ala123 Posted August 23, 2014 Posted August 23, 2014 [quote name='ludka']Alu, co słychać u persa? Podalam link do tego watku na Miau, bo ktos szuka persa do domu z ogrodem [URL]http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=164283[/URL][/QUOTE] Na razie nic,nikt nie zadzwonił z ogłoszenia. Dobrze,że podałaś ten link,dziękuję Ci bardzo. Myślisz,że ktoś się skontaktuje? Quote
ludka Posted August 23, 2014 Posted August 23, 2014 Poczekajmy na odpowiedź na Miau. Amica pisze, ze zainteresowanym poda kontakt do lecznicy. Moim zdaniem, trzeba zwrocic uwage, czy wychodzenie bedzie bezpieczne dla kota o ograniczonym polu widzenia. On sie trzymal domu czy biegal po okolicy? Quote
ala123 Posted August 23, 2014 Posted August 23, 2014 [quote name='ludka']Poczekajmy na odpowiedź na Miau. Amica pisze, ze zainteresowanym poda kontakt do lecznicy. Moim zdaniem, trzeba zwrocic uwage, czy wychodzenie bedzie bezpieczne dla kota o ograniczonym polu widzenia. On sie trzymal domu czy biegal po okolicy?[/QUOTE] Z tego co wiem,to raczej wyleguje się w ogródku lub wygrzewa na samochodzie,ewentualnie zachodzi na sąsiednią posesję. On nie jest w lecznicy, operacja oka odbyła się kilka miesięcy temu. Quote
ludka Posted August 23, 2014 Posted August 23, 2014 Alu, dalam tu linka do wątku na Miau. Nie zajrzalas tam w ogole? Podalam rowniez Twoj nr tel. Amice, gdyby potrzebowala kontaktu. Quote
ala123 Posted August 24, 2014 Posted August 24, 2014 [quote name='ludka']Alu, dalam tu linka do wątku na Miau. Nie zajrzalas tam w ogole? Podalam rowniez Twoj nr tel. Amice, gdyby potrzebowala kontaktu.[/QUOTE] Zajrzałam i przeczytałam. Oczywiście najlepiej będzie rozmawiać telefonicznie,a nie pisząc. Na razie Amica nie dzwoniła. Quote
Madie Posted August 24, 2014 Posted August 24, 2014 Dora, poproszę numer konta na prv, bo muszę Ci przelać tę kasę z bazarku. Potem potwierdzisz szybciutko na wątku, bo mnie przecież zbanują za opóźnianie:oops::shake: Quote
ludka Posted August 24, 2014 Posted August 24, 2014 [quote name='ala123']Zajrzałam i przeczytałam. Oczywiście najlepiej będzie rozmawiać telefonicznie,a nie pisząc. Na razie Amica nie dzwoniła.[/QUOTE] Amica przekazala dalej zdjecia. To sie odbywa za posrednictwem lecznicy. Jesli ktos zadzwoni, to juz ten facet, ktory szuka kota. Ale nie ma gwarancji, ze zadzwoni. Alu, a Ty nie mozesz wziac tego kocura na tymczas? Dom sie na pewno znajdzie, ale to zawsze troche trwa. Quote
Madie Posted August 24, 2014 Posted August 24, 2014 Dora, ja i jeszcze jedna osoba, która jak będzie chciała sama napisze zrzucimy się na sterylkę Tosi 50%/50%. Musimy tylko wiedzieć ile całość będzie kosztowała. Pilnie. Wtedy ona Ci zrobi przelew, a ja oddam swoją część we wrześniu zgodnie z umową. Dasz radę się szybko dowiedzieć? Quote
ala123 Posted August 25, 2014 Posted August 25, 2014 [quote name='ludka']Amica przekazala dalej zdjecia. To sie odbywa za posrednictwem lecznicy. Jesli ktos zadzwoni, to juz ten facet, ktory szuka kota. Ale nie ma gwarancji, ze zadzwoni. Alu, a Ty nie mozesz wziac tego kocura na tymczas? Dom sie na pewno znajdzie, ale to zawsze troche trwa.[/QUOTE] Niestety nie mogę, mam dwa koty,w tym Węgielkę od Dory,tę z chorymi dziąsłami,która choć jest u mnie już rok,nadal boi się innych zwierząt; a jak pojawia się jakieś obce,zaszywa się gdzieś na całe dnie nie jedząc i nie pijąc. Poza tym są jeszcze trzy psy,dwa bardzo chore,specjalnej troski,a trzeci polujący na obce koty. I tak mam urwanie głowy z tym towarzystwem. Nie dam rady. Nie wspominam nawet o TZ... Quote
DORA1020 Posted August 25, 2014 Author Posted August 25, 2014 Wegielka to kochana koteczka,mimo ogloszen domu nie znalazla,a taka chora na dzialce nie mogla zostac. Nie wiem co bym zrobila gdyby ala jej nie wziela ona juz na dzialce wszystkiego sie bala,musialam jedzenie jej zostawiac w innym miejscu kilka kotek jadlo razem w jednym miejscu a Weglielka daleko od nich,taka bardzo bojaca sie micia Quote
DORA1020 Posted August 25, 2014 Author Posted August 25, 2014 [quote name='Madie']Dora, poproszę numer konta na prv, bo muszę Ci przelać tę kasę z bazarku. Potem potwierdzisz szybciutko na wątku, bo mnie przecież zbanują za opóźnianie:oops::shake:[/QUOTE] Zaraz wysylam Quote
DORA1020 Posted August 25, 2014 Author Posted August 25, 2014 [quote name='Madie']Dora, ja i jeszcze jedna osoba, która jak będzie chciała sama napisze zrzucimy się na sterylkę Tosi 50%/50%. Musimy tylko wiedzieć ile całość będzie kosztowała. Pilnie. Wtedy ona Ci zrobi przelew, a ja oddam swoją część we wrześniu zgodnie z umową. Dasz radę się szybko dowiedzieć?[/QUOTE] Jutro bede wiedziala,i zaraz napisze........... Quote
DORA1020 Posted August 25, 2014 Author Posted August 25, 2014 bardzo prosze o sucha karme dla kotow,jesli ktos moglby pomoc:modla: nie mam juz ani ziarenka myslalam,ze mam jeszcze worek,a okazalo sie,ze to dla psiakow. Quote
ala123 Posted August 25, 2014 Posted August 25, 2014 Koko za ok.godzinę dotrze do Wrocławia. A te zdjęcia zrobiłam dzisiaj rano przed wyjściem z domu;Koko nie wiedział jeszcze,co go czeka:shake: [IMG]http://i42.photobucket.com/albums/e343/alafert/P1011308_zpsc6941489.jpg[/IMG] [IMG]http://i42.photobucket.com/albums/e343/alafert/P1011315_zps3517b0f9.jpg[/IMG] Quote
ludka Posted August 25, 2014 Posted August 25, 2014 [quote name='ala123']Niestety nie mogę, mam dwa koty,w tym Węgielkę od Dory,tę z chorymi dziąsłami,która choć jest u mnie już rok,nadal boi się innych zwierząt; a jak pojawia się jakieś obce,zaszywa się gdzieś na całe dnie nie jedząc i nie pijąc. Poza tym są jeszcze trzy psy,dwa bardzo chore,specjalnej troski,a trzeci polujący na obce koty. I tak mam urwanie głowy z tym towarzystwem. Nie dam rady. Nie wspominam nawet o TZ...[/QUOTE] Amica mi napisala, ze pan sie nie zdecydowal. Niestety nie kazdy wezmie kota bez oka, za to jak ktos swiadomie wybierze, to z reguly swietny dom. W ogole trudno znalezc dom w pare dni. Nie pytalas w Kocim Swiecie? W przypadku kota, ktory podsikuje, moze byc trudno znalezc dom, jesli ktos nie sprawdzi kota w DT. Na miejscu wlascicielki szukalabym DT, oferujac pokrywanie kosztow do czasu znalezienia stalego domu. Moze sie zarejestrowac i zalozyc wątek na Miau, są tam wielbicielki persow, ale o tymczas trudno. Kazdy ma po kilka zwierzat i ograniczone mozliwosci. Quote
Lucyna Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 Dorka, właśnie otrzymałam informację, że na magazynie nie ma tego co zamówiłam. Okrutnie się wkurzyłam, ponieważ pieniądze dotarły do nich kilka dni temu, a zamawiając stan magazynu był wystarczający. Muszę zmodyfikować zamówienie, zmiksuję suche i mokre. Dam znać co dalej. Quote
Ty$ka Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 [quote name='Lucyna']Dorka, właśnie otrzymałam informację, że na magazynie nie ma tego co zamówiłam. Okrutnie się wkurzyłam, ponieważ pieniądze dotarły do nich kilka dni temu, a zamawiając stan magazynu był wystarczający. Muszę zmodyfikować zamówienie, zmiksuję suche i mokre. Dam znać co dalej.[/QUOTE] Kupujesz w krakvecie? ;) Dora, zdobyłaś tą klatkę-łapkę na beżową sunię? Quote
Madie Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 Dora, wysłałam pieniądze z bazarku wczoraj wieczorem. Daj znać koniecznie jak dotrą tutaj i na samym bazaru też trzeba potwierdzić: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/254482-Rozliczam/page9[/url] Quote
DORA1020 Posted August 26, 2014 Author Posted August 26, 2014 [quote name='Ty$ka']Kupujesz w krakvecie? ;) Dora, zdobyłaś tą klatkę-łapkę na beżową sunię?[/QUOTE] Nie zdobylam,nie bede lapac psa w zadna klatke,i nie wiem c zy to jest pies czy suczka teraz wydaje mi sie,ze pies trzeba prosic profesjonaliste o odlowienie go,niestety bedzie to kosztowac ale biedakowi trzeba pomoc,on by chcial bardzo do ludzi,ale sie boi jeden da jesc a inny rzuci kamieniem z balkonu,widzialam to....... Quote
DORA1020 Posted August 26, 2014 Author Posted August 26, 2014 [quote name='Madie']Dora, wysłałam pieniądze z bazarku wczoraj wieczorem. Daj znać koniecznie jak dotrą tutaj i na samym bazaru też trzeba potwierdzić: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/254482-Rozliczam/page9[/URL][/QUOTE] ok.Madie jak dojda dam znac Quote
DORA1020 Posted August 26, 2014 Author Posted August 26, 2014 [quote name='Lucyna']Dorka, właśnie otrzymałam informację, że na magazynie nie ma tego co zamówiłam. Okrutnie się wkurzyłam, ponieważ pieniądze dotarły do nich kilka dni temu, a zamawiając stan magazynu był wystarczający. Muszę zmodyfikować zamówienie, zmiksuję suche i mokre. Dam znać co dalej.[/QUOTE] A ja tak czekam na ta karme.ale Lucynko nic na to nie poradzisz,ze robia kogos w b.......a Quote
DORA1020 Posted August 26, 2014 Author Posted August 26, 2014 Madie czy wezmiesz na tymczas malego,2 miesiecznego? kotka? Wlasnie dzwonili do mnie z hotelu,ktory jest przy dzialce,gdzie karmie koty,ze ktos na dzialke wyrzucil malenstwo i to biedactwo przyczlapalo do nich,a oni z tel czym predzej do mnie,przeciez tu nikt nie zlituje sie nad bida.... Quote
Ty$ka Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 [quote name='DORA1020']Nie zdobylam,nie bede lapac psa w zadna klatke,i nie wiem c zy to jest pies czy suczka teraz wydaje mi sie,ze pies trzeba prosic profesjonaliste o odlowienie go,niestety bedzie to kosztowac ale biedakowi trzeba pomoc,on by chcial bardzo do ludzi,ale sie boi jeden da jesc a inny rzuci kamieniem z balkonu,widzialam to.......[/QUOTE] Kurcze.. patowa sytuacja. Ja swoją chęć tymczasowania podtrzymuję. Na DT mogę przyjąć, ale tylko suczkę, najlepiej szczeniaka, bo mam koty i ryzyko, że będzie na nie polować przy maluchu jest nikłe. Quote
Madie Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 Jeśli ty$ka możesz na DT szczeniora, abezdomniak Dory okaże się pieskiem,, to przecież jest tak suczka-szczeniak podrzucona Dorze... A co do kociaka, mogę wziąć po niedzieli - Animka w niedziele nas opuszcza - zwolni mi się pokój. Quote
Ty$ka Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 Właśnie myślę, że jak nie wypali z kudłaczem, bo są problemy z łapaniem, mogę wziąć tę: [IMG]http://i1178.photobucket.com/albums/x377/Lucyna09/P8020617.jpg[/IMG] Myślę, że długo szukać domu nie będzie, szkoda by się marnowała ;) Quote
Recommended Posts