Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

imię: Kiara
wielkość: średni ok 40 cm
waga: ok 22 kg
maść: brązowa
weterynaria: przed sterylizacją
stosunek do ludzi: kontaktowa ale zdezorientowana
stosunek do dzieci: z racji wzrostu może pociągnąć
stosunek do innych psów: suki nie bardzo, psy raczej tak (pierwsze wrażenia)
stosunek do kotów: nie sprawdzony

zachowanie czystości: nie sprawdzony
chodzenie na smyczy: ciągnie
komendy: nie zna
dla kogo? psiak wymaga pracy- ale może być przyjacielem każdego!!!
gdzie? do mieszkania, do domku z ogrodem....konieczny stały kontakt z człowiekiem

Do schronu przyprowadził ją właściciel z dwójką dzieci. Już jej nie chcą, ble, ble, ble....
Nieistotne i tak pewnie stek kłamstw. Po prostu się znudziła. Oni spokojnie, bez cienia żalu odjechali, Niuńka za nimi płakała i tęskni do dziś. Niczego nie nauczona, ani chodzenia na smyczy, ani podstawowych komend. Ciągnie niemiłosiernie, żywe srebro, ale kochana, nie widać w niej agresji. Za to lękliwa, nieufna. Na poczatku bała się wyciągniętej ręki, na zawołnie przychodziła skulona i bardzo powoli. Podejrzewam, że ją bili. Na głowie i udach ma takie dziwne, drobne ubytki w siersci, jakby po odpadniętych strupkach.
Krótko u nas jest, więc więcej o charakterze i zachowaniu napiszę później.

Niunia ma półtora roku, ślicznie umaszczona. Wielkości połowy normalnego asta.
Będzie wysterylizowana, już jest zaszczepiona.

Pomóżcie Cioteczki znaleźć jej odpowiedni dom. :-(

• Replies 75
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

U nas pewnie będzie kupa chętnych wariatów chętnych do adopcji, ale nie ma obawy, sprawdzimy chętnych.

Pomóżcie kochane Ciotki ogłaszać gdzie się da!

Posted

Na zdjeciu wyglada ja amstaffka a nie stafficzka jak mowilas shanti. Staffiki sa o wiele nizsze. Kolejne niszczescie krotkowlose a zimne noce juz nadchodza. :-( Widac smutek na jej mordce, widac strach, ale wysyla sygnaly uspokajajace. Moze tez trzeba by ja wyslac na jakis miesiac do p. Tomka ale najpierw zrobcie z nia porzadek.

Posted

Ona jest mała. Połówka normalnego astka. Myśleliśmy na poczatku, że to szczenior, ale nie pasowały nam zeby i umięsnienie.
Mieliśmy już malamuta - miniaturkę, może rzeczywiście to ast - miniatura.:evil_lol:

Posted

jest na watku bullowatych do adopcji?jak nie to wrzuce;)
sliczna mala, jak bedzie wiecej info albo jakis tekst postaram sie troche pomoc w ogloszeniach

Posted

Ja jej na bullowate nie dawałam, jeśli chita możesz, bardzo proszę.
Konkretnego powodu nie podali. Moje wrażenie - facet wziął asta/stafika bo to takie modne i męskie. Tam były małe dzieci, a suńka to żywioł więc zabawa z takim pieskiem jak wyrósł ze szczenięctwa, niekoniecznie stała się przyjemnościa. Psa nikt niczego nie uczył, więc nie zna żadnych zasad. Psina świetna i do wyprowadzenia, ale dla odpowiedzialnej i cierpliwej osoby.

Od dzisiaj mamy w schronie jeszcze asta. Przywiązany do bramy.

Posted

Jutro go obfocę, niestety tylko komórką. Lepsze zdjęcia dopiero w weekend.
A jak pisałam, że mała astka to mnie ciotki poprawiły że staficzka:evil_lol:
Dobra zaraz zmieniam tytuł.
Kontakt na mnie, telefon i mail w podpisie.
Dzięki za odzew, Cioteczki:loveu:

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Moj syn ma na nia chrapke, ale niestety za duzo niewiadomych przed nim a ja nie moge sobie pozwolic na rzez w domu i zabrac kolejna bide na DT.:shake:

Dlaczego nie? DT jest super :evil_lol::evil_lol::evil_lol::diabloti:

A sunia prześliczna. Co za ludzie ... :angryy::shake:

Posted

Mozesz byc pewna ze gdyby nie ta gowniara z rozdarta morda,:mad: ktora siedzi juz u mnie od pazdziernika ub. roku to bym sie zdecydowala i zaryzykowala, ale z ta pinczerka byla by napewno rzez, ona :diabloti:atakuje mojego juz nie do konca sprawnego Jeje.

Posted

Cioteczki to jakie imię dla ślicznoty...pierwsze co mi do głowy przyszło to Kiara...chyba że oryginalne "z domu" zostawiamy?
No i banerki na szybko do częstowania(chyba podlinkowane)

Posted

fioneczka napisał(a):
śliczna jest ...
qrde no ... jeszcze nie wiemy co z TZ bedzie ... a przecież moglibyśmy już taką niunię zabrać :(

:cool3::cool3::cool3:hmm:cool3::cool3:

Posted

chita napisał(a):
:cool3::cool3::cool3:hmm:cool3::cool3:

od dłuższego już czasu chcemy dać DT jakiejś sunieczce która dogada się z Monką, jednak jest to cały czas niemożliwe ze względu na brak jasności sytuacji co do leczenia TZ (endoprotezy obydwu bioder)

Posted

fioneczka napisał(a):
od dłuższego już czasu chcemy dać DT jakiejś sunieczce która dogada się z Monką, jednak jest to cały czas niemożliwe ze względu na brak jasności sytuacji co do leczenia TZ (endoprotezy obydwu bioder)

trzymam kciuki za leczenie:kciuki:bedzie dobrze...

To ja sie wezme za ogloszenia...tzn za poszukiwania bazarku gdzie sa ogloszenia:evil_lol:tylko jakis tekst by sie przydal :roll:

Posted

chita napisał(a):
trzymam kciuki za leczenie:kciuki:bedzie dobrze...

To ja sie wezme za ogloszenia...tzn za poszukiwania bazarku gdzie sa ogloszenia:evil_lol:tylko jakis tekst by sie przydal :roll:

O, to widzę, że nie ja jedna w ten sposób ogłaszam psiaki :):)