kakadu Posted September 14, 2010 Author Posted September 14, 2010 szkoda... znowu pewnie bede sama zapsztalac na spacerki bo cos sie i z innymi zgrac nie moge; Quote
kakadu Posted September 15, 2010 Author Posted September 15, 2010 jednak, jak pogoda dopisze postaram sie pojechac po pracy w piatek bo zapomnialam, ze... jade na wesele w sobote (juz trace kontakt z rzeczywistoscia chyba powoli :cool3:) na pewno nakarmie piatka, ale jak bedzie padalo to raczej nie bede wyciagac wtorka do lasu :shake: Quote
kakadu Posted September 16, 2010 Author Posted September 16, 2010 zamowilam na bazarku ogloszeniowym jenny19 pakiet 30 ogloszen dla piatka, moze cud sie zdarzy... zawsze to zwieksza szanse na dopcje... Quote
Kociabanda2 Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 kakadu napisał(a):zamowilam dla piatka na bazarku ogloszeniowym jenny19 pakiet 30 ogloszen dla piatka, moze cud sie zdarzy... zawsze to zwieksza szanse na dopcje... Piąteczku trzymam kciuki!! :) Predko Cię chłopaku pewnie nie odwiedzę :( W tym tygodniu siedzę chora, a i tak będę musiała wyskoczyć do weta z kotkiem. Za tydzień za to jadę do Poznania na chrzciny :/ Może kolejny weekend? Quote
sosiczka Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 Poproszę tekst z kontaktem i jakies ładne zdjęcia do ogłoszeń. Quote
kakadu Posted September 20, 2010 Author Posted September 20, 2010 ze zdjeciem bedzie ciezko, szczegolnie z ladnym - sama widzisz jak on wyglada... jutro cos wysle, bo dzis juz nie dam rady... Quote
sosiczka Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Te zdjęcia są kiepskiej jakości. Najlepiej zróbcie mu zdjęcia mordki. Do ogłoszeń musza być zachęcające. Quote
kakadu Posted September 22, 2010 Author Posted September 22, 2010 wiem, ze zdjecia musza byc zachecajace, ale piatek jest lysy na plecach, wiec nie mozemy mu zrobic zdjecia samej morduliny (pieknej zreszta) i nie pokazac lysej reszty... ciezko mu zbedzie zrobic ladne zdjecie, ale tak, zeby niczego nie zataic... :roll: te plecki wcale nie chca zarosnac... :shake: wydaje mi sie, ze piatek jest tak samo lysy jak na poczatku; a tu zima idzie, bedzie mu zimno strasznie :placz: Quote
Lulka Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 kakadu napisał(a):wiem, ze zdjecia musza byc zachecajace, ale piatek jest lysy na plecach, wiec nie mozemy mu zrobic zdjecia samej morduliny (pieknej zreszta) i nie pokazac lysej reszty... ciezko mu zbedzie zrobic ladne zdjecie, ale tak, zeby niczego nie zataic... :roll: te plecki wcale nie chca zarosnac... :shake: wydaje mi sie, ze piatek jest tak samo lysy jak na poczatku; a tu zima idzie, bedzie mu zimno strasznie :placz: a widział go weterynarz? czy psiak jest w ogóle leczony? :( Quote
kakadu Posted September 22, 2010 Author Posted September 22, 2010 no widzial go lekarz; podobno powiedzial, ze to z niedozywienia i pchel... Quote
Kociabanda2 Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 biedny :( Może trzeba więcej czasu i odżywienia, by mu ta łysina zarastać zaczęła? U weta na pewno przydałoby się to skonsultować. Quote
kakadu Posted September 22, 2010 Author Posted September 22, 2010 no przydaloby sie, ale to by go trzeba bylo wyciagnac ze schronu i sie nim zajac porzadnie... w tym stanie to nikt go nie adoptuje :shake: takiego lysola... :-( to juz chyba jakis milosnik psow tylko :-( Quote
Kociabanda2 Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 o rany :( No to fatalnie, bo BDT faktycznie baaaardzo ciężko :( a wygląda na to, że BDT to dla niego jedyna nadzieja. Chyba, że uzbieramy deklaracje na płatne DT. Ja niestety nie mam jak pomóc w temacie kasy :( Kurcze obaj chłopcy (Piątek i Toffik) potrzebują DT :( Quote
sosiczka Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 kakadu napisał(a):wiem, ze zdjecia musza byc zachecajace, ale piatek jest lysy na plecach, wiec nie mozemy mu zrobic zdjecia samej morduliny (pieknej zreszta) i nie pokazac lysej reszty... ciezko mu zbedzie zrobic ladne zdjecie, ale tak, zeby niczego nie zataic... :roll: te plecki wcale nie chca zarosnac... :shake: wydaje mi sie, ze piatek jest tak samo lysy jak na poczatku; a tu zima idzie, bedzie mu zimno strasznie :placz: Zdjęcia przede wszystkim nie mogą być rozmazane. Quote
Lulka Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 kakadu napisał(a):no przydaloby sie, ale to by go trzeba bylo wyciagnac ze schronu i sie nim zajac porzadnie... w tym stanie to nikt go nie adoptuje :shake: takiego lysola... :-( to juz chyba jakis milosnik psow tylko :-( moze dowiedz sie kiedy bedzie wet schroniskowy i pokaz mu sama psa, bo mozliwe, ze wcale go nie ogladal i zadnych lekow pies nie dostal... druga opcja to zabrac go po prostu do dr Banego. szkoda zeby psiul sie meczyl :( Quote
kakadu Posted September 23, 2010 Author Posted September 23, 2010 sosnowieckie schronisko napisał(a):Zdjęcia przede wszystkim nie mogą być rozmazane. wiem, ze nie moga; nie jest latwo zrobic samemu zdjecie psu ktory sie ciagle kreci, w boksie ciemno i ma sie do dyspozycji tylko telefon... bede w schronisku w sobote, umowilam sie z dorota wolontariuszka, moze uda man sie wyciagnac piatka do lasu na spacer i wtedy jedna go przytrzyma, a druga zrobi zdjecie; te na watku byly robione na potrzeby watku, na szybko, zeby bylo cokolwiek; do ogloszen bezwzglednie musza byc lepsze, ale to dopiero po weekendzie; wczesniej nie dam rady; zreszta - powiedzcie mi -czy jest sens oglaszac piatka w takim stanie? kto bedzie chcial takiego łysula...? :roll: Quote
Kociabanda2 Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 kakadu napisał(a):wiem, ze nie moga; nie jest latwo zrobic samemu zdjecie psu ktory sie ciagle kreci, w boksie ciemno i ma sie do dyspozycji tylko telefon... bede w schronisku w sobote, umowilam sie z dorota wolontariuszka, moze uda man sie wyciagnac piatka do lasu na spacer i wtedy jedna go przytrzyma, a druga zrobi zdjecie; te na watku byly robione na potrzeby watku, na szybko, zeby bylo cokolwiek; do ogloszen bezwzglednie musza byc lepsze, ale to dopiero po weekendzie; wczesniej nie dam rady; zreszta - powiedzcie mi -czy jest sens oglaszac piatka w takim stanie? kto bedzie chcial takiego łysula...? :roll: Jak się znalazł taki co chciał psa bez nogi, a z drugą nogą połamaną i w gipsie, to i na łysolka może ktoś się skusi :) Ogłoszenia jest sens robić! Są ludzie, którzy szukają pięknych psów, a są ludzie, którzy chcą pomóc jakiejś biedzie i na tych drugich w tym przypadku musimy liczyć. Mnie niestety w najbliższy weekend nie ma co by Wam pomóc z tymi zdjęciami :( Trafiły mi się kurde chrzciny w Poznaniu i nie ma rady, trzeba jechać :/ Quote
sosiczka Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Jest sens, przecież kiedyś odrośnie mu siersć. To ja czekam. Quote
kakadu Posted September 27, 2010 Author Posted September 27, 2010 piatek juz troche zarosl :) jeszcze tyl ma lysawy no i ogon tez taki cienki, ale plecy juz calkiem calkiem; tyle, ze ciagle ma jakis lupiez na tej golej skorze... wzielam go na spacer - ciezko go bylo poczatkowo utrzymac, ale w koncu wyszlo fajnie; byly z nami dwie dziewczyny i sunia z piatkowego boksu, zrobilysmy spore kolko po pieknym lesie i beda wreszcie zdjecia :multi: piatek sie okropnie wyrywa do psow, to moze byc problem, bo nie kazdy utrzyma takiego psa, zwlaszcza jak jeszcze troche nabierze masy :roll: trudno powiedziec co by zrobil gdyby mogl podejsc, moze nic, moze tylko by poszczekal, ale wyglada to groznie bo piatek jest duzym psem; na rowery nie reaguje, na ludzi tez nie, tylko spotkane psy go wnerwiaja; moze kastracja by pomogla...? Quote
Kociabanda2 Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 oj to niedobrze, że on tak na inne psy wyrywa :/ Kastracja może odrobinę złagodziłaby jego zwyczaje, ale wielkich nadziei bym sobie nie robiła. Quote
kakadu Posted September 27, 2010 Author Posted September 27, 2010 no wlasnie, ja po pierwszym spotkaniu z psem jak zobaczylam drugiego na horyzoncie to obwiazalam smycz dookola drzewa, bo sie balam, ze go nie dam rady utrzymac... nie ma w tym jakiejs wielkiej zajadlosci, ale wlasciciel innego psa moze sie wystraszyc Quote
Kociabanda2 Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 hmmm... może wystarczyłby odpowiedni trening za wskazówkami behawiorysty? Quote
kakadu Posted September 27, 2010 Author Posted September 27, 2010 moze i by wystarczyl.... ale poki co zdjecia z ostatniej soboty :) Quote
Recommended Posts