paniMysza Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 bo to pseudohodowla. on jeszcze jednego takiego małego łysolka kiedyś wystawiał. może sie sprzedał, albo niebawem go wystawi. Quote
magdola Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Ewanka napisał(a):... no właśnie, szkoda psiaków ... :roll: nic nie można zrobić, można jedynie czekać .......... nie znoszę bezsilności :mad: ja od poczatku mu nie wierzylam.....!!!! Ewanka, trzeba z nim dalej rozmawiac na spokojnie... nie wspominac o nastrepnym psie...moze sie zrzeknie....niby tylko przetrzymac...trzeba go -podejsc...!!! Quote
Ewanka Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 magdola napisał(a):ja od poczatku mu nie wierzylam.....!!!! Ewanka, trzeba z nim dalej rozmawiac na spokojnie... nie wspominac o nastrepnym psie...moze sie zrzeknie....niby tylko przetrzymac...trzeba go -podejsc...!!! ech, już sama nie wiem, bo jak to taki krętacz, to nie wiadomo, co mu do głowy wpadnie ... :roll: ... chyba żeby podpisał jakies zrzeczenie się tych psiaków ... ........ czy macie może jakiś wzór takiego tekstu??? .... mogę spróbować mu to podsunąć, gdyby faktycznie przywiózł te psiaki, ale zaczynam trochę wątpić, czy to wszystko się uda .............. :shake: Quote
magdola Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Ewanka napisał(a):ech, już sama nie wiem, bo jak to taki krętacz, to nie wiadomo, co mu do głowy wpadnie ... :roll: ... chyba żeby podpisał jakies zrzeczenie się tych psiaków ... ........ czy macie może jakiś wzór takiego tekstu??? .... mogę spróbować mu to podsunąć, gdyby faktycznie przywiózł te psiaki, ale zaczynam trochę wątpić, czy to wszystko się uda .............. :shake: załatwie takie cos. Nie mozemy sie wycofac! Masz gadane:D zaufa Ci :) Quote
Ewanka Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 [quote name='magdola']załatwie takie cos. Nie mozemy sie wycofac! Masz gadane :D zaufa Ci :) ............. to jedna z niewielu moich zalet :D:D:D Quote
Ewanka Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 magdola napisał(a):masz tel w erze moze??? tak , a co masz rozmowy za free ? ;) Quote
Basia1244 Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Witam wszystkich serdecznie. Dopiero zlokalizowałam wątek grzywaczy w potrzebie (zawsze spóźniona jestem, bo poza dolnośląskie w potrzebie nie wychodzę :) ) Wiem, że jest osoba, która zastanawia się nad daniem laluni BDT - co byłoby ekstra i super i cudnie. Niemniej jednak chcę uzbierać jakieś stałe deklaracje chociaż na 3 miesiące, żeby było na pokrycie kosztów ewentualnego leczenia lub specjalnej karmy, poza tym będą na pewno potrzebne jakieś szampony specjalne dla jej skóry - sama nie wiem, co jeszcze. Nie udźwignę w pojedynkę finansowej strony takiej opieki, więc zaczęłam zbierać deklaracje - na chwilę obecną jedna osoba się deklaruje - ale to jest niestety mało. Myslę, że bezpieczna kwota dla suni, to byłoby 150 - 200 zł miesięcznie - jeśli bierzemy pod uwagę, że BDT będzie musiał pokryć koszty utrzymania. Czy dobrze piszę? Kto ewentualnie rozważa BDT dla małej? Quote
paniMysza Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 potrzebne są deklaracje stałe na lalunie z wrocławskiego schroniska: http://www.dogomania.pl/threads/195978-Lalunia-ma-szanse-na-dt-nie-ma-pieniędzy.-Mika-też-chce-do-domu! Quote
Jagna78 Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Ewanka napisał(a):ech, już sama nie wiem, bo jak to taki krętacz, to nie wiadomo, co mu do głowy wpadnie ... :roll: ... chyba żeby podpisał jakies zrzeczenie się tych psiaków ... ........ czy macie może jakiś wzór takiego tekstu??? .... mogę spróbować mu to podsunąć, gdyby faktycznie przywiózł te psiaki, ale zaczynam trochę wątpić, czy to wszystko się uda .............. :shake: musi coś takiego podpisać:mad: magdola napisał(a):załatwie takie cos. Nie mozemy sie wycofac! Masz gadane:D zaufa Ci :) no właśnie jak się powiedziało A to trzeba powiedzieć i B :cool3: Quote
Ewanka Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Zobaczymy, czy nam się uda uratować te biedne psiaki, które trafią jak nic do regularnej pseudo, teraz są chociaz w domu, ale nie wiadomo, czy nie czekają na nich gdzieś klatki :( ... a potem, jak już będa bezużyteczne - schron :( oby nam się udało, ale zaczynam mieć mieszane uczucia :/ Quote
Kana Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Ohhh :( Może byl tak mały że go nie zauważył.. co za ... Tak czy siak czy mam trzymać miejsce dla tego malucha z dlugim wlosem? Quote
Jagna78 Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 Kana napisał(a):Ohhh :( Może byl tak mały że go nie zauważył.. ........................? no napewno gdzieś się zawieruszył i teraz się odnalazł....:-( :shake: jak ja kocham takich ludzi..........:angryy: Quote
Basia1244 Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 To ja zapytam jeszcze raz - ktoś chciał wesprzeć lalunię domkiem tymczasowym (BDT) - czy ta osoba już wie konkretnie? Bo na wątku laluni pojawiły się osoby chętne wspomóc finansowo ewentualne koszta leczenia i karmy - więc ze spokojem mogę niunię wysłać, że komuś kuku nie zrobię. Quote
Jagna78 Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 Ewanka czy nadal jesteś w kontakcie z tym gościem od grzywek?? kiedy będzie coś wiadomo? kiedy koniec aukcji na all? Quote
Ewanka Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 [quote name='Jagna78']Ewanka czy nadal jesteś w kontakcie z tym gościem od grzywek?? kiedy będzie coś wiadomo? kiedy koniec aukcji na all? all grzywek konczy się za 3 dni, 21 grudnia ... zobaczymy, czy facet je ponowi, bo taka ewentualność zawsze istneje :/ on mówił, że ma sporo telefonów w spr. psiaków, nie mam pojęcia jak to się skonczy ... chyba dowiemy się po Świętach lub nawet później. a tu inne grzywki ................ Quote
paniMysza Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 grzywaczka bez łapki do oddania za darmo: http://trojmiasto.szerlok.pl/oferta/oddam-w-dobre-rece-suczke-grzywacz-chinski-ID4iTL.html Quote
Ewanka Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 Biedna psiana, szkoda, że kobieta nie wstawiła fotek, ludzie są wzrokowcami ;) ... widzę, że w poście wyżej skasowano mi linki do "naszych" grzywek na all , pewnie nie można ich wstawiać :/ Quote
Jagna78 Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 [quote name='Ewanka']Biedna psiana, szkoda, że kobieta nie wstawiła fotek, ludzie są wzrokowcami ;) ... widzę, że w poście wyżej skasowano mi linki do "naszych" grzywek na all , pewnie nie można ich wstawiać :/ no to ja wstawie takiego za 1zł http://allegro.pl/grzywacz-chinski-nagi-piesek-z-rodowodem-dorosly-i1376605437.html w aukcji napisano że do oddania z powodu wyjazdu ..... ile w tym prawdy??? Quote
Ewanka Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 [quote name='Jagna78']no to ja wstawie takiego za 1zł http://allegro.pl/grzywacz-chinski-nagi-piesek-z-rodowodem-dorosly-i1376605437.html w aukcji napisano że do oddania z powodu wyjazdu ..... ile w tym prawdy??? Tę historię znamy, to jest ponowione ogłoszenie ... była zainteresowana osoba, widocznie się nie dogadały :\ Quote
Jagna78 Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 no bo to raczej niby za 1zł ale jest cena minimalna a w ogłoszeniu że oddam - czyli masło maślane bo albo oddam albo cena min. Quote
Kana Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 Ewanka odzywal się ten pan? Wiadomo kto ewentualnie jakie bierze na DT? Quote
Ewanka Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 Kana napisał(a):Ewanka odzywal się ten pan? Wiadomo kto ewentualnie jakie bierze na DT? jeszcze chyba do jutra ma all , a potem zagadka (???) ... powiedział, ze przywiezie, ale czy to zrobi, czy jeszcze raz je ogłosi tego nie wiem i nie bardzo mogę go naciskać .. :\ w razie czego Ty chyba bierzesz tego owłosionego malucha ;) Quote
Kana Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 To ja wiem. Chciałam się zapytać czy reszta też ma jakąś alternatywę? Quote
Recommended Posts