Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 261
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aż mi gardło ścisnęło jak zobaczyłam tę kruszynkę. Ona MUSI znaleźć domek, najlepszy pod słońcem , taki jak ona sama jest.
Czy zaczęłyście zbierać na hotelik dla niej?

Posted

Poker napisał(a):
Aż mi gardło ścisnęło jak zobaczyłam tę kruszynkę. Ona MUSI znaleźć domek, najlepszy pod słońcem , taki jak ona sama jest.
Czy zaczęłyście zbierać na hotelik dla niej?

Poker, dla takiej malizny bulić na hotelik ? Na darmowe DT już nie ma żadnej szansy na tym łez padole chciwym ?

Poza tym - hotelik to "lepsze schronisko" a ona powinna znaleźć się w domu. Ewentualnie za karmę i weta.

Posted

E-S napisał(a):
Poker, dla takiej malizny bulić na hotelik ? Na darmowe DT już nie ma żadnej szansy na tym łez padole chciwym ?

Poza tym - hotelik to "lepsze schronisko" a ona powinna znaleźć się w domu. Ewentualnie za karmę i weta.

Marzenie......................

Posted

lika1771 napisał(a):
Marzenie......................

Nie takie znowu nierealne, znasz Madallenę, Mshume, mnie, Kanę, kilka innych, w tej chwili zapomniałam - tylko zapchane jesteśmy a czasami są sytuacje życiowo-pracowe, że przez jakiś czas nie możemy brać tymczaska.
Nikt nam braw nie bije, nikt nie krzyczy "cudowna jesteś", nikt nie robi na nas bazarków, nie mamy grona wielbicieli jak poniektórzy, nie mamy grona totumfackich czy fanów, którzy fundują boksy w cudzych hotelach i jeszcze bez zniżek za psa bulą, ale i tak są wdzieczni aż po grób za ... nie wiem właściwie za co, za wykonywanie pracy, za którą zapłacono i nadal się płaci i łaskawe przyjęcie darowizny w postaci kilkutysięcznej inwestycji.
Sory, ale czasami jak czytam niektóre wątki na dogo to mi się niedobrze robi po prostu.
Idea nieodpłatnej pomocy bezdomnym, potrzebującym psom gdzieś się całkiem rozmyła - teraz trzeba sobie robić PR, image, oj, kończę, to nie na temat, zaraz tu wpadnie zresztą grono wielbicieli czyichś i zacznie na mnie napadać, że "atakuję".
Niemniej jednak przez to wynaturzenie i opaczne rozumienie "pomocy" - cierpią takie Ole i przez to, co się dzieje - czyli traktowanie portalu dogomania jak źródła kasy - pierwsze, co wpadło Dogo do głowy to ... hotelik.

Posted

[quote name='E-S']Nie takie znowu nierealne, znasz Madallenę, Mshume, mnie, Kanę, kilka innych, w tej chwili zapomniałam - tylko zapchane jesteśmy a czasami są sytuacje życiowo-pracowe, że przez jakiś czas nie możemy brać tymczaska.

Dziewczyny Kochane, w naszym rejonie ciężko wogole o DT, platne czy darmowe :( Bielawa, Dzierżoniów nie ma żadnego zaplecza.
Najblizej Wrocław i np. Poker, ktora brala najwieksze nasze bidy na darmowy dt.
Darmowe najczesciej zapchane, ale nie podajemy sie...moze chwila moment i znajdzie DS :)

Zajrzyjcie prosze do kolegi Oli Jasia, staruszka prawie ślepego - dla niego rowniez potrzebujemy dt badz ds:

http://www.dogomania.pl/threads/191815-Stary-niedowidz%C4%85cy-skazany-na-powoln%C4%85-%C5%9Bmier%C4%87!-POMOZMY

Posted

E-S , zgadzam się z Tobą w 100 % .Nie raz i nie dwa pisałam o tym ,że jak 3 lata temu zaraziłam się dogomanią,to hotelików i płatnych DT prawie nie było.A teraz prawie same płatne DT.Hotelik to jest działalność gospodarcza, sposób na zarabianie na życie.Natomiast płatne DT mnie oburzają.Rozumiem ,że nie każdego stać na utrzymanie dodatkowego psa i trzeba wspomóc karma albo środkami na leczenie,ale nie zgadzam się z tym,że trzeba płacić za opiekę i serce.

I nie oburzaj się na mnie,że pytam o hotelik , bo padła na wątku taka propozycja , więc zapytałam, bo chociaż teraz mam w DT ( BEZPŁATNYM, ratuję się jak zwykle bazarkami), to może poprosiłabym znajomych o dołożenie do tej małej paru złotych.
Jak może zauważyłaś,daję psom bezpłatne DT i nie zaprzepaszczę idei takiej formy pomocy psom.
Myślałam nawet o DT dla tej małej, gdy uda mi się wydać Lady.

Posted

Poker napisał(a):
E-S , zgadzam się z Tobą w 100 % .Nie raz i nie dwa pisałam o tym ,że jak 3 lata temu zaraziłam się dogomanią,to hotelików i płatnych DT prawie nie było.A teraz prawie same płatne DT.Hotelik to jest działalność gospodarcza, sposób na zarabianie na życie.Natomiast płatne DT mnie oburzają.Rozumiem ,że nie każdego stać na utrzymanie dodatkowego psa i trzeba wspomóc karma albo środkami na leczenie,ale nie zgadzam się z tym,że trzeba płacić za opiekę i serce.

I nie oburzaj się na mnie,że pytam o hotelik , bo padła na wątku taka propozycja , więc zapytałam, bo chociaż teraz mam w DT ( BEZPŁATNYM, ratuję się jak zwykle bazarkami), to może poprosiłabym znajomych o dołożenie do tej małej paru złotych.
Jak może zauważyłaś,daję psom bezpłatne DT i nie zaprzepaszczę idei takiej formy pomocy psom.
Myślałam nawet o DT dla tej małej, gdy uda mi się wydać Lady.

Poker, wzbudzilas we mnie nadzieje!
Gdyby Dt u Ciebie sie zwolnilo i bys zechciala - pedzilibysmy po liniach wysokiego napiecia, zeby ją dostarczyc :)

Posted

Poker nie oburzam się, absolutnie, coś Ty, tylko widzę co się dzieje z nami - patrz, czy 2 lata temu jeszcze pytałabyś o hotelik ? Albo ja? Żadna ! Nie przyszłoby nam to do głowy, więcej było ludzi skłonnych dac DT, hoteliki były ostatecznością, lepszym schroniskiem, tylko płatnym. A teraz ? pierwsze co nam wszystkim przychodzi do głowy to hotelik, bo większość się zrobiła tak pazerna na kasę, jak te płatne DT ... jakieś w ogóle pomylenie pojęć moim zdaniem ...

Ja do 17 wrzesnia nie mogę z powodu pracy i ciągłych podróży wziąć żadnego pieska na tymczas, bo moje własne idą do hotelu (Zdrapka i wieczny tymczasek Bugi) - mąż na konferencji - a do papug muszę wynająć i opłacić niańkę. Potem zabieram dziką ... Zdrapkę 2, czyli Kaję, sobowtóra mojej Zdrapki, już obiecałam i nie wycofam się, sunia jest stara (ponoć 8 lat), przerażona, dzika, skołtuniona, cała w dredach i potrzebuje pilnie pomocy - sama zobacz: http://www.dogomania.pl/threads/191503-kud%C5%82atki-spod-wroc%C5%82awskiej-miejscowo%C5%9Bci-w%C4%85tek-zbiorczy-szukam-transu-wroclaw-lublin?p=15249966&viewfull=1#post15249966

Ale gdyby nie ona to wzięłabym Olę, mimo, że to daleko, jakiś może transport by się znalazło. Albo tą z Zamościa, mikrosunię z ulicy: http://www.dogomania.pl/threads/136450-Zamojskie-psiaki-szukaj%C4%85-dom%C3%B3w-i-mi%C5%82o%C5%9Bci?p=15279818&viewfull=1#post15279818

Za dużo tej bidy ... stanowczo. Hoteliki mogą ręce zacierać, nie ? Tylko, że ja już grosza nie mam na żadne deklaracje ponad stare. Kryzys i stan zdrowia mocno mi dowaliły w tym roku niestety :(

Posted

[quote name='E-S']Poker nie oburzam się, absolutnie, coś Ty, tylko widzę co się dzieje z nami - patrz, czy 2 lata temu jeszcze pytałabyś o hotelik ? Albo ja? Żadna ! Nie przyszłoby nam to do głowy, więcej było ludzi skłonnych dac DT, hoteliki były ostatecznością, lepszym schroniskiem, tylko płatnym. A teraz ? pierwsze co nam wszystkim przychodzi do głowy to hotelik, bo większość się zrobiła tak pazerna na kasę, jak te płatne DT ... jakieś w ogóle pomylenie pojęć moim zdaniem ...

Ja do 17 wrzesnia nie mogę z powodu pracy i ciągłych podróży wziąć żadnego pieska na tymczas, bo moje własne idą do hotelu (Zdrapka i wieczny tymczasek Bugi) - mąż na konferencji - a do papug muszę wynająć i opłacić niańkę. Potem zabieram dziką ... Zdrapkę 2, czyli Kaję, sobowtóra mojej Zdrapki, już obiecałam i nie wycofam się, sunia jest stara (ponoć 8 lat), przerażona, dzika, skołtuniona, cała w dredach i potrzebuje pilnie pomocy - sama zobacz: http://www.dogomania.pl/threads/191503-kud%C5%82atki-spod-wroc%C5%82awskiej-miejscowo%C5%9Bci-w%C4%85tek-zbiorczy-szukam-transu-wroclaw-lublin?p=15249966&viewfull=1#post15249966

Ale gdyby nie ona to wzięłabym Olę, mimo, że to daleko, jakiś może transport by się znalazło. Albo tą z Zamościa, mikrosunię z ulicy: http://www.dogomania.pl/threads/136450-Zamojskie-psiaki-szukaj%C4%85-dom%C3%B3w-i-mi%C5%82o%C5%9Bci?p=15279818&viewfull=1#post15279818

Za dużo tej bidy ... stanowczo. Hoteliki mogą ręce zacierać, nie ? Tylko, że ja już grosza nie mam na żadne deklaracje ponad stare. Kryzys i stan zdrowia mocno mi dowaliły w tym roku niestety :(
Boze...same slicznosci :( Twoja przyszla tymczasowiczka jest z naszych rejonow!
Tyle jest bezdomniakow...
Zgadzam sie z Wami, ze idea DT zaciera sie...hotelik=działalnosc gosp. i rozumiem zwiazane z nia koszta, natomiast DT... Mielismy kiedys propozycje zlozona przez Pania rencistke, ze bedzie brala na domowy DT za...300zl/m-c :)
Gisella tez dostala oferte tymczasowania ale wymogi przekraczaly najdrozsze hoteliki, natomiast wyprawka...chyba pol zoologicznego!

Posted

matrioszka2 napisał(a):
Przeleciałam szybciutko ... i zostaję u Oli.

Cześć Matrioszka ! :)
Cudna ta Ola, nie ? I biedniutka ... coś intensywnie trzeba naprawdę myśleć w jej sprawie jeśli żaden DS się nie wykluje ...