Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Luna bo tak nazywa się Oneczka, została znaleziona w czwartek 19 sierpnia przez Dobre Dusze:loveu: w okolicach Nowego Dworu Mazowieckiego. Sunia biegała nerwowo wzdłuż pobocza ruchliwej ulicy... Nie było czasu na zastanawianie się... Sunia została złapana i zawieziona do najbliższego weterynarza ponieważ jej wygląd wskazuje na znaczne zagłodzenie i wyniszczenie organizmu. Na miejscu podano Lunce środki na odrobaczenie oraz pobrano krew. Ze względu na to jak jest chuda otrzymała również wzmacniającą kroplówkę. Wyniki morfologii sa w normie więc wszystko wskazuje na to, ze Sunia długo błakała się w poszukiwaniu domu i żywiła tym ca znalazła na swojej drodze, a chyba często nie znajdowała nic:-( Była tez bardzo zapchlona...:shake:
Teraz Sunia znajduje się w Hoteliku u Megii1. W najbliższym czasie chcemy ją zaszczepić i wysterylizować, musimy także opłacić pobyt Suni w hotelu.
Potrzebujemy każdej pomocy - deklaracji, fantów na bazarki, karmy wysokoenergetycznej dla Lunki, ogłoszeń. Każda pomoc się przyda.
A oto Luna:loveu:

• Replies 119
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Luna została oceniona przez weterynarza na 1-1,5 roku, ma piękne białe ząbki, cudowny uśmiech, jest bezpieczna. Teraz potrzebuje już tylko domu, takiego do końca życia:)

Posted

Zapisuję:) Lunka jest cudna, po prostu rewelacyjna. Typowy Onek - zapatrzona w człowieka -nic innego się nie liczy:)Na poczatku kiedy do nas przyjechała była przerażona rozwojem sytuacji ale teraz poszczekuje w kojcu, potrafi się bawić z kolega z kojca - astowatym Pucusiem i coraz czesciej się uśmiecha. Ale jak się na nią spojrzy... sama skóra i kości; szkielecik obciągnięty skórą. Nie wiem czy zdjęcia to obrazują ale jej talia jest jak drobna kobieca ręka... a to Oneczka. Moja Onka Kora waży 30 kg, Lunka może 20 kg...

Posted

Bardzo dziękuję za każdą pomoc to już 13 pies, pod moją opieką:-(

LAZY napisał(a):
Jestem na zaproszenie. Narazie zaznaczam, ale obiecuję pomóc dziewczynce finansowo.(wejdę tutaj później)

Posted

Asiaf1, spróbuję pomóc, ale w tej chwili mam spore zamieszanie w życiu, przeprowadzam się i dostęp do internetu mam gościnnie.Jak się zorganizuję od nowa, coś wykombinuję na pewno.

Posted

Kochan asunieczka, śliczna z niej będzie panna po odkarmieniu :)
Eliza sk z Jędrzejowa ma namiary na domki chętne na owczarki, na którymś z watków sie chwaliła :)

Posted

Sunia zmieniła karmę - od dziś będzie jadła wysokoenergetycznego Royala żeby szybciej nadgoniła swoją masę bo chudzina z niej straszna. Mieszam jej karmę z puszką bo suchego specjalnie nie chce jeść. Za to mieszankę wymiata błyskawicznie:)

Posted

Zaprosila mnie asiaf1 zatem jestem i zapisuję wątek. Niewiele mogę pomóc finans.niestety-żadnych nowych deklaracji nie mogę skladać,gdyż z trudem już wplacam na wcześniej obiecaną pomoc psom.Jak dam radę ,to jedynie we wrzesniu lub pazdzierniku- może jednorazowo dolożę kilka zl.Postaram się choć kilku cioteczkom rozeslać wątek i odwiedzać/podnosić wątek pięknej choć b.wychudzonej Oneczki Luny.

Posted

Jeśli Was to dziewczyny urządza to przed końcem miesiąca jednorazowo wyśle na dziewczynkę 20 zł.więcej nie dam rady. Ale od nowego miesiąca na pewno znowu coś dorzucę. Proszę o numer konta na pw.

Posted

U Lunki była dziś Pani weterynarz. Zaszczepiła ją na wściekliznę i zakaźne i obejrzała. Powiedziała, ze Luna niedawno miała szczeniaki i to sporo bo wszystkie sutki są wyciągnięte....Ma tez małego grzybka w uszach ale damy sobie z nim rade. Poza tym jest mega żywiołowa i jedyne o czym myśli, to żeby jeść, jeść i jeszcze raz jeść. Wszędzie szuka bidna jedzenia a porcje dostaje ,spore.

Posted

asiaf1 napisał(a):
kurcze to może te szczeniaki tera gdzieś są same !!!!!! Mówiłaś o tym Marzenie?

Może tak być ale to raczej duże szczeniaki bo ona już nie ma pokarmu.