Jump to content
Dogomania

Na chwilę obecną 11362zł długu.Bardzo prosimy jeśli ktoś może nam pomóc.Długi w lecznicy,w hoteliku,za karmę.....Bezdomne szczebrzeszyniaki PROSZA O POMOC

Recommended Posts

Posted

Co do Czaqko,to napisz tak jak pisalas wczesniej,zaproponuj jej to wszystko,ja nie mysle,ze Kaszmir by;lby agresorem,tylko Czako,tak bardzo spragniony milosci czlowieka moze byc baaardzo zazdrosny.No,ale ......jezeli pokryje koszty przyjazdu Czako zpowrotem,i musi ich na poczatku bardzo pilnowac i nie dopuscic do tego,zeby Czako poszedl sobie razem z Kaszmirem na wies,bo moze nie wrocic.No i w razie czego szukac transportu.

Posted

ogłoszenia Pupila i Zahira w październikowym "Przyjaciel Pies"

[IMG]http://img714.imageshack.us/img714/5842/pupilj.jpg[/IMG]

[IMG]http://img820.imageshack.us/img820/8080/zahir.jpg[/IMG]

Posted

dziewczyny kochane, pan odpisał tak:

[I]Dziękuję bardzo za wiadomość.
Oczywiście nie widzę,żadnego problemu,bardzo mi na tym zależy i chcę
pomóc tej psince jak i sobie ubarwić życie mając u boku wierną psią [/I]
[I]towarzyszkę.
Proszę mi też napisać czy jak przejdę to pomyślnie w co nie wątpię :) to
mam wielką nadzieję,że problemu z przywiezieniem suni do mnie nie będzie?
Psy zasługują na większe poświęcenie i uwagę ze strony człowieka niż
drugi człowiek a pieski po przejściach potrafią być bardzo wdzięczne i
całą swoją psią duszą kochają właścicieli.[/I]
[I]Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością na kontakt telefoniczny od
Państwa w sprawie wizyty przed adopcyjnej.
Chciałbym,żeby to poszło sprawnie i jak najszybciej doszło do spotkania
przed adopcyjnego.
Z góry dziękuję za poświęcenie mi uwagi. Mamy ten sam cel.Dobro piesków.
Ich wierność jest skarbem a wymagają od nas tylko ciepła,pełnej miski i
zabawy, to naprawdę nie wiele.[/I]

Myślę, że nie tracimy nic prosząc jakąś dobrą duszyczkę o wizytę. Mam adres, pan też pyta co Lalka je i w jakim jest wieku. Pyta czy przychodzi na zawołanie.
Ja nie mogę zająć się szukaniem kogoś na wizytę - CZY KTOŚ MOŻE POMÓC??? Ingrid - kochana, może Ty byś mogła powysyłać pw do tych ciotek?
Oczywiście gdy juz będzie ktoś na wizytę napiszę do pana i poproszę o opłacenie transportu w całości.

Dziś napiszę do pani Doroty.

Posted

jaka jest sytuacja Zahira? Czy on zgadza się z innymi psami? Pytam, bo obiecałam go wziąć, co prawda w międzyczasie doszły mi kolejne tymczasy, 2 samce, ale jeden być może w weekend wyjedzie do DS. W związku z tym czy jego sytuacja jest bardzo zła? Czy jest narażony na pobicie czy coś w tym stylu? Bo jeśli nie to nie chciałabym go brać, bo nie wiem czy się zgodzą z moim drugim tymczasem. Mogę za to zająć się jego intensywniejszym ogłaszaniem oraz wezmę na siebie koszt jego regularnego allegro za 12 zł. Ale znowu prosiłabym o jego lepsze fotki. Wiem, że wam ciężko, ale to piękny piesek i myślę, że przy fotach na trawce znalazłby DS przed zimą..

Posted

[quote name='Rodzice Maciusia :)']jaka jest sytuacja Zahira? Czy on zgadza się z innymi psami? Pytam, bo obiecałam go wziąć, co prawda w międzyczasie doszły mi kolejne tymczasy, 2 samce, ale jeden być może w weekend wyjedzie do DS. W związku z tym czy jego sytuacja jest bardzo zła? Czy jest narażony na pobicie czy coś w tym stylu? Bo jeśli nie to nie chciałabym go brać, bo nie wiem czy się zgodzą z moim drugim tymczasem. Mogę za to zająć się jego intensywniejszym ogłaszaniem oraz wezmę na siebie koszt jego regularnego allegro za 12 zł. Ale znowu prosiłabym o jego lepsze fotki. Wiem, że wam ciężko, ale to piękny piesek i myślę, że przy fotach na trawce znalazłby DS przed zimą..[/QUOTE] Co do suni jestem przeciw,chyba,ze pan ma rodzine,ten list tez jest podejrzany.Wizyte przedadopcyjna mozna zrobiec,moge sie mylic,ale nie sadze. Zdjecia Zahira moga byc,ale przeciez ostatnio zrobilam mu sporo.Zahir nie jest narazony na pobicie,opieka nad nim podzielila sie ze mna sasiadka,wiec Zahir pilnie potrzebuje ogloszen.

Posted

no dziwna ta wylewność faceta ale spróbować trzeba,sprawdzić chociażby po to aby dowiedzieć się więcej,np.skąd wie jakie są procedury adopcyjne.Wygląda na to ,że miał już do czynienia z adopcjam, a jeżeli tak,to gdzie psy?
A może okaże się, że wszystko będzie OK i dom normalny.

Posted

czyli wszystkie mamy podobne odczucia. Jednak pamiętajmy,że nie zawsze wszystko w życiu jest czarno białe, na dogo tez swego czasu była nagonka na Majku33 czy jakiś podobny nick, a teraz chłopak jest aktywnym i pomocnym dogomaniakiem. Nie chciałąbym aby kontakt się zmarnował i uważam,że powinno się poszukać kogoś do wizyty i sprawdzić. A jeśli okaże się że pan jest nietego to trzeba go wrzucić na CK żeby kolejny dogomaniak nie przechodził tego samego procesu.

Posted

jak na razie nie odpisuje p.Dorota.

A pan od Lalki:
[I]Witam. Chce byc dobrze zrozumiany. Na piesku mi zalezy zeby miala normalny dom. Jesli nie bedzie innej mozliwosci to oczywiscie pokryje koszty transportu. Wiec prosze wszystko zalatwiac zgodnie z planem. Wychowalem sie mozna powiedziec w otoczeniu pieskow. Nauczyly mnie odpowiedzialnosci. Ta sunia jest sliczna i widac ze madra. Mam zamiar jej pomoc. Pozdrawiam.[/I]

Posted

Mimo wszystko ten pan jest dla mnie podejrzany,nie wiem dlaczego,przeczucie?:shake: Bylam u wetki,widzialam psiaczka,tego,ktorego potracil samochod i ona go leczy,malenki,bardzo przestraszony,boi sie wlasnego cienia,ucieka w kat.Nie wiem czy to spowodowane jest leczeniem/klucie,kroplowki/czy ten piesek cos w zyciu przeszedl.Do schroniska taka malizna i taki przestraszeniec nie moze trafic,potrzebuje dt. Napisalam na watku Doreczka prosbe o kase,poparla mnie Ingrid44,dziekuje:lol:,trzeba pomoc pieskowi.

Posted

a wątek dla tego psiaczka możesz podać? To też wejdę i będę podrzucać.

tAK JAK PISAłam - to ty decydujesz. W takim razie facetowi odpiszę że wizyty nie będzie I ŻE nie jest to zależne ode mnie. Bo mimo że też mam złe przeczucie co do niego, to nie jestem osobą odrzucającą coś z góry zanim się nie dowiem wszystkiego - wiem ile w życiu można przez takie zasadnicze podejście stracić. Ale - decyzja nie moja:)

Allegro suniek się skończyło. Czy mam je odswieżyć w dokładnie tej samej formule, czy też może są jakieś nowe fotki, może coś mam dodać do treści?

Posted

[quote name='Rodzice Maciusia :)']a wątek dla tego psiaczka możesz podać? To też wejdę i będę podrzucać.

tAK JAK PISAłam - to ty decydujesz. W takim razie facetowi odpiszę że wizyty nie będzie I ŻE nie jest to zależne ode mnie. Bo mimo że też mam złe przeczucie co do niego, to nie jestem osobą odrzucającą coś z góry zanim się nie dowiem wszystkiego - wiem ile w życiu można przez takie zasadnicze podejście stracić. Ale - decyzja nie moja:)

Allegro suniek się skończyło. Czy mam je odswieżyć w dokładnie tej samej formule, czy też może są jakieś nowe fotki, może coś mam dodać do treści?[/QUOTE]
Jestem innego zdania i uważam ,że wizytę trzeba zrobić koniecznie. Przeczucia przeczuciami ale my musimy wiedzieć a nie przeczuwać i tracić potencjalny dom. Cioteczki ,które oferowały pomoc w poszukiwaniu osób do przeprowadzenia wizyty - sprawa jest aktualna. Zaraz dzwonię do Dory i jej to przekazuję.

Posted

[quote name='Rodzice Maciusia :)']a wątek dla tego psiaczka możesz podać? To też wejdę i będę podrzucać.

Allegro suniek się skończyło. Czy mam je odswieżyć w dokładnie tej samej formule, czy też może są jakieś nowe fotki, może coś mam dodać do treści?[/QUOTE] Nie tylko ja tutaj decyduje,rowniez ala123,no i Wy wszystkie,ktore wchodzicie na ten watek i pomagacie.Ja mam zdanie takie,jakie mam.Ale,jezeli uwazasz,ze trzeba zrobic wizyte przedadopcyjna,to zrobmy ja.Allegro odnow,wysle Ci kilka fotek,ktore zrobilam ostatnio.

Posted

[quote name='ala123']Jestem innego zdania i uważam ,że wizytę trzeba zrobić koniecznie. Przeczucia przeczuciami ale my musimy wiedzieć a nie przeczuwać i tracić potencjalny dom. Cioteczki ,które oferowały pomoc w poszukiwaniu osób do przeprowadzenia wizyty - sprawa jest aktualna. Zaraz dzwonię do Dory i jej to przekazuję.[/QUOTE]
Ja tez uwazam ze domek trzeba sprawdzic.
W dalszym ciagu nikt mi nie odpisal na PW w sprawie wizyty. Dzisiaj sie tym zajme ponownie bo wczoraj bylam na weselu i nie bylo czasu .

Posted

zaraz zaraz, mam dziwne uczucie, że ktoś tu zaczyna robić krecią robotę. Nie bardzo rozumiem przesyłanie pw do jakichś dogomaniaczek i wypisywanie tam, że ktoś chce kogoś gdzieś wyadoptowywać. Dora - jeśli nie chcesz pomocy w wątku ani w innych sprawach, to wal prosto z mostu, bo ja bardzo nie lubię podchodów. Staram się dla psów, ale jeśli będziesz robić takie rzeczy i siać panikę to narobisz psiakom kwasu. Nie rozumiem twojego zachowania, ile my tu mamy lat? Czy sądzisz, żę ktoś przyleci do Ciebie i zabierze Lalkę pod pachę, a następnie zawiezie jakiemuś zwyrodnialcowi??? Naprawdę ktoś może być tak dziecinny aby sądzić, że dogomaniacy, którzy poświęcają czas psom tak zrobią? A co do faceta - w życiu też tak robisz, że jak coś Ci się nie spodoba gdy o tym tylko usłyszysz to od razu odrzucasz? Jeśli tak, to współczuję wielu straconych szans.
Przy czym cały czas podkreślam, żę facet jest podejrzany nie tylko dla Ciebie!! Ale cierpliwie powtórzę: CHCEMY GO TYLKO [I][U][B]SPRAWDZIĆ!!!! [/B][/U][/I]