Olga7 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Prócz tego by umieścić gdzieś i zebrać kasę na dt dla tego Onkowatego psa - to zostaje tam jego następca -szczeniaczek ,ktory będzie na pewno tak samo poniewierany,bity pewnie i niekarmiony gdy tylko podrośnie i będzie mogl być wypuszczany na ulice ,by szukal sobie jedzenia na śmietnikach -jak ten pies. Pewnie ci ludzie będą obiecywać,że psa nie będą wiązać i będą karmić go ,ale to tylko puste slowa -nic więcej. Jesli nawet by oddaali tego szczeniaczka ,to wezmą następnęgo i nastepnego i tak moze byc wiele lat . Nie można niestety -zabronić im posiadania psa ,czy kota a nawet kilku psów .Nawet jesli ten rudy pies zostalby odebrany przez interwencję.Takie mamy "dobre"prawo u nas ,które niemal zupelnie nie zabezpiecza zwierząt i nie broni ani chroni zwierząt. Takich patologicznych /i normalnych także /rodzin tak traktujących zwierzęta w swoich domach ,czy obejściach -jest w kraju niestety ,b.wiele. Co zrobic -jak wymoc na tych ludziach -takich jak "wlasciele " Rudusia ,by nie brali do siebie psów po to tylko by je poniewierać ,więzić na lancuchach i do tego jeszcze nie karmić ,albo karmić byle czym i rzadko kiedy ? Może niech Klauduś nazwie tego psa jakoś ,jako jego opiekunka i wybawczyni ?? Może np.Ruduś ,albo jak Akrum tam proponuje ? Bo trzeba jakoś psa oglaszać i na zbiorkę funduszy tez musi mieć swoje imię ,zeby nie bylo balaganu i wiadomo o ktorego psa chodzi . A może : Aduś -od Klaudusi nicka ?? Quote
Kociabanda2 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Trzymam kciuki, by Sosnowskie schronisko coś wymyśliła i by jednak udało się zabronić tym ludziom posiadania zwierząt... Koszmarna sprawa :shake: :-( Quote
Olga7 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Jak wynika z postawy tych ludzi i naszej wiedzy o takich środowiskach -oni są doskonale zorientowani ,co im wolno i czego nie można im zabronić .Niestety. A same prosby i nalegania ,by nie brali i nie dręczyli posiadanych i następnych zwierząt -nic nie dają. Musi być na to ustawa prawna -wyrazna i konkretna a takiej ustawy od b.dawna nie można wywalczyć . Quote
Akrum Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 też myślę, że powinniśmy odebrać im te dwa psiaki... ale nie mamy nawet deklaracji na tego starszego onkowatego... no chyba że ktoś szczeniora wziąłby na bezpłatny dt... ale nawet nie wiemy, jaki to szczenior, czy dużej masy czy małej, malutki,czy już większy... Quote
abra64 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 narazie jednorazowa a jak bedzie znów kasa to sie będzie wpłacac Quote
wilczek007 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 matko nie czytałam całosci, co te menele już mają dwa psy?:angryy: Zabic to mało... Quote
Akrum Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 [quote name='Akrum']ślicznie cioci dziękuję :) to ja dorzucę swoje 20 zł stałej deklaracji :) To już mamy w skarpecie stałych deklaracji: tula - 20 zł Akrum - 20 zł yoko100 - 10 zł (przez pół roku) Olena84 - 10 zł Agata,Sonia - 30 zł megi_winters - 35 zł łagierek - 40 zł razem: 165 zł W skarpiecie deklaracji jednorazowych: Enigma79 - 30 zł MOKOJOKOTO - 10 zł Bjuta - 100 zł magda222 - 50 zł AniaDance - 30 zł rencia42 - coś megi_winters - coś andegawenka - coś bazarek od wilczek007 - 40 zł łagierek - 50 zł abra64 - coś razem: 310 zł :loveu: kto się dorzuci jeszcze?? halo, halo cioteczki, wujkowie, trzeba psiaka wyrwać z tej meliny... przypominam,że nadal nie mamy całości deklaracji stałych.... :( Klaudus_ i sosnowieckie schronisko - dogadałyście się, kiedy odebranie psiaka i do którego hotelu pojedzie? i czy szczeniaka też zgarniamy? Quote
sosiczka Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Jeszcze nic nie dostałam. Przekazałam swój telefon. W sobote porozmawiam z Anetą, jak coś ustalę to skontaktuję się z Klauduś, jeżeli ona wcześniej do mnie nie zadzwoni ( ps. dzisiaj od 12 do 17 nie odbieram telefonu) Quote
Akrum Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 sosnowieckie schronisko napisał(a):Jeszcze nic nie dostałam. Przekazałam swój telefon. W sobote porozmawiam z Anetą, jak coś ustalę to skontaktuję się z Klauduś, jeżeli ona wcześniej do mnie nie zadzwoni ( ps. dzisiaj od 12 do 17 nie odbieram telefonu) ja twój nr telefonu przesłałam do Klaudus_ sms, więc go ma. mam nadzieję, że zarówno ten dorosły psiak jak i szczeniak żyją i mają się "dobrze".... Quote
Kociabanda2 Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 podniosę... nic więcej nie mogę :shake: Quote
Akrum Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 ciotki i jak się mają sprawy? coś już się wyjaśniło? rozmawiałyście?? na czym w końcu stoimy?? Quote
Akrum Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 kurcze, jeśli sprawy będą miały tak powolny obrót, to niestety ale tylko psiak na tym ucierpi... gdybym była tam na miejscu... ale nie jestem i jedyne co mogłam zrobić to wysyłać pw, zbierać deklaracje i założyć bazarki... reszta niestety należy do Was, wystarczyło tylko podać adres i pogadać chwilkę z sobą... nie rozumiem... Quote
Olena84 Posted October 5, 2010 Author Posted October 5, 2010 No właśnie, był ktos może u tych ludzi ostatnio? Quote
Klaudus__ Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 Pies jest cały i zdrowy. Dzisiaj Go głaskałam i karmiłam. Zadzwonię dzisiaj pod podany numer i zobaczę co sosnowieckie schronisko ma do zaproponowania. Bo przecież po odebraniu zaraz musi trafić w bezpieczne miejsce. Uważam,że podając adres na pw komuś kto ma jechać psa odebrać to chyba troszkę nieodpowiedzialne załatwianie spraw...? Mój numer jest w pierwszym poście,jeżeli wszystko już zapięte na ostatni guzik i tylko ja się "ociągam" to można spokojnie przekręcić - chętnie porozmawiam. Zresztą mniejsza o to. Quote
2010 Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 Ale tam są dwa psiaki...? czy jeden? Zapraszam serdecznie na bazarek dla tych psiaków!! Trwa jescze tylko dwa dni !!! http://www.dogomania.pl/threads/193468-Coś-ciepłego-i-miłego...na-pomoc-dla-bezimiennego-z-meliny-do-07.10-do-24-00-czasu-dg/page18 Quote
sosiczka Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 [quote name='Klaudus__']Pies jest cały i zdrowy. Dzisiaj Go głaskałam i karmiłam. Zadzwonię dzisiaj pod podany numer i zobaczę co sosnowieckie schronisko ma do zaproponowania. Bo przecież po odebraniu zaraz musi trafić w bezpieczne miejsce. Uważam,że podając adres na pw komuś kto ma jechać psa odebrać to chyba troszkę nieodpowiedzialne załatwianie spraw...? Mój numer jest w pierwszym poście,jeżeli wszystko już zapięte na ostatni guzik i tylko ja się "ociągam" to można spokojnie przekręcić - chętnie porozmawiam. Zresztą mniejsza o to. Nie mogłam rozmawiać byłam na uczelni prosiłam, żebyś zadzwoniła o 13, zadzwoniłaś chyba o 16 czy 17 a ja miałam wtedy mikroskopy:evil_lol: Zaraz spiszę sobie numer z 1 strony i zadzwonię do Ciebie Quote
wilczek007 Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 ciotki sie mijają,ale myślę ze w koncu się zejdą;), psinek czeka... Quote
2010 Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 I jak sytuacja wygląda z psiakami...? Czekamy ..Co dalej.. Bazarek dla nich się skończył .Dziękujemy licytujacym! Quote
Recommended Posts