Jump to content
Dogomania

Na chwilę obecną 11362zł długu.Bardzo prosimy jeśli ktoś może nam pomóc.Długi w lecznicy,w hoteliku,za karmę.....Bezdomne szczebrzeszyniaki PROSZA O POMOC

Recommended Posts

Posted

Panie z przedszkola w Szczebrzeszynie zadzwonily do mnie,ze ktos im podrzucil mloda,ciezko chora koteczke.

Poszlam dzisiaj po nia.Siedziala na chodniku z pyszczkiem zwieszonym do samej ziemi,i trzesla sie z zimna.

Pewnie to spowodowala choroba.Kupka nieszczescia...:(

Poprosilam o pomoc lekarzy z Zamoscia,nigdy jej nie odmowia.

Kicia pojechala dzisiaj do lecznicy w Zamosciu.

Koteczka,ok. 3 miesiecy,nic nie mogla jesc,ani pic.Polozyla sie tylko na kocyku i spala.

A jak sie obudzila to biedactwo tak sie skarzylo na swoje cierpienie.

diagnoza:kk z powiklaniami.

Niestety pomoc koteczce wiaze sie z kosztami.

Pobyt w lecznicy 15 zl doba + leczenie.

I szukanie na cito DT.

Bardzo prosze o pomoc,sama sobie nie poradze.

Zdiecia wysle ala123.

Posted

Kolejny problem...niestety...to Tyczka staruszka,ktora mieszka w ubogiej,wielodzietnej rodzinie ciezko zachorowala. Chodze ja karmic od dwoch lat,jest wspaniala ,kochana sunia. Dzisiaj zadzwonila kobieta z prosba o pomoc. Tyczka sie przewraca,chyba juz calkiem stracila wzrok,wymiotowala :( Poprosilam o pomoc zamojskich wetow. O 19tej przyjezdza do suni wet z Zamoscia. A to rowniez wiaze sie z kosztami. Co ja mam robic? Jak pomagac?Nie jestem fundacja,nie mam pieniedzy,jak w takim razie pomagac? Lekarz przyjedzie,ale dlug za pomoc starej suni zostanie.

Posted

Boże....jaka biedulka....mogę założyć jej wydarzenie na fb. tylko muszę mieć jej historię (już trochę wyczytałam)  i potem wiadomości. Pieniądze ludzie wpłacają na takie biedne kociaki...

Posted

Przzekazuję wieści od Kromeczki :)  Sunia już po szczepieniach. Ma też ustalony termin sterylki, Zgodnie z jednym z punktów umowy adopcyjnej, która państwo ze mną podpisali, zostanie mi przesłana kopia dokumentu poświadczającego sterylizację, Poprosiałam o zdjęcia, pan postara się je w najbliższym czasie zrobić. 

Pytałam, jak Kromunia się zachowuje. Pan mówił, że jest lękliwa wobec obcych, wchodzi wtedy za kanapę, państwo nie zmuszają jej wtedy do wychodzenia stamtąd, skoro się boi. Zdecydowanie większą nieufność wzbudzają w niej mężczyżni niż kobiety. Ale swojego "tatę" bardzo kocha, pan opowiadał, że jest bardzo wylewna :)

Posted

Odwiedziłam dzisiaj w lecznicy trzy nasze kotki : białą kotkę z kk,którą wczoraj umieściła Dora1020,czarno-białego małego rozkosznego kocurka z grzybicą,którego zawiozła tam kilka dni temu kudlataja oraz biało-czarną kotkę z ogródków działkowych umieszczoną przeze mnie.

Biała kotka czuje się trochę lepiej,podchodziła do krat klatki z prośbą o uwolnienie...

Mały kocurek też zresztą domagał się tego samego,drąc się wniebogłosy. Kotka "moja" dzisiaj była sterylizowana,jest jeszcze trochę ospała,ale także podchodziła do kraty w tym samym celu,co pozostałe...

P1011450_zps0ed78842.jpg

P1011452_zps4e7d4d44.jpg

Mały kocurek :

P1011454_zps638bbd5f.jpg

P1011456_zpsa96a4908.jpg

Kotka z działek po sterylizacji:

P1011453_zpsc2b80d62.jpg

Posted

Tyska,zrobilas wizyte o ktora Cie bardzo prosilam?

Dla Wafelka.Nie mam info od Ciebie,ani od tych osob,ktore chcialy go adoptowac.

Byc moze sie rozmyslili......

Na tygodniu późno wracałam, więc nie dzwoniłam. Dzisiaj próbowałam, ale nie odbierają ode mnie telefonu :(

Posted

Tyska,odemnie odebrali, ja wiem,ze nie masz doswiadczenia w wizytach pa ale prosze Cie idz tam i porozmawiaj z nimi,oni czekaja na Ciebie tymbardziej,ze to kilka domow od Ciebie...chyba na tej samej ulicy???? Zapytaj o pieska,ktorego mieli wczesniej,ale z powodu choroby musieli uspic opowiedz o Wafelku,tyle ile wiesz,ile przeczytalas na watku mowilam im,ze jestes uczennica,ale masz wielkie serce dla zwierzat i pomagasz zwierzakom na tyle na ile mozesz... oni chca jutro przyjechac do Wafelka,nie wiem czy dojdzie do adopcji,ale chca go zobaczyc

Posted

Dziekuje Aga za wiesci o Kromeczce.. :) szczeniaczek po przejsciach,nawet ja musialam ja lapac,bo sie bardzo bala ludzi,nic dziwnego,ze jeszcze to w niej zostalo,mam tylko nadzieje,ze zaufa ludziom,ktorzy ja pokchali.

Posted

Tyska,odemnie odebrali, ja wiem,ze nie masz doswiadczenia w wizytach pa ale prosze Cie idz tam i porozmawiaj z nimi,oni czekaja na Ciebie tymbardziej,ze to kilka domow od Ciebie...chyba na tej samej ulicy???? Zapytaj o pieska,ktorego mieli wczesniej,ale z powodu choroby musieli uspic opowiedz o Wafelku,tyle ile wiesz,ile przeczytalas na watku mowilam im,ze jestes uczennica,ale masz wielkie serce dla zwierzat i pomagasz zwierzakom na tyle na ile mozesz... oni chca jutro przyjechac do Wafelka,nie wiem czy dojdzie do adopcji,ale chca go zobaczyc

Ty$ko, bardzo prosimy. :)

Może to szansa dla Wafelka...

Posted

Pamiętacie tego molosa z  Nowego Miasta w Zamościu,który podobno ma 8 lat i od zawsze mieszka w kiszkowatej,wąskiej klatce,zanieczyszczonej odchodami i błotem ?

P1011331_zpsaca57e7b.jpg

Jego sytuacja nie  wiele się zmieniła,oprócz tego,że marznie,bo przyszła zima...

Wstawiono mu wprawdzie budę,ale jest o kilka rozmiarów za mała i pies nie zmieści.się tam.

Bez względu na pogodę leży więc na pogodę leży więc na ziemi i przymarza do niej. Nie wyobrażam sobie,jak pies w takich warunkach może przeżyć zimę...

Jestem bezsilna,nie wiem kto mógłby psu pomóc. Ostatnio z właścicielem rozmawiali dzielnicowy i Fundacja ZEA; facet jest zniecierpliwiony,nie chce niczego słuchać,zrzec się psa też nie chce, a jeżeli ktoś ma jakieś zarzuty,co do opieki nad psem,to odsyła do prokuratora :(

Znając naszą rzeczywistość,policja odpuści sobie temat,a ja chodząc tam codziennie z jedzeniem dla psa nie mogę patrzeć na cierpienie psiny.