Jump to content
Dogomania

Gryfik i Dandi,ślepa Viktoria, Liszka, staruszek Dyzio z Krzyczek&Jacuś z Krzyczek

Recommended Posts

Posted

[quote name='ponka1']
O i znowu śliczna rodzinka :lol:, Dyziu jest boski ze swoją kosteczką, ale przerwał konsumpcję i dał uśmiech do obiektywu :loveu:

Ponka to nie uśmiech-tylko zadyszka w trakcie konsumpcji:evil_lol:

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ponka1 napisał(a):

Nawet z tą zadyszką uroczy jest. Niech tylko ona mu w zdrowiu nie zaszkodzi, a z jego serduszkiem jest stabilnie - bo on cały czas na lekach ?

Tak Dyzio jest na Encortonie-człapie powolutky gdy się męczy przystaję i do domu, idziemy tylko na siu i kupę i do domu.

Posted

Najważniejsze, że cieszy się życiem, pięknie reaguje na wszystko dookoła. Myślę, że z Dudusiem będzie tak samo, on też cieszy się z kontaktu z Tobą, potrzebuje bliskości, ma apetyt, będzie na lekach. Dyzio to staruszek, to maleńtwo niedawno się urodziło, a jednak są podobni, może tyle samo czasu im zostało. Warto było walczyć o życie Dyziula, więc niech mały też ma szansę.Dla nich i Wiktorii każdy dzień to prezent od losu, tak więc powodzenia i dużo siły życzę.

Posted

ponka1 napisał(a):

Najważniejsze, że cieszy się życiem, pięknie reaguje na wszystko dookoła. Myślę, że z Dudusiem będzie tak samo, on też cieszy się z kontaktu z Tobą, potrzebuje bliskości, ma apetyt, będzie na lekach. Dyzio to staruszek, to maleńtwo niedawno się urodziło, a jednak są podobni, może tyle samo czasu im zostało. Warto było walczyć o życie Dyziula, więc niech mały też ma szansę.Dla nich i Wiktorii każdy dzień to prezent od losu, tak więc powodzenia i dużo siły życzę.

piękne "streszczenie" do tak mądrych słów nie mam co dodac nawet

Posted

olekg89 napisał(a):

Też miałem moderowane:diabloti: hyhy urocze to jest i wku...ce:evil_lol: Współczuje.Może kiedyś ci zdejmą tak jak mi:cool3:

tak? to nie jedna jestem-czytałam pare twoich postów ale nic obraźliwego tam nie widziałam
czy długo to miałeś?

Posted

[quote name='brazowa1']
oj,nie...byly obrazliwe,byly-czytalam pare Twoich postow oleg89 sprzed bana :diabloti: i jakos mi w pamieci utkwiles :evil_lol:

chłopak bezpośredni chociaz:evil_lol: a nie ukryty psychopata jakiś co kogoś utopi w nocniku-ja zawsze mówie: jaki rozmówca takie odpowiedzi

Brazowa: lepsze jaja....założyłam watek na weterynarii i nie przeszedł ....prosiłam o rekomendacje dobrych/najlepszych ortopedów dla Dudusia prócz Sterny-bo słyszałam ze lepszy z niego chirurg niz diagnosta nie ma tu nic obraźliwego:angryy:- tak więc w d... z watkiem sama dojde bez łaski i akceptacji .

DUDUS:

Posted

Charly napisał(a):

tzn ze Oktawia nie mozesz zakladac teraz wątkow tez?:-o

mogę ale tylko na pwp pojawia się normalnie-na innych działach po sprawdzeniu-tak jak o sprzątaniu czy ten z prośbą o radę odnośnie ortopedy. To samo tyczy się postów-pojawiają się na kolejny lub na jeszcze następny dzień.
W przypadku ortopedy wątek nie ma sensu-gdzie jestem zablokowana i na dane pytanie kogoś czy moje moja odpowiedź ma się pojawic na drugi dzień czy po 2 dniach....to mija się z celem.
to samo tyczy się każdego postu tutaj.
jeśli chodzi o wątek o ortopedzie to poradzę sobie-kilka osób zarekomendowało mi kilku dobrych specjalistów-(co na pewno zmartwi niektórych:placz::cool1:)
dzięki dziewczyny!;)

Posted

Czytałam o antybiotyku Grysia i mam pytanie, czy podawany w tabletkach jest skuteczniejszy/zdrowszy niż w zastrzykach. U swoich psów zawsze starałam się prosić o zastrzyki, żeby nie obciążać lekami np. wątroby.
Poza tym była szybsza poprawa zdrowia. Kiedyś przy bardzo złych wynikach najpierw pies otrzymał essentiale forte w zastrzykach / zresztą sprowadzony z Niemiec, bo u nas nie stosują/, a dopiero potem systematycznie tabletki.
Mam nadzieję, że teraz u Grysia będzie poprawa ( o ile pamiętam, to on ma niedługo urodzinki ).

Posted

ponka1 napisał(a):

Czytałam o antybiotyku Grysia i mam pytanie, czy podawany w tabletkach jest skuteczniejszy/zdrowszy niż w zastrzykach. U swoich psów zawsze starałam się prosić o zastrzyki, żeby nie obciążać lekami np. wątroby.

ten antybiotyk-nazwę podam jutro-bo Duduś śpi-a leki są w kuchni-takie sugestie są od dr Garncarza, antybiotyku zostało jeszcze na bodajże 4 dni-podawna jest cwiartka tabletki-to duża tabletka o ochydnym smaku-liznęłam by sprawdzic-daję mu zawiniętą w żółtym serku.
zaś co do urodzin to zdzwiłaś mnie miło Ponka! tak Grysio ma urodziny 3 grudnia kończy okrągłe 5 lat!:loveu:

jeszcze kilka fot ze wczoraj akurat Danduś i Duduś:

FILM

z DUDUSIEM JAK CHODZI:

niestety nie mogę nawet zmodyfikowac sobie tytułu mojej galerii:angryy:

nie wiem jak wyjdzie też ten post-też nie mogę nic zmienic-ukaże się dopiero jutro może później.:angryy:

Posted

W wolnej chwili (jak będzie taka ) coś na temat Dyziula i reszty kompanii prosimy. Dandi-wujaszek milutki i cierpliwy jest, ale też Duduś delikatny i nie narzuca się pozostałym (za jakiś czas, jak nabierze sił da o sobie znać)