przykre:(zamiast dawać dobry przykład tacy ludzie robią złą opinię porządnym hodowcom

Posted

[quote name='lili13']chyba nie ma jeszcze wątku na dogo:(jest wątek na FB
kkasiiiar żle doczytałaś te psy pochodzą z hodowli zarejestrowanej z ZKwP:( przykre:(zamiast dawać dobry przykład tacy ludzie robią złą opinię porządnym hodowcom[/QUOTE]

Jak zobaczylam takie zdjecia pomyslalam o pseudo...masakra!!

Posted

[quote name='Roch']Dom tymczasowy zapewnia tymczasowa opieke nad zwierztami ,nie placi za ich leczenie i nie ponosi kosztow sterylizacji, napewno o tym Wiesz.[/QUOTE]
A nieprawda.My zapewniamy całkowicie BDT. W razie potrzeby ratuję się bazarkami.Jak na razie raz korzystałam z pieniędzy ze Sterylkowej Skarpety, do której zresztą wpłacam co miesiąc parę złotych.
Właśnie trafiłam na sprawę grzywaczy i słabo mi się zrobiło. Będę starała się namówić męża na DT dla jednego golaska.
Mąż się zgodził :multi:

Posted

[B]Poker :loveu:[/B][B] jesteście wspaniali :multi::multi::multi::multi: wiedziałam, że można na Was liczyć !!![/B]

edit.:

ojej, doczytałam na fb, że poszukiwane są DT tylko z Wrocławia bądź okolic, natomiast DS szukają w całej Polsce. Nie wiem, czy to prawda, trzeba sprawdzić u źrodła, czyli w Ekostraży.