sue Posted April 22, 2020 Posted April 22, 2020 Amorek/Serafin jutro jedzie do DS w Warszawie. Będzie miał fajną rodzinkę i dwoje kocich towarzyszy. Niestety nie udało się znaleźć żadnego kota, który mógłby pojechać razem z nim, bo zostało wolne miejsce z uwagi na rezygnację domu dla Maleństwa. 1 Quote
sue Posted April 22, 2020 Posted April 22, 2020 Udało się dostarczyć na sterylkę ostatnią, dzikawą koteczkę od Piotrka, zabieg ufundowała Baltimoore <3 bardzo dziękujemy. Kicia już w ciąży tak więc ostatni dzwonek. 1 Quote
Olena84 Posted April 22, 2020 Posted April 22, 2020 Ta fakturka to za karmę lecznicowych kotków? Quote
bakusiowa Posted April 22, 2020 Posted April 22, 2020 3 godziny temu, Olena84 napisał: Ta fakturka to za karmę lecznicowych kotków? To jest za karmę szczebrzeszyńskich bezdomniaków. Dora karmi codziennie w kilku miejscach. Quote
Isabel Posted April 23, 2020 Posted April 23, 2020 Migotka pojechała wczoraj wieczorem do nowego domu. Jeszcze nie poznała swoich kocich towarzyszy, bo państwo chcą je ze sobą etapami zaznajamiać. Kicia na razie wystraszona, ale powinno być dobrze. Dzisiaj pod koniec dnia znowu będę dzwonić i dopytywać o nią. Smutno mi bez niej, ale z drugiej strony tam będzie miała większą przestrzeń do biegania, osiatkowany balkon i towarzyszy do zabawy, bo mój Teoś już stareńki i żadne kocie figle mu nie w głowie, on by tylko po całych dniach spał. 4 Quote
sue Posted April 23, 2020 Posted April 23, 2020 6 godzin temu, Isabel napisał: Migotka pojechała wczoraj wieczorem do nowego domu. Jeszcze nie poznała swoich kocich towarzyszy, bo państwo chcą je ze sobą etapami zaznajamiać. Kicia na razie wystraszona, ale powinno być dobrze. Dzisiaj pod koniec dnia znowu będę dzwonić i dopytywać o nią. Smutno mi bez niej, ale z drugiej strony tam będzie miała większą przestrzeń do biegania, osiatkowany balkon i towarzyszy do zabawy, bo mój Teoś już stareńki i żadne kocie figle mu nie w głowie, on by tylko po całych dniach spał. Identycznie miałam z Tymiankiem, ale on się błyskawicznie zadomowił. Oby Migotka też. Bardzo urocza kicia, niech jej się wiedzie w nowym domku:) Quote
sue Posted April 23, 2020 Posted April 23, 2020 Udało się w miarę upolować Jowitę poza klatką 4 Quote
Baltimoore Posted April 23, 2020 Posted April 23, 2020 Isabel, bądź dzielna :)) Super się opiekowałaś Migotką i znalazłaś jej świetny domek :)) 1 Quote
Baltimoore Posted April 23, 2020 Posted April 23, 2020 Sue :)) dokonałaś cudu z Lusią. Prześliczna koteczka przy okazji :)) I grubiutka :)) Napisz jeszcze o nowym domu Amorka/Serafinka. Tzn że już tam jest i że też domek przyjechał po koteczka :)) Quote
Isabel Posted April 23, 2020 Posted April 23, 2020 3 godziny temu, sue napisał: Identycznie miałam z Tymiankiem, ale on się błyskawicznie zadomowił. Oby Migotka też. Bardzo urocza kicia, niech jej się wiedzie w nowym domku:) Migotka się tak błyskawicznie nie zadomowiła, nadal czuje się niepewnie w nowym domu. Trochę zjadła, ale to trochę to nic w porównaniu z tym, co jadła u mnie. Z kotkami-rezydentami nadal nie ma kontaktu. Ale do nowej opiekunki ma stosunek pozytywny. Quote
Baltimoore Posted April 23, 2020 Posted April 23, 2020 Musi się przestawić na początku. Przywiązała się do Ciebie, ale w nowym domku też jej będzie dobrze :)) Quote
sue Posted April 23, 2020 Posted April 23, 2020 1 godzinę temu, Baltimoore napisał: Sue :)) dokonałaś cudu z Lusią. Prześliczna koteczka przy okazji :)) I grubiutka :)) Napisz jeszcze o nowym domu Amorka/Serafinka. Tzn że już tam jest i że też domek przyjechał po koteczka :)) To jest Jowitka :) I fakt, konkretna z niej koteczka, ale to nie tylko moja zasługa, Dora karmiła ją i braciszków przez kilka miesięcy, niczego kociakom nie brakowało. Jowita je dużo, z każdym dniem jest odważniejsza. Mruczy i zagaduje. Zaczyna podchodzić, już nie ucieka, gdy wchodzę do pokoju. Zaczepia łapką, przesiaduje na parapecie. Natomiast co do Amorka - rodzina wyruszyła po niego rano, byli u nas przed południem. Fajna, pozytywna pani i jej prawie dorosły syn. Amorek będzie miał towarzystwo i dużo miłości. Jutro pokażą się wetowi, bo wystąpiło lekkie łzawienie oczek. Kotek z miejsca rozejrzał się po nowych włościach i chyba mu się spodobało, bo wskoczył do państwa na kanapę. Je z apetytem. Na razie nie mam zdjęć tylko filmik o niskiej rozdzielczości, może jutro wstawię o ile nie pochwalą się jeszcze fotkami. 1 Quote
Isabel Posted April 23, 2020 Posted April 23, 2020 2 godziny temu, Baltimoore napisał: Musi się przestawić na początku. Przywiązała się do Ciebie, ale w nowym domku też jej będzie dobrze :)) Zobaczymy, czas pokaże, jeszcze pytanie, jak ją przyjmą kotki-rezydenci. Quote
Baltimoore Posted April 24, 2020 Posted April 24, 2020 9 godzin temu, sue napisał: To jest Jowitka :) [...] Ale oczywiście że Jowitka :)) A mnie się Lusia w głowie uczepiła i będzie ciężko :)) Quote
sue Posted April 24, 2020 Posted April 24, 2020 Borys/Kacperek podwójnie dodatni odwiedził dzisiaj weta i jest chyba na dobrej drodze - morfologia ładniejsza, co daje nadzieję na jeszcze większą poprawę. Glut już prawie wyleczony. Kot miał w przeszłości przykry wypadek z udziałem człowieka albo innego zwierzęcia, uraz łapek powoli goi się. Dostał jeszcze antybiotyk na tydzień. Koszt wizyty 50 zł i bardzo dziękuję Baltimoore za pokrycie tej kwoty. A to nasz dzielny pacjent: 3 Quote
Baltimoore Posted April 24, 2020 Posted April 24, 2020 Podziękowania dla Sue i Kasi z DT za zaopiekowanie się koteczkiem i zapewnienie mu leczenia :)) 1 Quote
DORA1020 Posted April 25, 2020 Author Posted April 25, 2020 Dnia 17.04.2020 o 08:42, DORA1020 napisał: Dług za karme w tej chwili wynosi:231zł plus 145zł i 80zł/kupowałam wspólnie z Kasia ,więc faktury nie mam/ Dług za karmę:456zł minus z mojego bazarku 75zł Ostatecznie dług za karmę wynosi:381zł Quote
DORA1020 Posted April 25, 2020 Author Posted April 25, 2020 Isabel bardzo Ci dziękuję za opiekę nad Migotką:) Miałam to zrobić wczoraj,ale cały czas komputer mi się zawiesza,chyba nic z niego nie będzie Dzięki:) Quote
DORA1020 Posted April 25, 2020 Author Posted April 25, 2020 Bakusiowa bardzo Ci dziękuję za wyróżnienie ogłoszeń:) Efekt tego jest wczoraj miałam zapytanie o Mittsu z Wrocławia nie wiem czy coś z tego będzie,ale najważniejsze,że coś ruszyło Quote
Poker Posted April 25, 2020 Posted April 25, 2020 niestety nie będzie DS dla Mittsu. Mam do wpłacenia zaległe 112 zł z tego bazarku. Na jakie konto mam wpłacić? https://www.dogomania.com/forum/topic/351561-nie-poddamy-się-koronie-o-nie-do-3003-g-22/page/10/ Quote
DORA1020 Posted April 26, 2020 Author Posted April 26, 2020 10 godzin temu, Poker napisał: niestety nie będzie DS dla Mittsu. Mam do wpłacenia zaległe 112 zł z tego bazarku. Na jakie konto mam wpłacić? https://www.dogomania.com/forum/topic/351561-nie-poddamy-się-koronie-o-nie-do-3003-g-22/page/10/ Dziękuję:) Podam Ci numer konta na pw Quote
sue Posted April 26, 2020 Posted April 26, 2020 Szylcia od Piotrka, która była kilka dni temu sterylizowana, zdjęła sobie kaftanik i rozlizała ranę... Trzeba było szybko interweniować, bo w miejscu rany zrobił się nieładny stan zapalny. Koteczka musiała mieć to wszystko oczyszczone, dostała długodziałający antybiotyk, lek przeciwzapalny. Zapłaciłam 100 zl i nie można było jej z powrotem dać do Piotrka, bo mogłoby się skończyć tak samo - pod jego nieobecność koty robią co chcą. Kicia trafiła do Kasi. Okazała się całkiem oswojoną, baaaardzo miłą i miziastą koteczką. Mruczała nawet przy tych wszystkich nieprzyjemnych zabiegach i ugniatała podkłady. Jest słodka, będziemy szukać jej domu. Tu leży już opatrzona i zabezpieczona Zrobiłam takie ogłoszenie: https://www.olx.pl/oferta/wiki-sliczna-szylkretka-do-adopcji-CID103-IDEDqnl.html Quote
Baltimoore Posted April 26, 2020 Posted April 26, 2020 Super że Kasia się nią mogla zaopiekować i popieram pomysł z szukaniem jej domu :)) Quote
Recommended Posts