gonia66 Posted October 7, 2010 Author Posted October 7, 2010 no to ja tez bladym switem wpadam na ogrzanie troszke:) KAwusia wypita i zaraz wypad...dzis za wiele nie pogdakam, bo mamy "sprzątanie świata":) Cieszę się bardzo, bo znaczy to, ze dluższy spacer przede mną po pieknych terenach:) Zycze wszystkim milego dnia, obitującego w same dobre chwile a Pelasi i naszym ukochanym MIlusinskim zycze slonecznych podchodow, serduszka i wielu rak do miziania:):) "Nie zmąci mej radosci zaden cien, wschodzące słońce śmieje sie- co za dzien":):):) Quote
Lidan Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 Dzień dobry Pelasiu, witajcie przyjaciele i opiekunowie Pelasi :-) Powiało chłodem. Wyjęłam rano z szafy rękawiczki przed spacerem i dobrze zrobiłam bo jakoś tak mroźno było. Będąc na spacerze w polach prawie wlazłam na lisa! Żywego! Uciekł a Kola za nim! Na szczęście bez przekonania go goniła bo dostałabym tam chyba zawału mając świadomość że mój pies ma kaganiec na pysku i nawet się nie obroni. Danusiu cieszę się,że Ci się moje ptactwo podoba. Wchodź i oglądaj. Prześle Ci z domu link do świetnego i wesołego bloga pisanego przez właścicielkę Mariana i Irenki- dwóch papużek falistych ;-) Quote
danka4u1 Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 [B]Niech to będzie motto dzisiejszego dnia[/B] [quote name='gonia66']"[SIZE=4][COLOR=red][B]Nie zmąci mej radosci zaden cien,[/B][/COLOR] [COLOR=red][B]wschodzące słońce[/B][/COLOR][/SIZE][COLOR=red][B] [SIZE=4]śmieje sie- co za dzien[/SIZE][/B][/COLOR]":):):)[/QUOTE] [quote name='Lidan']. Danusiu cieszę się,że Ci się moje ptactwo podoba. Wchodź i oglądaj. Prześle Ci z domu link do świetnego i wesołego bloga pisanego przez właścicielkę Mariana i Irenki- dwóch papużek falistych ;-)[/QUOTE] Przesyłaj link; chętnie poczytam. Po tragediach na dogo przyda się taka psychoterapia..ale na papuzkach zupełnie nie znam się. To byłaby wspaniała lektura dla mojej córki i ją też tym zainteresuję. Quote
gonia66 Posted October 7, 2010 Author Posted October 7, 2010 U nas dalej piekne słonko:):) Swiat posprzatany a mnie od nadmiaru tlenu tak sechce spac, ze zaraz uderzam w kimę nie patrzac na bajzel w domku....sie zrobi, robota nie zając;) CO wazniejsze sparwy pozałatwiane na dzis...wszystko powoli do przodu idzie, wiec jestem spokojna...:)jeszcze czeka mnie dzis pare zajęc..ale musze odpoczac...moj TZ juz spi..ledwo wlazl do domku ze mną:) Pelaśka to pewnie szaleje caly dzien na podworeczku i szczesliwa na maxa...gdybym miala takie podworko...tez bym chyba wywalila tam leżak i spala na słonku..:)a tak ide przytulić sie do Salmuni, bo juz moja sofe zajęla i czeka:D:D Quote
Ukryty Smok Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 Witajcie! Przepraszamy za nieobecność...:oops: U nas wszystko OK. Powoli szykuję Pelaśkę do tej sterylki, wet powiedział, że teraz to już można. Mam więc nadzieję, że uda mi się wepchnąć ją w miarę szybko na stół... Nie spieszymy się zbytnio, bo na szczęście Pelaśkę zdybałam jeszcze nie szczenną, to nie ma jakiegoś strasznego pośpiechu... U małej wszystko OK, jest NAJMILSZYM, NAJCZULSZYM, NAJWIERNIEJSZYM i NAJŚMIESZNIEJSZYM zwierzakiem na kuli ziemskiej...:lol: Pzdr, Ukryty Smok PS. I najbardziej ŁAKOMYM...:evil_lol: Quote
marysia55 Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 [quote name='Lidan']Dzień dobry. [B]Nadaje spod drzwi kolejnego lekarza do którego czekałam najpierw ponad miesiąc a teraz już prawie 2 godziny i już mnie tyłek od siedzenia boli.[/B] U nas piękny i słoneczny dzień a ją go tak marnuje. Ech...zestarzeje się całkiem pod tymi gabinetami a noga jak była spuchnieta tak dalej jest. Danusia ma rację-żyje się dłużej omijając lekarzy :-) Miłego dnia Pelasiu![/QUOTE]Lidzia, taka duża dziewczynka i nie wie, że trzeba miec końskie zdrowie żeby chorować :evil_lol: [quote name='gonia66']Pelagia i SMoczek musieli wziąc krotki (mam nadzieję) urlopik...nieobecnośc usparwiedliwiona, choc niekoniecznie radosna..;) Zyjemy, kolejna kawusia podtrzymuje pion, choc chyba zaraz utne sobie drzemke...:) NO tak...ale gdzie reszta towarzystwa..?[B]MArysia nam jakos zniknęla.[/B].:(...będzie bicie i stawianie karniaków:)o innych "zaniknętych" nie wspomnę;):D[/QUOTE] ano zniknęła bo szef postarał się aby sie nie nudziła :mad:. Chyba dam ogłoszenie do gazety " wspaniałego szefa odstąpię bezpłatnie":evil_lol: [quote name='Ukryty Smok']Witajcie! Przepraszamy za nieobecność...:oops: U nas wszystko OK. Powoli szykuję Pelaśkę do tej sterylki, wet powiedział, że teraz to już można. Mam więc nadzieję, że uda mi się wepchnąć ją w miarę szybko na stół... Nie spieszymy się zbytnio, bo na szczęście Pelaśkę zdybałam jeszcze nie szczenną, to nie ma jakiegoś strasznego pośpiechu... [B]U małej wszystko OK, jest NAJMILSZYM, NAJCZULSZYM, NAJWIERNIEJSZYM i NAJŚMIESZNIEJSZYM zwierzakiem na kuli ziemskiej...[/B]:lol: Pzdr, Ukryty Smok PS. I najbardziej ŁAKOMYM...:evil_lol:[/QUOTE]i to jest cudowna wiadomość ... tylko dlaczego dalej siedzi babsko u Ciebie :razz::razz: Quote
Ukryty Smok Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 No właśnie nie wiem...:mad::mad::mad: PS2. No i jest największą czyścioszką, jaką ten padół nosi... Naprawdę! Suka, która utrzymuje sterylną czystość siebie i wokół siebie...:crazyeye: Quote
Lidan Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 Skąd ona się wzięła? Moje patrzą co by tu zrobić, żeby siebie i mieszkanie doprowadzić do stanu, w którym nie wpuszcza się gości wcześniej niezapowiedzianych ;-) Marysiu, ja zdrowa jak rydz byłam (i nadal jestem...no prawie) to nie wiedziałam jak to naprawdę u lekarzy jest bo omijałam ich raczej z daleka :p Quote
gonia66 Posted October 7, 2010 Author Posted October 7, 2010 No i sa "moje" cioteczki kochane:):)I Smoczka widzę...a juz mialam pisać:) Ale i tak napisze:D Kurcze...jak tak czytam o tej Pelasi, to nadziwowac się nie moge, ze nikt o nia nie pyta... Jakis zastoj jest czy o co chodzi..??:o Przeciez taka dziewczynka, to skarb...a z każdym dniem się przywiazuje(ale to nie jest problem, pies szybcitko sie dostosowuje)..bardziej martwie sie o Smoczkową Rodzinkę...bo Oni to dopiero sie przywiązuja...ja sobie moge tylko wyobrazić..a teraz, po sterylce, jak Smoczus zacznie ja pielegnować jeszcze bardziej przez kilka dni.. Ja juz wiem, ze gdyby to na mnie padlo- na 100000% bym jej nie oddala...taka ze mnie wstretna egoistka.... Ale powiem Wam moje DRogie, ze Moja Slamunia tez jest przeogromną czyścioszką...zauroczyla nas tym bardzo....moze wytrzymac bardzo dlugo bez sikania....ale nie nabrudzi w domku...:)W przeciewienstwie, do moje osrajdupki CIapulinki, ktora potrafila zrobic siikooo sąsiadce na nogi, jak do nas weszla...;):):)ale i tak obie kocham tak samo mocno...:):) Quote
marysia55 Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 [quote name='gonia66']No i sa "moje" cioteczki kochane:):)I Smoczka widzę...a juz mialam pisać:) Ale i tak napisze:D Kurcze...jak tak czytam o tej Pelasi, to nadziwowac się nie moge, ze nikt o nia nie pyta... Jakis zastoj jest czy o co chodzi..??:o[/QUOTE] może nr telefonu w ogłoszeniach jest podany do M***i :evil_lol: .... no dobra wiem, ze to żart nie na miejscu:diabloti: Quote
danka4u1 Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 Witam nocna porą, wpadłam na chwileczkę, ale tym razem proszę nie o ogrzanie, ale ochłodzenie mojej agresji, która mnie dopadła podczas niektórych kontaktów na dogo- rozżarzyła mi się ta agresja do białości ...biegnę dalej, kuć zelazo póki gorące, bo to ja jestem [B]kowalem trzymającym ten młot:mad::mad::mad:-[/B] takie skrzywienie zawodowe, ale czasem skuteczne w kontaktach z niereformowalnym pozornie otoczeniem:mad::mad: Wrócę łagodna jak baranek do Was i arcy- grzecznej, ślicznej i kochanej- takie trzy w jednym- Pelagii:multi::multi: Quote
gonia66 Posted October 7, 2010 Author Posted October 7, 2010 [quote name='marysia55']może nr telefonu w ogłoszeniach jest podany do M***i :evil_lol: .... no dobra wiem, ze to żart nie na miejscu:diabloti:[/QUOTE]Ups....o tym nie pomyslalam:):);) Ale tak serio- to kontakt jest do irenaki:D..musze se pogadac z inszą na osobności;):p [quote name='danka4u1']Witam nocna porą, wpadłam na chwileczkę, ale tym razem proszę nie o ogrzanie, ale ochłodzenie mojej agresji, która mnie dopadła podczas niektórych kontaktów na dogo- rozżarzyła mi się ta agresja do białości ...biegnę dalej, kuć zelazo póki gorące, bo to ja jestem [B]kowalem trzymającym ten młot:mad::mad::mad:-[/B] takie skrzywienie zawodowe, ale czasem skuteczne w kontaktach z niereformowalnym pozornie otoczeniem:mad::mad: Wrócę łagodna jak baranek do Was i arcy- grzecznej, ślicznej i kochanej- takie trzy w jednym- Pelagii:multi::multi:[/QUOTE]DAnuś...zapomnialas o motto dnia..??:o Zaden cien mial nie zmącic naszej radości..no ale fakt...zapisalas swojego posta po północy...wiec jestes usparwiedliwiona...;);) Czekamy wiec na tego łagodnego baranka w skorze wilka;):D Quote
gonia66 Posted October 7, 2010 Author Posted October 7, 2010 Tak w ogole to uwaga, uwaga..!!! Dzis sa imieniny PELAGI!!!!!!!!!!!!1 Kurna..mamy znaczy swięto:p:p:p A dla pelasi naszej ukochanej mizianka, sciskanka, czułości...i wszystko, co najlepsze:)[IMG]http://imgs3.ovh.org/432895tort.jpg[/IMG] Quote
danka4u1 Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 [B][COLOR=red][SIZE=4]Smacznego poranku i Pelagio,[/SIZE] [/COLOR]raz do roku w Twoje imieniny możesz[/B] [B]pozwolić sobie na szaleństwo[/B] - [B]ten tort cały do Twojej dyspozycji !!![/B] [B]Wszystkie składniki [/B][B]psiojadalne. Łapki lizać.:multi::multi:[/B][IMG]http://img521.imageshack.us/img521/6595/tort5ti1qe4.png[/IMG] Quote
gonia66 Posted October 8, 2010 Author Posted October 8, 2010 Okazuje się wlaśnie, ze ja nawet w swojej nowej, maleńkiej, wiejskiej szkolce mam neta;):) No to se napisze u Pelasi, a co, bo rano nie mialam czasu(mialam na 10 wiec wiecie, jak to jest;)) U nas dzis słoneczko świeci i zapowiada się wspaniały dzień:):) NO, nie mówiac juz o tym, ze i wekend się własnie powoli rozpoczyna(z pół godz kończe zajęcia:D)...czyli "żyć, nie umierać"..:) Córcia juz w domku, czyli rodzinka w komplecie...no i moja najmłodsza Pociecha kończy jutro 9 lat, więc mamy dodatkowe świętowanie:):) Pozdrowienia dla pelaśkowych cioteczek, a dla naszje dzisiejszej solenizantki- Pelagii, uściski i specjalne mizianka za uszkiem poprosze:):) Quote
Lidan Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Witaj droga solenizantko. Z okazji imienin życzę ci, maleńka,ciepłego i spokojnego domu, właściciela łagodnego i kochającego na którego można liczyć, mięciutkich kolanek, zawsze pełnej miseczki,dużo ciekawych spacerków i wspaniałych psich kompanów do wspólnej zabawy :iloveyou: Quote
danka4u1 Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Czy zjedzony już tort imieninowy? Niech Pelagio" idzie Ci na zdrowie". Możesz poczęstować Smoczka, który tak dba o Ciebie. Biegnę dalej poprzez życie i dogo. Niebawem wrócę. pa Quote
Ukryty Smok Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Imieniny Pelaśki?! A ja, wyrodna "opiekunka", nic o tym nie wiem?!:mad: Peluniu kochana, słoneczko najmilsze, suczynko najsłodsza, życzę Ci... szczęścia! :BIG:A TY już tam sama sobie dośpiewaj, co to dla Ciebie szczęście... Twój Ukryty Smok Quote
Cajus JB Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Zaglądam do Pelasi. Przy okazji sprawdzam czy będę miał dostęp do netu w ciągu dnia. Quote
Lidan Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 [quote name='Ukryty Smok']Imieniny Pelaśki?! A ja, wyrodna "opiekunka", nic o tym nie wiem?!:mad:[/QUOTE] Żeby to wiedzieć wystarczyło wsiąść z rana do autobusu :p Nie wiem jak w innych miastach ale w Krakowie w nowszych autobusach sa takie wyświetlaczem, które poza aktualną godziną i trasą przejazdu pokazują właśnie aktualnych solenizantów. W ten właśnie sposób dowiedziałam się o 7.40 że dzisiaj świętuje m.in Pelagia :-) Quote
marysia55 Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 [CENTER][B][COLOR="#000080"]Pelaśka:loveu: wszystkiego co w życiu najcudowniejsze :lol::lol:[/COLOR][/B] [IMG]http://img137.imageshack.us/img137/1033/nawetondajecikwiat.jpg[/IMG][/CENTER] Quote
malibo57 Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Pelasjanie! Cieszcie się - Alfik już u DIF:) Pelaśka pewnie też się ucieszy. Quote
marysia55 Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 [quote name='malibo57']Pelasjanie! Cieszcie się - Alfik już u DIF:) Pelaśka pewnie też się ucieszy.[/QUOTE] o 'kurka wodna' :lol::lol: wiedziałam, że trzeba tu jeszcze zaglądnąć:cool3: warto było, żeby to przeczytać :loveu: Quote
malibo57 Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Jutro będzie nowy watek Alfa - DIF założy - "tysiąc" fot już czeka na publikację:) Quote
Recommended Posts