Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 189
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jednak, jak pogoda dopisze postaram sie pojechac po pracy w piatek bo zapomnialam, ze... jade na wesele w sobote (juz trace kontakt z rzeczywistoscia chyba powoli :cool3:)
na pewno nakarmie piatka, ale jak bedzie padalo to raczej nie bede wyciagac wtorka do lasu :shake:

Posted

kakadu napisał(a):
zamowilam dla piatka na bazarku ogloszeniowym jenny19 pakiet 30 ogloszen dla piatka, moze cud sie zdarzy... zawsze to zwieksza szanse na dopcje...

Piąteczku trzymam kciuki!! :)
Predko Cię chłopaku pewnie nie odwiedzę :( W tym tygodniu siedzę chora, a i tak będę musiała wyskoczyć do weta z kotkiem. Za tydzień za to jadę do Poznania na chrzciny :/ Może kolejny weekend?

Posted

wiem, ze zdjecia musza byc zachecajace, ale piatek jest lysy na plecach, wiec nie mozemy mu zrobic zdjecia samej morduliny (pieknej zreszta) i nie pokazac lysej reszty...
ciezko mu zbedzie zrobic ladne zdjecie, ale tak, zeby niczego nie zataic... :roll:
te plecki wcale nie chca zarosnac... :shake:
wydaje mi sie, ze piatek jest tak samo lysy jak na poczatku; a tu zima idzie, bedzie mu zimno strasznie :placz:

Posted

kakadu napisał(a):
wiem, ze zdjecia musza byc zachecajace, ale piatek jest lysy na plecach, wiec nie mozemy mu zrobic zdjecia samej morduliny (pieknej zreszta) i nie pokazac lysej reszty...
ciezko mu zbedzie zrobic ladne zdjecie, ale tak, zeby niczego nie zataic... :roll:
wydaje mi sie, ze piatek jest tak samo lysy jak na poczatku; a tu zima idzie, bedzie mu zimno strasznie :placz:

a widział go weterynarz? czy psiak jest w ogóle leczony? :(

Posted

no przydaloby sie, ale to by go trzeba bylo wyciagnac ze schronu i sie nim zajac porzadnie...
w tym stanie to nikt go nie adoptuje :shake:
takiego lysola... :-(
to juz chyba jakis milosnik psow tylko :-(

Posted

o rany :( No to fatalnie, bo BDT faktycznie baaaardzo ciężko :( a wygląda na to, że BDT to dla niego jedyna nadzieja. Chyba, że uzbieramy deklaracje na płatne DT. Ja niestety nie mam jak pomóc w temacie kasy :(
Kurcze obaj chłopcy (Piątek i Toffik) potrzebują DT :(

Posted

kakadu napisał(a):

Zdjęcia przede wszystkim nie mogą być rozmazane.

Posted

kakadu napisał(a):
no przydaloby sie, ale to by go trzeba bylo wyciagnac ze schronu i sie nim zajac porzadnie...
w tym stanie to nikt go nie adoptuje :shake:
takiego lysola... :-(
to juz chyba jakis milosnik psow tylko :-(

moze dowiedz sie kiedy bedzie wet schroniskowy i pokaz mu sama psa, bo mozliwe, ze wcale go nie ogladal i zadnych lekow pies nie dostal...

druga opcja to zabrac go po prostu do dr Banego. szkoda zeby psiul sie meczyl :(

Posted

sosnowieckie schronisko napisał(a):
Zdjęcia przede wszystkim nie mogą być rozmazane.

wiem, ze nie moga; nie jest latwo zrobic samemu zdjecie psu ktory sie ciagle kreci, w boksie ciemno i ma sie do dyspozycji tylko telefon...
bede w schronisku w sobote, umowilam sie z dorota wolontariuszka, moze uda man sie wyciagnac piatka do lasu na spacer i wtedy jedna go przytrzyma, a druga zrobi zdjecie; te na watku byly robione na potrzeby watku, na szybko, zeby bylo cokolwiek; do ogloszen bezwzglednie musza byc lepsze, ale to dopiero po weekendzie; wczesniej nie dam rady;
zreszta - powiedzcie mi -czy jest sens oglaszac piatka w takim stanie? kto bedzie chcial takiego łysula...? :roll:

Posted

kakadu napisał(a):
wiem, ze nie moga; nie jest latwo zrobic samemu zdjecie psu ktory sie ciagle kreci, w boksie ciemno i ma sie do dyspozycji tylko telefon...
bede w schronisku w sobote, umowilam sie z dorota wolontariuszka, moze uda man sie wyciagnac piatka do lasu na spacer i wtedy jedna go przytrzyma, a druga zrobi zdjecie; te na watku byly robione na potrzeby watku, na szybko, zeby bylo cokolwiek; do ogloszen bezwzglednie musza byc lepsze, ale to dopiero po weekendzie; wczesniej nie dam rady;
zreszta - powiedzcie mi -czy jest sens oglaszac piatka w takim stanie? kto bedzie chcial takiego łysula...? :roll:

Jak się znalazł taki co chciał psa bez nogi, a z drugą nogą połamaną i w gipsie, to i na łysolka może ktoś się skusi :) Ogłoszenia jest sens robić! Są ludzie, którzy szukają pięknych psów, a są ludzie, którzy chcą pomóc jakiejś biedzie i na tych drugich w tym przypadku musimy liczyć.
Mnie niestety w najbliższy weekend nie ma co by Wam pomóc z tymi zdjęciami :( Trafiły mi się kurde chrzciny w Poznaniu i nie ma rady, trzeba jechać :/

Posted

piatek juz troche zarosl :)
jeszcze tyl ma lysawy no i ogon tez taki cienki, ale plecy juz calkiem calkiem; tyle, ze ciagle ma jakis lupiez na tej golej skorze...
wzielam go na spacer - ciezko go bylo poczatkowo utrzymac, ale w koncu wyszlo fajnie; byly z nami dwie dziewczyny i sunia z piatkowego boksu, zrobilysmy spore kolko po pieknym lesie i beda wreszcie zdjecia :multi:
piatek sie okropnie wyrywa do psow, to moze byc problem, bo nie kazdy utrzyma takiego psa, zwlaszcza jak jeszcze troche nabierze masy :roll:
trudno powiedziec co by zrobil gdyby mogl podejsc, moze nic, moze tylko by poszczekal, ale wyglada to groznie bo piatek jest duzym psem; na rowery nie reaguje, na ludzi tez nie, tylko spotkane psy go wnerwiaja; moze kastracja by pomogla...?

Posted

no wlasnie, ja po pierwszym spotkaniu z psem jak zobaczylam drugiego na horyzoncie to obwiazalam smycz dookola drzewa, bo sie balam, ze go nie dam rady utrzymac...
nie ma w tym jakiejs wielkiej zajadlosci, ale wlasciciel innego psa moze sie wystraszyc