shanti Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 imię: Kiara wiek: prawdopodobnie 1,5l wielkość: średni ok 40 cm waga: ok 22 kg maść: brązowa weterynaria: przed sterylizacją stosunek do ludzi: kontaktowa ale zdezorientowana stosunek do dzieci: z racji wzrostu może pociągnąć stosunek do innych psów: suki nie bardzo, psy raczej tak (pierwsze wrażenia) stosunek do kotów: nie sprawdzony zachowanie czystości: nie sprawdzony chodzenie na smyczy: ciągnie komendy: nie zna dla kogo? psiak wymaga pracy- ale może być przyjacielem każdego!!! gdzie? do mieszkania, do domku z ogrodem....konieczny stały kontakt z człowiekiem Do schronu przyprowadził ją właściciel z dwójką dzieci. Już jej nie chcą, ble, ble, ble.... Nieistotne i tak pewnie stek kłamstw. Po prostu się znudziła. Oni spokojnie, bez cienia żalu odjechali, Niuńka za nimi płakała i tęskni do dziś. Niczego nie nauczona, ani chodzenia na smyczy, ani podstawowych komend. Ciągnie niemiłosiernie, żywe srebro, ale kochana, nie widać w niej agresji. Za to lękliwa, nieufna. Na poczatku bała się wyciągniętej ręki, na zawołnie przychodziła skulona i bardzo powoli. Podejrzewam, że ją bili. Na głowie i udach ma takie dziwne, drobne ubytki w siersci, jakby po odpadniętych strupkach. Krótko u nas jest, więc więcej o charakterze i zachowaniu napiszę później. Niunia ma półtora roku, ślicznie umaszczona. Wielkości połowy normalnego asta. Będzie wysterylizowana, już jest zaszczepiona. Pomóżcie Cioteczki znaleźć jej odpowiedni dom. :-( Quote
shanti Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 U nas pewnie będzie kupa chętnych wariatów chętnych do adopcji, ale nie ma obawy, sprawdzimy chętnych. Pomóżcie kochane Ciotki ogłaszać gdzie się da! Quote
Ada-jeje Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Na zdjeciu wyglada ja amstaffka a nie stafficzka jak mowilas shanti. Staffiki sa o wiele nizsze. Kolejne niszczescie krotkowlose a zimne noce juz nadchodza. :-( Widac smutek na jej mordce, widac strach, ale wysyla sygnaly uspokajajace. Moze tez trzeba by ja wyslac na jakis miesiac do p. Tomka ale najpierw zrobcie z nia porzadek. Quote
shanti Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 Ona jest mała. Połówka normalnego astka. Myśleliśmy na poczatku, że to szczenior, ale nie pasowały nam zeby i umięsnienie. Mieliśmy już malamuta - miniaturkę, może rzeczywiście to ast - miniatura.:evil_lol: Quote
chita Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 jest na watku bullowatych do adopcji?jak nie to wrzuce;) sliczna mala, jak bedzie wiecej info albo jakis tekst postaram sie troche pomoc w ogloszeniach Quote
sacred PIRANHA Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 zapisuję się :-) sunia sliczna i trzeba jej odpowiedzalnego domu...powody oddania jakieś konkretne dotyczace jej charakteru czy sciemy pod tytulem wyjazd za granice/ alergia/ szkoda psa bo nie ma kto z nim w domu siedziec? Quote
shanti Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 Ja jej na bullowate nie dawałam, jeśli chita możesz, bardzo proszę. Konkretnego powodu nie podali. Moje wrażenie - facet wziął asta/stafika bo to takie modne i męskie. Tam były małe dzieci, a suńka to żywioł więc zabawa z takim pieskiem jak wyrósł ze szczenięctwa, niekoniecznie stała się przyjemnościa. Psa nikt niczego nie uczył, więc nie zna żadnych zasad. Psina świetna i do wyprowadzenia, ale dla odpowiedzialnej i cierpliwej osoby. Od dzisiaj mamy w schronie jeszcze asta. Przywiązany do bramy. Quote
chita Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 ok dalam na bullowaty, trzeba dac malej imie i ruszyc z ogloszeniami (na kogo kontakt?), shanti uda Ci sie obfocic tego nowego asta? Quote
shanti Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 Jutro go obfocę, niestety tylko komórką. Lepsze zdjęcia dopiero w weekend. A jak pisałam, że mała astka to mnie ciotki poprawiły że staficzka:evil_lol: Dobra zaraz zmieniam tytuł. Kontakt na mnie, telefon i mail w podpisie. Dzięki za odzew, Cioteczki:loveu: Quote
Ada-jeje Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Moj syn ma na nia chrapke, ale niestety za duzo niewiadomych przed nim a ja nie moge sobie pozwolic na rzez w domu i zabrac kolejna bide na DT.:shake: Quote
sacred PIRANHA Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 ja Ci powiedziałam że to może stafficzka jak napisałaś ze jakas miniaturowa astka :-P ale wtedy to foty nie widziałam :-P Quote
agnieszka32 Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Ada-jeje napisał(a):Moj syn ma na nia chrapke, ale niestety za duzo niewiadomych przed nim a ja nie moge sobie pozwolic na rzez w domu i zabrac kolejna bide na DT.:shake: Dlaczego nie? DT jest super :evil_lol::evil_lol::evil_lol::diabloti: A sunia prześliczna. Co za ludzie ... :angryy::shake: Quote
ania z poznania Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Jaka piękna! Rzeczywiście, malutka jest..... Quote
Ada-jeje Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Mozesz byc pewna ze gdyby nie ta gowniara z rozdarta morda,:mad: ktora siedzi juz u mnie od pazdziernika ub. roku to bym sie zdecydowala i zaryzykowala, ale z ta pinczerka byla by napewno rzez, ona :diabloti:atakuje mojego juz nie do konca sprawnego Jeje. Quote
monika55 Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Myśle że kontakt na shanti. Ona najwięcej wie. Quote
Atrisko Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Cioteczki to jakie imię dla ślicznoty...pierwsze co mi do głowy przyszło to Kiara...chyba że oryginalne "z domu" zostawiamy? No i banerki na szybko do częstowania(chyba podlinkowane) Quote
fioneczka Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 śliczna jest ... qrde no ... jeszcze nie wiemy co z TZ bedzie ... a przecież moglibyśmy już taką niunię zabrać :( Quote
ms_arwi Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 jaka slicznotka! malutka astka jak moj paskud Fridulec ;) niech was nie zwiedzie, ze miniaturka... energii to one maja tyle co zwyklej wielkosci ast ;) Quote
chita Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 fioneczka napisał(a):śliczna jest ... qrde no ... jeszcze nie wiemy co z TZ bedzie ... a przecież moglibyśmy już taką niunię zabrać :( :cool3::cool3::cool3:hmm:cool3::cool3: Quote
fioneczka Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 chita napisał(a)::cool3::cool3::cool3:hmm:cool3::cool3: od dłuższego już czasu chcemy dać DT jakiejś sunieczce która dogada się z Monką, jednak jest to cały czas niemożliwe ze względu na brak jasności sytuacji co do leczenia TZ (endoprotezy obydwu bioder) Quote
ania z poznania Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 fioneczka napisał(a):śliczna jest ... qrde no ... jeszcze nie wiemy co z TZ bedzie ... a przecież moglibyśmy już taką niunię zabrać :( Asiu, w dodatku z takim makijażem oczu jak Piczka :razz: Quote
chita Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 fioneczka napisał(a):od dłuższego już czasu chcemy dać DT jakiejś sunieczce która dogada się z Monką, jednak jest to cały czas niemożliwe ze względu na brak jasności sytuacji co do leczenia TZ (endoprotezy obydwu bioder) trzymam kciuki za leczenie:kciuki:bedzie dobrze... To ja sie wezme za ogloszenia...tzn za poszukiwania bazarku gdzie sa ogloszenia:evil_lol:tylko jakis tekst by sie przydal :roll: Quote
agnieszka32 Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 chita napisał(a):trzymam kciuki za leczenie:kciuki:bedzie dobrze... To ja sie wezme za ogloszenia...tzn za poszukiwania bazarku gdzie sa ogloszenia:evil_lol:tylko jakis tekst by sie przydal :roll: O, to widzę, że nie ja jedna w ten sposób ogłaszam psiaki :):) Quote
Recommended Posts