Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kolejna załamka:nonono2: ja już sił nie mam...

Nero mam nadzieję, ze zanim cię wyrzucono na ulicę miałeś dobre życie i że teraz biegasz sobie po niebieskich łąkach z Brunem - wyżłem z boksu 156 w Mielcu- trzymajcie sie razem chłopaki.....
tak strasznie mi smutno...:shake:

Posted

Wczoraj dostalam wiadomosc od red i Doroty ze Nero zostal uspiony....niedowierzanie mieszalo sie z bezsilną zloscią na tych,ktorzy odebrali mu zycie...mogl zyc...nie byl ciezko chory ani cierpiacy...cierpial tylko na brak
czlowieka...czy w takim razie trzeba uspisc wszystkie psiaki w schronisku????

Nero nie moge sobie wydarowac ze nie zdazylysmy (ktos byl szybszy...)...przepraszam Cie kochany Dziadziuniu :-(

(*)

Posted

Ja przepraszam że zadam moze głupie pytanie ... ale o Nero pisałyście 12.06 a 14.06 już nie żył, czy to znaczy że "pani weterynarz" tak ekspresowo podejmuje decyzje czy może ma dzienny limit ?

Nie rozumiem ludzi, którzy mają pomagać zwierzakom (zwłaszcza bez-domnym, bez-pańskim) a potrafią jedynie "wyprawiać je na tamten świat". Czy ta kobieta musi pracować w schronie - jak ją męczy "ta robota" to niech zmieni - nie ma obecnie przymusu pracy ... a moze na jej miejsce trafi ktoś komu zależy na dobru zwierząt... Mocna jest ta pani bo za schroniskowymi zwierzakami nikt się nie ujmie - bo nie ma pana lub pani to "hulaj dusza piekła nie ma"...

Posted

Maupa4 napisał(a):
Ja przepraszam że zadam moze głupie pytanie ... ale o Nero pisałyście 12.06 a 14.06 już nie żył, czy to znaczy że "pani weterynarz" tak ekspresowo podejmuje decyzje czy może ma dzienny limit ?

Nie rozumiem ludzi, którzy mają pomagać zwierzakom (zwłaszcza bez-domnym, bez-pańskim) a potrafią jedynie "wyprawiać je na tamten świat". Czy ta kobieta musi pracować w schronie - jak ją męczy "ta robota" to niech zmieni - nie ma obecnie przymusu pracy ... a moze na jej miejsce trafi ktoś komu zależy na dobru zwierząt... Mocna jest ta pani bo za schroniskowymi zwierzakami nikt się nie ujmie - bo nie ma pana lub pani to "hulaj dusza piekła nie ma"...

Dokladnie tak...to bylo pare dni...uspila go-nie byl ani ciezko chory ani bardzo cierpiacy-ot,jak to stary pies.
Wetka ze schroniska sama podejmuje decyzje o usypianiu psow,kierownik powiedzil mi kiedys ze on nie chce wiedziec ktory pies jest uspiony i kiedy i dlaczego bo "ma za miekkie serce" :angryy:
za to teraz powiedzial nam ze zaden pies juz go nie obchodzi bo on juz odchodzi :angryy:
"milosnik zwierzat"!!!a w mediach opowiadal jak to on kocha pieski i kottki...

Posted

kierownik powiedzil mi kiedys ze on nie chce wiedziec ktory pies jest uspiony i kiedy i dlaczego bo "ma za miekkie serce" :angryy:

normalnie jak gestapowiec!!!:angryy:

Posted

Wiem ze pani B czyta ten wątek,jak i inne o radomskich psiakach...
Niech pani pomysli przez chwile,zanim pani uspi zwierze,czy jest to na pewno konieczne.Czy zwierzak nie ma juz rzeczywiscie ZADNYCH szans i bardzo cierpi.
Nero nie wymagal leczenia,byl stary i slepy i robil pod siebie,ale mogl zyc!!!!!Mogl mieszkac jeszcze pare miesiecy czy rok w domu z ogrodem,gdzie nikomu by nie przeszkadzalo ze robi pod siebie...mogl cieszyc sie sloncem...
Byla realna szansa,ze znajdziemy mu szybko dom...
Pani mu tą szanse odebrala...
Czy tak bardzo zawadzal w schronisku ze trzeba bylo go uspic?????
Przeciez pani czytala o tym na dogo ze szukamy mu domu!!!!
Niech pani sie nie dziwi ze mamy do pani zal!

(*) Nero-dla Ciebie

Posted

Maupa4 napisał(a):

Na ten temat odpowiem Ci chetnie na pw...zdziwisz sie...:-(

• 4 months later...
Posted

Nerus dziaduniu,nie zdazylismy Ci pomoc...ktos odebral Ci zycie,wiedzac ze szukamy Ci domu...
Badz szczesliwy za Teczowym mostem,gdzie kiedys wszyscy sie spotkamy (*)

• 1 month later...
  • 10 months later...
  • 1 year later...