Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Busia jest staruszką,ma ok.13 lat,jest maluteńka,nawet do polowy lydki nie sięga.Mieszka w radomskim schronisku i ufnie wyciaga pyszczek do pomiziania przez kraty boksu.Przytula sie lagodnie do cieplej ręki czlowieka i marzy o domu,w ktorym ktos poglaszcze i będzie kochal.
Busia ma przed sobą juz niewiele zycia,jest staruszką ale zdrowiutką.
Mamy nadzieje znalezc jej domek na ostatnie lata zycia.Pomozcie Busi...

• Replies 865
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

super jest :) taka maleńka :)
miałem w zimie taką starszą psinkę przez kilka godzin, grzeczna była baaardzo, naprawdę niekłopotliwa, sama uważała żeby nie sprawić kłopotu, ładnie prosiła na spacer patrząc na drzwi; spacer króciutki - tyle żeby się załatwić i już chciała do domu. niestety pożyła jeszcze tylko miesiąc :(
(nie u mnie - u rybon36 - była chora na serce)

ktoś, kto weźmie staruszkę, będzie miał naprawdę miłą psinę.
[dobrze że nie jest w Warszawie, bo już bym ją chciał :>]

Posted

no właśnie Legion, 100 km to żadna odległość :cool3:

A ja tu ze strachem zaglądam do nowego wątku z Radomia, co ta Ania znów wynalazła :shake:

Posted

Legion23 powinienes,na pewno powinienes miec suczke,taką malutką,sliczną staruszeczke,ktora nie potrzebuje niczego oprocz miseczki i kochającego czlowieka...jeszcze masz czas,dziewczyny jutro po 14 jadą do Warszawy,zawozą 2 psiaki-jakby cos,dzwon do mnie 602-666-546-mogą Ci przywiezc Busię jesli tylko chcesz...

Posted

Legion...propozycja jutrzejsza jest serio, wiem to dobrze!

Jutro jada Latka 15-latka i Majka vel Pychotka do Nadarzyna, w sam raz towarzystwo dla Busi
To od dawna szykowana podroz
A miejsce w samochodzie dla malenkiej Busi jest,
jak pisze sama Ania-Tygrysiczka

wiec jak bedzie?

Wczoraj meska decyzja o szukaniu jamnika
Dzis z coztego zadzialales blyskawicznie,
dzis i nie tylko w Ostrowi, tez konkrety
bardzo rzeczowy dogomaniak z Ciebie!

czy poznamy dzis wynik rozmowy z rozsadkiem?
ciekawam...

Posted

a jakby do tymczasowego domu, do warszawy, zamiast siedziec w schronisku...zawsze to lepiej

pomysly mam, tylko ze psinki wziac nie moge, bo zbyt duza moja sfora...

moze jednak, ten domek tymczasowy w warszawie

stad latwiej chyba cos na stale trafic

a moze ......23 sie nad tym zastanowi...

przepraszam, to tak brzydko na wpychanie wyglada, ale naprawde mi w tej chwili ten tymczas przyszedl do glowy, jak napisales ze moze ktos ja wypatrzy przed 14ta

kto moze malenka na tymczasowy domek wziac
czas ucieka
dziewczyny jeszcze mialyby czas by po busie pojechac

Posted

dodzwoniłem się już po 14stej, i dziewczyny już wyjechały; następna okazja zawieźć Busię do Warszawy to w tygodniu - inna osoba będzie jechała.
wziąłbym Busię na tymczas :)

Posted

Legion jestes super :lol: dziekuje w imieniu Busi-Dorota ma Twoj numer,skontaktuje sie z Tobą.
Ona nie potrzebuje dlugich spacerow,siusiu i troszke podreptac,to staruszeczka,ale bardzo potrzebuje domu i czlowieka...

Posted

właśnie Dorota dzwoniła, ustaliliśmy że zabierze Busię do weta żeby ocenić jej stan zdrowia, i ewentualnie bedziemy kombinować transport potem. trochę się obawiam, że Busia będzie potrzebować jakiegoś leczenia, z którym sobie nie poradzę - też finansowo :(

Posted

Dorota już do mnie dzwoniła :)
mówi, że Busia ma 10-13 lat, nie ma jakichś problemów zdrowotnych wymagających leczenia, jak na swój wiek jest w dobrym stanie ;)

jedzenia specjalnego też nie wymaga, ani długich spacerów.
potrzebuje spokojnego życia bez specjalnych atrakcji ;)

jak z transportem?

Posted

Myślę, że gajowej koleżanka będzie mogła ją zabrać, mogę się z nią skontaktować ona jeżdzi na wekend do W-wy, chyba w piątek. Gdie mógłbys ją odebrać?

Posted

nie mam samochodu, a Busia pewnie nie ma kagańca ;), więc gdzieś w pobliżu Grochowa - tak żebyśmy doszli pieszo :) Busię mogę wziąć trochę na ręce, tylko niech to nie będzie Ursynów ani Okęcie czy Bielany ;) w Centrum może być, czy gdzieś Praga, Saska Kępa :)

Posted

To jest imię przez nas nadane, ale nauczy się. Dorota rozmawiała z Tobą, że musimy ją wykąpać, doatała preparat na pchły i chyba w przyszłym tygodniu ją zawieziemy.