Poker Posted July 9, 2020 Posted July 9, 2020 Przed chwilą, DORA1020 napisał: Może w Krasnystawie w hoteliku u Rafała? Chyba wolałabym u Murki , bo ona pisze na wątkach. Wolę mieć bezpośredni kontakt z opieką. Quote
DORA1020 Posted July 9, 2020 Author Posted July 9, 2020 1 minutę temu, Poker napisał: Chyba wolałabym u Murki , bo ona pisze na wątkach. Niestety nie ma wolnych miejsc, w tej chwili jedzie po suczkę,która mieszka pod jakaś przyczepą Quote
Poker Posted July 9, 2020 Posted July 9, 2020 A jaki jest kontakt , a przede wszystkim warunki u Rafała, Quote
Tyśka) Posted July 9, 2020 Posted July 9, 2020 27 minut temu, Poker napisał: A jaki jest kontakt , a przede wszystkim warunki u Rafała, Kontakt telefoniczny albo przez messenger. Wadą jest mała ilość zdjęć (Rafał ciągle jest w biegu, ma mało rąk do pracy), dlatego obawiam się że szczeniaki mogą się u niego zasiedzieć. :( Aktualnie ma sporo psów, nie wiem czy ma miejsce... jeśli ma to tylko pewnie wolny kojec zewnętrzny albo boksy wewnętrzne (pokoje psie są wiecznie zajęte, m.in. przez "mojego" agresorka Amika). Znajomi działacze z Lubelszczyzny miewali bezdomniaki tutaj: https://www.facebook.com/dogoterapiaDIVIOhotelikdlazwierzat/?hc_location=ufi https://www.facebook.com/hotel.poker/?hc_location=ufi ale kompletnie nie wiem jak cenowo... Quote
Tyśka) Posted July 9, 2020 Posted July 9, 2020 Napisała do mnie na pw pani Kamila, która może zaoferować DT szczeniaczkom do czasu znalezienia DS, w zamian za opiekę weterynaryjną (karmę mają). Mieszkają w Lublinie, ale mają też domek niedaleko Zwierzyńca i obecnie tutaj są: ona, jej partnet i ich domowy pupil (maltańczyk?). Miała już z 60 tymczasów, stale jakiegoś, aktualnie mają jedną Radysiaczkę z Pogotowia: Współpracuje z paroma fundacjami, m.in. kocim Felis, Chełmską Strażą... Poker - może taka opcja? PS: Dziewczyna prowadzi stronę swojego DT na FB :) Przejrzałam, co najmniej raz dziennie pisze jakieś wieści. 1 Quote
bakusiowa Posted July 9, 2020 Posted July 9, 2020 2 godziny temu, Poker napisał: Gdzie można by je umieścić? Macie pomysł? Mogę je wziąć pod opiekę finansową , ale prosiłbym o pomoc w organizacji miejsca, transportu i potem ogloszen. Tutaj może Fundacja Zea mogłaby w czymś pomóc. Quote
bakusiowa Posted July 9, 2020 Posted July 9, 2020 2 godziny temu, mar.gajko napisał: Gratuluję znajomych ;) głownie ilości, bądź zamożności. No i logistyki tych przedsięwzięć. To chyba dobrze, że jest ktoś taki. Czy może coś nie pasuje? Quote
Tyśka) Posted July 9, 2020 Posted July 9, 2020 2 godziny temu, Poker napisał: Czekam i Ważne sprawa, czy lecznica , jak zapewnia w ogłoszeniu zafundowałaby sterylkę? W lecznicy jest deklaracja, że opłacą profilaktykę i sterylkę. Sunie teraz mają ok. 3msc. Co powiesz na Panią Kamilę? :) Quote
Poker Posted July 9, 2020 Posted July 9, 2020 Wygląda na to , że to jest dobre miejsce. Musiałabym mieć telefonu do pani ,Kamili, bo nie jestem na FB. Tola rzadko bywa teraz na dogo. Jak w takim razie załatwić transport? Pokryję koszty jakie zaistnieją karmy czy weterynaryjne. Quote
guccio Posted July 9, 2020 Posted July 9, 2020 11 minut temu, Poker napisał: Wygląda na to , że to jest dobre miejsce. Musiałabym mieć telefonu do pani ,Kamili, bo nie jestem na FB. Tola rzadko bywa teraz na dogo. Jak w takim razie załatwić transport? Pokryję koszty jakie zaistnieją karmy czy weterynaryjne. Pani Kamila jest w tej chwili pod Zwierzyńcem,sunie w gabinecie wet,w Zwierzyńcu.Transport do domku to kwestia paru kilometrów. Quote
Tyśka) Posted July 9, 2020 Posted July 9, 2020 30 minut temu, Poker napisał: Wygląda na to , że to jest dobre miejsce. Musiałabym mieć telefonu do pani ,Kamili, bo nie jestem na FB Właśnie dostałam jej nr i zgodę na przekazanie Tobie, Poker, za chwilę prześlę Ci na pw. 2 Quote
Poker Posted July 9, 2020 Posted July 9, 2020 Jestem po rozmowie z p.Kamilą. Uzgodniłyśmy , że jeszcze dziś albo jutro zabierze sunie do siebie. Na razie będą pod Zwierzyńcem , a potem pojada z opiekunką do Lublina. Moja rola będzie się sprowadzała do zabezpieczenia kosztów weterynaryjnych, wspólnego szukania domków i decyzji o wyborze. Bardzo się cieszę , że dzięki Tyś(ka) sunie dostały szanse na normalne domki , a nie łańcuch. 3 1 Quote
DORA1020 Posted July 10, 2020 Author Posted July 10, 2020 14 godzin temu, Poker napisał: Jestem po rozmowie z p.Kamilą. Uzgodniłyśmy , że jeszcze dziś albo jutro zabierze sunie do siebie. Na razie będą pod Zwierzyńcem , a potem pojada z opiekunką do Lublina. Moja rola będzie się sprowadzała do zabezpieczenia kosztów weterynaryjnych, wspólnego szukania domków i decyzji o wyborze. Bardzo się cieszę , że dzięki Tyś(ka) sunie dostały szanse na normalne domki , a nie łańcuch. Ja też bardzo się cieszę,że ominął je schron myślę,że długo nie będą czekały na dom Quote
Tyśka) Posted July 10, 2020 Posted July 10, 2020 Poker, to nie do mnie podziękowania, a do Ciebie :) Ja mogę pomóc w ogłoszeniach, pisałam to też Kamili. Czy założysz im wątek? Dora, Poker... dziękuję, że sie zaangażowałyście w pomoc szczeniorkom <3 Tak myślałam, że z lecznicy mogą trafić również na łańcuch, teraz mają szansę na nowe życie. 1 Quote
DORA1020 Posted July 10, 2020 Author Posted July 10, 2020 Wszystkie szukałyśmy pomocy dla tych szczeniorków:) Dobrze,że tak się udało:) Jednak ten fb swoja siłę ma Ja i Poker nie jesteśmy fb-kowe:) a Tobie udało się wypatrzeć kogoś kto chciał pomóc szczeniaczkom i tak się złozyło,że na miejscu,w Zwierzyńcu,i nigdzie nie trzeba ich zawozić Quote
Tyśka) Posted July 10, 2020 Posted July 10, 2020 :) Tutaj jest link do strony DT Kamili :) https://www.facebook.com/ZwierzakoweWzgorze/ A może akurat Kamila będzie zainteresowana współpracą i czasem weźmie jakiegoś szczebrzeszyniaka - po cichu o tym marzę :) EDIT: Właśnie napisała do mnie Kamila, że od wczoraj próbuje dodzwonić się do lecznicy, ale nikt nie odbiera (ani wczoraj, ani dzisiaj). Wieczorem napisała wiadomość poprzez FB do lecznicy, ale też nikt jej nie odpisał. Odnalazła też czyjś komentarz pod postem ze szczeniakami: ktoś oferuje tam, a właściwie podtrzymuje ofertę dania szczeniakom DT, ale ten komentarz też został zignorowany. Quote
DORA1020 Posted July 10, 2020 Author Posted July 10, 2020 15 minut temu, Tyś(ka) napisał: :) Tutaj jest link do strony DT Kamili :) https://www.facebook.com/ZwierzakoweWzgorze/ A może akurat Kamila będzie zainteresowana współpracą i czasem weźmie jakiegoś szczebrzeszyniaka - po cichu o tym marzę :) EDIT: Właśnie napisała do mnie Kamila, że od wczoraj próbuje dodzwonić się do lecznicy, ale nikt nie odbiera (ani wczoraj, ani dzisiaj). Wieczorem napisała wiadomość poprzez FB do lecznicy, ale też nikt jej nie odpisał. Odnalazła też czyjś komentarz pod postem ze szczeniakami: ktoś oferuje tam, a właściwie podtrzymuje ofertę dania szczeniakom DT, ale ten komentarz też został zignorowany. Guccio jest właśnie koło tej lecznicy,pójdzie zaraz i zapyta dlaczego nie odbierają telefonu 1 Quote
Poker Posted July 10, 2020 Posted July 10, 2020 1 minutę temu, DORA1020 napisał: Guccio jest właśnie koło tej lecznicy,pójdzie zaraz i zapyta dlaczego nie odbierają telefonu Super Tysiu, gdybyś nie znalazła p. Kamili , to moje chęci by niczego nie dały. Reasumując - w kupie siła. Quote
DORA1020 Posted July 10, 2020 Author Posted July 10, 2020 Guccio była w lecznicy,nie odbierali telefonów bo pracują do 16tej,a dzisiaj czynne od 9tej wet powiedział,że szczeniaki maja juz dom,jedna sunia w Zwierzyńcu,druga jedzie do Lodzi iże juz napisał o tym na fb Quote
Poker Posted July 10, 2020 Posted July 10, 2020 Z jednej strony bardzo się cieszę, a z drugiej się zastanawiam czy w DS w Zwierzyncu sunia nie trafi na łańcuch. Quote
Tyśka) Posted July 10, 2020 Posted July 10, 2020 Myślę, że trafiła... a edycja postu pojawiła się dopiero teraz, pada tam, że "sunie mają WSTĘPNIE zaklepane domy". Quote
DORA1020 Posted July 10, 2020 Author Posted July 10, 2020 Ciekawe kto to sprawdzi? Nadzieja w Guccio,że może się dowie do kogo w Zwierzyńcu trafiła i co to za dom. A co do Lodzi...no nie wiem:( Quote
DORA1020 Posted July 10, 2020 Author Posted July 10, 2020 4 minuty temu, Tyś(ka) napisał: Myślę, że trafiła... a edycja postu pojawiła się dopiero teraz, pada tam, że "sunie mają WSTĘPNIE zaklepane domy". Wstępnie? To nie rozumiem...szkoda,że nie trafiły do pani Kamili:( Quote
Tyśka) Posted July 10, 2020 Posted July 10, 2020 1 minutę temu, DORA1020 napisał: Wstępnie? To nie rozumiem...szkoda,że nie trafiły do pani Kamili:( Też nie rozumiem. A może chodzi o to że to oferta DT, a nie DS? Poza nami co najmniej 1 osoba chciała psiakom dać DT, ale też jej propozycja została zignorowana. Quote
Recommended Posts