Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kanna napisał(a):
red nie mam do Ciebie tel. czy mogłabyś do mnie zadzwonić?

bardzo żałuję , że nie na wiele się przydałam....
Kanna, numer do mnie 501 732 982, nie mogę wyslać Ci pw, chyba masz skrzynkę zapełnioną.

• Replies 202
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Skoro pani spod Bochni czeka tylko do końca tygodnia /zresztą moim zdaniem nie można czekac w nieskończonosc/ proponuję szukac transportu, ja deklaruję 25 zł. na paliwo. Kto się jeszcze dołoży? Kto się podejmie zawieżc Dropa z Radomia pod Bochnię? Najlepiej gdyby pojechały dwie osoby i od razu zrobi się wizytę przedadopcyjną. Radomskie dogomaniaczki i dogomaniacy, sprawa jest w tej chwili już pilna. PILNA!!!
Wiem, że Tula deklarowała 30 zł może też przeznaczymy to na transport Dropa.

Posted

Dokładam 25zł na transport....
Z racji tego, że w ten weekend jest ta ziórka nie dam rady...poproszę wikinga, no chyba, że on nie będzie mógł, to zawsze jakoś będę musiała dać tą radę...nie ma wyjścia.
Red pisałaś do Anashar?

Posted

Nie pisałam do Anashar, Kanna ma coś załatwić. , może uda jej się do soboty tam zajrzeć. To dość daleko, jeśli to nie będzie to.....? Wtedy psiaka trzeba wieźć z powrotem. Pani jest miła, może będzie ok.

Posted

to znaczy tak...ja nie pojadę osobiście ale szukam kogoś kto mógłby pomóc....raz że dla mnie to za daleko ( miałabym jakieś 100 km) a po drugie dopadło mnie coś na kształt grypy...

zrobię co tylko można...

Posted

Jeżeli by się coś udało sprawdzic to byłoby super, ale jeżeli się nie uda to Wiking da sobie radę. Ja Wam to gwarantuję. On tak kocha zwierzaki, że napewno nie zostawi Dropa jeżeli bedzie miał jakiekolwiek watpliwosci tymbardziej, że Drop ma zarezerwowane miejsce u mnie na DT conajmniej jeszcze przez dwa - trzy tygodnie.
Jeszcze raz powtarzam, Drop jest Super pies.

Posted

Rozmawiałąm z kanną, jeśli ten dom się okaże nieodpowiedni, to ona też przy okazji ogłaszania swoich wyżełków, odstąpi nam jakiś dobry domek. Mamy jeszcze 1 dzień na ew. wizytę.

Posted

Ja też uważam, ze trzeba sprawdzic. Jeżeli cokolwiek Wikingowi sie nie spodoba to Drop wraca do nas. Nowym państwu też trzeba powiedziec, że gdyby stwierdzili, że Drop to nie ten pies to wystarczy dac znac, a po niego pojedziemy.
Jeżeli państwo lubią zwierzęta to Drop jest psem super. Śliczny, miły, przytulaśny i mądry. Świetnie jeżdzi samochodem i bez problemu zostaje w domu. Pięknie chodzi na smyczy a i bez smyczy też, wraca na wołanie.

Posted

jeśłi się wtrącam to przepraszam, ale nasuwa mi się kilka pytan.....

kto zrobi wizytę poadopcyjną? kto sprawdzi po jakimś czasie czy drop jest pod dobrą opieką? jaką będziecie mieć pewnośc, że dająć pieska niewykastrowanego zostanie na 100% wysterylizowany....
pani wam dała czas do soboty...to pewnego rodzaju szantaż....

ja ze swojej strony mogę zaoferować pomoc w postaci ogłoszenia w krk gazecie, tu sprawdzenie domu przed i po....

choć z drugiej strony może nie mam racji, może dom dla dropa okaże się tym wymarzonym...tylko cały czas nie daje mi spokoju ten krótki czas do adopcji i że jeśłi nie , to że poszuka sobie innego psa....

dlaczego tak jej się śpieszy...wyjaśniła to?

Posted

[quote name='kanna']jeśłi się wtrącam to przepraszam, ale nasuwa mi się kilka pytan.....

kto zrobi wizytę poadopcyjną? kto sprawdzi po jakimś czasie czy drop jest pod dobrą opieką? jaką będziecie mieć pewnośc, że dająć pieska niewykastrowanego zostanie na 100% wysterylizowany....
pani wam dała czas do soboty...to pewnego rodzaju szantaż....

ja ze swojej strony mogę zaoferować pomoc w postaci ogłoszenia w krk gazecie, tu sprawdzenie domu przed i po....

choć z drugiej strony może nie mam racji, może dom dla dropa okaże się tym wymarzonym...tylko cały czas nie daje mi spokoju ten krótki czas do adopcji i że jeśłi nie , to że poszuka sobie innego psa....

dlaczego tak jej się śpieszy...wyjaśniła to?

My też mamy dużo różnych wątpliwości i pytań. Ale skoro z Krakowa - 42km - nie miał kto pojechać na wizytę przedadopcyjną, to nie pozostaje nic innego, jak pojechać na wizytę bezpośrednio od nas. A Drop będzie nam tylko towarzyszył. I może przy okazji zostanie. Co do kastracji - nie mamy żadnej pewności, ale to w interesie Pani jest wykastrować psa, bo ona ma już suczkę. Ale bez względu na to ja nie uważam, żeby to był argument przesądzający o czymkolwiek. Ważne, żeby pies był pilnowany i nie łaził na boki. ;)
Szantaż związany z krótkim okresem oczekiwania też nie jest argumentem mocnym na NIE. Pani chce psa, podoba jej się i czeka już trzy tygodnie, o ile wiem. Spróbujmy ją zrozumieć bez pochopnego osądzania.
A co do późniejszych wizyt - ukłon w kierunku Przyjaciół z Krakowa lub okolic :lol: A jak znów się nie da, to może wyślemy tam kogoś z Radomia za jakiś czas. Póki co, będziemy z Panią w kontakcie telefonicznym, nie pozostaje nic innego.
Ja ze swej strony postaram się na miejscu rozważyć sumiennie wszystkie ZA i PRZECIW. Wierzcie mi. :multi:

Posted

Przepraszam, przepraszam ,ale z tymi tygodniami to ja przesadziłam. Tak jakoś mi się wydawało, że to było już tak dawno a prawda jest taka, ze najprawdopodobniej pani zadzwoniła do Red ok 10-go. Z tym, że rozumiem pania, że spodobał jej sie pies i chce go miec jaknajszybciej.
Dzisiaj Red uściśliła, że pani zanalazła Dropa w internecie i obiecała, że bedzie nam podsyłac wiadomosci o Dropie i zdjęcia.
Dom wydaje się idealny; Ogródek i drugi psiak do towarzystwa. Trzy dorosłe osoby.
Z przebiegu poszukiwań chętnego na zrobienie wizyty przedadopcyjnej nie wyglądało na to, że ktoś z Krakowa lub Bochni się znajdzie.
Naprawdę, dla psa jest najlepiej jak jego pobyt w DT trwa jak najkrócej. Drop już wyszedł ze stresu, zrobił się bardzo kontaktowy i niepotrzebnie się do mnie przyzwyczajał.
Drop ma zawsze u mnie miejsce, gdyby zaszła taka potrzeba, ale Dropowi potrzebny jest własny stały dom!

Posted

Wiking, suczka tej pani jest wysterylizowana. Nie powiem nic więcej, postaw wysoką poprzeczkę, gdybyś miał wątpliwości - dzwoń, bo Drop ma szanse na super dom. Zobacz czy ich sunia może poleżeć na kanapie......jeśli na to pozwalają to nie będzie źle. Jedzonko też ma być dobre.....delikatne.....zdrowe.....smaczne........jabłka nie pryskane małe czerwone i soczyste - jeśli to nie zniechęci pani, to ok......
Kanna dziękuję Ci, że szukałaś (wiem o tym) kogoś do wizyty przedadopcyjnej. Nie udało się....Wiking będzie tym wizytującym;) Pani zgodziła się pokryć częściowo koszt transportu.

Posted

Drop jest świetny :)
Nie umie tylko chodzić po panelach - płytki spokojnie, ale panele - tragedia. Musiałam mu z dywaników ścieżkę ułożyć, żeby mógł przejść :)
Do windy nie wejdzie...ale to nie strach przed ciasnym pomieszczeniem, to strach przed podłogą...tam też jest jednolita jakby z płyty i on próbował się utrzymać na niej - jakby mógł to wczepiłby pazury w nią....jeszcze tylko wspomnę, że windę mam tak dużą, że jak weszłam ja drop i nuka, to juz miejsca nie było...drop oczywiscie w windzie na leżąco...

Ale to wspaniały pies.

Posted

DROP ma dom !!!!!!!!!!!

HURRRRA!!!!!!!!!

Jacek mówił, że będzie miał jak w bajce. Warunki podobne do tych co miał u Anny, czyli drugi piesek, ogród z choinkami i salon do dyspozycji, gdzie bedzie legowisko, miski. No...bedzie miał również 3 koty...ale okazało się, że nie ma z tym problemu, koty chodziły sobie jakby nic szczególnego się nie działo, Drop też jakoś się nimi nie interesował...
Drop oczywiście bardzo się spodobał - ale jak Drop może się nie podobać.

Posted

Monday napisał(a):
DROP ma dom !!!!!!!!!!!

HURRRRA!!!!!!!!!

Jacek mówił, że będzie miał jak w bajce. Warunki podobne do tych co miał u Anny, czyli drugi piesek, ogród z choinkami i salon do dyspozycji, gdzie bedzie legowisko, miski. No...bedzie miał również 3 koty...ale okazało się, że nie ma z tym problemu, koty chodziły sobie jakby nic szczególnego się nie działo, Drop też jakoś się nimi nie interesował...
Drop oczywiście bardzo się spodobał - ale jak Drop może się nie podobać.

WSPANIAŁA WIADOMOŚĆ!!!!
:sweetCyb::klacz::cunao::drink1: