Jump to content
Dogomania

Na chwilę obecną 11362zł długu.Bardzo prosimy jeśli ktoś może nam pomóc.Długi w lecznicy,w hoteliku,za karmę.....Bezdomne szczebrzeszyniaki PROSZA O POMOC

Recommended Posts

Posted

Super :)

To teraz macie na Warszawę 3 wyróżnione ogłoszenia łazienkowych i jedno trikolorki. Jeśli dom dla tri jest pewny, a wyróżnienie jeszcze się nie kończy, to można wykorzystać jej ogłoszenie dla innych kotów. Dla podwórkowych u starej kobiety? Mogę napisać nowy tekst.

I trzeba pomyśleć o sterylkach kotek u tej kobiety, bo inaczej pomaganie jej kotom nie ma sensu. Krystyna i Ala korzystały z pomocy finansowej na sterylki Powszechnej Sterylizacji, to w razie czego podpowiedzą, jak załatwiać. To wątek Powszechnej Sterylizacji na Miau, można się kontaktować przez PW na Miau lub mailowo

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=168468

Posted

Jest jakiś odzew na łazienkowce? Aktualnie mają 2 wyroznione ogloszenia, bo to z sąsiadką juz spadło. I ciagle wisi wyroznione dla trikolorki, mozna inaczej wykorzystać.

Dla podwórkowych u staruszki potrzeba jak najwięcej ogloszen, potrzebne niewyróznione na Zamosc lub Lublin, jakieś wyróznione na Warszawę, bo mają jeszcze mniejsze szanse. Nie każdy weźmie kotka bez mozliwości zobaczenia go, bez szczepien itp, a podwórkowce juz prawie jak wolno żyjące. Trzeba się liczyć, ze trafią do DS zapchlone i zarobaczone?

Ja im zrobilam takie ogloszenie, ale niewyroznione, bez odzewu. Mozna troche zmienic i wrzucac gdzie sie da.

http://olx.pl/oferta/zabierz-chrzaszcza-do-domu-przed-zima-CID103-IDbzV0x.html

Posted

Wedle uznania:)

Przepraszam,że dopiero dzisiaj wracam do rozliczenia Twoich 200zł,ale nie było mnie kilka dni w Zamościu. 100zł wpłaciłam dzisiaj w lecznicy za kotki od Dory1020 . Lekarka,która miała dyżur nie wiedziała, ile jeszcze zostało do spłacenia,dlatego Dora niech weźmie pod uwagę  przy końcowym rozliczeniu tę dzisiejszą wpłatę.

Chciałam też wpłacić 50zł za cztery dzikuski,które z kudlataja przywiozłyśmy z piwnicy jednego z bloków,lecz pani dr powiedziała,że lepiej będzie rozliczać się z szefem.

Tak więc na razie wstawiam paragon z lecznicy na 100zł.

paragon%20magda_zpsfhopowmy.jpg

No i 50zł przelałam Murce na 3 suczki,które u niej przebywają  ( Zoja,Jagoda i Malwinka): 2017,50zł - 50zł=1967,50zł

Z lipca przeszła kwota 946,50zł:

ala123

Mam informację od Murki,że na jej konto wpłynęła kwota 70zł od Krzysztofa K. za transport Malwinki i przy okazji suczki ze szczeniakami z Zamościa do hoteliku; odliczamy zatem tę kwotę od długu: 1016,50 zł - 70zł= 946,50zł pozostaje do spłaty

Za sierpień jest do zapłaty 1071zł:

Murka

Rozliczenie psiaków za sierpień:

ZOJA

-310 zł hotelowanie (1-31.08)

Razem: -310 zł

JEŻYNKA

-310 zł hotelowanie (1-31.08)

-47 zł szczepienia (wśceklizna + wirusówki)

-2 zł dojazd weta (częściowe koszty)

Razem: -363 zł

MALWINA

-372 zł hotelowanie (1-31.08)

-24 zł wirusówki

-2zł dojazd weta (częściowe koszty)

Razem: -398 zł

Tutaj rachunek za szczepienia Jeżynki i Malwiny:

http://www.fotosik.p...7db930214ee556d

RAZEM WSZYSTKIE PIESKI -1071 zł

Posted

Nie ma sprawy Alu, mnie tez długo nie było z powodów różnych...

Myślałam, że Wam coś we wrześniu pomogę, ale mój Radek się rozłożył totalnie na zapalenie trzustki i pół wypłaty z głowy...

Natomiast na pewno coś w październiku wyślę. 

Posted

A jak się przy tym czuje? Jak żle, jest osowiały, to pewnie jakaś wirusówka i trzeba szybko do weta. Wczesniej lepiej zaytać, czy zabrac oba kotki. Nie miałas gdzies kontaktu z chorymi kotami?

Posted

Chyba musza do lecznicy.

Chociaz nie wiem co bedzie z dlugami,ktore sa w tej chwili.

Za pobyt  i leczenie tri  i kocurka jest do zaplacenia ok.800zl.

Te pieniadze,ktore zarobilam na dwoch bazarkach 100zl + 150zl

wplacilam do lecznicy,to pokrylo koszty pobytu i leczenia tego kocurka,ktory juz znalazl DS  w Lublinie.

Co bedzie teraz nie wiem.......moze wykorzystam te 100zl  ktore podarowala Madie,a dlug za tri i malucha dalej bedzie .....

wprawdzie tri i maluch jutro jada do DS,ale dojda koszty transportu na blablacar....

Posted

Przepraszam,że dopiero dzisiaj wracam do rozliczenia Twoich 200zł,ale nie było mnie kilka dni w Zamościu. 100zł wpłaciłam dzisiaj w lecznicy za kotki od Dory1020 . Lekarka,która miała dyżur nie wiedziała, ile jeszcze zostało do spłacenia,dlatego Dora niech weźmie pod uwagę  przy końcowym rozliczeniu tę dzisiejszą wpłatę.

Chciałam też wpłacić 50zł za cztery dzikuski,które z kudlataja przywiozłyśmy z piwnicy jednego z bloków,lecz pani dr powiedziała,że lepiej będzie rozliczać się z szefem.

Tak więc na razie wstawiam paragon z lecznicy na 100zł.

paragon%20magda_zpsfhopowmy.jpg

No i 50zł przelałam Murce na 3 suczki,które u niej przebywają  ( Zoja,Jagoda i Malwinka): 2017,50zł - 50zł=1967,50zł

Z lipca przeszła kwota 946,50zł:

Za sierpień jest do zapłaty 1071zł:

Udało mi się dzisiaj złapać weta-właściciela Royal Wet i wpłaciłam kwotę 50zł  na konto czterech dzikusków z piwnicy.

paragon%2050z_zpsnlhdcwsv.jpg

Dziękuję bardzo Madie  za wsparcie. Tym bardziej,że kwota  do zapłaty na dzień dzisiejszy za kotki, powaliła nas... Ponad 1400zł !!!! A na razie tylko dwa maluchy nadają się do adopcji. Przytłoczyło nas to bardzo,ale nie ma gdzie maluchów umieścić.

Posted

Koszmarne koszty. Płaci się od klatki czy za każdego kociaka? Warto, żeby jak najszybciej znajdowały domy, a wcale nie widzę dobrych ogłoszeń. Jedno smutne ogłoszenie trójki kociaków na Zamość, z którego wynika, ze żadne nie jest w pełni oswojone i szukają tymczasu

http://olx.pl/oferta/kocie-maluchy-poszukuja-domu-tymczasowego-CID103-IDbhUMj.html#c6544bf95a;promoted

To trójka kotków, a czwarty? Bez lepszych zdjęć i zmiany opisu to niezbyt przyciągające ogłoszenie :( Trudno je nawet polecać, gdy ktoś zadzwoni o burego kotka. Za to ciągle wiszą na Zamość nieaktualne w treści, ale wyróżnione ogłoszenia: na Krystynę z jej nieaktualnym telefonem, ogłoszenie trikolorki i kocurka, który podobno jest w DS.

Dora, jak kociaczki łazienkowe? Wiadomo, na co kocurek choruje? :(

Posted

Dopytam, ile maluchów jest do adopcji z lecznicy? I odnośnie dziewczyn, które mają do mnie przyjechać - co z mamusią? Będzie wysterylizowana? Inaczej to robota głupiego...

Posted

Bez sterylek to tam jeszcze przed zimą mogą być kolejne kociaki. Nie wiem, ile tam jest kotek.

Zrozumiałam z rozmowy, ze kociaki u tej kobiety są już oswojone, tylko czarna trochę zwiewa. Dora, możesz je brać na ręce czy tylko przychodzą do miski?

Co słychac u chorego kotka?

Posted

Wiem,ale co ja moge????Nie mam lapaka,i nie mam transportu,ani pieniedzy na transport.Kotka musi po sterylce zostac kilka dni po sterylce w lecznicy,ta kobieta nie dopilnuje kotki po sterylce,bo pani ma ok.90lat. A w tej chwili cos kolo 900zl do zaplacenia w lecznicy.

Trikolorka i kocurek pojechaly  wczoraj do W-wy  do swoich wspanialych domkow.Panowie dzwonili,kotki dojechaly i wszyscy sa szczesliwi.

Tylko to wszystko jakim kosztem finansowym.........

Kotki pojechaly,dlug w lecznicy zostal.

Kotki lazienkowe czuja sie lepiej,kotek mial robiony test na pp. Maja ujemny , wetka mowila,ze jak kocurek nie ma to i koteczka nie ma.

Kotki dostaly antybiotyki.Musza szybko znalezc domy.

Posted

Fajnie, ze dwójka już w domach. Masz jakiś odzew na łazienkowe? Jak ktoś w miarę sensowny (ale tez z domów z ogródkiem) do mnie dzwoni z innych ogłoszeń i chce burą koteczkę, to wysyłam mu ogłoszenie łazienkowcow i ogloszenie dwóch koteczek z lecznicy, chyba Kudłatej.  Nie wiem, czy polecac takie maleństwa z lecznicy z kotką. Zal je oddawac pojedynczo, za małe sierotki. Musi byc wyjatkowy domek. Tych dzwoniacych trzeba w razie czego dobrze przepytac, bo ja tylko wstepnie ustalam, czy warto wysylac ogłoszenia.

Dora, dorosłe kotki u tej starej pani nie dają się złapać nawet tej pani? A młode dają Ci sie brac na ręce?

Posted

I lubią być brane na ręce? Można polecać jako calkiem oswojone? Te buraski są wszystkie takie same bez białych dodatków?

Nawet jak ktos zadzwoni z ogłoszenia lazienkowych, mozna polecac też te kocinki. Ktos w ogole do Ciebie dzwoni o kotki?

Posted

Doro, jak obiecałam pomogę przy kotkach,ale pod tymi samymi warunkami,co zawsze.

Kotki u tej Pani muszą zostać wysterylizowane, wszystkie i to szybko. I nie jest to jakaś z mojej strony złośliwość. Po prostu za chwilę będzie ich tam znów 5 i potem znowu i znowu...

Zobacz ile tych kotek jest, może ktoś pożyczy klatkę-łapkę? Może powszechna sterylizacja pomoże? Ja na dobry początek pokryję koszt przetrzymania jednej z nich.

Ponawiam też pytanieo ilość `Waszych` kotów w lecznicy

Posted

I lubią być brane na ręce? Można polecać jako calkiem oswojone? Te buraski są wszystkie takie same bez białych dodatków?

Nawet jak ktos zadzwoni z ogłoszenia lazienkowych, mozna polecac też te kocinki. Ktos w ogole do Ciebie dzwoni o kotki?

Dzwonila wczoraj kobieta,ale nie chciala czekac na kotka,chciala juz.

Posted

Doro, jak obiecałam pomogę przy kotkach,ale pod tymi samymi warunkami,co zawsze.

Kotki u tej Pani muszą zostać wysterylizowane, wszystkie i to szybko. I nie jest to jakaś z mojej strony złośliwość. Po prostu za chwilę będzie ich tam znów 5 i potem znowu i znowu...

Zobacz ile tych kotek jest, może ktoś pożyczy klatkę-łapkę? Może powszechna sterylizacja pomoże? Ja na dobry początek pokryję koszt przetrzymania jednej z nich.

Ponawiam też pytanieo ilość `Waszych` kotów w lecznicy

Madie bardzo Ci dziekuje, naprawde wielkie dzieki,ze chcialas pomoc,ale kotki nie przyjada do Ciebie.

Warunkiem bylo odrobaczenie,odpchlenie kotkow,zeby to zrobic musza tefic do lecznicy,dla mnie to za duze koszty,pozniej dochodza koszty transportu do W-wy.W tej chwili nie stac mnie na taka p[omoc.Za pobyt 2 kotow w lecznicy mam dlug ok.900zl.

Nie wiem jak splace tak duzy dlug,nie moge robic nastepnych,tymbardziej,ze popbyt 5 malych kotkow w lecznicy to koszt 60zl dziennie.

W tej chwili nie mam zadnych kotkow w lecznicy,zostal tylko dlug do splacenia.

W piatek pojechaly do domu 2 kotki,musialam zaplacic za transport,zeby znalazly sie w swoich domach.

I mam dlug za karme,karmienie ok. 20 kotow dziennie.

Posted

Rozumiem.Ja.niestety nie mogę narażać Radka na jakiekolwiek wizyty u weta teraz po chorobie. Dmuchamy na zimne.

Podtrzymuje deklaracje opłaty za przetrzymanie kotki w lecznicy jeśli zdecydujecie się na sterylkę.

Posted

Dora, ciągle macie 2 wyróżnione ogłoszenia łazienkowcow (ogloszenia Lucynki i Sylwii), to powinno wystarczyc, a ja też polecam, gdy ktos pyta o bure. Ludzie częściej pytają o kotki niż kocury. Wysłałam Twoje ogloszenia panu Bartoszowi, zobaczymy, czy się odezwie.