red Posted September 18, 2010 Author Posted September 18, 2010 Ja też już rozmawiałam, cieszę się, że wszystko jest ok. Wiking później napisze więcej, jest w podróży. Dzięki Wiking Tobie i Twojej TZ , że zawieźliście Dropa:Rose: Quote
tula Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 Hurra, hurra, hurra, dużo szczęścia piesku w nowym domku:):) Wielkie dzieki Wiking dla Ciebie i Tz za zawiezienie Dropa:) A jeszcze chciałam zapytać co ze zbiórką za paliwo? Quote
anhata Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 Dropowi sie udało....pewnie wie, ze jest szczęściarzem.:razz: Quote
anhata Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 zapraszam.. http://www.dogomania.pl/threads/192989-Smutny-i-chory-Boldi-wiecznie-przeganiany-Radom?p=15394534#post15394534 Quote
wiking042 Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 Moja relacja: Dropik podróż zniósł koncertowo! Większość podróży przesiedział patrząc nam przez ramiona lub przez tylną szybę, czasami trochę polegiwał na tylnej kanapie. To urodzony podróżnik, doskonale czuje się w samochodzie. Załatwił wszystkie potrzeby przed podróżą, napił się, więc nie zatrzymywaliśmy się, by go dodatkowo nie stresować wysiadaniem i wsiadaniem do samochodu. To bardzo dobry, potulny pies, ale do nowych i niespodziewanych sytuacji podchodzi z rezerwą, a nawet strachem. Ale szybko się uczy, jeśli pomoże mu się przełamać niepewność i strach. AnnaA, red i Monday pewnie zgodzą się ze mną, one psa poznały dużo lepiej i dłużej, niż ja. Na miejscu Pani czekała na nas przed bramą posesji, wjechaliśmy na plac przed domem wybetonowaną drogą dojazdową, reszta to ładnie utrzymany trawnik z różnymi iglakami i krzewami ozdobnymi. Teren, na którym stoi dom jest pagórkowaty, co dodaje miejscu piękna i uroku. Całość jest szczelnie ogrodzona drewnianym ozdobnym ogrodzeniem od frontu i siatką od sąsiadów. Dom stoi mniej więcej na środku sporej parceli. Poznalismy tez jednego z synów Pani, a także Atosię - suczkę, i trzy koty. Atosia na początku okazała swoje niezadowolenie z przybycia nowego gościa, natomiast koty potraktowały Dropika z totalną obojętnością z identyczną wzajemnością z jego strony. Nie muszę chyba pisać, jak bardzo nas wszystkich to ucieszyło. Pani i jej syn zrobili na nas bardzo dobre wrażenie. Z podpisaniem umowy nie było żadnego problemu, Pani cały czas okazywała, że jest bardzo zadowolona, że pies bardzo jej się podoba, widzieliśmy wyraźnie to COś, co cechuje ludzi kochających zwierzęta, rozumiejących je i pragnących stworzyć im jak najlepsze warunki do życia. Dowodem na potwierdzenie moich słów może być to, jak wyglądają i zachowują się zwierzęta, które tam zastaliśmy: są piękne i ufne. I Dropik też taki tam będzie, jestem pewien! Poprosiłem jeszcze o pokazanie miejsca, gdzie Dropik będzie przebywał, gdy nie będzie na podwórku. A Pani zakreśliła ręką krąg i powiedziała: tu. A to Tu to parter piętrowego domu, czyli przedpokój, z którego wchodzi się na prawo do bardzo przyjemnej kuchni, gdzie stoją miski zwierząt z wodą i jedzeniem, a na lewo salon, którego nie oddzielają od reszty mieszkania żadne drzwi, więc zwierzęta chodzą po całum parterze swobodnie. We wszystkich pomieszczeniach jest drewniany parkiet, podłoga jest więc ciepła. Kanapy nie widziałem, bo trafiliśmy akurat na porządki i chyba była wyniesiona, ale Atosia miała swoje duże i wygodne posłanie, myślę że Drop będzie miał pewnie takie samo. Był też kojec dla kotów. Na koniec wyszliśmy znów przed dom, gdzie Drop zaczął już podrywać i zachęcać do zabawy Atosię, co jej również bardzo przypadło do gustu. Odjechaliśmy zostawiając bawiące się ze sobą psy i obiecując, że się wkrótce odezwiemy. To wkrótce nastąpiło już wieczorem. Dzwoniłem. Pani powiedziała, że pies wyszalał się ze wszystkimi, ganiał dookoła domu, na koniec z rezerwą, ale dał się wprowadzić do domu, wypił wiadro wody, zjadł kolację i padł w kuchni. Pani sprawia wrażenie bardzo zadowolonej, mówi, że pies jest piękny i wszystkim bardzo się podoba. Nie ma również nic przeciwko naszym telefonom w przyszłości. Powiedziała też, że zobowiązała się przed red uczestniczyć w kosztach transportu i prosi o kwotę i nr konta do przelania pieniędzy. Z uwagi na to, że dostałem 50zł od Monday i AnnyA, a tula zadeklarowała 30zł, co w sumie w całości pokrywa moje wydatki na paliwo myślę, że pieniądze, które przyśle Pani przekażę na lekarza dla Kreci. Kwoty nie określiłem. Beata M, czy mogę podać Pani Twój nr konta dla dokonania przelewu? I to na razie tyle. Myślę, że wybór był bardzo dobry, a Dropik będzie w nowym domku bardzo szczęśliwy. A to kilka zdjęć z podróży: Relaks przed podróżą: Quote
wiking042 Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 Koty Badanie terenu Zaproszenie do zabawy Atosia oprowadza nowego lokatora po swoich włościach :cunao: Quote
bullterrierka Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 wiking042 napisał(a):Koty niezły ten kot na pierwszym planie:roflt: Jacek super relacja!!! :Rose: Quote
tula Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 No kot wypas:):) miejsce faktycznie przepiękne tylko pozazdrościć Dropowi takiego terenu, Jacku super relacja, jak zwykle:) Swoją część za paliwo prześlę Ci na konto. Bardzo się cieszę że Drop trafił do tak wspaniałej rodziny. Quote
AnnaA Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Bardzo się cieszę, że się upierałam i Drop pojechał do swojego raju. Biorąc pod uwagę fakt, że wszystkie osoby opiekujące się Dropem od momentu opuszczenia mojego domu były Dropowi obce, to nie jest dziwne, że był troszeczkę nieufny. Drop jest psem bardzo człowiekowi przyjaznym i pomimo przeżyc, ciągle darzący człowieka zaufaniem. Pierwsze dni pobytu u mnie były troszeczkę trudne, ale szybko pokonał poschroniskowy stres i okazał sie psim ideałem. Bardzo się cieszę, że znalazł taki wspaniały dom. A na koty Drop był sprawdzony. Ciągle mi się wydaje, że on nie wie, że koty trzeba ganiac. Quote
wiking042 Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Ciekawe, co tam u Dropa? Zapomniałem jeszcze wcześniej napisać, że Monday przekazała mi wyprawkę do nowego domku dla Dropa. Nie wiem, kto był sponsorem. Drop dostał paczkę suchej karmy, duże gryzaki do zabawy oraz piękną obrożę i świetną smycz. Czyściutki i tak ubrany wyglądał imponująco! :thumbs: Deklarację adopcyjną podrzucę przy okazji do schronu. DORKA, nie odzywasz się na wątku, ale oczywiście wszyscy pamiętamy, że to Ty pierwsza zapaliłaś światełko w tunelu... Quote
red Posted September 20, 2010 Author Posted September 20, 2010 Kot się drapie i dlatego ma taką minę.............:evil_lol: Wiking, czy podasz tej Pani nr konta? Quote
tula Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Dzięki Waszym głosom przytulisko p.Ali Orzechowskiej wygrało jako kandydat dogomanii na przytulisko które ma dostać pomoc w postaci karmy na stronie Krakvet, teraz zaczął sie najważniejszy etap, głosowanie na tej własnie stronie. Bardzo prosze was o głosy na przytulisko p. Ali bo to dla niej być albo nie być, a dogomaniacy z Brzegu niestety nie liczą się z wyborem dogomanii Oto instrukcja jak głosować na Krakvecie, zarejestrowanie się na tej stronie zajmuje tylko chwilę a dla p. Ali to szansa jak nigdy. Błagam Was o głosy na jej przytulisko i z góry bardzo dziękuję: Na KrakVecie głosujemy na pozycję siódmą: Prywatne przytulisko Ali Orzechowskiej Instrukcja głosowania w Krakvecie: 1. wchodzisz na stronę http://www.krakvet.pl/forum 2. wciskasz link Rejestracja 3. wyskakuje opis, a Ty zaznaczasz: zgadzam się na te warunki i mam powyżej 13 lat 4. wyskakuje wniosek rejestracyjny, a Ty go wypełniasz: pole użytkownik, email, dwa razy hasło oraz wpisujesz kod z obrazka i wciskasz"wyślij" 5. dostajesz na maila (często ląduje on w spamach), którego podałeś, wiadomość aktywacyjną i klikasz na ten przysłany link 6. logujesz się na Forum Krakvetu http://www.krakvet.pl/forum wpisując nazwę użytkownika i hasło 7. na forum wybierasz dział "Pomoc dla schronisk" 8. dalej wybierasz „Głosowanie na schronisko, które otrzyma pomoc - wrzesień 2010” 9. wyskoczy Ci ankieta- zaznaczasz pozycję 7 (siodmą) "Prywatne przytulisko Ali Orzechowskiej" i klikasz pod ankietą „wyślij”. Jeśli jesteś zarejestrowany na KV i pamiętasz nick oraz login zaczynasz od punktu nr 6! Quote
wiking042 Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 red napisał(a):Kot się drapie i dlatego ma taką minę.............:evil_lol: Wiking, czy podasz tej Pani nr konta? Już podałem wczoraj. Czekam na wpłatę. Nie określiłem kwoty. Quote
wiking042 Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 tula napisał(a):Dzięki Waszym głosom przytulisko p.Ali Orzechowskiej wygrało jako kandydat dogomanii na przytulisko które ma dostać pomoc w postaci karmy na stronie Krakvet, teraz zaczął sie najważniejszy etap, głosowanie na tej własnie stronie. Bardzo prosze was o głosy na przytulisko p. Ali bo to dla niej być albo nie być, a dogomaniacy z Brzegu niestety nie liczą się z wyborem dogomanii Oto instrukcja jak głosować na Krakvecie, zarejestrowanie się na tej stronie zajmuje tylko chwilę a dla p. Ali to szansa jak nigdy. Błagam Was o głosy na jej przytulisko i z góry bardzo dziękuję: (...) Już zagłosowałem :lol: Quote
tula Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 wiking042 napisał(a):Już zagłosowałem :lol: wielkie dzięki Wiking:) przesyłaj jeśli możesz prośbę do znajomych i na wątki:) Quote
wiking042 Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 tula napisał(a):wielkie dzięki Wiking:) przesyłaj jeśli możesz prośbę do znajomych i na wątki:) Robię to. Jutro jeszcze wyślę parę maili. Ale nie ma lekko... :shake: Quote
AnnaA Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 W wyposażeniu Dropa brało udział parę osób. Piękną smycz i obroże Drop dostał od DORKI, kostki do gryzienia to jeszcze od Anhaty /kupiła dla suczki z pudła tyle, że jeszcze coś tam zostało/ a karma to pozostałośc po Pysiu. Karę dla Pysia dostarczyła Red z Anią/spoza dogo/. Głosowałam na schronisko p.Ali ale cos kiepsko to wygląda. Pozostaje nadzieja. Quote
tula Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 nie nie Aniu nie tylko nadzieja ale ciągłe piasnie PW, maili i widomości na innych forach i portalach:) Wielu dogomaniaków właśnie to teraz robi:) I Wy jesli możecie tez przeslijcie maile do swoich przyjaciół moze pomogą:) Bardzo prosimy. Aniu bardzo dziękuję za Twój głos:) Quote
wiking042 Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Dzwoniła na chwilkę pani z Gierczyc. Pytała jeszcze raz o nr konta dla dokonania przelewu za transport, bo coś tam jej poprzednio nie doszło. Spytałem o Dropa. Ponoć jest pełen energii, dużo biega i zdaje się być szczęśliwy - powiedziała pani z entuzjazmem :lol: Chętnie bym jeszcze podpytał o więcej, ale nie chciałem już przeciągać... Dobrze psisko trafiło! :lol: Quote
wiking042 Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 AnnaA napisał(a):(...) Głosowałam na schronisko p.Ali ale cos kiepsko to wygląda. Pozostaje nadzieja. Szanse rosną!!! Quote
D O R K A Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 wiking042 napisał(a):Dzwoniła na chwilkę pani z Gierczyc. Pytała jeszcze raz o nr konta dla dokonania przelewu za transport, bo coś tam jej poprzednio nie doszło. Spytałem o Dropa. Ponoć jest pełen energii, dużo biega i zdaje się być szczęśliwy - powiedziała pani z entuzjazmem :lol: Chętnie bym jeszcze podpytał o więcej, ale nie chciałem już przeciągać... Dobrze psisko trafiło! :lol: Super! Nareszcie Drop doczekał się własnego domku:) Quote
AnnaA Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Drop wcale długo nie czekal. Mam nadzieję, że wszystko mu się dobrze ułoży bo pies jest zdecydowanie udany i trafił udany domek. Nigdy nie zrozumiem co było powodem jego bezdomności. Quote
wiking042 Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Przypominam o głosowaniu - rozsyłajcie maile po znajomych. Wreszcie mamy przewagę, ale to jeszcze nie koniec... http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=12503 Quote
wiking042 Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 [SIZE="3"]Pani z Gierczyc przelała mi 100zł za transport Dropa! :lol: Zgodnie z obietnicą przekazuję te pieniądze Beacie M na rachunki za lekarza Kreci. Quote
Recommended Posts