Jump to content
Dogomania

PELASIA NAS POŁĄCZYŁA A TERAZ DYSKUTUJEMY SOBIE O ŻYCIU:):) O Pelasi czasem też:):)

Recommended Posts

Posted

Witajcie!

Jestem!
Pelunia w porządku, coraz śliczniejsza i mądrzejsza!
Wybaczcie, więcej napisze jutro, bo dziś ździebko padnięta jestem...:oops:
Namachałyście ładnych parę stron, muszę nadrobić...:lol:

DZIĘKUJĘ WAM!!!!!!!:loveu:

Pzdr,

Ukryty Smok

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ukryty Smok']Witajcie!

Jestem!
Pelunia w porządku, coraz śliczniejsza i mądrzejsza!
Wybaczcie, więcej napisze jutro, bo dziś ździebko padnięta jestem...:oops:
Namachałyście ładnych parę stron, muszę nadrobić...:lol:

DZIĘKUJĘ WAM!!!!!!!:loveu:

Pzdr,

Ukryty Smok[/QUOTE]Wow!:o To ja posżłam spiochac a Smoczek wrócił:):)Najwazniejsze ze jestes:)

[quote name='majqa']Ekhm... tak za bardzo to się nie wczytuj, bo oberwiemy. ;-)[/QUOTE]I majqa ma rację, sie tak nie wczytuj-hihihi..bo my troche pokecone jestesmy;)

[quote name='majqa']Wstawać Śpiochy!!! :bigcool:[/QUOTE]HAaaaa!!O tej godzinie to ja juz po jednej kawusi intensywnie pracowalam Spioszku!! Teraz bedzie druga kawusia i potem pewnie drzemka;):DAaaaaaaaaa..nie!!!!!zapomnialam, ze wioze córcie na trening, wiec w czasie treningu pobiegam po sklepach:):)

Posted

[quote name='majqa']... czyli shop - jogging! :-)[/QUOTE]W moim przypadku każda forma ruchu jest miłą niespodzianką dla zasiedzialego organizmu:);)
No, ale przeciez w siatkę grała nie będę;):D

Posted

[quote name='Ukryty Smok']Słuchajcie, odkryłam dziś straszną rzecz...:crazyeye:
Naprawdę, straszną...:crazyeye:
Pelasia nie jest psem.:crazyeye:

To jakiś przebieraniec...:crazyeye:[/QUOTE]:o:o:o:o............my tez chcemy wiedziec kim jest...czy moze czym..??:):D NO plissssssssssssssss...nie trzymaj nas w napieciu kochany Smoczku!!!!

Posted

No nie wiem, czym jest, ale na pewno nie psem...:mad:

Wiecie, co panna robi? Jak czegoś nie widzi, to staje na tylnych łapach i z tej zwiększonej wysokości ogląda interesujące ją krajobrazy...
No dobra, wiem, że dużo psów tak robi... A czy umieją przy tym chodzić na tych tylnych łapach? :crazyeye: Bardzo szybko i sprawnie...
Aha, no i zdała test lustra...
Co to znaczy? Ano, jak widzi siebie w lustrze, to wcale nie usiłuje dotknąć lusterka, czy próbować wąchać... Ona zagląda z tej drugiej strony... Spryciulka, nie?:cool3:

Posted

[quote name='majqa']Brat Pelasi???

[IMG]http://a.imageshack.us/img841/9790/surykatka.jpg[/IMG][/QUOTE]Hihihihihi:) Juz ja sobie wyobraziłam Pelasie w tej pozie:) Musi wygladac przecudownie i przekomicznie:)Ale bym ją chciala przytulic:):)
Smoczku, a jak tam jej cieczka..??Ma jeszcze, czy juz w domku doopeczkę grzeje..?? Stęskniła się za Toba..??(bo my bardzo:):))

Posted

Cieczka skończona. W ten weekend postaram się ustalić z vetem datę sterylki. On poprosił jednak, żebym się tak nie spieszyła, gdyż suki, sterylizowane "za blisko cieczki" (w trakcie zaraz przed, zaraz po) mogą ponoć mieć potem problemy z trzymaniem moczu...
W związku z tym, że szczęście tej surykatki :cool3: leży mi mocno na sercu, zrobię, jak mi radzi i posłucham wszystkich jego rad...

Posted

[quote name='Ukryty Smok']Cieczka skończona. W ten weekend postaram się ustalić z vetem datę sterylki. On poprosił jednak, żebym się tak nie spieszyła, gdyż suki, sterylizowane "za blisko cieczki" (w trakcie zaraz przed, zaraz po) mogą ponoć mieć potem problemy z trzymaniem moczu...
W związku z tym, że szczęście tej surykatki :cool3: leży mi mocno na sercu, zrobię, jak mi radzi i posłucham wszystkich jego rad...[/QUOTE]No tak..tez tak słyszałam kiedyś, jak mowi Smoczku Twoj wet:)TO dobrze, ze chcesz czekac i mozesz przetrzymywac Pelasie tak dlugo, jak to potrzebne- zawsze bezpieczniej i pewniej:)
A jak Ci się uda- to prosze...prosze...zrob focie naszej surykatki w pozycji "stójkowej":)

Posted

[quote name='Ukryty Smok']Postaram się... Ale maleńka jest szybka, bystra, strasznie mądra i to niełatwo ją fotknąć...;)
A na dodatek, jak widzi człowieka, to leci zaraz, żeby pokazać, że kocha...:loveu:[/QUOTE]No..nie wątpie:) Ma za co kochac:):)

Posted

[quote name='sleepingbyday']us, pogadaj z wetem, czy przypala kikut macicy przy okazji sterylki.

pelaśka zaglądała za lustro bo chciała powąchac pod ogonem ;-)[/QUOTE]Sbd, a dlaczego pytasz??To wazne jest??Ja pierwszy raz słysze o tym i pewnie moja Salmusia nie miala nic takiego..:(

Posted

spokojnie.
gadałam kiedyś z wetkami o posikiwaniu, bo zośka nagle przestała potzrebować leków. i tak już dobre kilka miesięcy nie potzrebuje i się nie posikuje.
wetki powiedziały, że ktoś zbierał jakies statystyki róznych działań okołooperacyjnych, które mogą mieć miejsce \(ale nie zawsze muszą). próbowali się zorientować, czy posikiwanie jest związane z czymś konkretnym, czy można wyróznić takie czynniki. nie pamiętam, czy to były badania, czy ktoś sobie zbierał ot tak, czy na jakiejś uczelni, nieważne...
w każdym razie jakoś wtych statystykach to przypalanie wyszło (ale nie pamiętam, czy jako jeden z czynników, czy ileś tam procent, w ogóle niewiele pamiętam i pewnie wet będzie dokłądnie wiedział, o co chodziło i co tam robili).
moje wetki powiedziały, ze jakoś tak wyszło, ze one zawsze przypalają. a do tej pory żadna z pacjentek nie zgłosiła się z posikiwaniem. ale one nie twierdzą, ze to 100%, bo raz, że czasem przypadkowi klienci są, nie każda lecznica w marcowej akcji bierze udział, a posikiwanie mogło być już zgłoszone do regularnego weta.

niedokładnie mówię, bo piate przez dziesiąte pamiętam -zastrzegam, bo jak coś pokręciłam, to jeszcze moje wetki zostaną obrzucone przez waszego błotem ;-)

Posted

Hm... nie potrafię się odnieść do tej przypalanki. Żadna z moich suczek nie miała przypalania, a trochę ich już sterylizowałam i żadna nie posikiwała. Odpukać ten problem jest mi obcy.

Posted

no własnie, bo to jeszcze dochodzą tendencje do tego. jedni mówią, ze częściej posikują się duże, kolejni, że sterylizowane przed pierwszą cieczką, a inni, że po... a jeszcze inni, jak widać, że za krótko po ciecze...