Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Jagna78']no masz watek nie zamkniety.... i nikt juz tu nie zaglada :([/QUOTE]
zagląda, tylko do dyskusij jest watek off, a tu grzywki w potrzebie.... [url]http://www.dogomania.pl/threads/108341-Grzywaczowy-off-v.-0.2/page16[/url]

Posted

:-( Byłam tam dwa lata temu - bród , smród i robale . Kupiłam z kumpelą dorosłego psa z metryką za 200 . Został wykastrowany i poszukałyśmy mu domu stałego . Tyle mogłam zrobić teraz [URL="http://ale.gratka.pl/ogloszenie/9423233_sprzedam_chinskie_grzywacze_od_100_400.html"][/URL]
pewnie nie są wystarczająco dochodowe - miejsce jest znane

Posted

Niestety warunki tam są straszne , grzywki mieszkały w betonowym boksie w budzie . Mogę dołożyć kasę do wykupu jakiegoś biedactwa ale szukać domku nie dam rady. Te psy nie mieszkają w domu więc może być problem z zachowaniem czystości .

Posted

u mnie w Legnicy mieszka jeden grzywek z Wrześni... kupili go jak miał około 10 tygodni, jednak na 10 tygodni to on nie wyglądał, na moje oko miał max 5-6 tygodni... zarobaczony, zapchlony, brudny, śmierdzący, przestraszony... jak po niego pojechali to nie chcieli ich wpuscic na podwórko, psa podali "przez płot"
jednak kiedys na TVN byl o nich reportaz to pokazywali wlasnie te betonowe boksy i zamarznięte szczenieta... oraz te słabsze zjadane przez silniejsze psy

piesek moich znajomych bardzo długo dochodził do zdrowia, teraz ma się dobrze, jednak jest bardzo mały - najwazniejsze że ma kochany domek :)

mam nadzieje ze pozostale psiaki tez trafia w dobre rece i horror grzywek w tej 'hodowli' sie skonczy na zawsze

Posted

Nie macie kogoś chętnego na grzywolka ? Jesteśmy chętne z kumpelą z Głogowa , która ma grzywki do wykupienia jakiegoś młodego psiaka , może suni i przekazać komuś pod warunkiem sterylizacji .
Może nawet nie młodego tylko , ze z takim psem mogą być większe problemy np. z zachowaniem czystości .

Posted

[quote name='paniMysza']a moze tamtejszy TOZ by zawiadomić? w koncu - z tego co piszecie wynika, ze nie sprawuja dobrej opieki nad psami.[/QUOTE]

Kochana walka z nimi trwa już lata . Niestety nie ma mocnych . Dwa lata temu straż dla zwierząt usłyszała tylko spier...................od kilku łysych wołków Filmy o nich kręcili , pokazywali w jakich warunkach wywożą psy do Niemiec i nic . Nakazu prokuratorskiego nie można zdobyć bo psy są karmione i maja budy więc mają "dobrostan"

Posted

[quote name='dorota w-l']Kochana walka z nimi trwa już lata . Niestety nie ma mocnych . Dwa lata temu straż dla zwierząt usłyszała tylko spier...................od kilku łysych wołków Filmy o nich kręcili , pokazywali w jakich warunkach wywożą psy do Niemiec i nic . Nakazu prokuratorskiego nie można zdobyć bo psy są karmione i maja budy więc mają "dobrostan"[/QUOTE]

matko. tylko, jak zobacza, ze ludzie kupuja i interes sie kreci, czy to nie będzie napędzanie błędnego koła? rece mi opadaja. co to za ludzie.

Posted

Dzwoniłam tam bo chcę nagą sunię grzywkę, powiedzieli mi 700zł,chcę tam pojechać i zobaczyć. Trochę się zaczynam bać po tym co tu czytam, bo u mnie psiaki to członkowie rodziny,a te od nich mogą być niezsocjalizowane.

Posted

Jakieś psiaki muszę trochę przecierpieć by kolejne nie podzieliły ich losu...
W końcu facet je odda jak nie będzie zainteresowania..
Można mu powiedzieć jak sprawa wygląda ze może przyjechać policja dla zwierząt i zabrać mu wszystkie psy a facet dostanie jakąś karę, albo może dobrowolnie oddać psy bez żadnych konsekwencji.

Posted

On ich nie odda - prędzej zabije albo zagłodzi , albo same padną z zimna . To ludzie totalnie bez serca . Kiedy tam byłam dwa lata temu pierwszy raz cieszyłam się , że kumpela pali papierosy bo zabiła trochę panujący smród . Sposób w jaki potraktowano psa , którego zabierałyśmy to znaczy jego "krzyk" kiedy pan właściciel próbował go dotknąć , to że dosłownie rzucił psem o ziemię kiedy nam go przekazywał , musiałyśmy go same chwycić przez koc bo pies bronił się i gryzł - to wszystko nie wskazuje na "dobrą socjalizację" . Najgorsze jest to , że wszystkie betonowe płoty nie pozwalają na to żeby cokolwiek obfocić . Pies był zaszczepiony p.wściekliźnie szczepionka nie dopuszczoną w Polsce a pieczątka była z gabinetu , który nie istnieje :angryy: - no i co z tego totalna bezsilność . Już pisałam o tym wszystkim dwa lata temu . To jest kombinat produkujący psy na ogromna skalę i pozbycie się - czyli uśmiercenie kilku , kilkunastu nie jest problemem . Państwo B..........."hodują" psy od ponad 30 lat , są baaaaardzo znanymi postaciami w poznańskim oddziale ZKwP i nic to nie zmienia
Dziewczyny od buldożków tez mają pod opieką psy z ich "hodowli" - to znaczy te które się "nie nadawały" chore wycieńczone .

Posted

[quote name='Kana']Jakieś psiaki muszę trochę przecierpieć by kolejne nie podzieliły ich losu...
W końcu facet je odda jak nie będzie zainteresowania..
Można mu powiedzieć jak sprawa wygląda ze może przyjechać policja dla zwierząt i zabrać mu wszystkie psy a facet dostanie jakąś karę, albo może dobrowolnie oddać psy bez żadnych konsekwencji.[/QUOTE]
Kana wiesz gdzie oni maja policję dla zwierząt - tak jak pisałam policja usłyszała od łysych wołków jedno krótkie spierd............ Policja z Wrześni siedzi u nich w kieszonce - ostrzegała o planowanych akcjach o których wiedziała . To nie jest paniusia która dla kilku groszy rozmnaża kilka pikusiów pod kanapą w mieszkanku - to jest mafia . Przecież wiadomo , że maja też psy innych ras , nie tylko ozdobne . Kolejny raz powiem , ze ludzie którzy przewożą przez granicę szczeniaki z zaplastrowanymi mordkami nie licząc się z ich cierpieniem i śmiercią nie będą oddawali innych w "dobre ręce" oni śmierć psów maja "wkalkulowaną w hodowlę ". Można mu zabrać wszystkie psy - oczywiście tylko co dalej - tych psów są dziesiątki jak nie setki - siedzą w kojcach albo w samej Wrześni albo w gospodarstwie pod Wrześnią w klatkach w jakich hoduje się lisy .
Forumowiczka xxxx52 wie o nich chyba najwięcej , także dziewczyny z BLP przy kancelarii prezydenta - i jak widać wszyscy są bezsilni .

Posted

No ale trzeba coś zrobić. Jakie oni tam mają rasy psów prócz grzywków?

Jakby ktoś chciał je wykupić, gdybyście tak zdecydowały, to ja mogę się kasą dołożyć.

Posted

[quote name='Dana55']Dzwoniłam tam bo chcę nagą sunię grzywkę, powiedzieli mi 700zł,chcę tam pojechać i zobaczyć. Trochę się zaczynam bać po tym co tu czytam, bo u mnie psiaki to członkowie rodziny,a te od nich mogą być niezsocjalizowane.[/QUOTE]

[quote name='paniMysza']a niby napisane, ze od 100 do 400 zł. nie wiem w sumie, czy nakrecanie im interesu to dobry pomysł:|[/QUOTE]
Skoro dostają telefony z pomysłem na wykup to podbijają cenę, bo wiedzą że i tak sprzedadzą...

Posted

Nie wiem od kogo dostają telefony z pomysłem na wykup - :diabloti: ja rzuciłam propozycje - jak pies nie będzie miał miejsca pewnego ze sterylizacją to ja nigdzie dzwonić będę :razz:

Posted

[quote name='dorota w-l']Nie wiem od kogo dostają telefony z pomysłem na wykup - :diabloti: ja rzuciłam propozycje - jak pies nie będzie miał miejsca pewnego ze sterylizacją to ja nigdzie dzwonić będę :razz:[/QUOTE]
Źle sprecyzowałam :)
Bardziej mi chodziło o wzmożone zainteresowanie psami. Im więcej telefonów = tym wyższe ceny.
Taka odwieczna zależność w pseudo:shake:

Posted

kurcze. człowiek w takich przepadkach nie wie, czy kierowac sie sercem i wykupic psy, czy rozumem i nie dawac tym ludziom zarabiać. jesli to sa takie typy, to nie wiem, czy napedzac im klientow. moze jednak w koncu ktos sie nimi zajmie?
moze wystosowac jakas petycje?

Posted

Czegoś tu nie rozumiem, gdyby oddawali psy za darmo to trzeba byłby je zabrać i ulżyć ich losowi, za 700 be nie będziemy napędzać koniunktury. Osobiście wolałabym ułożonego grzecznego pieska, przyuczonego do wszystkiego, ale z drugiej strony, nie mogę sobie wyobrazić grzywacza w takich warunkach i myślę, że to psy cierpią za to , że my zastanawiamy się jaka kwota jest odpowiednia aby pomóc a jaka nie.
Pan mi powiedział, że cena z ogłoszenia jest na pieski, jeżeli chcę pieska to za 100 zł mogę kupić naguska. Niestety marzę o dziewczynce, ślicznej nagusce. Znam grzywacze na tyle żeby wiedzieć, że za serce i miłość odpłacają miłością i bezgranicznym przywiązaniem. Wiem również, że po przejściach długo dochodzi się do normalności.
Jest też ogłoszenie o suni w Pabianicach, ale to jednak 300 zł więcej i nie podlega negocjacjom, choć sunia śliczna