Jump to content
Dogomania

Babelek - cudowny maluch - ma juz swoich "czlowiekow" na wylacznosc :-)))

Recommended Posts

• Replies 423
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malutki biedniutki chorutki:bigcry: -żeby mu pobrali zeskrobiny ze skóry i obejrzeli pod mikroskopem-wówczas wiadomo już było jakiego rodzaju ma grzyb na skórzy, czy może świerzbowca czy inne-ale o czym ja tu gadam jaki mikroskopo jakie zeskrobiny-w schronie tego nie ma-dopiero w domu i w lecznicy a dobry mikroskopo to rząd około 5.000 zł do tego dobry vet do kompletu:-(

Posted

...może jednak warto by było spróbować umieścić ślicznotę na allegro.....może złapie za serducho.....kogoś Kochanego aktualnie bezpsiowego.....

KTO MA KONTO NA ALLEGRO????

Posted

A nie można małemu zrobić zeskrobiny...my tak robimy u nas...oczywiście potem trzeba to osobiście zawieźć do lecznicy w której jest laboratorium...koszt takiego badania to ok.25 zl.

Posted

Moriaaa napisał(a):
A nie można małemu zrobić zeskrobiny...my tak robimy u nas...oczywiście potem trzeba to osobiście zawieźć do lecznicy w której jest laboratorium...koszt takiego badania to ok.25 zl.

Moriaaa-dzięki za podłapanie-now właśnie-sterylnym skalpelkiem i w sterylnej fiolce-i pod mikrospom-niedrogo a uratuje mu skórę-wiadomo będzie choć jak go leczyć i co mu dokładnie pomoże:multi:
Na Allegro poproszę MAgdarynkę-ona nieraz pomagała ze wstawianiem-wyślę PV-na pewno się ucieszy:angryy: :diabloti:

Posted

Nie wiem czy będziecie tą zeskrobinę robić same czy może macie jakiegoś weta...ale do badania"na wszystko" trzeba zeskrobać dość głęboko do pierwszej kropli krwi.No i powodzenia dziewczynki i czekam na wieści co tam wyjdzie u maluszka:)

Posted

Moriaaa napisał(a):
Nie wiem czy będziecie tą zeskrobinę robić same czy może macie jakiegoś weta...ale do badania"na wszystko" trzeba zeskrobać dość głęboko do pierwszej kropli krwi.No i powodzenia dziewczynki i czekam na wieści co tam wyjdzie u maluszka:)

na przykład jak dla mnie to jasna sprawa-ja kiedyśteż miałam zeskrobiny:crazyeye: to tylko trochę boli-a maleńki na pewno jest dzielniejszy niż ja-do roboty

Posted

Jeśli chodzi o allegro, to pewnie Marka go wystawi, jeżeli uzna to za właściwie, więc z decyzją o tym lepiej poczekań na nią. A jeśli chodzi o zeskrobiny, to ja się nie wypowiadam, bo nawet nie wiem, jak to się robi ;)

Na Aksamitki było kilka wejść, może ktoś zauważył Bąbelka.

Posted

:shake: ...chyba bym nie wytrzymała.....:shake: ...te ślepia proszące...

jesoooo...niech ktoś ją zabierze do domku....niech nie skończy jak nasza Kochana Gratka[`]....przecież to maleństwo...

Posted

Ania-Sonia napisał(a):
Jutro Bąbelek będzie miał nalot ciotek. Tylko strasznie żal, że nawet pogłaskać nie można maluszka. A on tak bardzo o to prosi :placz: :placz: :placz:

Ania, jak chodziłyśmy z Marką na początku do Nero, to zakładałyśmy rękawiczki gumowe (lekarskie) - nie była to dla psa rewelacja, ale zawsze coś - moze macie takie w domu, a jak nie to z rana biegiem do dyżurnej apteki!!

Posted

Myślę, że dziewczyny się jutro dowiedzą, o ile wet był w schronisku.

Takie materiałowe rękawiczki chyba też zakładałyśmy - a potem chyba wyrzucałyśmy, no i oczywiście dokładne szuru-buru łapek i pranie ciuchów.

Ania - a może masz takie foliowe rękawiczki, które dodają do farb do włosów? O której jedziecie?

Posted

Bodziulka napisał(a):

Ania - a może masz takie foliowe rękawiczki, które dodają do farb do włosów? O której jedziecie?

Nie, ja jestem naturalna blondynka :cool3: :roll: Umówiłam się z dziewczynami na trasie Łazienkowskiej o 11.15. Ale nie wiem, czy dam radę jechać więc może tylko podrzucę te psie śmierdzące przysmaki :diabloti:

(Bodziulka, mam nadzieję, że masz kod do banerka Wiery, bo zdradzilam ją tylko chwilowo ;) )