Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tan pies został znaleziony w rowie, przy ulicy przez Dorkę. Leżał bezsilny, wycieńczony, w największe upały. Dorka zabrała go do schroniska, pies czuł się co raz gorzej, nie wstawał, w końcu trafił do lecznicy w Pankracym. Tam rtg wykazał obecność śrutu w kilku miejscach ciała. Po wykonanym zabiegu, dochodził do siebie bardzo szybko, kilka dni spędził w lecznicy. Dorka wyprowadzała go czasem na spacer, biedak ze spaceru grzecznie ciągnął do klatki, jakby wiedział, że tu jest jego miejsce. Niestety od 3 dni już zasilił schronisko. Drop (tak go nazwano w lecznicy) to młodziutki pies, ma ok.9 miesięcy, to pies w typie pointera,biały, cały nakrapiany. Szukamy mu domu, będzie wykastrowany i wkrótce zaszczepiony. Za kilka dni trafi z kwarantanny do boksu bytowego, tu już różnie może być. Drop jest płochliwy, zauważyłam, że boi się hałąsu, wystraszył się dzwonu w kościele, kiedy był na spacerze. To fajny, młody pies, ma szansę na znalezienie domu, jeśli go pokażemy. W piątek zrobimy mu nowe zdjecia. Te były robione telefonem, Drop jest chudy, musi przytyć...

• Replies 202
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zrobiłam na szybko Dropkowi ogłoszenia na gumtree warszawa i adopcjapsa, narazie z tymi fotkami co są. Choć oczywiście nadal podtrzymuję to co mam w podpisie:)

Posted

Wieczorem wstawię fotki Dropa, on w rzeczywistości jest większy niz mi się wydawał na pierwszych zdjęciach, to śliczny pies, bardzo łagodny i wdzięczny.

Posted

Drop niestety nie jest wykastrowany, bierze antybiotyk, bo kaszle. Jak będzie całkiem zdrów to go wykastrujemy i zaszczepimy. U Anny jest grzeczny, zgoda z psiakami. Dobrze, że juz jest w normalnych warunkach,wygrzeje się na słoneczku i szybko kaszel minie.

Posted

Zapraszam chociażby po to, żebyście mogli zobaczyc jak Drop się rusza. To po prostu baletnica. Biega z taką lekkością, że z przyjemnościa się na niego patrzy. Zapraszam do oglądania Dropa!

Posted

Oczywiście że przyjedziemy Aniu:) myślałam, że uda nam się w tą niedzielę, nawet rozmawiałam o tym z Wikingiem, ale tak jak Ci mówiłam niestety ze wzgledu na stan mojej Zuzi nie dam rady teraz zostawić jej na cały dzień. Mam nadzieję że uda nam się w przyszły weekend.

Posted

Uciełyśmy sobie z AniąA miłą rozmowę i jakoś tak wyszło tyle zdjęć (oczywiście wybrałam te najbardziej nadające się do ogłoszeń):) A Drop to bardzo wdzięczny model:) Szkoda tylko, że ten teren obok schroniska nie należy do Tozu bo byłoby to świetne miejsce na wybiegi dla psiaków.

Posted

Psiak ładnie się prezentuje.
Tzreba uważać na tym terenie, bo jest sporo szkła.
Co do imprezy u Anny, mnie każdy weekend pasuje. Mojej mamie zaś terminy od 4 września :/
Ustalcie tak, żeby jak największej ilości osób pasowało. W weekendy pracuje Monday i Wikinga żona.