Jump to content
Dogomania

niedowidze, wiec sie boje...- Benia z boksu agresorow. AGATKA MA DOM, HANIA CZEKA

Recommended Posts

• Replies 247
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='zuzlikowa']Aga-ta...zdaje się na fotkach wejście do weta widziałam...Byłaś?...może powiedzieli coś o oczkach Agatki?[/QUOTE]
He, he ten gabinet to kawiarenka mojego TZ:). Chyba dostanie nazwę "Dogomaniacka", bo duuuużo zwierząt tu trafia:p.
"Wet" ewab też powiedziała, że potrzebny steryd, a "wet" tz zalecał gentamycynę w kropelkach:eviltong:.

Posted

[quote name='ewab']He, he ten gabinet to kawiarenka mojego TZ:). Chyba dostanie nazwę "Dogomaniacka", bo duuuużo zwierząt tu trafia:p.
"Wet" ewab też powiedziała, że potrzebny steryd, a "wet" tz zalecał gentamycynę w kropelkach:eviltong:.[/QUOTE]

Macie mnie...starość sklerozą zaowocowała i pomyliłam schodki!!!! Ale jak widać weci się jednak znaleźli!!!Dzięki Wam weci nasi!!!
A czekam na info od krakowskich wetów...ciekawam,czy poprali nasze zalecenia...

Posted

[quote name='karusiap']Agataaaa , bo p.Tomek wlasnie mowil mi,ze niedlugo bede Ci miejscowke zalatwiala w pewnym sympatycznym miejscu, gdzie jezdze:) Tylko nie wiem czy to bylo przed czy po tym jak sie dowiedzuial,ze jednak dwa psy jada:)[/QUOTE]

hahaha...p.Tomek ma zdrowe podejście do życia...odbiega od normy-zabezpieczyć leczenie! A tu podwójnie jakoś Aga-ta stale odbiega od normy!!!

Posted

[quote name='marysia55']Wpadłam do Agatki prosto od Boruty. Piekny misio z tej Agatki. Tylko ten ogonek jeszcze taki podkurczony.[/QUOTE]

Jeszcze podkurczony, bo cudną bolĄ jeszcze i DUSZA i oczy...ale dajmy jej nadzieję...BARDZO POTRZEBNA POMOC NA LECZENIE I UTRZYMANIE...

Posted

u malej w porzadku, choc tak jak napisala juz wczesniej marysia55, nadal sie boi, ale pocieszajace jest to, ze dzis bylo juz o wiele lepiej niz wczoraj. Wczoraj uratowal mnie Frolic, ktory dostalam od Amigi, bo tak to nawet nosa by nie wychylila z budy. A dzieki frolicowi:Rose: moglysmy isc na spacer. Tylko sam moment zakladania smyczy i wyprowadzenia z kojca byl stresujacy, bo potem juz nie bylo strachu i dziewczynka pieknie poszla sie przejsc, choc nie zalatwila sie nawet raz. Dzis przyjechalam juz "uzbrojona" w smakolyki:) Jak podeszlam do kojca wyszla z budy i niepewnie zamachala ogonkiem, a jak weszlam do srodka juz siedziala w budzie, wiec od poczatku, smakolyk za smakolykiem i udalo sie zapiac smycz i wyjsc na spacer (nie obylo sie bez burczenia, ale to jest taka jakby panika zaraz po zalozeniu smyczy, bo nie ma zamiaru zlapac zebami i nie klapie na oslep, tylko tak jakby chciala zaalarmowac, ze spotkala ja najwieksza krzywda na swiecie. Robi to oczywiscie ze strachu. Majac kontakt z psem po przejsciach zawsze mnie zastanawia, co one musialy przejsc...). Na smyczy chodzi pieknie, dumnie kroczy kolo czlowieka, nie szarpie, nie skacze, nie slini - zupelne przeciwienstwo dwupaku:evil_lol: Koty nie robia na niej wrazenia, toleruje psy, suki, dzieci (przywiozlam dzis syna do testow). Jest natomiast strasznie chuda, przez to, ze jest kudlata nie rzuca sie to w oczy, ale jak sie jej dotknie mozna policzyc wszystkie zebra. Apetyt jej dopisuje, wiec mam nadzieje, ze niedlugo przybierze na wadze.
Dokladne ogledziny u weta mamy jutro, bo p.Agnieszka jest na urlopie, a uchwycic p.Rafala graniczy z cudem, ale na jutro mamy juz zaklepany termin.

Posted

Po pobycie w tym "sanatorium" kieleckim psiaki czasami długo musza dochodzic do formy psychicznej, fizycznej również. Mam nadzieję,że u Agatki ten proces potrwa krótko:).

Posted

Poczytałam...bedzie dobrze, bo sunia już prawie od razu wychodzi jednak do człowieka i ufa jednak mimo wszystko...Aga-Ta, tak trzymaj...czekam na wieści od weta (hihihi...to ja miałam chyba więcej szczęścia niż rozumu,bo udało mi się niechcący całą obsadę zastać...czasami mi się udaje!!)

Posted

suczka juz po ogledzinach, ale nie bylo latwo spojrzec jej w oczy, bo jest strasznie wrazliwa na tym punkcie...Teraz bedzie brala przez tydzien krople (bez sterydu), a pod koniec przyszlego tygodnia zostanie przyspiona i bedzie miala dokladne badania. Zostala odpchlona i odrobaczona.
Dzis juz bez wiekszych problemow udalo mi sie ja wyprowadzic z boksu, choc nie obylo sie bez smakolykow;) ale nawet nie warknela, ani nie szczeknela:) beda z niej...psy;)

Posted

[quote name='Aga-ta']suczka juz po ogledzinach, ale nie bylo latwo spojrzec jej w oczy, bo jest strasznie wrazliwa na tym punkcie...Teraz bedzie brala przez tydzien krople (bez sterydu), a pod koniec przyszlego tygodnia zostanie przyspiona i bedzie miala dokladne badania. Zostala odpchlona i odrobaczona.
[B]Dzis juz bez wiekszych problemow udalo mi sie ja wyprowadzic z boksu, choc nie obylo sie bez smakolykow[/B];) ale nawet nie warknela, ani nie szczeknela:) beda z niej...psy;)[/QUOTE] kobieta wie co dobre :). Niby dlaczego ma iść na łatwiznę skoro można co nieco uszczknąć dla siebie. Widać, że to inteligentny pies:lol:. Tak jak napisałaś ... jeszcze będą z niej psy :evil_lol:

Posted

[quote name='Aga-ta']suczka juz po ogledzinach, ale nie bylo latwo spojrzec jej w oczy, bo jest strasznie wrazliwa na tym punkcie...Teraz bedzie brala przez tydzien krople (bez sterydu), a pod koniec przyszlego tygodnia zostanie przyspiona i bedzie miala dokladne badania. Zostala odpchlona i odrobaczona.
Dzis juz bez wiekszych problemow udalo mi sie ja wyprowadzic z boksu, choc nie obylo sie bez smakolykow;) ale nawet nie warknela, ani nie szczeknela:) beda z niej...psy;)[/QUOTE]

Mądra dziewczyna!!!W okach kopać jej będą na żywca...kto to widział...

[B]Aga-ta...a jaki wiek Agatce weci sugerują?? Zdecydowanie ważne pytanie...[/B]
informacje o Agatce podrzucam wszystkim pytającym...w metryczce napisane jest 5-6lat...i że potrzebuje operacji...ale to ostatnie na razie nie jest potwierdzone...czekamy na wynik badania...