_ogonek_ Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 [B]Serdecznie zapraszam wszystkich na dwa wyjątkowe bazarki:) 1) Bazarek z czadowymi gadżetami SHA z którego dochód idzie na mega zadłużoną Rozi!!! [url]http://www.dogomania.pl/threads/216024-Czadowe-gad%C5%BCety!!!-SHA-d%C5%82ugopisy-magnesy-wejd%C5%BA-i-przekonaj-si%C4%99!-Na-Rozi-do-19.10[/url] 2) Bazarek cegiełkowy: Kot Kacper na pomoc Rokiemu! [url]http://www.dogomania.pl/threads/216026-Kot-Kacper-na-pomoc-w-utrzymaniu-Rokiego!!!-Cegie%C5%82kowy-do-25.10[/url] Zajrzyjcie proszę i wesprzyjcie choćby obecnością ;)[/B] Quote
NikaEla Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 [quote name='Poker']Mogę mieć wózek inwalidzki dla psa mniej więcej wielkości boksera.Czy mam go wziąć i trzymać jako przechodni ?[/QUOTE] pewno ,ze brać miejmy tylko nadzieje,ze nikomu się nie przyda [quote name='brzośka']znalazłam ostatnio kołnierz po sterylce naszej Iry, nie oglądałam dokladnie ale raczej jest w dobrym stanie potrzebny komuś?[/QUOTE]wszystko się kiedyś przydać może Quote
Basia1244 Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 Już zrobiło się zimno i w schronie teraz przyda się każda ilość kocy, pościeli, ręczników na wyścielenie psich skrzyneczek i podestów - zachęcam do zbierania i przywożenia. Quote
Poker Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 A u nas z w chronie wkładają do skrzynek szmatki? Widziałam tylko słomę albo puste skrzynki, przynajmniej w boksach , bo może na kwarantannie czy w szczeniakarni może jest inaczej Quote
necianeta89 Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 jejku,... a ja czytam pełno złych rzeczy na fb o wywozie psów do niemiec z caaałej Polski.... Quote
Basia1244 Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 [quote name='Poker']A u nas z w chronie wkładają do skrzynek szmatki? Widziałam tylko słomę albo puste skrzynki, przynajmniej w boksach , bo może na kwarantannie czy w szczeniakarni może jest inaczej[/QUOTE] Jak się robi zimno to wkałdaja do skrzynek szmatki - równiez zawsze bez wzgledu na pogodę jest wyściełana szczeniakarnia i izolatki, słoma jest tylko w budach. na izolatce i w szczeniakarni koce/wyściółkę zmienia się codziennie , więc przerób jest ogromny, teraz też do tych drewnianych skrzyneczek będą wkładane podkłady jakieś - bo już zima idzie - na lato nie ma takiej potrzeby, ale teraz już tak. Quote
Poker Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 w takim razie coś podrzucę , bo mi się nazbierało.Ja widziałam w skrzynkach tylko słomę .Tłumaczono mi ,że jak pies wejdzie z deszczu . To szmatki zamokną i psu będzie jeszcze zimniej.I jest to logiczne. Quote
NikaEla Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 mam w szkole ze 3 koce od uczniów, ale na razie nie mam jak przywieźć Quote
Basia1244 Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 [quote name='Poker']w takim razie coś podrzucę , bo mi się nazbierało.Ja widziałam w skrzynkach tylko słomę .Tłumaczono mi ,że jak pies wejdzie z deszczu . To szmatki zamokną i psu będzie jeszcze zimniej.I jest to logiczne.[/QUOTE] W tym schronisku? Nowym? w pomieszczeniach wewnętrznych jest ogrzewanie i jest tam sucho - dlatego dają koce i pościel do skrzynek, w budach jest słoma, poza tym boksy sa zadaszone - woda jest tylko podczas mycia boksu - woda z węża nie z deszczu. Quote
Korenia Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 [quote name='Basia1244']W tym schronisku? Nowym? w pomieszczeniach wewnętrznych jest ogrzewanie i jest tam sucho - dlatego dają koce i pościel do skrzynek, w budach jest słoma, poza tym boksy sa zadaszone - woda jest tylko podczas mycia boksu - woda z węża nie z deszczu.[/QUOTE] W starym tak było :) Żadnych koców w skrzyniach, bo jak pies wyszedł na deszcz i wszedł mokry to potem było gorzej niż bez, bo koc się robił mokry i po prostu zamarzał. Quote
Poker Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 [quote name='Korenia']W starym tak było :) Żadnych koców w skrzyniach, bo jak pies wyszedł na deszcz i wszedł mokry to potem było gorzej niż bez, bo koc się robił mokry i po prostu zamarzał.[/QUOTE] Dokładnie to mam na myśli. I nadal będzie wchodził z dworu mokry po wyjściu na siusiu i zamoczy sierścią koc czy inną szmatkę. jeżeli boksy wewnętrzne są ogrzewanie , to mokra szmatka nie zamarznie ,ale w mokrym leżeć to żadna frajda. Quote
diuna_wro Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 na FB wrze w sprawie weekendowej wywózki psów do Niemiec Quote
kimiki Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 A w skrócie dlaczego? (FB nie posiadam - nie sprawdzę) Quote
diuna_wro Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 w skrócie: po co? dokąd? kto na tym zarobi? że nie wiadomo nic co potem z psami że handlarze wygląda na to, że nowi wolontariusze schroniska zamiast zapytać o temat starych wolontariuszy, którzy się tym zajmują od lat, to robią szum na FB Quote
kimiki Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Aha.. no to trzeba ludzi po prostu uświadomić. Z drugiej strony pytanie nie boli, a ryzykuje się tylko tym, że można się czegoś dowiedzieć. Swoją drogą.. też jestem nowa (nie wszyscy nowi od razu krzyczą), a najpierw spytałam co i jak.. ;) Quote
sunia2000 Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 [quote name='diuna_wro']w skrócie: po co? dokąd? kto na tym zarobi? że nie wiadomo nic co potem z psami że handlarze wygląda na to, że nowi wolontariusze schroniska zamiast zapytać o temat starych wolontariuszy, którzy się tym zajmują od lat, to robią szum na FB[/QUOTE] A możesz podać link? chętnie poczytam wypowiedzi niedoinformowanych przeciwników zagranicznych adopcji:) Quote
olalolaa Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Czy jutro ktoś z wolontariuszy wybiera się do schroniska? ;) Quote
Poker Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Czy już się uspokoiło w schronie? Niedoinformowane osoby już wiedzą co i jak? muszą uważać ,żeby nie zmarnować tylu lat dobrej współpracy z udziałem niemieckiej fundacji.Najłatwiej przyjść , narozrabiać ,a potem udawać ,że nie wiadomo o co chodzi.Nie cierpię takich zachowań. Największa stratą byłoby to , gdyby kierownictwo schronu zaprzestało współpracy z wolontariuszami. Quote
xmartix Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 zapraszam na wątek kolejnej dzikuski pod moim dachem [URL]http://www.dogomania.pl/threads/216518-Kolejna-dzikuska-pod-moim-dachem?p=17858844#post17858844[/URL] Quote
brzośka Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 znalazlam przy śmietniku kołdrę w dobrym stanie, potrzebna komuś dla psiaków? Quote
rutta Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 ja bym się pisała. Zbieram rzeczy dla psiaków starszej pani w mojej rodzinnej miejscowości. Będę jechała do domu w sobotę. Quote
ulvhedinn Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 Zaginęła 4 miesięczna suczka owczarka staroniemieckiego - Jaszkotle k/ Wrocławia [INDENT]20.10 wieczorem w Jaszkotlu w okolicach cmentarza zaginęła 4 miesięczna suczka owczarka staroniemieckiego, czarna, długowłosa. Suczka pobiegła za labradorką na cmentarz, labradorka wróciła sama. Sunia ma na sobie czerwoną obrożę, z diodami, ma chipa. Porozwieszane są już po okolicy ogłoszenia, od wczoraj jej szukają, wołają, ale jak kamień w wodę, nigdzie jej nie ma. Sunia rozpoczęła szkolenie na psa ratownczego w naszej Fundacji, bardzo się martwimy o malucha!!! Bardzo prosimy o wszelkie informacje na numer telefonu właścicielki 601385114. [URL="http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images47.fotosik.pl/1165/e7cca52632db4a01.jpg[/IMG][/URL] [/INDENT] Quote
diuna_wro Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 znajomi, którzy niedawno adoptowali drugiego psa, znaleźli taką mikrosunieczkę [IMG]http://images41.fotosik.pl/1137/321aed11f8767c42gen.jpg[/IMG] ma ok. 2 lata, waży niecałe 7kg juz odrobaczona, odpchlona, zaszczepiona nie chcą oddawać do schroniska, proszą o pomoc w znalezieniu dt są w stanie zapłacić koszty utrzymania i sterylizacji, jeśli dt byłoby bezpłatne jeśli płatne, to max 2-3 miesiące mogą płacić. Quote
Uru Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 [quote name='ulvhedinn']Zaginęła 4 miesięczna suczka owczarka staroniemieckiego - Jaszkotle k/ Wrocławia [INDENT]20.10 wieczorem w Jaszkotlu w okolicach cmentarza zaginęła 4 miesięczna suczka owczarka staroniemieckiego, czarna, długowłosa. Suczka pobiegła za labradorką na cmentarz, labradorka wróciła sama. Sunia ma na sobie czerwoną obrożę, z diodami, ma chipa. Porozwieszane są już po okolicy ogłoszenia, od wczoraj jej szukają, wołają, ale jak kamień w wodę, nigdzie jej nie ma. Sunia rozpoczęła szkolenie na psa ratownczego w naszej Fundacji, bardzo się martwimy o malucha!!! Bardzo prosimy o wszelkie informacje na numer telefonu właścicielki 601385114. [URL="http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images47.fotosik.pl/1165/e7cca52632db4a01.jpg[/IMG][/URL] [/INDENT][/QUOTE] Czy coś już wiadomo na temat losów tego pieska? czy została odnaleziona? Quote
bros Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 [quote name='Uru']Czy coś już wiadomo na temat losów tego pieska? czy została odnaleziona?[/QUOTE] jeszcze nie - dokladam jeszcze jedna foteczkę suni - oby się malenstwo znalazło jak najprędzej [COLOR=#333333][/COLOR] [IMG]http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/293351_301081609903318_100000044432816_1311819_1418812492_n.jpg[/IMG] Quote
Recommended Posts