Jump to content
Dogomania

Na chwilę obecną 11194zł długu.Bardzo prosimy jeśli ktoś może nam pomóc.Długi w lecznicy,w hoteliku,za karmę.....Bezdomne szczebrzeszyniaki PROSZA O POMOC

Recommended Posts

Posted

Amorek/Serafin jutro jedzie do DS w Warszawie. Będzie miał fajną rodzinkę i dwoje kocich towarzyszy. Niestety nie udało się znaleźć żadnego kota, który mógłby pojechać razem z nim, bo zostało wolne miejsce z uwagi na rezygnację domu dla Maleństwa.

• Like 1
Posted

Udało się dostarczyć na sterylkę ostatnią, dzikawą koteczkę od Piotrka, zabieg ufundowała Baltimoore <3 bardzo dziękujemy.

Kicia już w ciąży tak więc ostatni dzwonek.

WP_20200422_10_54_34_Pro.jpg

• Like 1
Posted
3 godziny temu, Olena84 napisał:

Ta fakturka to za karmę lecznicowych kotków?

To jest za karmę szczebrzeszyńskich bezdomniaków. Dora karmi codziennie w kilku miejscach.

Posted

Migotka pojechała wczoraj wieczorem do nowego domu. Jeszcze nie poznała swoich kocich towarzyszy, bo państwo chcą je ze sobą etapami zaznajamiać. Kicia na razie wystraszona, ale powinno być dobrze. Dzisiaj pod koniec dnia znowu będę dzwonić i dopytywać o nią. Smutno mi bez niej, ale z drugiej strony tam będzie miała większą przestrzeń do biegania, osiatkowany balkon  i towarzyszy do zabawy, bo mój Teoś już stareńki i żadne kocie figle mu nie w głowie, on by tylko po całych dniach spał.

• Like 4
Posted
6 godzin temu, Isabel napisał:

Migotka pojechała wczoraj wieczorem do nowego domu. Jeszcze nie poznała swoich kocich towarzyszy, bo państwo chcą je ze sobą etapami zaznajamiać. Kicia na razie wystraszona, ale powinno być dobrze. Dzisiaj pod koniec dnia znowu będę dzwonić i dopytywać o nią. Smutno mi bez niej, ale z drugiej strony tam będzie miała większą przestrzeń do biegania, osiatkowany balkon  i towarzyszy do zabawy, bo mój Teoś już stareńki i żadne kocie figle mu nie w głowie, on by tylko po całych dniach spał.

Identycznie miałam z Tymiankiem, ale on się błyskawicznie zadomowił. Oby Migotka też. Bardzo urocza kicia, niech jej się wiedzie w nowym domku:)

Posted

Sue :)) dokonałaś cudu z Lusią. Prześliczna koteczka przy okazji :)) I grubiutka :))

Napisz jeszcze o nowym domu Amorka/Serafinka. Tzn że już tam jest i że też domek przyjechał po koteczka :))

Posted
3 godziny temu, sue napisał:

Identycznie miałam z Tymiankiem, ale on się błyskawicznie zadomowił. Oby Migotka też. Bardzo urocza kicia, niech jej się wiedzie w nowym domku:)

Migotka się tak błyskawicznie nie zadomowiła, nadal czuje się niepewnie w nowym domu. Trochę zjadła, ale to trochę to nic w porównaniu z tym, co jadła u mnie. Z kotkami-rezydentami nadal nie ma kontaktu. Ale do nowej opiekunki ma stosunek pozytywny.

Posted
1 godzinę temu, Baltimoore napisał:

Sue :)) dokonałaś cudu z Lusią. Prześliczna koteczka przy okazji :)) I grubiutka :))

Napisz jeszcze o nowym domu Amorka/Serafinka. Tzn że już tam jest i że też domek przyjechał po koteczka :))

To jest Jowitka :) I fakt, konkretna z niej koteczka, ale to nie tylko moja zasługa, Dora karmiła ją i braciszków przez kilka miesięcy, niczego kociakom nie brakowało. Jowita je dużo, z każdym dniem jest odważniejsza. Mruczy i zagaduje. Zaczyna podchodzić, już nie ucieka, gdy wchodzę do pokoju. Zaczepia łapką, przesiaduje na parapecie. 

Natomiast co do Amorka - rodzina wyruszyła po niego rano, byli u nas przed południem. Fajna, pozytywna pani i jej prawie dorosły syn. Amorek będzie miał towarzystwo i dużo miłości. Jutro pokażą się wetowi, bo wystąpiło lekkie łzawienie oczek. Kotek z miejsca rozejrzał się po nowych włościach i chyba mu się spodobało, bo wskoczył do państwa na kanapę. Je z apetytem. Na razie nie mam zdjęć tylko filmik o niskiej rozdzielczości, może jutro wstawię o ile nie pochwalą się jeszcze fotkami.

• Like 1
Posted
2 godziny temu, Baltimoore napisał:

Musi się przestawić na początku.

Przywiązała się do Ciebie, ale w nowym domku też jej będzie dobrze :))

Zobaczymy, czas pokaże, jeszcze pytanie, jak ją przyjmą kotki-rezydenci.

Posted

Borys/Kacperek podwójnie dodatni odwiedził dzisiaj weta i jest chyba na dobrej drodze - morfologia ładniejsza, co daje nadzieję na jeszcze większą poprawę. Glut już prawie wyleczony. Kot miał w przeszłości przykry wypadek z udziałem człowieka albo innego zwierzęcia, uraz łapek powoli goi się. Dostał jeszcze antybiotyk na tydzień. Koszt wizyty 50 zł i bardzo dziękuję Baltimoore za pokrycie tej kwoty. A to nasz dzielny pacjent:

97025f45d71dbac3f0ec696f782eeeef.png.9280a8df45986b0852b98fefdf68987f.png

• Like 3
Posted
Dnia 17.04.2020 o 08:42, DORA1020 napisał:

Dług za karme w tej chwili wynosi:231zł

plus 145zł

i 80zł/kupowałam wspólnie z Kasia ,więc faktury nie mam/

Dług za karmę:456zł

minus z mojego bazarku 75zł

Ostatecznie dług za karmę wynosi:381zł

Posted

Bakusiowa bardzo Ci dziękuję za wyróżnienie ogłoszeń:)

Efekt tego jest

wczoraj miałam zapytanie o Mittsu

z Wrocławia

nie wiem czy coś z tego będzie,ale najważniejsze,że coś ruszyło

Posted

Szylcia od Piotrka, która była kilka dni temu sterylizowana, zdjęła sobie kaftanik i rozlizała ranę... Trzeba było szybko interweniować, bo w miejscu rany zrobił się nieładny stan zapalny. Koteczka musiała mieć to wszystko oczyszczone, dostała długodziałający antybiotyk, lek przeciwzapalny. Zapłaciłam 100 zl i nie można było jej z powrotem dać do Piotrka, bo mogłoby się skończyć tak samo - pod jego nieobecność koty robią co chcą. Kicia trafiła do Kasi. Okazała się całkiem oswojoną, baaaardzo miłą i miziastą koteczką. Mruczała nawet przy tych wszystkich nieprzyjemnych zabiegach i ugniatała podkłady. Jest słodka, będziemy szukać jej domu. Tu leży już opatrzona i zabezpieczona

Resized_20200425_203459.jpeg.3343e6870fdc4f5575899a845cf173db.jpeg

Zrobiłam takie ogłoszenie:

https://www.olx.pl/oferta/wiki-sliczna-szylkretka-do-adopcji-CID103-IDEDqnl.html