Jump to content
Dogomania

Na chwilę obecną 11194zł długu.Bardzo prosimy jeśli ktoś może nam pomóc.Długi w lecznicy,w hoteliku,za karmę.....Bezdomne szczebrzeszyniaki PROSZA O POMOC

Recommended Posts

Posted
Dnia 14.12.2021 o 16:46, sue napisał:

Z tej naszej niecnoty jest bardzo miły kocurek. Wetki bardzo go chwaliły, a gdy dostałam kontenerek z kotem, ze środka rozlegało się mruczenie 🙂 Szkoda, że nie ma domu...

Tu już po zabiegu

265407167_591484308747637_27160579321321

Tak,kotek jest bardzo miły:)....dla ludzi:)

niestety goni  inne miłe kocurki i trzeba było go wykastrować

na kastrację czeka jeszcze jeden niecnota:)

Będziemy dla Barnaby?  szukać domu,niechby miał swojego człowieka,a teraz będę dbac o niego:)  głodny nie będzie

Posted
Dnia 13.12.2021 o 18:13, Tyśka) napisał:

Szukam transportu dla koteczki Mai z Biłgoraja (była odchowana na butli od 3 t.ż.). Do Krakowa, do DS. Trasa: Tomaszów/Zamość/Biłgoraj -> Kraków. Jakbyście może wiedziały o transporcie to dajcie znać...
Może być zdjęciem przedstawiającym kot

Dziękuję za chęć pomocy, udało się i Mają rusza w tym tygodniu. 🙂

• Like 1
Posted
Dnia 15.12.2021 o 20:58, Isabel napisał:

Wizyta PA dla Sreberka wypadła pomyślnie. Tak więc do domów w Krakowie szykują się 4 kotki 🙂

Hurra!!!! ❤️ Jutro podmienię ogłoszenie Sreberka na innego kotka, szkoda wyróżnienia.

Posted

Bardzo się cieszę, że wizyty dla kotków wypadły pozytywnie i przed świętami będą mieć domki. Sreberko jest kotką jeszcze wycofaną, może wymagać czasu, ale mam wielką nadzieję, że w nowym domu poczuje się "u siebie" i będzie znacznie śmielsza, a może nawet wyrośnie z niej miziak. Bardzo się cieszę z adopcji Toma i Jerry'ego, jak również Marcela od Ali, bo czarne kotki niekiedy długo siedzą i mają wręcz pecha.

Dziękuję bardzo Isabel za te wizyty i nieustanne zmagania z dzwoniącymi ❤️

Posted

Zaktualizowałam rozliczenie z Izbicy, wpłaciłam tam dziś 500 zł ze zrzutki. Aktualności w pierwszym poście i na ostatniej stronie, w wolnej chwili postaram się zaktualizować koty w kolejnych postach i bieżące rozliczenie, bo na razie jest prowadzone na ostatnich stronach i możliwe że ciężko odnaleźć. Link do wątku

Posted
Dnia 15.12.2021 o 21:47, sue napisał:

Bardzo się cieszę, że wizyty dla kotków wypadły pozytywnie i przed świętami będą mieć domki. Sreberko jest kotką jeszcze wycofaną, może wymagać czasu, ale mam wielką nadzieję, że w nowym domu poczuje się "u siebie" i będzie znacznie śmielsza, a może nawet wyrośnie z niej miziak. Bardzo się cieszę z adopcji Toma i Jerry'ego, jak również Marcela od Ali, bo czarne kotki niekiedy długo siedzą i mają wręcz pecha.

Dziękuję bardzo Isabel za te wizyty i nieustanne zmagania z dzwoniącymi ❤️

To prawda,niektóre telefony potrafią wykończyć człowieka.

Posted

Miziaczek Polcia juz w DS:)

Na dzień dobry nasyczała na wszystkich:)

Jest tam sunia i miałam trochę obawy,czy zaakceptuje  Polcie

ale to kicia nafukała na sunię:) pani Iza,do której trafiła kicia powiedziała,że w ich mieszkaniu pojawiła się kierowniczka:) będzie rządzic wszystkimi :)

263781655_4816237755106827_3959185470147

• Like 2
Posted
Dnia 15.12.2021 o 21:48, sue napisał:

Zaktualizowałam rozliczenie z Izbicy, wpłaciłam tam dziś 500 zł ze zrzutki. Aktualności w pierwszym poście i na ostatniej stronie, w wolnej chwili postaram się zaktualizować koty w kolejnych postach i bieżące rozliczenie, bo na razie jest prowadzone na ostatnich stronach i możliwe że ciężko odnaleźć. Link do wątku

sue, przenieś tutaj aktualne rozliczenie. Niech wszyscy zobaczą. Pomimo spłaty 500 zł dług powiększył się o 400 zł.

Na razie zamieszczam drugi watek gdzie sue robi rozliczenia z lecznicą.

https://www.dogomania.com/forum/topic/350772-szukamy-dom%C3%B3w-i-wirtualnych-opiekun%C3%B3w-dla-kot%C3%B3w-z-lecznicy/page/14/#comment-17837909

Posted
Dnia 16.12.2021 o 18:16, bakusiowa napisał:

W podlinkowanym przeze mnie poście jest aktualne rozliczenie. Jest to strona pierwsza i pierwszy post w wątku lecznicowym. Dług na dzień 15.12.2021. 

Na dzień 15.12.2021 mamy dług w lecznicy wynoszący 2625 zł, składowe do bieżącego dnia:

375 zł - październik

1350 zł - listopad (3 koty)

900 zł - grudzień (4 koty tj 15x15x4)

Posted

Zakończyłam bazarek na FB, na pewno coś z uzbieranej kwoty wpłacimy do Izbicy, ale poczekam na wszystkie wpłaty. 

Niedawno został wykastrowany kocurek z działki, ta czarnobiała niecnota, kastracja kosztowała 130 zł i zapłaciłam to

2fbe3bf1e0e8776d641ab9c01815f617.png

Wcześniej 90 zł zapłacone do izbicy za tabletki na odrobaczenie dla działkowych kotów (50 zł od p. Ani)

• Like 1
Posted

Dora znalazła chorego gawrona. Jest już załatwione, że zostanie przyjęty w ośrodku dla dzikich zwierząt Skrzynice Pierwsze 60 gmina Jabłonna powiat lubelski.

Teraz prośba , kto może na fb zrobić ogłoszenia, że jest potrzebny transport. Sprawa jest pilna.

Posted
Dnia 17.12.2021 o 12:51, bakusiowa napisał:

Dora znalazła chorego gawrona. Jest już załatwione, że zostanie przyjęty w ośrodku dla dzikich zwierząt Skrzynice Pierwsze 60 gmina Jabłonna powiat lubelski.

Teraz prośba , kto może na fb zrobić ogłoszenia, że jest potrzebny transport. Sprawa jest pilna.

2355e66d845ae72af392379774a068ce.png

Chyba już pojechał do ośrodka

Posted
Dnia 20.12.2021 o 00:58, Isabel napisał:

Dzisiaj do trzech DS w Krakowie pojechały 4 kotki - Tom i Jerry, Sreberko 2 oraz Marcel 🙂 Powodzenia kotki!!! 🙂

Hurra! Powodzenia, kociaki 🙂

• Like 1
Posted

Bardzo dziekuję wszystkim za pomoc:)

Kasi,jej córka zwiozła kotki do Krakowa:) Laurze:) , ali123,która zapłaciła za transpot:), Isabel,która miała to wszystko pod kontrolą:)

Serdecznie dziekuję:)

• Like 1
Posted

Gawronek pojechał do Ośrodka Reh  dzikich Zw

bardzo dziekuję Asi,która do zawiozła:)

wcześniej sue zaniosła go naszej lecznicy,właściwie na uśpienie,gawronek był w złym stanie,nie mógł się utrzymać na łapkach ,leżał przewrócony,myślałam,zeby tylko mu ulżyc w ciepieniu

ale wetka stwierdziła,ze ptak nie do uśpienia,otrzymał pomoc,dostał glukozę i lek przeciwbólowy,został nakarmiony i napojony,i odzył:) i uratowany:)

pózniej znowu do łapaka,ale widziałam,że juz lepiej i będzie żył

ponieważ sam nie jadl,pojechał do Ośrodka

tam dostał jeszcze steryd,i zostanie kilka dni na obserwacji

jest bardzo towarzyski,nie boi sie człowieka,można go pogłaskać,ciekawski,i zrobił się bardzo żarłoczny:)

i kolejny problem /jak zwykle/

trzeba go wypuścic w miejsce bytowania,a więc przywieżć zpowrotem:(

ledwo mi sie udało znależć transport w jedna stronę,a juŻ musze szukać  na powrót gawronka

ale na szczęście zostanie kilka dni na obserwacji

• Like 4
Posted

Ten starszy psiak może zimy nie przeżyć

od dawna szukam dla niego pomocy

zgodziły się mu pomóc dziewczyny z Kudłatego Przyjaciela

ale trzeba go dowieżć do Miączyna

i znowu problem z transportem:(

23374d5b8e0c3e02f17c8752177227cb.png

• Like 2