red Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 Tan pies został znaleziony w rowie, przy ulicy przez Dorkę. Leżał bezsilny, wycieńczony, w największe upały. Dorka zabrała go do schroniska, pies czuł się co raz gorzej, nie wstawał, w końcu trafił do lecznicy w Pankracym. Tam rtg wykazał obecność śrutu w kilku miejscach ciała. Po wykonanym zabiegu, dochodził do siebie bardzo szybko, kilka dni spędził w lecznicy. Dorka wyprowadzała go czasem na spacer, biedak ze spaceru grzecznie ciągnął do klatki, jakby wiedział, że tu jest jego miejsce. Niestety od 3 dni już zasilił schronisko. Drop (tak go nazwano w lecznicy) to młodziutki pies, ma ok.9 miesięcy, to pies w typie pointera,biały, cały nakrapiany. Szukamy mu domu, będzie wykastrowany i wkrótce zaszczepiony. Za kilka dni trafi z kwarantanny do boksu bytowego, tu już różnie może być. Drop jest płochliwy, zauważyłam, że boi się hałąsu, wystraszył się dzwonu w kościele, kiedy był na spacerze. To fajny, młody pies, ma szansę na znalezienie domu, jeśli go pokażemy. W piątek zrobimy mu nowe zdjecia. Te były robione telefonem, Drop jest chudy, musi przytyć... Quote
anhata Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 Melduję się na wątku. Co za ..... do niego strzelał. Quote
tula Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 Po prostu człowiek bo tylko ludzie są zdolni do takiego okrucieństwa:( Jak dobrze że trafił na DORKĘ i że mamy w Radomiu "Pankracego" Quote
tanitka Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 ja też sie zapisuję. Dam go na seterowe i wyżłowe forum. Quote
tula Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 Zrobiłam na szybko Dropkowi ogłoszenia na gumtree warszawa i adopcjapsa, narazie z tymi fotkami co są. Choć oczywiście nadal podtrzymuję to co mam w podpisie:) Quote
Monday Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 To ja gumtree kraków już zrobilam i allegro http://allegro.pl/show_item.php?item=1194388810 Quote
red Posted August 18, 2010 Author Posted August 18, 2010 Dzięki. Jutro Drop będzie wykastrowany, a w piątek robimy mu zdjęcia. Oby znalazł szybko domek. Quote
AnnaA Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 Drop jest piękny i mam nadzieję, że szybko znajdzie domek. Quote
D O R K A Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 AnnaA napisał(a):Drop jest piękny i mam nadzieję, że szybko znajdzie domek. Dropuś już w drodze do AnnyA:lol: Quote
Monday Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Ania bierze Dropa ? :) Super !!!!! Aniu, musimy Cię odwiedzić, żeby zdjęcia zrobić psiakom. Quote
D O R K A Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Monday napisał(a):Ania bierze Dropa ? :) Tylko do domu tymczasowego Quote
tula Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Wieczorem wstawię fotki Dropa, on w rzeczywistości jest większy niz mi się wydawał na pierwszych zdjęciach, to śliczny pies, bardzo łagodny i wdzięczny. Quote
AnnaA Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Zaproszenie do mnie ciągle aktualne nawet jak nie trzeba robic Dropowi zdjęc.Pogoda piękna ale grzybów niestety nie ma. Quote
red Posted August 20, 2010 Author Posted August 20, 2010 Drop niestety nie jest wykastrowany, bierze antybiotyk, bo kaszle. Jak będzie całkiem zdrów to go wykastrujemy i zaszczepimy. U Anny jest grzeczny, zgoda z psiakami. Dobrze, że juz jest w normalnych warunkach,wygrzeje się na słoneczku i szybko kaszel minie. Quote
AnnaA Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Zapraszam chociażby po to, żebyście mogli zobaczyc jak Drop się rusza. To po prostu baletnica. Biega z taką lekkością, że z przyjemnościa się na niego patrzy. Zapraszam do oglądania Dropa! Quote
red Posted August 20, 2010 Author Posted August 20, 2010 Aniu przyjedziemy na pewno. Nie musisz oglądać telewizji takie masz widoki na czterech łapach.... Quote
tula Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Oczywiście że przyjedziemy Aniu:) myślałam, że uda nam się w tą niedzielę, nawet rozmawiałam o tym z Wikingiem, ale tak jak Ci mówiłam niestety ze wzgledu na stan mojej Zuzi nie dam rady teraz zostawić jej na cały dzień. Mam nadzieję że uda nam się w przyszły weekend. Quote
red Posted August 20, 2010 Author Posted August 20, 2010 Podnoście proszę wątek http://www.dogomania.pl/threads/191255-Torpeda.Prowokuje-i-obrywa-dotkliwie-pogryziona-pilnie-dt.Schr.Radom?p=15226785#post15226785 Quote
tanitka Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 takie zdjęcie żeby i ogonek było widać poproszę :) Quote
Monday Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 tula - ale mamy materiał na ogłoszenia :) SUPER... Quote
tula Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 Uciełyśmy sobie z AniąA miłą rozmowę i jakoś tak wyszło tyle zdjęć (oczywiście wybrałam te najbardziej nadające się do ogłoszeń):) A Drop to bardzo wdzięczny model:) Szkoda tylko, że ten teren obok schroniska nie należy do Tozu bo byłoby to świetne miejsce na wybiegi dla psiaków. Quote
anhata Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 Psiak ładnie się prezentuje. Tzreba uważać na tym terenie, bo jest sporo szkła. Co do imprezy u Anny, mnie każdy weekend pasuje. Mojej mamie zaś terminy od 4 września :/ Ustalcie tak, żeby jak największej ilości osób pasowało. W weekendy pracuje Monday i Wikinga żona. Quote
Recommended Posts