Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Drop sprawdzony. Kotów na surowo nie jada. Mam wrażenie, że on kota widział pierwszy raz w życiu. Tam gdzie byłąm z Dropem jest kilka kotów. Jeden nawet uciekał ale Drop popatrzył tylko z zainteresowaniem i zero reakcji.
Poszliśmy z Dropem spacerkiem przez las. Został odpięty ze smyczy. Biegał jak szalony ale zawsze sprawdzał czy jestem w zasięgu wzroku. W obcym miejscu położył się grzecznie i czekał. Z usposobienia przypomina mi Lusię.
To skarb nie pies a do tego taki przystojniak jak mało.

• Replies 202
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pani mieszka w miejscowości Gierczyce, bliżej Bochni. Jest tam suczka starsza i 3 koty. Sunia mieszka w domu, buda jest też na zewnątrz, ale z niej nie korzystają. Szukamy kogoś do wizyty przedadopcyjnej.

Posted

red napisał(a):
Pani mieszka w miejscowości Gierczyce, bliżej Bochni. Jest tam suczka starsza i 3 koty. Sunia mieszka w domu, buda jest też na zewnątrz, ale z niej nie korzystają. Szukamy kogoś do wizyty przedadopcyjnej.

spytaj Asior, ona z krakowa...bardziej orientuje sie kto z tamtych stron jest...

Posted

Mamy jeszcze jeden domek w Krakowie, w kamienicy Stare Miasto, duża mieszkanie, spacery nad Wisłą i kot domownik. Zaraz szukam kogoś z krakowa.

Posted

Będzie wizyta przedadopcyjna w Krakowie może jutro, nie mamy nikogo do sprawdzenia domu w Gierczycach. Obydwie panie dzwonią i się niecierpliwią. Gierczyce są bliżej Bochni.

Posted

Drop ma 55 cm w kłębie i ok 20 cm łba z szyją. Generalnie to wielkośc owczarka niemieckiego. Tak na marginesie to jest pies marzenie. On będzie mądry, bardzo szybko sie uczy, już wychodzimy na spacery bez smyczki. Jak to szczeniak, czasami nie jest posłuszny ale generalnie pięknie reaguje na wołanie i pięknie wraca do domu nawet jak pobiegł za moim Kaktusem.
Kłopoty żołądkowe już się skończyły. W domu też zostaje już z resztą psiaków i narazie nic nie zniszczył.
A poza tym jest bardzo przytulaśny. Jeden mankament to to, że skacze na człowieka i nie wiem jak go tego oduczyc. Acha, nie ma choroby lokomocyjnej.

Posted

przykro mi ale pani zawiadomiła mnie , ze rezygnuje z adopcji z powodu jak to powiedziała jest urażona taką nieufnością,

czy spotkanie przedadopcyjne było omówione?

Posted

Ten drugi domek to koło Bochni. Jak dalej nie znajdziemy nikogo na wizytę, to też może się rozmyślic. A pani z Krakowa nie ma pojęcia co starciła. Pies jest suuuper!

Posted

Kanna, wczoraj rozmawiałam z panią z Krakowa, bo dzwoniła sama. Nie ukrywam, że była urażona planowaną wizytą, twierdząc że jest osobą znaną, że sama się zajmowała adopcjami, ale jakoś to przeżyje. Więc jasne, że się zgodziła. No cóż....skoro dokonała wyboru pomiędzy psem a jakąś własną urażoną ambicją - to widocznie nie pokochała go na tyle. Ta druga pani powiedziała, że poczeka do końca tygodnia, potem rezygnuje. Asior odmówiła, nie ma samochodu i powiedziała, że to daleko. Kiedyś był chyba ktoś z Bochni na dogo, szukamy dalej.... Kanna, dziękuje Ci bardzo za chęć pomocy :calus: