Livka Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Poproszę o nr konta na pw - chciałam wpłacić pieniążki z bazarku książkowego dla Flipa i Flapa :) Quote
Livka Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 [quote name='Livka']Poproszę o nr konta na pw - chciałam wpłacić pieniążki z bazarku książkowego dla Flipa i Flapa :)[/QUOTE] [B]Ponawiam moją prośbę !!! :) [/B] Quote
magenka1 Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Czy już wiadomo kiedy F/F opuszczają schron?? Quote
Tymonka Posted September 26, 2010 Author Posted September 26, 2010 Livka już wysyłam konto magenka , mamy problem z transportem , mój kierowca czasu nie ma ostatnio . Quote
magenka1 Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Ale psiakom nic nie stanie w schronie? Czy są bezpieczne? Quote
pawel1w25 Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Niezbyt dobrze to wygląda , sprawa bardzo przeciąga się w czasie i końca nie widać . . . Psiaki mogą nie doczekać . . . Quote
ocelot Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 [quote name='pawel1w25']Niezbyt dobrze to wygląda , sprawa bardzo przeciąga się w czasie i końca nie widać . . . Psiaki mogą nie doczekać . . .[/QUOTE] No przeciąga się, ale nie mamy transportu. Teraz im nikt nic nie zrobi. Dzwonił kierownik do mnie kiedy je zabieramy. Piesek z naroślą to sunia. Jutro przy z Wysokiej idą do sterylizacji/kastracji tez powiedziałam, że je zabierzemy nie wiem jak, kiedy, a co i gdzie, ale zawsze wyrok odroczony. Quote
Livka Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 wciąż czekam na konto ... [B]edit[/B] [B]dostałam - dziękuję[/B] :) Quote
Czarodziejka Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Czyli to parka. Nie wiem, czy już pytałam, bo chyba wciąż wszędzie pytam o to samo - wysterylizowane? Jeżeli z interwencji, to wiadomo, że pies z kulawą nogą by o tym nie pomyślał, a co dopiero szanowni właściciele...Sunieczkę trzeba by jednak zdiagnozować i wysterylizować. Co o tym myślisz, Ocelot? Quote
ocelot Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 [quote name='Czarodziejka']Czyli to parka. Nie wiem, czy już pytałam, bo chyba wciąż wszędzie pytam o to samo - wysterylizowane? Jeżeli z interwencji, to wiadomo, że pies z kulawą nogą by o tym nie pomyślał, a co dopiero szanowni właściciele...Sunieczkę trzeba by jednak zdiagnozować i wysterylizować. Co o tym myślisz, Ocelot?[/QUOTE] Nie wiem Czarodziejko czy one jeszcze się nadają do tego typu zabiegu. Mam obawy ciągle Misię widzę przed oczyma. Sunieczka to ta z guzem. Quote
Czarodziejka Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 [quote name='ocelot']Nie wiem Czarodziejko czy one jeszcze się nadają do tego typu zabiegu. Mam obawy ciągle Misię widzę przed oczyma. Sunieczka to ta z guzem.[/QUOTE] Najważniejsze, to je wyciągnąć i zregenerować. Potem zobaczymy. ;) Quote
Tymonka Posted September 28, 2010 Author Posted September 28, 2010 Czarodziejko czy maluchy mogły by przyjechać do Ciebie w niedzielę ?Wtedy mam transport . Quote
kaskadaffik Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 O kurcze kolejny Miesiek , który jest suczką , oby nic z tego nie wynikło .... Pieski już coraz bliżej ... Quote
Czarodziejka Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 [quote name='Anja2201']Czarodziejko czy maluchy mogły by przyjechać do Ciebie w niedzielę ?Wtedy mam transport .[/QUOTE] Dobrze, może być w niedzielę. Maluchy??? ;) Ja wyciągnęłam sobie takiego zmurszałego starucha - mix onka z collie - ze schronu w Wieluniu. Powiedziano mi, że to suka agresorka. Wyszedł szkielecik na podkurczonych łapach, cały w sfilcowanym futrze, ślepawy, głuchy i w dodatku samiec, a w papierach jak w mordę - suka owczarek niemiecki lat 3. I na to mam papier z zaświadczeniem szczepienia przeciwko wściekliźnie - na sukę onkę lat 3, a nie na starca lat 10...Cała schroniskowa rzeczywistość. Quote
mysza 1 Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 [quote name='Czarodziejka']Dobrze, może być w niedzielę. Maluchy??? ;) Ja wyciągnęłam sobie takiego zmurszałego starucha - mix onka z collie - ze schronu w Wieluniu. Powiedziano mi, że to suka agresorka. Wyszedł szkielecik na podkurczonych łapach, cały w sfilcowanym futrze, ślepawy, głuchy i w dodatku samiec, a w papierach jak w mordę - suka owczarek niemiecki lat 3. I na to mam papier z zaświadczeniem szczepienia przeciwko wściekliźnie - na sukę onkę lat 3, a nie na starca lat 10...Cała schroniskowa rzeczywistość.[/QUOTE] Dokładnie.... Kurde, żal mi tych pozostałych staruszków, nie wiem jak, poza finansami mogę pomóc... Quote
koosiek Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Czyli już ostatecznie w niedzielę Flip i Flap opuszczają schronisko? Quote
ocelot Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Chyba tak, chyba wyjazd w niedzielę. Oba są suczkami. Jedna miała martwą ciążę. Coraz lepsze wieści do nas dochodzą Quote
kaskadaffik Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Ja nie mogę, czy w tym schronisku ktoś nad czymkolwiek czuwa..... dwa psy, które są suczkami, wczęsniej Misia/Miś, i tak wsadzają razem psy nie wiedząc jaka płeć.... wiem, ze robicie wielką robotę, ale pewne rzeczy sa po prostu nie do przełknięcia w tym schronie :( :( Quote
Czarodziejka Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Wcale mnie to nie dziwi...dwie sunie...nieźle ;) Quote
koosiek Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Eh, no to podobne historie jak w Ostrowi Mazowieckiej :roll: Czyli to teraz Flipcia i Flapcia ;) Może znajdą się dla nich jakieś bardziej wyjściowe imiona? Quote
ocelot Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Mi jest strasznie głupio. Po prostu bardzo. z psami z boksów ogólnych to my chodzimy na spacery, możemy coś sprawidzć. Natomiast na kwarantannie ani do boksu wejść, ani zbliżyć się do psiaków. Ja Was przepraszam, ale wystarczy, że psiak ma dłuższe kudełki i ja przez kraty na odległość nie sprawdzę. Quote
Czarodziejka Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Ocelot, pies, to pies ;) Podałaś właściwy gatunek. Płeć jest sprawą drugorzędną. Quote
kaskadaffik Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Ocelot Kochana Ty nie przepraszaj, Tobie powinno sie pomnik wystawić, że nie dupnęłaś tym wszystkim, chodziło mi o samo schronisko.... Że nie maja info czy pies czy suka, a nie bardzo pewnie im zależy, żeby mieć... Quote
mysza 1 Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Najważniejsze, że niedługo będą bezpieczne. Cały czas myślę o tych, które pilnowały firmy... Mogę wpłacić jakąś kasę jeśli będziecie je zabierać... O ile jest dokąd :( Quote
Recommended Posts