Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Saththa napisał(a):
No szkolę się narazie ja ;)

ze względu na mrozy treningi były albo odwołane albo się odbywały- ale to akurat chora byłam. Nie mam serca jechac i zostawiac Tazza samego w aucie podczas minus 15;/ także Tazzio ma chwilowe wolne szkolę się ja;)

ferie znaczy ma? :lol: ale Ty się szkol... szkól... szkol czy szkól? ... nieważne, Ty się ucz, bo jakby nie było Twoja wiedza też ważna ;)

a co do drążenia... hehehehe.... mam nadzieję, że może za jakiś czas będę miała małą niespodziankę ;)

a kalendarz... też głosowałam, wpłacałam, czekałam i... odechciało mi się....

Posted

[quote name='jambi']ferie znaczy ma? :lol: ale Ty się szkol... szkól... szkol czy szkól? ... nieważne, Ty się ucz, bo jakby nie było Twoja wiedza też ważna ;)

Tak tak się staram i kynologia i ratownictwo medyczne ;)
a co do drążenia... hehehehe.... mam nadzieję, że może za jakiś czas będę miała małą niespodziankę ;)

ooooaaaa tos mnie zaciekawiła jakz awsze ;)

a kalendarz... też głosowałam, wpłacałam, czekałam i... odechciało mi się....

I wcale Ci sie nie dziwie heh...
[quote name='wilczy zew']pewnie,że podeślij tego śniegu :)

Kocyk też pod koniec roku,to dojdzie

Jambi ta niespodzianka to tylko dla Sandry czy dla wszystkich ;)

no na pewno da rade hehehe

Posted

jambi napisał(a):
hiehiehie przed jakiemi "nami" ? najpierw, to ja musze sie w porządnego psa zaopatrzyć :grins:

Tekla64 napisał(a):
kazdy jest porzadny!!!
czasem ino ma zupelnie inne zapatrywania na swoje zycie ale i tak jest porzadny

wilczy zew napisał(a):
popieram w 300%

Właśnie ;)

Posted

jambi napisał(a):
no kurcze, przeciez ja tylko tak!!! wiecie w jakim sensie to "porządny"... ;)

Tekla64 napisał(a):
awiecie wiecie i dlatego mowicie ze wsie sa porzadne

Kazdy jeden ;)

Posted

nie wiesz w jakim sensie mówisz?

a od czego się ta cała wymiana zdań zaczęła? od rozmowy o szkoleniu, zatem myślę p "psie" pod kątem szkolenia właśnie ;)

oczywiście, że każdy jest porządny, oczywiście, że nie ma "lepszy" "gorszy", jednak nie oszukujmy się, nie wszystkie psy są predysponowane do wszystkich celów ;)

w tej chwili mam w domu 4 - Balbina i Mia - od nich zacznę ;) moje dwie małe dziewczynki, jedna ma lat 12 druga 10, ze mną są cały ten czas. Obie są odważne, przebojowe, ambitne, jednak nie wyobrażam sobie abym mogła robić z nimi wszystko to co robiłam z Aronem. Ich szkolenie zakończyło się na nauczeniu podstawowych rzeczy typu siad, do mnie, daj głos, no i komend ratujących życie - stój, wypluj to - i to wszystko;
nie próbowałam nawet zaczynac z nimi zabaw, które uskuteczniałam z Aronem typu obrona, PT (choć poniekąd Mia wykazała pewne cechy psa obronnego, nie wiem czy pamiętacie :evil_lol: ), Ten typ psa akurat jest genialny, gdy ktoś ma ambicje agilitowe - ja nie mam :niewiem:

kolejna dwójka - Fred i Abi... Fred jak wiecie dobrze jest jakby go nie było - jest bo jest i ani ja nie oczekuje nic od niego, ani on ode mnie
jesli chodzi o Abi - póki co, nie rozpoczęłam z nią nawet podstawowej nauki, na razie dziewczyna cały czas sie oswaja bo co chwila wychodza nowe kwiatki typu - tego sie boi, tak nie nalezy przy niej robić... to jest "pies specjalnej troski" łagodny, miły, przytulanka

dlatego mówię, że może kiedyś, gdy będe miała psa, psa podobnego do mojego Arona, bo o takim marzę najgoręcej

Posted

zgadzaom sie prawie w calosci z przedmowczyniami z malym wyjatkiem sa zdarzaja sie egzemplarze ....... co mozna wiele z nimi osiagnac i w jednej chwili cofnac sie do punktu wyjscia a nawet duuuuzo duzo wczesniej
mam tu konkretnie na mysli moj wlasny przypadek : Borys!!!! ten ze sportu tyz by zwial jakby mu sie nagle umyslilo ze go strasza lub zmuszaja albo nie daj Boze chca leczyc

ale Borys to jest ......... jedyny pies z takimi przypadlosciami i takimi predyspozycjami [ bo czasem je ujawnia]

Posted

[quote name='Tekla64']a co ma twoja waga z mega dlugimi postami????...[/QUOTE]
Mega długi post = siedzenie przy laptosiu, który leży na stole, a na stole leżą: żelki, cukierki, lizak, m&m's-y i wiele takich kusząco-słodkich pogrubiaczy:roflt: I uwierz mi, że ciężko się im oprzeć:mad: Leżą dziady i kuszą:mad:

[quote name='westie_justa']Pewnie siedzi czyta te mega długie posty i je :eviltong:[/QUOTE]
właśnie tak:oops: I nie mam czasu na nic innego:roflt:

Posted

ja poprostu nie mam tych kuszacych rzeczy caly czas na stole przed nosem hihihi

no fakt ja tyz malo kiedy mam na nie ochote ale czasem miewam nie powiem ale wtedy zjem ile chce i mam na dlugi czas spokoj

Posted

[quote name='Tekla64']ja poprostu nie mam tych kuszacych rzeczy caly czas na stole przed nosem hihihi

no fakt ja tyz malo kiedy mam na nie ochote ale czasem miewam nie powiem ale wtedy zjem ile chce i mam na dlugi czas spokoj[/QUOTE]
U mnie jest ten problem, że ja nakupuję sobie tych różności, kładę na stole i zapominam schować, a jak już siadam do laptopa, to samo jakoś tak się zjada:roflt: