AnnaA Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Drop sprawdzony. Kotów na surowo nie jada. Mam wrażenie, że on kota widział pierwszy raz w życiu. Tam gdzie byłąm z Dropem jest kilka kotów. Jeden nawet uciekał ale Drop popatrzył tylko z zainteresowaniem i zero reakcji. Poszliśmy z Dropem spacerkiem przez las. Został odpięty ze smyczy. Biegał jak szalony ale zawsze sprawdzał czy jestem w zasięgu wzroku. W obcym miejscu położył się grzecznie i czekał. Z usposobienia przypomina mi Lusię. To skarb nie pies a do tego taki przystojniak jak mało. Quote
anhata Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 OO moze bedzie mial domek kolo Krakowa ? hmm :) trzymam jkciuki Quote
red Posted September 12, 2010 Author Posted September 12, 2010 Pani mieszka w miejscowości Gierczyce, bliżej Bochni. Jest tam suczka starsza i 3 koty. Sunia mieszka w domu, buda jest też na zewnątrz, ale z niej nie korzystają. Szukamy kogoś do wizyty przedadopcyjnej. Quote
Monday Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 red napisał(a):Pani mieszka w miejscowości Gierczyce, bliżej Bochni. Jest tam suczka starsza i 3 koty. Sunia mieszka w domu, buda jest też na zewnątrz, ale z niej nie korzystają. Szukamy kogoś do wizyty przedadopcyjnej. spytaj Asior, ona z krakowa...bardziej orientuje sie kto z tamtych stron jest... Quote
Monday Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 tula napisał(a):A Drop dzisiaj jest znów w Metrze:):) Właśnie weszłam, żeby to napisac :) Quote
bullterrierka Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 tula napisał(a):A Drop dzisiaj jest znów w Metrze:):) ale Drop ma farta Quote
anhata Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 A już wcześniwej byl w metrze? oby to byl ten domek :thumbs: Quote
red Posted September 13, 2010 Author Posted September 13, 2010 Mamy jeszcze jeden domek w Krakowie, w kamienicy Stare Miasto, duża mieszkanie, spacery nad Wisłą i kot domownik. Zaraz szukam kogoś z krakowa. Quote
red Posted September 14, 2010 Author Posted September 14, 2010 Będzie wizyta przedadopcyjna w Krakowie może jutro, nie mamy nikogo do sprawdzenia domu w Gierczycach. Obydwie panie dzwonią i się niecierpliwią. Gierczyce są bliżej Bochni. Quote
kanna Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 witam, postram się dla dropa spotkanie przedadopcyjne załatwić w miarę szybciutko.. jakiej wielkośći jest psiak? 60 cm ? więcej? Quote
AnnaA Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 Drop ma 55 cm w kłębie i ok 20 cm łba z szyją. Generalnie to wielkośc owczarka niemieckiego. Tak na marginesie to jest pies marzenie. On będzie mądry, bardzo szybko sie uczy, już wychodzimy na spacery bez smyczki. Jak to szczeniak, czasami nie jest posłuszny ale generalnie pięknie reaguje na wołanie i pięknie wraca do domu nawet jak pobiegł za moim Kaktusem. Kłopoty żołądkowe już się skończyły. W domu też zostaje już z resztą psiaków i narazie nic nie zniszczył. A poza tym jest bardzo przytulaśny. Jeden mankament to to, że skacze na człowieka i nie wiem jak go tego oduczyc. Acha, nie ma choroby lokomocyjnej. Quote
kanna Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 chcę wizytę przeprowadzić jutro... na razie odzywa się automatyczna sekretarka....... jak tylko ustalę....dać znać:lol: Quote
kanna Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 przykro mi ale pani zawiadomiła mnie , ze rezygnuje z adopcji z powodu jak to powiedziała jest urażona taką nieufnością, czy spotkanie przedadopcyjne było omówione? Quote
Ati Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 oczy z lekka mi wypadly z oczodolow- chyba dobrze ze to nie ten dom Quote
Monday Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 Szkoda...ale ten drugi dom w krakowie co mówiła red? A tymczasem... Zapraszam na pierwszy ekstra bazarek dla Blanki !!! http://www.dogomania.pl/threads/1928...3#post15376713 Proszę o rozreklamowanie... Quote
AnnaA Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 Ten drugi domek to koło Bochni. Jak dalej nie znajdziemy nikogo na wizytę, to też może się rozmyślic. A pani z Krakowa nie ma pojęcia co starciła. Pies jest suuuper! Quote
red Posted September 15, 2010 Author Posted September 15, 2010 Kanna, wczoraj rozmawiałam z panią z Krakowa, bo dzwoniła sama. Nie ukrywam, że była urażona planowaną wizytą, twierdząc że jest osobą znaną, że sama się zajmowała adopcjami, ale jakoś to przeżyje. Więc jasne, że się zgodziła. No cóż....skoro dokonała wyboru pomiędzy psem a jakąś własną urażoną ambicją - to widocznie nie pokochała go na tyle. Ta druga pani powiedziała, że poczeka do końca tygodnia, potem rezygnuje. Asior odmówiła, nie ma samochodu i powiedziała, że to daleko. Kiedyś był chyba ktoś z Bochni na dogo, szukamy dalej.... Kanna, dziękuje Ci bardzo za chęć pomocy :calus: Quote
kanna Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 red nie mam do Ciebie tel. czy mogłabyś do mnie zadzwonić? bardzo żałuję , że nie na wiele się przydałam.... Quote
Monday Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 anhata napisał(a):a Anashar ? to jest mod...tak? Ale faktycznie - może pojechać albo znaleźć nam kogoś/\ red - pisz do anashar Quote
Recommended Posts