Ewanka Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 Można mieć jedynie nadzieję, że pies trafił do jakiś sensownych ludzi. Quote
piechcia15 Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 mam dom dla grzywacza gdyby był jakiś w potrzebie, bo dzwoniła do mnie już po raz drugi w sprawie tego z Pabianic co słuch po nim zaginął, więc może inny psiak by skorzystał. Babka jest z Jarocina ma hotel dla psów, ale psa chce dla siebie prywatnie Quote
paniMysza Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 [quote name='piechcia15']mam dom dla grzywacza gdyby był jakiś w potrzebie, bo dzwoniła do mnie już po raz drugi w sprawie tego z Pabianic co słuch po nim zaginął, więc może inny psiak by skorzystał. Babka jest z Jarocina ma hotel dla psów, ale psa chce dla siebie prywatnie[/QUOTE] jest biedna psinka, całkiem podobna do grzywki: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/218213-Maleńka-kudłata-starowinka-ze-schroniska-pilnie-szuka-choćby-DT[/URL] moze sie spodoba. Quote
lili13 Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 jak to dzisiaj czytałam to najpierw rozpacz a póżniej złość we mnie wzrastała,jak można do czegoś takiego dopuścić:( ok 60 grzywek w strasznych warunkach,w potwornym stanie:( może ktoś z was pomoże i jak będzie potrzeba da im dt lub ds [url]http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150494594808501.394186.335087058500&type=3[/url] dla tych co nie są na FB [URL="http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150494594808501.394186.335087058500&type=1"][/URL][URL="http://www.facebook.com/media/set/comments/?set=a.10150494594808501.394186.335087058500"][/URL][URL="http://www.facebook.com/ajax/photos/sets/tags_fetch.php?set=a.10150494594808501.394186.335087058500&fbid=10150494595923501"][/URL] Quote
lili13 Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 dla tych co nie są na FB opis sytuacji: [URL="http://www.facebook.com/ajax/photos/sets/tags_fetch.php?set=a.10150494594808501.394186.335087058500&fbid=10150494595923501"][/URL] [B]Koszmar zwierząt pod Wrocławiem (20 gru 2011 r.[/B] Autor: [URL="http://www.facebook.com/pages/EKOSTRA%C5%BB/335087058500"]EKOSTRAŻ[/URL] W niewielkiej miejscowości pod Wrocławiem mimo świąt trwa koszmar zwierząt. Oto jak sobie żyją rodowodowe grzywacze chińskie: zarówno wystawowe championy jak i „odpady poprodukcyjne”, wsobnie hodowane przez kilka pokoleń. Z chęci zysku i z patologicznej miłości dla wzorca rasy, bo na pewno nie dla zwierząt. A potem też z bezradności. Hodowla zarejestrowana jest w Związku Kynologicznym w Polsce. Ok. 60 grzywaczy żyje na kafelkach ciemnych korytarzyków nieogrzewanej willi. Stłoczone, bez dostępu do wody, niewłaściwie i niezbyt obficie karmione (eufemizm), skrajnie zaniedbane pielęgnacyjnie, oblepione własnymi odchodami, w warunkach skrajnego niechlujstwa, w stanie nieleczonej choroby, bez jakichkolwiek dokumentów potwierdzających jakąkolwiek opiekę weterynaryjną. Dodatkiem do tego krajobrazu nędzy i rozpaczy są m.in. utrzymywane bez jedzenia i w zbyt małych kantarach konie. EKOSTRAŻ zawzięcie prowadzi interwencję mimo okresu świątecznego w porozumieniu i życzliwej współpracy m.in. z Powiatowym Lekarzem Weterynarii we Wrocławiu. Będzie potrzebna pomoc finansowa i pomoc w adopcji zwierząt. Quote
Ilka21 Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 masakra, a potem my kochający swoje psy naprawdę hodowcy za takie potwory zbieramy cięgi, szkoda zwierząt bo tam nie tylkop psy w takim stanie :( Quote
lili13 Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 do adopcji pierwsze z grzywek z tej pożal się Boże hodowli [url]http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150496564638501.394529.335087058500&type=1[/url] Quote
Ewanka Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 [quote name='Roch']Kochani ,poszukujemy transportu dla grzywacza z ekostrazy ktoryemu zapewniamy dt :)gdyby ktos z Was Waszych znajomych jechal z Wroclawia do Warszawy bardzo prosze dajcie znac ,dorzucimy sie do beznzyny.BArdzo chcemy pomoc tym biedaczkom prosimy was :)psiak jest malutenki[/QUOTE] Czy ten DT jest u Ciebie? Quote
Ewanka Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 [quote name='Roch']Oczywiście :)[/QUOTE] To bardzo fajnie, ze masz taką możliwość :) Widzę, ze na różnych wątkach oferujesz dom psiakom małych ras, chichuchua i innych. Czy masz dużo swoich psów? tak pytam z ciekawości ;) Quote
Roch Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 Psiaka mamy jednego Grande ,jest to sunia shih tzu 4mies(docelowo beda dwa-jestem zwolennikiem zasady ze psiakow w domu powinno byc nie wiecej niz ludzi).DT zajmowalem sie juz wczesniej przed pojawieniem sie nasze malenkiej,potem zawiesilem dzialanosc na 4mie zeby malenka sie zadomowila.Przez ten czas pomagaliśmy wirtuanie,teraz niesmiło wracamy:)Mozliwosci sa ,mamy mieszkanko z ogrodem ,uprawiam zawod wolny wiec psiaki maja stala opieke,robimy im filmiki promocyjne,fotki ,ogloszenia.ZErknij w moj album "udalo sie pomoc"tam sa fotki cudeniek ktorym pomoglismy:)staramy sie tez wspierac fundacje w pomocy doraznej.Mamy kontakt z salonem kosmetycznym ktory zobowiazał sie pomoc w ogranieciu siersci naszego tymczasowicza.PSiaki zabieramy pojedynczo ,ale pomoc mozemy wiecej niz jednemu:).Z powodu GRanduni zdecydowalismy ,że teraz beda to male psiaki i raczej sunie.POmagamy ile mozemy ,ale opieke weterynaryjna pozostawiamy po stronie fundacji .PRzyszlych wlascicieli sprawdzamy,popisujemy umowy przedadopcyjne i zobowiazujemy ich do kontakow poadopcyjnych.Staramy sie jak mozemy ,wpadam na rozne pomysly promcji psiakow,lapiemy kontakty i jakos sobie radzimy puki co:) Quote
Ewanka Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 [quote name='Roch']Psiak mam jednego Grande jest to sunia shih tzu 4mies.dt zajmowalem sie juz wczesniej przed pojawieniem sie nasze malenkiej,potem zawiesilem dzialanosc na 4mie zeby malenka sie zadomowila.TEraz niesmiło wracamy:)mozliwosci sa ,mamy mieszkanko z ogrodem ,uprawiam zawod wolny wiec psiaki maja stala opieke,robimy im filmiki promocyjne,fotki ,ogloszenia.ZErknij w moj album "udalo sie pomoc"tam sa fotki cudeniek ktorym pomoglismy:)staramy sie tez wspierac fundacje w pomocy doraznej.Mamy kontakt z salonem kosmetycznym ktory zonowiazał sie pomoc w ogranieciu siersci naszego tymczasowicza.PSiaki zabieramy pojedynczo ale pomoc mozemy wiecej niz jednemu:).Z powodu GRanduni zdecydowalismy ze teraz beda to male psiaki i raczej sunie.POmagamy ile mozemy ale opieke weterynaryjna pozostawiamy po stronie fundacji .PRzyszlych wlascicieli sprawdzamy,popisujemy umowy przedadopcyjne i zobowiazujemy ich do kontakow poadopcyjnych.Staramy sie jak mozemy ,wpadam na rozne pomysly promcji psiakow,lapiemy kontakty i jakos sobie radzimy puki co:)[/QUOTE] Dzięki za wyjasnienia :) o, zawód wolny, może też jesteś plastykiem? podaaj link do albumu, z przyjemnością obejrzę foty Twoich podopiecznych :) dobre fotki to połowa sukcesu w adopcjach :) Cieszę się, że pomaga Ci jakaś fundacja, bo jak pewnie wiesz, psiaki z pseudohodowli, często wymagają leczenia i długotrwałej pracy z behawiorystą, a to wszystko niestety jest bardzo kosztowne, nie wspominam nawet o sterylizacji, która w Warszawie chyba teraz ok. 300zł albo i więcej. Quote
Roch Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 Dom tymczasowy zapewnia tymczasowa opieke nad zwierztami ,nie placi za ich leczenie i nie ponosi kosztow sterylizacji, napewno o tym Wiesz. Quote
piechcia15 Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 ja od dawna mam ds dla nagusa więc jeśli już jakiś będzie do adopcji to mogę komuś wysłać dane domku na pw Quote
Ewanka Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 [quote name='Roch']Dom tymczasowy zapewnia tymczasowa opieke nad zwierztami ,nie placi za ich leczenie i nie ponosi kosztow sterylizacji, napewno o tym Wiesz.[/QUOTE] Oczywiście, że wiem, dlatego fajnie, że współpracujesz z jakąś Fundacją ... wspominasz o tym w poprzednim poście . Daj proszę, linka do albumiku, o którym wspominasz, chętnie zobaczę psiaki, którym pomogliście w dt. Quote
lili13 Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 skontaktuj się bezpośrednio z Ekostrażą [url]http://ekostraz.pl/portal/kontakt[/url] , jeżeli możesz dać domek dla grzywki:) Quote
piechcia15 Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 ja mam tylko osobę która od dawna poszukuje nagusa. ale napiszę jej namiary Quote
Roch Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 no i klops ,podobno psiaki narazie nie moga jechac do dt dalej niz Wroclaw i okolice :(ale próbowałem:) ds ciagle poszukiwane:) Quote
lili13 Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 chyba nie ma jeszcze wątku na dogo:(jest wątek na FB kkasiiiar żle doczytałaś te psy pochodzą z hodowli zarejestrowanej z ZKwP:( przykre:(zamiast dawać dobry przykład tacy ludzie robią złą opinię porządnym hodowcom Quote
kkasiiiar Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 [quote name='lili13']chyba nie ma jeszcze wątku na dogo:(jest wątek na FB kkasiiiar żle doczytałaś te psy pochodzą z hodowli zarejestrowanej z ZKwP:( przykre:(zamiast dawać dobry przykład tacy ludzie robią złą opinię porządnym hodowcom[/QUOTE] Jak zobaczylam takie zdjecia pomyslalam o pseudo...masakra!! Quote
Poker Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 [quote name='Roch']Dom tymczasowy zapewnia tymczasowa opieke nad zwierztami ,nie placi za ich leczenie i nie ponosi kosztow sterylizacji, napewno o tym Wiesz.[/QUOTE] A nieprawda.My zapewniamy całkowicie BDT. W razie potrzeby ratuję się bazarkami.Jak na razie raz korzystałam z pieniędzy ze Sterylkowej Skarpety, do której zresztą wpłacam co miesiąc parę złotych. Właśnie trafiłam na sprawę grzywaczy i słabo mi się zrobiło. Będę starała się namówić męża na DT dla jednego golaska. Mąż się zgodził :multi: Quote
Ewanka Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 [B]Poker :loveu:[/B][B] jesteście wspaniali :multi::multi::multi::multi: wiedziałam, że można na Was liczyć !!![/B] edit.: ojej, doczytałam na fb, że poszukiwane są DT tylko z Wrocławia bądź okolic, natomiast DS szukają w całej Polsce. Nie wiem, czy to prawda, trzeba sprawdzić u źrodła, czyli w Ekostraży. Quote
Recommended Posts