DORA1020 Posted November 9, 2011 Author Posted November 9, 2011 [quote name='masza44']DT w zasadzie od zaraz. DT byłby bezpłatny, karma też, na weta bazarek bym zrobiła. Będę psiaczka/sunię ogłaszać- dotychczas szczeniakom znajdowałam dobry domek max w 3 tyg. Maluch mieszkałby u mojej teściowej ( nie pracuje, cały dzień mogłaby się zajmować maluchem) Tylko po ostatnim tymczasie do którego się mega przywiązali na razie mówi nie, dlatego trzeba ją wrobić:) Najlepiej dostarczyć maluszka mnie (mogłabym wyjechać na Dworzec np bo pracuję niedaleko), a ja już ściemnię, że go znalazłam i nie mam co zrobić. Postawiona przed faktem dokonanym na 100% go weźmie na tymczas i znowu się zakocha:) Do weta i tak ja zawsze chodzę z maluchami. Tutaj wątek mojej ostatniej tymczaski: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/215325-SZCZENIAK-NA-%C5%81A%C5%83CUCHU%21-Ju%C5%BC-w-DS-%29"]http://www.dogomania.pl/threads/215325-SZCZENIAK-NA-%C5%81A%C5%83CUCHU!-Ju%C5%BC-w-DS-%29[/URL][/QUOTE] Transport bedzie zalatwiony. Zadzwonilam do pana,ktory pomogl mi umiescic szczeniaczki w kojcu,on pracuje na tym terminalu,a tam jezdza TIR yz calej Polski,wiec zadzwonilam do niego i zapytalam czy nie znalazlby sie transport do Krakowa.Ma zadzwonic do mnie,ale bedxzie to dopiero za kilka dni. Masza poczekasz? Quote
diana79 Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Masza wspaniale że możesz zabrać maluszka oby się wszystko udało:multi: Quote
masza44 Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Pewnie, że poczekam:) jakby co to piszcie na pw lub dzwońcie na 728 838 200 Quote
diana79 Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 [quote name='masza44']Pewnie, że poczekam:) jakby co to piszcie na pw lub dzwońcie na 728 838 200[/QUOTE] Masza spadłaś nam chyba z nieba lepszej oferty DT nie można by chyba wymarzyć :loveu::multi: Quote
masza44 Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Szczeniaczka to już sami wybierzcie, może tego który najbardziej potrzebuje, najsłabszego. Tylko mi dajcie znać jak z jego odrobaczaniem i szczepieniami, żebym wiedziała co i jak działać ( nie wiem czy ma książeczkę). No to czekam:) co prawda dziwnie się czuję z takim " wrabianiem " teściowej, ale tutaj chodzi o dobro wyższe, wiec pal licho zasady moralne. U mnie zwierzaki na pierwszym miejscu. Kurcze...najchętniej zabrałabym wszystkie ale to za dużo:( Ile ich jeszcze zostało? Quote
diana79 Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 [quote name='masza44']Szczeniaczka to już sami wybierzcie, może tego który najbardziej potrzebuje, najsłabszego. Tylko mi dajcie znać jak z jego odrobaczaniem i szczepieniami, żebym wiedziała co i jak działać ( nie wiem czy ma książeczkę). No to czekam:) co prawda dziwnie się czuję z takim " wrabianiem " teściowej, ale tutaj chodzi o dobro wyższe, wiec pal licho zasady moralne. U mnie zwierzaki na pierwszym miejscu. Kurcze...najchętniej zabrałabym wszystkie ale to za dużo:( Ile ich jeszcze zostało?[/QUOTE] jest 5 szczeniaków ale jednego może weźmie Monika do Warszawy na DT więc zostało by 4 Masza dałabyś radę ziść 4 albo może choć dwa szczeniaki? na pewno łatwiej by się chowały i było by im raźniej;) szczeniaki już raz było odrobaczone, nie wiem czy drugi raz tez, Dora odpowie na wszystko a teściowa to na pewno do nieba pójdzie na taką pomoc dla psiaków ;) :loveu::loveu::loveu: jak dobrze by było je zabrać stamtąd najszybciej bo już jeden umarł nie wiadomo dlaczego:-( Quote
diana79 Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Monika z Warszawy weźmie jednego szczeniaka tylko trzeba go dostarczyć bo jest bardzo chora i nie może się z domu ruszać, Dora dogadaj się z nią proszę i załatw transport :) więc trzeba DT dla 4 szczeniaków Masza to ile bierzesz? :razz: może dwupak? ;) kurcze ale ja jestem nie dosyć że zaoferowałaś taki wspaniały bezpłatny DT to ja Cię jeszcze nakręcam na kolejne :oops::evil_lol: Quote
masza44 Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Ja bym najchętniej wzięła całe stadko :evil_lol: ale niestety jeden na raz to max moich możliwości :shake: - mam swoje 2 psy oraz dużo deklaracji stałych i po prostu finansowo więcej bym nie dała rady. A i teściowa chyba z dwojgiem by sobie nie poradziła. Ale popytam jeszcze wśród znajomych może na chwilkę na DT ktoś by wziął jednego ( szczeniaki idą szybko więc więcej ludzi się zgadza na Dt dla nich niż dla dorosłych) Quote
diana79 Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Masza oczywiście rozumiem ja tylko tak żartowałam :evil_lol: super że się popytasz może ktoś się jeszcze znajdzie i wtedy razem by można je dowieźć :) Quote
taks Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Kurcze , tak kombinuję jak koń pod górę... Na podstawowe utrzymanie szczyli czyli karma + szczepienia to jakoś kasę zdobędę jesli będzie trzeba. Gorzej jesli wyskoczy coś jeszcze. No ale nie ma co zakładać czarnej wersji, zresztą jest tu troche Ciotek to pewnie wspomogą jakims bazarkiem w razie czego. Logistycznie taki "hurtowy" transport to jest okazja no i jak by były na DT w jednej okolicy to też zawsze łatwiej ogarnąć i wspomóc się wzajemnie. Nawet szukanie DS jest wtedy łatwiejsze ( mogą byc wspólne ogłoszenia, plakaty itd) Tylko, że z drugiej strony jak juz, to trzeba by też brac pod uwagę te które zostaną - dwójka to jeszcze ale jak by miała zostac jedna suczka w tym kojcu to zdziczeje kompletnie i ma marne szanse sobie poradzić w zimie U siebie niestety juz nic nie upchnę - 4 psy to max co jestem w stanie zmieścić w mieszkaniu:shake: Quote
masza44 Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 [quote name='taks']Kurcze , tak kombinuję jak koń pod górę... Na podstawowe utrzymanie szczyli czyli karma + szczepienia to jakoś kasę zdobędę jesli będzie trzeba. Gorzej jesli wyskoczy coś jeszcze. No ale nie ma co zakładać czarnej wersji, zresztą jest tu troche Ciotek to pewnie wspomogą jakims bazarkiem w razie czego. Logistycznie taki "hurtowy" transport to jest okazja no i jak by były na DT w jednej okolicy to też zawsze łatwiej ogarnąć i wspomóc się wzajemnie. Nawet szukanie DS jest wtedy łatwiejsze ( mogą byc wspólne ogłoszenia, plakaty itd) Tylko, że z drugiej strony jak juz, to trzeba by też brac pod uwagę te które zostaną - dwójka to jeszcze ale jak by miała zostac jedna suczka w tym kojcu to zdziczeje kompletnie i ma marne szanse sobie poradzić w zimie U siebie niestety juz nic nie upchnę - 4 psy to max co jestem w stanie zmieścić w mieszkaniu:shake:[/QUOTE] Taks, jasne, że allegro i tablice bym im wystawiła razem- koszty mniejsze a odzew taki sam. Ja mam jeszcze telefony po mojej ostatniej Milce, pytają o szczeniaka to im teraz mówię, żeby za kilka dni dzwonili. Maluch będzie na Bieżanowskiej, jakby co to możemy się spotkać na spacerek:) Quote
DORA1020 Posted November 10, 2011 Author Posted November 10, 2011 na razie na transport do Krakowa trzeba poczekac,w tym tygodniu nic sie nie kroi,dzwonilam dzisiaj do tego pana i powiedzial,ze na razie sa wyjazdy do W-wy. Gdyby tak trafil sie inny transport,bo z tym trzeba czekac.Martwi mnie to. Szczeniaczki sa juz drugi raz odrobaczone,ksiazeczek jeszcze nie maja,koszt szczepien miala pokryc dziewczyna z FB pytala ile to by kosztowalao,napisalam jej,ale nie odpisuje,a ja jestem na te szczepienia umowiona z wetka we wtorek,pojedziemy tam obie i ona je zaczepi i wtedy beda ksiazeczki. Dobrze,ze Monika z FB zadecydowala,ktory ma do niej jechac,bo mi naprawde trudno byloby podjac decyzje. Diana napisala do Przemka z FB ,on chyba jesdzie do W-wy. A jak nie to szczeniaczek pojedzie TIRem, w sobote lub w niedziele,jestem w kontakcie z Monika,tylko ona nie bedzie mogla go odebrac osobiscie,wiec gdyby pojechal TIRem to bede kogos prosic o odebranie suni i zaiwzienie jej do Moniki. Quote
diana79 Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 ja napisałam na transportowym na FB że potrzebny transport do Krakowa, czekam tez na odpowiedź Przemka co z transportem do Warszawy poszukam jeszcze gdzieś transportu do Krakowa ale wiem że z tym trudno bo jak szukałam kotce to nic nie znalazłam Quote
masza44 Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Trzymam kciuki żeby się udało coś zorganizować, bardzo już bym chciała, żeby mała była u nas, w ciepełku, rozpuszczana jak dziadowski bicz. Quote
taks Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Dora a czy dla tego szczyla do transportu w sobotę/niedziele masz przygotowane jakies szelki i smycz? "Gołego" nie mozna puszczać w taką drogę bo może się wyrwać z rąk i nieszczęście gotowe. Ona będzie na pewno na maksa przerażona i może chcieć uciekać. Quote
DORA1020 Posted November 10, 2011 Author Posted November 10, 2011 [quote name='taks']Dora a czy dla tego szczyla do transportu w sobotę/niedziele masz przygotowane jakies szelki i smycz? "Gołego" nie mozna puszczać w taką drogę bo może się wyrwać z rąk i nieszczęście gotowe. Ona będzie na pewno na maksa przerażona i może chcieć uciekać.[/QUOTE] Myslalam juz o tym,w sobote jej kupie obrozke i smycz,kocyk juz mam. Quote
ludka Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Chetnie pomogabym w transporcie pociagiem, nawet z Warszawy do Krakowa, ale na razie nic nie wiem. Do Warszawy macie w koncu transport? Kiedy dokladnie? Z Przemkiem cos wiadomo? Te psiaki bylyby klopotliwe w pociagu? Ja moge cos przewiezc pociagiem na trasie Lublin - Warszawa lub Warszawa - Krakow, ale tylko w dni wolne od pracy. Co juz macie, a co jest potrzebne? Jutro jestem zajeta, bo jade po kota do Szydlowca, ale w sobote i niedziele moglabym pomoc, tylko musze cos wiedziec i zaplanowac. :) Quote
diana79 Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Przemek mi jeszcze nie odpisał na FB a może ma ktoś do niego nr tel? Quote
DORA1020 Posted November 10, 2011 Author Posted November 10, 2011 [quote name='ludka']Chetnie pomogabym w transporcie pociagiem, nawet z Warszawy do Krakowa, ale na razie nic nie wiem. Do Warszawy macie w koncu transport? Kiedy dokladnie? Z Przemkiem cos wiadomo? Te psiaki bylyby klopotliwe w pociagu? Ja moge cos przewiezc pociagiem na trasie Lublin - Warszawa lub Warszawa - Krakow, ale tylko w dni wolne od pracy. Co juz macie, a co jest potrzebne? Jutro jestem zajeta, bo jade po kota do Szydlowca, ale w sobote i niedziele moglabym pomoc, tylko musze cos wiedziec i zaplanowac. :)[/QUOTE] Bardzo dziekuje ludka za chec pomocy,tylko,ze ja sama jeszcze nic nie wiem,czekam na tel.tego pana,jak juz bedzie wiedzial kiedy wyjazd to ma do mnie zadzwonic/tak powiedzial/.Mam nadzieje,ze ten wyjazd bedzie w sobote lub w niedziele,wtedy kiedy bedziesz mogla pomoc. Quote
ludka Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Ale w niedziele to w srodku dnia nigdzie nie pojade. Ja jeszcze musze wrocic do domu... I wczesniej miec bilety i pewnosc, ze mam czym wrocic. :) Quote
diana79 Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Dora ten Pan ma zawieźć szczeniaka do Warszawy? wtedy Ludka nie musiała by jechać pociągiem do Lublina Quote
DORA1020 Posted November 10, 2011 Author Posted November 10, 2011 [quote name='ludka']Ale w niedziele to w srodku dnia nigdzie nie pojade. Ja jeszcze musze wrocic do domu... I wczesniej miec bilety i pewnosc, ze mam czym wrocic. :)[/QUOTE] Wiem,wiem kochana ,tylko co ja moge zrobic?Moge tylko czekac na tel. tego pana,chyba ze wczesniej odezwie sie Przemek z FB. Quote
DORA1020 Posted November 10, 2011 Author Posted November 10, 2011 [quote name='diana79']Dora ten Pan ma zawieźć szczeniaka do Warszawy? wtedy Ludka nie musiała by jechać pociągiem do Lublina[/QUOTE] Tak,szczeniaczek pojechalby TIRem,gdyby to wyszlo w sobote,to ludka deklaruje sie zawiezc szczeniaczka do Krakowa.Ale w tej chwili to ja nic nie wiem.Dzwonilam do tego pana,to powiedzial,ze jak beda jechac to mnie powiadomi. Quote
ludka Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Szkoda, ze na sobote nie ma jakiegos transportu do Warszawy czy chocby do Lublina. Wtedy jeden psiak by zostal w Warszawie, a z drugim w niedziele ruszylabym do Krakowa. Jak duze sa te szczeniaki, ile waza mniej wiecej? Na rekach grzeczne czy waleczne? Quote
diana79 Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 a to Pan zabrałby dwa szczeniaki? jeden poszedłby do DT do Moniki z Warszawy a drugiego by Ludka zawiozła pociągiem do Krakowa? Quote
Recommended Posts