tygra Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 pewnie nie zależy. Ale jeśli sucz ma być duża to zazwyczaj dość późno cieczkuje, chyba że bardzo wcześnie bardzo wyrośnie. Ogólnie to się ma bardziej do wzrostu niż do wagi, bo waga to do 2 lat mniejwięcej przybywa. Podobno po 1 cieczce sucz już nie dużo w zwyż przyrasta - chociaż napewno są wyjątki Koleżanki sunia ta co miała cieczkę w wieku 6 miesięcy jest drobniutka i malutka. Jest rodowodowąsuczką w wieku niespełna 2 lat a waży ok 24kg, wysokości Tygry czyli ok 59cm. czy Gera urosła jeszcze po cieczce? Tygra miała ponad rok i już nic jej nie przybyło. Quote
Wyjątek Posted March 9, 2008 Author Posted March 9, 2008 tygra napisał(a):pewnie nie zależy. Ale jeśli sucz ma być duża to zazwyczaj dość późno cieczkuje, chyba że bardzo wcześnie bardzo wyrośnie. Ogólnie to się ma bardziej do wzrostu niż do wagi, bo waga to do 2 lat mniejwięcej przybywa. Podobno po 1 cieczce sucz już nie dużo w zwyż przyrasta - chociaż napewno są wyjątki Koleżanki sunia ta co miała cieczkę w wieku 6 miesięcy jest drobniutka i malutka. Jest rodowodowąsuczką w wieku niespełna 2 lat a waży ok 24kg, wysokości Tygry czyli ok 59cm. czy Gera urosła jeszcze po cieczce? Tygra miała ponad rok i już nic jej nie przybyło. No Gama na koniec grudnia miala 25 kg i 58 cm. Dla rodowodowych suk przedzial jest bodajże do 32kg i do 60cm. Czyli koleżanki suczka jeśli o wzrost chodzi to taka malutka nie jest ;) Ale na pewnbo drobna, bo ja widze, że Gamy to mi od grudnia troche przybylo masowo ;) Wszyscy od poczatku zgodnie mowili ze to bedzie spory pies po ojcu. widac bylo po lapach. teraz tak bardzo juz nie widze, zeby rosla. juz jest raczej na tym etapie bardzo powolnego wzrostu.. Myśle , że moze miec jakies 60cm. Przy najbliższej okazji ja zmierze. Co do Geryto pozniej juz nie urozła. jedyne co to nabrala troche masy miesniowej ale wzwyz juz nie rosla. tygra napisał(a):a będziesz ją wystawiała? zastanawiam sie nad tym. jednak nie podejme decyzji bez badan rtg. musze sprawdzic czy nie ma predyspozycji do dysplazji. a poza tym decyzje i tak podejme dopiero za jakies 2 miesiace najwczesniej, bo dopiero wtsdy bede mogla pojechac na jakakolwiek wystawe o wlasnych silach... szkoda , bo jesli juz to chcialam zaczac juz teraz ale los chcial inaczej... Quote
Wyjątek Posted March 9, 2008 Author Posted March 9, 2008 lalala znalazłam nowe fotki w laptopie :D :multi::multi::multi: zawieruszyły mi sie :eviltong: jeszcze z konca grudnia i poczatku stycznia co widac po obtartym, ale gojącym sie nosku :) czyli ok 7-7,5 miesiąca :D "] "] "] "] "] Reszta jutro :) Quote
tygra Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Oj ten nochalek biedny. Widzę że wygojony ale jeszcze przebarwienie ma. Moja szwagierka podawała swojej once taki granulat (karoten) dla psów, bo jej nochal miejscami rozjaśniał. Może to by przyśpieszyło proces Quote
Wyjątek Posted March 9, 2008 Author Posted March 9, 2008 To zdjęcia sprzed 2 miesięcy. Nochal już zagojony- caaaaaały czarny :loveu: Ale dziękujemy za radę :calus: Quote
jonQuilla Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 jezuuu uwielbiam te jej nietoperze uszy :loveu::loveu::loveu: Quote
tygra Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 to dobrze bo się zmartwiąłm już. Hurrrra - czarny nochal jest na miejscu Quote
Izabela124. Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 Widzialm sliczna sunie, tylko ja zacalowac Quote
Wyjątek Posted March 10, 2008 Author Posted March 10, 2008 [quote name='jonQuilla']jezuuu uwielbiam te jej nietoperze uszy :loveu::loveu::loveu: sa cudne, nie? :D :loveu: [quote name='tygra']to dobrze bo się zmartwiąłm już. Hurrrra - czarny nochal jest na miejscu czarny jak wegielek :D :multi: [quote name='Izabela124.']Widzialm sliczna sunie, tylko ja zacalowac Zacaluje zacaluje juz w piąteczek :D:roll: Quote
Wyjątek Posted March 10, 2008 Author Posted March 10, 2008 "] "] "] "] A to znów był styczeń ;) Bede porcjowac, zeby mi sie szybko zapas nie skończył :eviltong: Quote
jonQuilla Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 taaa uszy są cudne...a w ogóle to lubie ON'kowych uszu dotykać :) mojej znajomej suczkę ON'ka zawsze wygniotę za uszka jak jestem u niej :) :evil_lol::evil_lol: cześć :multi::multi: Quote
Izabela124. Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 Hej Ale ona slicznotka. A z jakiej hodowli jest? Quote
Wyjątek Posted March 11, 2008 Author Posted March 11, 2008 [quote name='jonQuilla']taaa uszy są cudne...a w ogóle to lubie ON'kowych uszu dotykać :) mojej znajomej suczkę ON'ka zawsze wygniotę za uszka jak jestem u niej :) :evil_lol::evil_lol: cześć :multi::multi: cześć :) Ja tam jedna do gniecenia to klapouszki wole :diabloti::loveu: [quote name='Izabela124.']Hej Ale ona slicznotka. A z jakiej hodowli jest? Jak była mała to śliczniejsza była ;) :P Teraz krówsko sie zrobiło :P A hodowla "Z Leśnego Potoku" w Józefowie k/Otwocka :) Quote
Magda Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 http://images33.fotosik.pl/174/dc9012ee9c89e8b6.jpg Cóż za niewinna mina:lol: Co się stało w nosek? Quote
jonQuilla Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 [quote name='Wyjątek'] Ja tam jedna do gniecenia to klapouszki wole :diabloti::loveu: ja kalupszek się nagniotę w domu :) :evil_lol::evil_lol: Quote
Wyjątek Posted March 11, 2008 Author Posted March 11, 2008 [quote name='Izabela124.']A wiem , ktora to hodowla :) I co o niej myślisz? Ja słyszałam od co poniektórych, ze z tamtąd niezłe wariaty się wywodzą :P Ale i psiaki do GOPRu tyż :D [quote name='Magda_Miki']http://images33.fotosik.pl/174/dc9012ee9c89e8b6.jpg Cóż za niewinna mina:lol: Co się stało w nosek? Nosek podobno obtarła.. Gzdzies wsadzila... Nie wiem jak to bylo dokładnie, bo była wtedy w hotelu. Na szczęscie juz zagojony. Ale wiecej jej tam nie oddam:mad: [quote name='jonQuilla']ja kalupszek się nagniotę w domu :) :evil_lol::evil_lol: no a ja takich sterczochów ;) Mozemy się zamienic na jakiś czas :lol: [quote name='evaxon']uchhh ona coraz ładniejsza:loveu::loveu: a no baaaaa, proste :D :loveu: A teraz to juz baba z niej, bo zdjęcia jeszcze ze stycznia. rosnie mi jak na drozdzach, byczysko bedzie :evil_lol: Quote
jonQuilla Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 [quote name='Wyjątek'] no a ja takich sterczochów ;) Mozemy się zamienic na jakiś czas :lol: od przyszłego tyg. robimy zamiane ;) :multi::multi: Quote
Wyjątek Posted March 11, 2008 Author Posted March 11, 2008 Ok, przyjade do Ciebie na rehabilitacyjne wywczasy i przy okazji podmienimy psiaki ;) :eviltong: Quote
Wyjątek Posted March 11, 2008 Author Posted March 11, 2008 I kolejna porcja :) "] "] "] I zakosmacony dywan :roll::evil_lol: "] "] Quote
basia2202 Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 jeeejciu.. jaka ona już wielka!!:crazyeye: rośnie jak na drożdżach!! :loveu: śliczna jest.. ten nochal uroczy:) i te usiory stojące... piękności :loveu: http://images28.fotosik.pl/175/d6dea57a31a8a19d.jpg buziole od nas, wyjątkowi ;) Quote
Recommended Posts