Jump to content
Dogomania

Na chwilę obecną 11194zł długu.Bardzo prosimy jeśli ktoś może nam pomóc.Długi w lecznicy,w hoteliku,za karmę.....Bezdomne szczebrzeszyniaki PROSZA O POMOC

Recommended Posts

Posted

Jakiś czas temu wrzucałam prośbę o pomoc kocurkowi znad Stawów Echo w Zwierzyńcu - bytował w budce i był dokarmiany, ale pewnie nie przeżyłby zimy. Kocurek trafił na tymczas do Guccio ❤️ 

Ma na imię Lucjan i jest już po badaniach i szczepieniach, będzie powoli szukał domu, na razie na etapie oswajania bo trochę dzikus. Niestety zaczął znaczyć teren i trzeba zająć się kastracją. Pani, która dokarmiała kotka latem nad stawami przekazała sporą kwotę na weta i karmę, ale środki już się skończyły. Kocurek może być wykastrowany w Zwierzyńcu u zaprzyjaźnionego weta, co będzie najtańszą opcją w chwili obecnej, ale potrzebujemy na to 100 zł (gmina będzie mieć kasę na zabiegi dopiero na wiosnę). Gdyby ktoś mógł pomóc w opłaceniu zabiegu będę bardzo wdzięczna jako przypadkowa inicjatorka całej sprawy 🙂

IMG_20211107_201220.jpg

Posted

Bardzo dziękuję:):) malagos,pani Ani,lipsik za polarki:) kocyki do budek,taki domek jak widać na zdjęciu,niedługo będą fotki tych budek.

Dziękuję również  bakusiowej  za karmę:) Cieszę się,że wracasz do zdrowia:)

Bardzo serdecznie wszystkim dziękuję:)

Posted
Dnia 24.11.2021 o 18:12, DORA1020 napisał:

Niestety z adopcji wracaja Bolek i Lolek:( ,dwa buraski,które były na tymczasie u Kasi

adopcja w Myślenicach:(

w domu są dzieciaki,mysłę,że sie pobawiły z kotkami ,a teraz zwrot:(

niby alergia

tylko jeśli to prawda dlaczego nie powiedziała o tym wcześniej,kotki były w tym domu trzy miesiące

i dlaczego dwie godziny temu zadzwoniła do Kasi i chciała numer telefonu do Isabel,skoro ma do niej numer

Kasia zapytała jak sie mają chłopaki to powiedziała,że wszystko ok ,mają sie dobrze,brykają

i zaraz zadzwonła do Isabel,że nie chcą juz kotków

bo niby Isabel ma fundację..../chyba tej kobiecie wydaje się,że jak ma fundacje to może zabierać kotki/

Isabel wcześniej podczas wizyty mówiła jej jaka jest suytuacja,że robi tylko wizyty....my jesteśmy na zamojszczyżnie,a Isabel w Krakowie

jak tak można:(  ale widać można:(

No i mamy problem:(  nie wiem gdzie kotki maja wrócić:(

Posted

Ale mam też dobre info, Sucharek teraz Skubi juz w swoim domku:),pojechał razem z innym małym psiakiem /z ogłoszenia Sucharka:) / do swojego domku we Wrocławiu.

Z początku lekki stresik i zazdrość o pancię /jest tam jeszcze sunia/

prawdopodobnie to straszny pieszczoch:) uwielbia się bawic zabawkami. Dziewczyna,u której był na tymczasie rozważała nawet adopcję,dzieciaki są niepocieszone,że Sucharek wyjechał.

Poprosiłam sue o wstawienie fotek z DS

Bądz szczęśliwy psiaczku.

• Like 2
Posted

O, fajnie, ze ta budka się spodobała kotom, u mnie nie miała powodzenia 🙂 Nasz podopieczny kotek Caro od wczoraj znów u nas, już po zabiegu wyjęcia drutu z nóżki. Rozrabia jakby nigdy nic się nie stało, dzielny maluch. Ale siedzi w łazience, bo suczka Bezia jakoś go nie polubiła i kłapie zębami 😞 Domek poszukiwany!.... W kuchni dochodzi po sterylizacji kolejna znajdka, terierka Miłka. Na razie spokojna, cichutka, ale na koty bardzo bystrzeje 😞

• Like 1
Posted
Dnia 24.11.2021 o 21:40, sue napisał:

Jakiś czas temu wrzucałam prośbę o pomoc kocurkowi znad Stawów Echo w Zwierzyńcu - bytował w budce i był dokarmiany, ale pewnie nie przeżyłby zimy. Kocurek trafił na tymczas do Guccio ❤️ 

Ma na imię Lucjan i jest już po badaniach i szczepieniach, będzie powoli szukał domu, na razie na etapie oswajania bo trochę dzikus. Niestety zaczął znaczyć teren i trzeba zająć się kastracją. Pani, która dokarmiała kotka latem nad stawami przekazała sporą kwotę na weta i karmę, ale środki już się skończyły. Kocurek może być wykastrowany w Zwierzyńcu u zaprzyjaźnionego weta, co będzie najtańszą opcją w chwili obecnej, ale potrzebujemy na to 100 zł (gmina będzie mieć kasę na zabiegi dopiero na wiosnę). Gdyby ktoś mógł pomóc w opłaceniu zabiegu będę bardzo wdzięczna jako przypadkowa inicjatorka całej sprawy 🙂

IMG_20211107_201220.jpg

Na FB dwie osoby zaoferowały pomoc i mamy 50 zł, brakuje jeszcze 50 😞

Posted
Dnia 25.11.2021 o 08:45, malagos napisał:

O, fajnie, ze ta budka się spodobała kotom, u mnie nie miała powodzenia 🙂 Nasz podopieczny kotek Caro od wczoraj znów u nas, już po zabiegu wyjęcia drutu z nóżki. Rozrabia jakby nigdy nic się nie stało, dzielny maluch. Ale siedzi w łazience, bo suczka Bezia jakoś go nie polubiła i kłapie zębami 😞 Domek poszukiwany!.... W kuchni dochodzi po sterylizacji kolejna znajdka, terierka Miłka. Na razie spokojna, cichutka, ale na koty bardzo bystrzeje 😞

Dalszego zdrowia dla kotka i oby szybko znalazł swoich Dużych 🙂

Budka taaak, podoba się, ale nie zawsze korzystają z niej jak trzeba, często siadają po prostu na ściance i robią sobie rodzaj legowiska. Jak wyprostuję i postawię, wchodzą do środka, a później znowu przychodzę i spłaszczona. Z drugim domkiem to samo. Ech te koty 😉

• Like 2
Posted

Również serdecznie dziękujemy bakusiowej  za wpłatę 130zł na konto olx  na wyróżnienie ogłoszeń:)

wczoraj rozmawiałyśmy,że nie wystarczy na wszystkie ogłoszenia, a akurat dzisiaj,kiedy miałam wyróżniać ogłoszenia za sto procent płatności ,olx poinformował mnie,że  mam 60% zniżki na ogłoszenia na dzisiaj

także wyróżnione zostały wszystkie ogłoszenia,a jeszcze na koncie zostało 32zł:)

• Like 3
Posted
Dnia 26.11.2021 o 08:34, mari23 napisał:

Przed chwilą przelałam 50 zł na konto gabinetu weterynaryjnego w Izbicy, "dla kotów ze Szczebrzeszyna"  ❤️

Dziękujemy ❤️

Posted
Dnia 26.11.2021 o 16:32, malagos napisał:

Tysiaku, a wyróżnisz Caro, proszę? zwrócę kasę

Wypromowałam, koszt 9,97zł. Później wyślę Ci numer konta, bo inne niż do tej pory.

• Like 1
Posted

Jedną z trzech otrzymanych budek przekazałam na wieś, do starszej kobiety, dla kotki, która tam bytuje + antybiotyk bo kicia miała katar i ropę w oczach. Kotka jest podobno starsza, ponad 8 lat, ale nie wiadomo czy faktycznie. Staram się zabrać ją na sterylkę w najbliższym czasie. Kotka od razu weszła do budki i bardzo ją polubiła, nie była nigdy wpuszczana do domu i biedna marzła, a teraz ma budkę.

• Like 6