Becia Lublin Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 wydaje mi się, że wizyta po adopcyjna musi być ... dziś Paulina (DS Mundka) napisała do mnie: Pani Beato dziekuję ! Prosze usunac posty bo alarm odwolany :):):) a nawet jak wyjazd dojdzie do skutku to psa zabieram :P:P Quote
DORA1020 Posted November 6, 2012 Author Posted November 6, 2012 Dzisiaj dzwonil pan zainteresowany adopcja Mundka,zgodzil sie na wizyte,podal adres i czeka na wizyte. Quote
DORA1020 Posted November 6, 2012 Author Posted November 6, 2012 [quote name='handzia']Masz małe koteczki, samiczki? Bo mam chętny domek na kotkę, tylko musi być mała, młodziutka.[/QUOTE] Mam na dzialce male kotki,kocurki i kotki. Quote
Ty$ka Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 Cholera! Wkurzyłam się, bo żal mi Mundka! Czy Mundek jest bezpieczny? Ma DT? Quote
Ty$ka Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 [quote name='Becia Lublin']wydaje mi się, że wizyta po adopcyjna musi być ... dziś Paulina (DS Mundka) napisała do mnie: Pani Beato dziekuję ! Prosze usunac posty bo alarm odwolany :):):) a nawet jak wyjazd dojdzie do skutku to psa zabieram :P:P[/QUOTE] To jak w końcu? Ma DS czy nie? Quote
Becia Lublin Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 rozmawiałam z DS Mundka i Paulina zapewniałą mnie, że bardzo kocha pieska i rozstanie z mim byłoby dla niej strasznym przezyciem, że będzie walczyła o to, że jeśli nawet wyjazd dojdzie do skutku to chce zabrać go ze sobą .... wszystko ma się wyjaśnić w grudniu, ale wizyta po adopcyjna i tak się odbędzie Quote
Ty$ka Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 Rozumiem. W tkim razie trxymam kciuki, by udało się jednak zabrać Mundka ze sobą. Tylko niech poczyta sobie warunki wwozu zwierząt do danego kraju, w każdym jest ciut inaczej i czasami pies musi odbyć kwarantannę, a na pewno musi mieć paszport i aktualne świadectwo o przeciwciałach na wściekliznę (ale tu data zrobienia świadectwa też zależy od danego państwa). Quote
Becia Lublin Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 [quote name='Ty$ka']Rozumiem. W tkim razie trxymam kciuki, by udało się jednak zabrać Mundka ze sobą. Tylko niech poczyta sobie warunki wwozu zwierząt do danego kraju, w każdym jest ciut inaczej i czasami pies musi odbyć kwarantannę, a na pewno musi mieć paszport i aktualne świadectwo o przeciwciałach na wściekliznę (ale tu data zrobienia świadectwa też zależy od danego państwa).[/QUOTE] to wszystko wydaje mi się dziwne, bo na FB napisałam alarm że kolejny pies wraca z adopcji i prosiłam o pomoc (oczywiście wstawiłam zdjęcie Mundka)... niebawem po tym odezwała sie Paulina, żeby wszystko odwołać ... nie wiem co o tym myśleć Quote
Becia Lublin Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 potrzebna osoba do przeprowadzenia wizyty p.a. dla szczeniaczka w STARACHOWICACH Quote
ala123 Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 [quote name='Becia Lublin']to wszystko wydaje mi się dziwne, bo na FB napisałam alarm że kolejny pies wraca z adopcji i prosiłam o pomoc (oczywiście wstawiłam zdjęcie Mundka)... niebawem po tym odezwała sie Paulina, żeby wszystko odwołać ... nie wiem co o tym myśleć[/QUOTE] Bardzo dziwne. Ja jej nie ufam. Tym bardziej,że wymyśliła jeszcze zabranie psa ze sobą za granicę. Gdzie nikt już nie będzie mieć wpływu na jego los:angryy:,oprócz niej. Biedny Mundek: był już w wielu miejscach,tylko jeszcze za granicą nie... Quote
DORA1020 Posted November 8, 2012 Author Posted November 8, 2012 Najlepiej by bylo gdyby go oddala,poki jest DS dla niego,ten pan bedzie czekal,uparl sie,ze to ma byc Mundek,bo jest bardzo podony do psiaka,ktorego mial.Bedzie chodzil z nim na spacery,mowil,ze bedzie go kapal i dbal o niego,nawet sam po niego pojedzie. Mieszka w poblizu lasu i rzeki.Nie wiem jak dlugo bedzie czekal,ale jak Paulina w grudniu sie rozmysli i powie,ze ma klopoty z zabraniem Mundka za granice,co ja wtedy zrobie? Gdzie Mundek bedzie?Jaki los go czeka? Powiedzialam panu,ze ogloszenie jest aktualne,bo Paulina Mundka nie chciala,teraz chce,a za chwile znowu nie bedzie chciala,to jest takie nieodpowiedzialne. Quote
funia Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 [quote name='DORA1020']Najlepiej by bylo gdyby go oddala,poki jest DS dla niego,ten pan bedzie czekal,uparl sie,ze to ma byc Mundek,bo jest bardzo podony do psiaka,ktorego mial.Bedzie chodzil z nim na spacery,mowil,ze bedzie go kapal i dbal o niego,nawet sam po niego pojedzie. Mieszka w poblizu lasu i rzeki.Nie wiem jak dlugo bedzie czekal,ale jak Paulina w grudniu sie rozmysli i powie,ze ma klopoty z zabraniem Mundka za granice,co ja wtedy zrobie? Gdzie Mundek bedzie?Jaki los go czeka? Powiedzialam panu,ze ogloszenie jest aktualne,bo Paulina Mundka nie chciala,teraz chce,a za chwile znowu nie bedzie chciala,to jest takie nieodpowiedzialne.[/QUOTE] Wybaczcie ,ale mam takie samo zdanie .Raz tak ,raz tak .....Za miesiac wyląduje w jakims schronie i słuch o nim zaginie . Pies powinien miec stabilizację a nie wszyatkie nie wiemy jak bedzie dalej .Pies powinnien zostac zwrócony ,. Quote
Ingrid44 Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 Jesli jest odpowiedzialny DS na horyzoncie to Mundek powinien byc odebrany bo faktycznie nie mozna liczyc na to nie nie zostanie wyrzucony albo wyladuje w jakims Schronisku (nawet za granica):( Dziwne to wszystko. Quote
Ty$ka Posted November 10, 2012 Posted November 10, 2012 [quote name='DORA1020']Najlepiej by bylo gdyby go oddala,poki jest DS dla niego,ten pan bedzie czekal,uparl sie,ze to ma byc Mundek,bo jest bardzo podony do psiaka,ktorego mial.Bedzie chodzil z nim na spacery,mowil,ze bedzie go kapal i dbal o niego,nawet sam po niego pojedzie. Mieszka w poblizu lasu i rzeki.Nie wiem jak dlugo bedzie czekal,ale jak Paulina w grudniu sie rozmysli i powie,ze ma klopoty z zabraniem Mundka za granice,co ja wtedy zrobie? Gdzie Mundek bedzie?Jaki los go czeka? Powiedzialam panu,ze ogloszenie jest aktualne,bo Paulina Mundka nie chciala,teraz chce,a za chwile znowu nie bedzie chciala,to jest takie nieodpowiedzialne.[/QUOTE] W takim razie uważam, że należy odebrać Mundka Paulinie. Tylko, żeby podpisała Wam zrzeczenie się psa na rzecz tego Pana. Jakby coś nie wyszło (mam nadzieję, że jednak będzie wszystko dobrze i zostanie Mundek odebrany Paulinie) to mam klona Mundka do adopcji. Quote
DORA1020 Posted November 10, 2012 Author Posted November 10, 2012 Szukam kogos z Lublina do zrobienia wizyty PA dla szczeniaczka,10km. od Lublina,w Kreznicy Jarej. Quote
Becia Lublin Posted November 11, 2012 Posted November 11, 2012 (edited) [B]planuję podróż na trasie Lublin-Szczebrzeszyn-Starachowice-Zawiercie-Lublin ... jeśli będzie taka potrzeba mogę zjechać z tej trasy ... poszukujemy chętnych do tego transportu mile widziany zwrot jedynie kosztów paliwa podzielony na wszystkich "podróżnych"[/B] do Starachowic jedzie szczeniaczek, a do Zawiercia Sara, obydwoje ze Szczebrzeszyna, jeśli uzbieramy na pokrycie kosztów paliwa transport dojdzie do skutku, dlatego szukam chętnych może ktoś potrzebuje na tej trasie Edited November 11, 2012 by Becia Lublin Quote
masza44 Posted November 11, 2012 Posted November 11, 2012 [quote name='Becia Lublin'][B]planuję podróż na trasie Lublin-Szczebrzeszyn-Starachowice-Zawiercie-Lublin ... jeśli będzie taka potrzeba mogę zjechać z tej trasy ... poszukujemy chętnych do tego transportu mile widziany zwrot jedynie kosztów paliwa podzielony na wszystkich "podróżnych"[/B] do Starachowic jedzie szczeniaczek, a do Zawiercia Sara, obydwoje ze Szczebrzeszyna, jeśli uzbieramy na pokrycie kosztów paliwa transport dojdzie do skutku, dlatego szukam chętnych może ktoś potrzebuje na tej trasie[/QUOTE] Becia wpisz na transportowym. Jakby co ja się dorzucę ale niedużo niestety ze 20 zł... Quote
masza44 Posted November 11, 2012 Posted November 11, 2012 Dostałam kilka fotek Żabki z DS, ponieważ nie mogę znaleźć jej wątku to wkleję tutaj: Z wakacji nad morzem: [url]http://imageshack.us/a/img651/1089/abkanadmorzem.jpg[/url] z domku [url]http://imageshack.us/a/img594/9708/abkawdomu.jpg[/url] w legowisku [url]http://imageshack.us/a/img820/5298/abkawswoimlegowisku.jpg[/url] na kanapie [url]http://imageshack.us/a/img560/6300/abkazpieczk.jpg[/url] z zabawkami [url]http://imageshack.us/a/img171/1816/abkazzabawkami.jpg[/url] z żółwiem:) [url]http://imageshack.us/a/img855/6240/abkazwiem.jpg[/url] Quote
DORA1020 Posted November 11, 2012 Author Posted November 11, 2012 Jak milo ogladac takie zdjecia:) i radosc,ze Zabka jest szczesliwa. Quote
DORA1020 Posted November 11, 2012 Author Posted November 11, 2012 Szukam kogos do zrobienia wizyty w Pruszkowie,dla szczeniaczka. Quote
DORA1020 Posted November 11, 2012 Author Posted November 11, 2012 [quote name='masza44']Becia wpisz na transportowym. Jakby co ja się dorzucę ale niedużo niestety ze 20 zł...[/QUOTE] Dziekuje Masza:) grosz do grosza i bedzie......:) transport dla licznej gromadki. Quote
funia Posted November 11, 2012 Posted November 11, 2012 [quote name='DORA1020']Szukam kogos do zrobienia wizyty w Pruszkowie,dla szczeniaczka.[/QUOTE] Podaj mi adres na pw zapytam znajomej z Warszawy Quote
Becia Lublin Posted November 11, 2012 Posted November 11, 2012 Czikunia jest coraz bardziej podobna do Żabki :) Dzięki Marysiu za fotki, cieszymy się bardzo że Żabka trafiła do takiego wspaniałego domku :loveu: Quote
masza44 Posted November 11, 2012 Posted November 11, 2012 [quote name='Becia Lublin']Czikunia jest coraz bardziej podobna do Żabki :) Dzięki Marysiu za fotki, cieszymy się bardzo że Żabka trafiła do takiego wspaniałego domku :loveu:[/QUOTE] Rzeczywiście Czika podobna do Żabki jest bardzo:) Quote
handzia Posted November 11, 2012 Posted November 11, 2012 DORA, czy biała kicia z tego zdjęcia jest jeszcze do wzięcia? [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/854/79899250.jpg/][IMG]http://img854.imageshack.us/img854/4948/79899250.jpg[/IMG][/URL] Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL] Quote
Recommended Posts