Tyśka) Posted December 1, 2017 Posted December 1, 2017 I ode mnie lecą olxy nowych kotów. Jasminek: https://www.olx.pl/oferta/przytul-mnie-polroczny-kocurek-pieszczoszek-CID103-IDqvF5w.html Wtorek: https://www.olx.pl/oferta/malutka-slodka-kocia-kuleczka-komu-komu-CID103-IDqvGDR.html Nadziejka: https://www.olx.pl/oferta/skazana-na-smierc-mala-nadziejka-szuka-rodziny-CID103-IDqvH6N.html Kolęda: https://www.olx.pl/oferta/koleda-czy-na-swieta-bede-miala-komu-pomruczec-do-uszka-CID103-IDqvHDW.html Quote
Madie Posted December 1, 2017 Posted December 1, 2017 Słodziaki, dziś wstawię zdjęcia Mundka, który zawojował swoich właścicieli i jest przeuroczy. A i biegunki już nie ma :) Quote
Nadziejka Posted December 1, 2017 Posted December 1, 2017 Przecudna tygrynia Nadziejka stokroc stokroc za wszystkie lapinki sciskamy Madziu poslalam num konta Twoj do cioteczek sercem wielkich z karmiku ktore kupily cegielki zycia dla Nadziejki ku Tobie poleca odrazu wplaty od cudnych: yucca Anecia 15 zl koja 30 zl Nadziejkowie 8 zl jeszcze bedzie cegielenka od cudnej milagrosi ale to za jakis czas kochana Quote
Baltimoore Posted December 1, 2017 Posted December 1, 2017 3 godziny temu, Tyś(ka) napisał: I ode mnie lecą olxy nowych kotów. Jasminek: https://www.olx.pl/oferta/przytul-mnie-polroczny-kocurek-pieszczoszek-CID103-IDqvF5w.html Wtorek: https://www.olx.pl/oferta/malutka-slodka-kocia-kuleczka-komu-komu-CID103-IDqvGDR.html Nadziejka: https://www.olx.pl/oferta/skazana-na-smierc-mala-nadziejka-szuka-rodziny-CID103-IDqvH6N.html Kolęda: https://www.olx.pl/oferta/koleda-czy-na-swieta-bede-miala-komu-pomruczec-do-uszka-CID103-IDqvHDW.html Super :D Oby przyniosły najlepsze domki na świecie :D Quote
Baltimoore Posted December 1, 2017 Posted December 1, 2017 3 godziny temu, Madie napisał: Słodziaki, dziś wstawię zdjęcia Mundka, który zawojował swoich właścicieli i jest przeuroczy. A i biegunki już nie ma :) Czekamy na zdjęcia i relację z niecierpliwością :D Quote
Baltimoore Posted December 1, 2017 Posted December 1, 2017 1 godzinę temu, Nadziejka napisał: Przecudna tygrynia Nadziejka stokroc stokroc za wszystkie lapinki sciskamy Madziu poslalam num konta Twoj do cioteczek sercem wielkich z karmiku ktore kupily cegielki zycia dla Nadziejki ku Tobie poleca odrazu wplaty od cudnych: yucca Anecia 15 zl koja 30 zl Nadziejkowie 8 zl jeszcze bedzie cegielenka od cudnej milagrosi ale to za jakis czas kochana Nadziejko :D :D :D Tysiąckrotne dzięki w imieniu małej Nadziejki za wsparcie duchowe i finansowe :D Dla tej koteńki to był ostatni moment, gdy dora 1020 zgarnęła ją chorą na zimnie i cemencie i zorganizowała transport do lecznicy. I jednocześnie pierwszy krok do lepszego życia:))) 1 Quote
Baltimoore Posted December 1, 2017 Posted December 1, 2017 Eteryczna biała Chmurka już w nowym domu, dobry znak- zaczęła od jedzenia :D Niech się jej teraz wszystko jak najlepiej układa. Quote
Madie Posted December 1, 2017 Posted December 1, 2017 Powodzenia Chmurko :)) Mundek z Pańcią w jej urodziny Mundek nocny :) Quote
DORA1020 Posted December 2, 2017 Author Posted December 2, 2017 Mundi,takie fotki to miód na moje serce:) A jeszcze niedawno siedziałeś pod krzakami płacząc głosno a teraz na cieplutkim kocyku:) Quote
DORA1020 Posted December 2, 2017 Author Posted December 2, 2017 9 godzin temu, Baltimoore napisał: Nadziejko :D :D :D Tysiąckrotne dzięki w imieniu małej Nadziejki za wsparcie duchowe i finansowe :D Dla tej koteńki to był ostatni moment, gdy dora 1020 zgarnęła ją chorą na zimnie i cemencie i zorganizowała transport do lecznicy. I jednocześnie pierwszy krok do lepszego życia:))) Ja również dolączam do podziekowań:) Nadziejka dla Nadziejki:) Dziekuje:) Quote
DORA1020 Posted December 2, 2017 Author Posted December 2, 2017 Dnia 21.11.2017 o 20:25, DORA1020 napisał: Pani Doktor z Izbicy wyslala rozliczenie za 3,5 miesięczny pobyt kotków w lecznicy Jest wetka z powołania,żałuje,ze jest tak daleko,szkoda,ze jej nie ma w Szczebrzeszynie byłoby mi łatwiej pomagać --------------------------------------------------------------------- Przesyłam rozliczenie .Wyszło 516 zł. Szczegóły: -podkłady: 27x1,1 zł= 29,7 - karma royal canin kitten: 12 x 16,00 zł = 192,00 -fiprex kot 3 x 15 zł= 45,00 - milprazon kocię 6x8,00 = 48,00 - test FeLV+ FIV = 33,00 - Nobivac Tricat Trio 3 dawki 3x30,00 = 90,00 - żwirek Cat's best : 78,18 Tak jak zawsze pisze przy dobrych informacjach i te mniej dobre.....finansowe ratuje kotka i nie zastanawiam sie,ze koszt tego ratowania bedzie ogromny i jest ogromny:( Rozliczenie za Mundka: ROZLICZENIE: pobyt 06.11-27.11 = 21 x 15 zł = 315 zł podkłady chłonne i art jednorazowe = 51 zł advocate 2 x 32 zł = 64 zł diarsanyl = 8 zł aniprazol - 7 zł test FIV/FeLV = 60 zł test CPV = 45 zł badanie kału = 15 zł morfologia 2 x 15 zł = 30 zł badanie biochemiczne - 7 parametrów x 7 zł = 49 zł specyficzna kocia lipaza trzustkowa IDEXX = 100zł książeczka zdrowia = 5 zł RAZEM 749zł Razem: 1255zl --------------------------------------------------------------------- Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej L Z lecznicy przysłali jeszcze korektę rozliczenia za Mundiego ------------------------------------------------- Wetka: „przepraszam, nie policzyłam jeszcze 2 opakowań (2 x 400g) karmy Royal Canin gastro intestinal moderate calorie - 2 x 20 zł = 40 zł ---------------------------------------- Wiec razem: 1295zl Quote
DORA1020 Posted December 2, 2017 Author Posted December 2, 2017 Dziekuje terra za wstawienie zdjec:) Quote
Tyśka) Posted December 2, 2017 Posted December 2, 2017 Jaki dług :( Dora, nikt nie pyta o Nadziejkę? Od wczoraj u mnie mała ma kilka pobrań telefonu. Wtorek też cieszy się zainteresowaniem - zwłaszcza na fb. Quote
Nadziejka Posted December 2, 2017 Posted December 2, 2017 matko jedyno koszt ogromny dziekuje dziekuje za ratunek dla tych wszystkich biedakow stokrosci dziekuje razem z moja ukochana nieziemska niezwykla Burzunia ktora mnie przecie uratowala boc ja juz bliska obledu bylam po smierci naszej Pipuni to na zawsze w sercu cale zycie cale cierpienia to wszytko ostaje w nas na zawsze ja nie odtspuje na krok mojej Burzusi ksiezniczunia moja nie znosi ptaszkow i kociaczkow oj niestety niestety .. Nadziejeczko cudna przecudna sciskam za rodzenstwo i za Ciebie za zdrowenko za domki Ciociu Baltimoore i Ciebie stokroc sciskam dziekujac za wszystko kolejne serce cudne na kramiku kupuje cegeilke zycia Ciocia Elf i Mango 15 zl Madziu juz sle Twoj num konta wszystkie wplaty prosilam te cudne cioteczki aby pisally ze dla Nadziejki ceg z kramiku Quote
DORA1020 Posted December 2, 2017 Author Posted December 2, 2017 4 godziny temu, Tyś(ka) napisał: Jaki dług :( Dora, nikt nie pyta o Nadziejkę? Od wczoraj u mnie mała ma kilka pobrań telefonu. Wtorek też cieszy się zainteresowaniem - zwłaszcza na fb. O Nadziejke ktos pytal,ale bez zgody na wizyte pa i dowiezienie kici do Krakowa o Wtorka nikt nie pyta:( Quote
DORA1020 Posted December 2, 2017 Author Posted December 2, 2017 Dnia 30.11.2017 o 11:57, Poker napisał: Czy przydałyby się dla zwierzaków manele takie jak koce, poszewki, ręczniki, jaśki? Przepraszam Poker.....pamietalam o Twoim pytaniu potrzebne sa polary do budek dla kotkow,moga byc rowniez koce i reczniki. Quote
DORA1020 Posted December 2, 2017 Author Posted December 2, 2017 42 minuty temu, Nadziejka napisał: matko jedyno koszt ogromny dziekuje dziekuje za ratunek dla tych wszystkich biedakow stokrosci dziekuje razem z moja ukochana nieziemska niezwykla Burzunia ktora mnie przecie uratowala boc ja juz bliska obledu bylam po smierci naszej Pipuni to na zawsze w sercu cale zycie cale cierpienia to wszytko ostaje w nas na zawsze ja nie odtspuje na krok mojej Burzusi ksiezniczunia moja nie znosi ptaszkow i kociaczkow oj niestety niestety .. Nadziejeczko cudna przecudna sciskam za rodzenstwo i za Ciebie za zdrowenko za domki Ciociu Baltimoore i Ciebie stokroc sciskam dziekujac za wszystko kolejne serce cudne na kramiku kupuje cegeilke zycia Ciocia Elf i Mango 15 zl Madziu juz sle Twoj num konta wszystkie wplaty prosilam te cudne cioteczki aby pisally ze dla Nadziejki ceg z kramiku Dziekuje Ewuniu za bazarek:) bardzo kazda złotówka na wage złota i życia kotkow bo to nie koniec rozliczen za ratowanie kotkow Quote
Baltimoore Posted December 2, 2017 Posted December 2, 2017 8 godzin temu, DORA1020 napisał: Tak jak zawsze pisze przy dobrych informacjach i te mniej dobre.....finansowe ratuje kotka i nie zastanawiam sie,ze koszt tego ratowania bedzie ogromny i jest ogromny:( Rozliczenie za Mundka: ROZLICZENIE: pobyt 06.11-27.11 = 21 x 15 zł = 315 zł podkłady chłonne i art jednorazowe = 51 zł advocate 2 x 32 zł = 64 zł diarsanyl = 8 zł aniprazol - 7 zł test FIV/FeLV = 60 zł test CPV = 45 zł badanie kału = 15 zł morfologia 2 x 15 zł = 30 zł badanie biochemiczne - 7 parametrów x 7 zł = 49 zł specyficzna kocia lipaza trzustkowa IDEXX = 100zł książeczka zdrowia = 5 zł RAZEM 749zł Razem: 1255zl --------------------------------------------------------------------- Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej L Z lecznicy przysłali jeszcze korektę rozliczenia za Mundiego ------------------------------------------------- Wetka: „przepraszam, nie policzyłam jeszcze 2 opakowań (2 x 400g) karmy Royal Canin gastro intestinal moderate calorie - 2 x 20 zł = 40 zł ---------------------------------------- Wiec razem: 1295zl Sorrki, ale jeszcze jedna korekta rachunkowa :( 749 zł + 40 zł + 516 zł = 1305 zł Nie martw się dora 1020, jakoś to spłacimy WESPÓŁ W ZESPÓŁ. Quote
DORA1020 Posted December 2, 2017 Author Posted December 2, 2017 Martwie sie Baltimoore,bo wetka przyslala kolejne rozliczenie:( a my nie jestesmy milionerami chcemy tylko pomoc tym biedakom,a ostatnio bylo ich duzo do ratowania:( Quote
Madie Posted December 2, 2017 Posted December 2, 2017 Damy radę, głęboko w to wierzę. Też coś podeślę na poczet długu,ale po 10 grudnia. Ważne, że zwierzaki mają opiekę, że jest dobrze, że mogą iść dalej w świat i być szczęśliwe. Ty im to dajesz Magda. Jesteś jedyną szansą jaką mają, a my będziemy robić wiele żeby Cię wesprzeć. 1 Quote
Elisabeta Posted December 2, 2017 Posted December 2, 2017 Madie, pięknie napisałaś... :-) Madziu, w poniedziałek wyślę 100 zł dla Szczebrzeszyniaków. Wiem, że to mało zmieni w długach... :-( 1 Quote
Tyśka) Posted December 2, 2017 Posted December 2, 2017 Ja wierzę, że damy radę! Finansowo nie pomogę, ale ogłoszeniowo zawsze :). W kupie siła! :) Czy Burasio, synek Kolędy nadal bez domu? Quote
Baltimoore Posted December 2, 2017 Posted December 2, 2017 2 godziny temu, DORA1020 napisał: Martwie sie Baltimoore,bo wetka przyslala kolejne rozliczenie:( a my nie jestesmy milionerami chcemy tylko pomoc tym biedakom,a ostatnio bylo ich duzo do ratowania:( Napiszę w imieniu Dory1020, bo ona sama rozchorowała się ze stresu, choć mówię jej, że wspólnie damy radę. Dorze 1020 dało się znaleźć domy stałe dla dzieci Kolędy- dla kici i jednego kocurka, a dla trzeciego kociaka dom tymczasowy. Jadą jutro, dzięki pomocy Osoby spoza Forum, która je odbierze z lecznicy i nada na blabla do Krakowa 1 kotek (koszt 43 zł) i do Warszawy 2 kotki (koszt 87zł) I w związku z tym Dora dostała popołudniu maila z kolejnym rozliczeniem" Cytat rozliczenie współne Kolędy i 3 kociaków - do dnia 3 grudnia (wtedy wyjezdzaja kociaki a Kolęda zostaje) pobyt: 06.11-18.11 - mama + 3 kociaki w jednej klatce (35 zł) x 12 = 420 zł 18.11-03.12 - 3 kociaki w 1 klatce (30 zł) x 15 = 450 zł - bura mama w klatce sama (15zł) x 15 = 225 zł pobyt łącznie: 1095 zł Leki (Synulox, Lydium, Immunodol, Unidox) = 74 zł Krople do oczu: Tobrex = 30zł Gentamycyna = 10 zł Odrobaczanie: Milprazon - 2 tabletki = 20 zł Aniprazol 2 tabletki = 14 zł podkłady chłonne i art jednorazowe = 80zł oprysk p/pchelny: 3 x 10 zł (kociaki) = 30 zł 1 x 15 zł (kotka) = 15 zł OVHS kotki na znieczuleniu wziewnym = 150zł książeczki zdrowia 3 x 5 zł = 15 zł RAZEM: 1533 zł Kwota porażająca, to fakt. :( Quote
Baltimoore Posted December 2, 2017 Posted December 2, 2017 Reasumując * Madie i Elisabeta- bardzo dziękuję w imieniu wszystkich pomagających tutaj * Transport dzieci Kolędy biorę finansowo na siebie i wpłacę coś do lecznicy na poczet pobytu Mundiego. * Bardzo pilnie potrzebujemy awaryjnego domu tymczasowego dla Kolędy i Jaśmina, zanim nie zbankrutujemy ostatecznie ( za pobyt Jaśmina i pobyt Kolędy od 4 grudnia będzie kolejne rozliczenie) * W lecznicy w Zamościu jest jeszcze mała bura Nadziejka, na opłacenie pobytu której zbiera forumowa Nadziejka- tysiąckrotne dzięki :))) * W lecznicy w Izbicy zostanie do zapłacenia za pobyt i sterylizację Chmurki oraz nadal przebywa tam rudo-biały Wtorek, przemianowany na Cynamona- to nie będą już takie duże kwoty, to ogarniemy na spokojnie. *Trzeba będzie zorganizować jakieś zbiórki na te wysokie rachunki, na FB czy może przez jakąś Fundację- trzeba pomyśleć Quote
Baltimoore Posted December 2, 2017 Posted December 2, 2017 1 godzinę temu, Elisabeta napisał: Madie, pięknie napisałaś... :-) Madziu, w poniedziałek wyślę 100 zł dla Szczebrzeszyniaków. Wiem, że to mało zmieni w długach... :-( Elisabeta, 100 zł to duża kwota i ogromna pomoc z Twojej strony :))) Quote
Recommended Posts