DORA1020 Posted August 28, 2013 Author Posted August 28, 2013 Kolejne wyrzucone Owczarki Niemieckie,trzy i jedna sunia,i psiak w typie pudla:( ma ktos pomysl jak im pomoc? Quote
funia Posted August 28, 2013 Posted August 28, 2013 [quote name='DORA1020']Kolejne wyrzucone Owczarki Niemieckie,trzy i jedna sunia,i psiak w typie pudla:( ma ktos pomysl jak im pomoc?[/QUOTE] Napisz coś wiećej o tych psach .Masz zdjęcia ? Jutro zadzwonie do Ciebie bo zasypiam na stojąco ... Quote
ala123 Posted August 29, 2013 Posted August 29, 2013 [quote name='DORA1020']Nie wiem co z Mundkem,zadzwonie,ale nie wiem kiedy,mam pilnie jeszcze kilka telefonow,ale nie daje rady czasowo. Szukam domu dla chorej na dziasla kotki Wegielki,gdzie ja jej ten dom znajde:( dla kotki dzialkowej Feli tez chcialbym znalezc dom przed zima karmie 5 doroslych kotow,potrzebuje karmy a na tymczasie zostaly: Dora,Sonia i Dzeki. Nie mamy miejsca dla bezdomnej malej suni,nikt jej nie karmi,prawdopodobnie nie ma sie najlepiej:( to ta sunia,ktorej zabralysmy 6 szczeniakow Becia dzieki:) za pomoc w organizacji transportu ostatniej suni-szczeniaczka do DT Fundacji Pies Na Zakrecie bardzo dziekuje dziewczynom z Fundacji:) a co bedzie z mama szczeniakow,ktora w dodatku nie daje sie zabrac,nie wiem:([/QUOTE] Mama szczeniaków podobno źle wygląda,sierść jej wychodzi; ludzie przestali jej dawać jedzenie od kiedy gmina zobowiązała się pomóc. Nic nie zrobiła oczywiście i sunia jest pozostawiona sama sobie. Wcześniej woziłam ludziom karmę dla niej,ale powiedzieli, żeby nie przywozic juz,bo nie będą jej karmić. Nie mamy niestety innych zdjęć niż takie zrobione z dużej odległości.Sunia jeszcze bardziej ucieka od ludzi,bo jest przeganiana.Masakra. Można spróbować złapać ją w łapak,ale co dalej? Nie mamy jej gdzie umieścić,a czas najwyższy, aby jej pomóc,tym bardziej,że coś dzieje się ze skórą. Jakiś dt płatny potrzebny na już. Nie wiem już co robić. [IMG]http://img703.imageshack.us/img703/2341/2wam.jpg[/IMG] Quote
Ingrid44 Posted August 29, 2013 Posted August 29, 2013 Czytam watek I jest mi smutni. Tyle wyrzuconych psiakow :( :( :( Przykro mi ze jestem tak daleko I nie moge pomoc fizycznie. Quote
Ty$ka Posted August 29, 2013 Posted August 29, 2013 [quote name='DORA1020']Kolejne wyrzucone Owczarki Niemieckie,trzy i jedna sunia,i psiak w typie pudla:( ma ktos pomysl jak im pomoc?[/QUOTE] O Jezzu... a tak się cieszyłam dzisiaj, że mało w dt psów jest i jakoś uda im się pomóc... czyli 4wczarki mam rozumieć? Masz fotki? Co do pudla... napisz na pudlowym wątku, cioteczki powinny pomóc, znaleźć mu chociaż DT... Quote
Ingrid44 Posted August 29, 2013 Posted August 29, 2013 Moze cioteczki od Onkow pomoga bo cztery wyrzucone Onki to juz przegiecie.:shake: Quote
Ty$ka Posted August 29, 2013 Posted August 29, 2013 [quote name='Ingrid44']Moze cioteczki od Onkow pomoga bo cztery wyrzucone Onki to juz przegiecie.:shake:[/QUOTE] Oby, ale z tego co wiem to zatrzęsienie onów jest :( Quote
Ingrid44 Posted August 29, 2013 Posted August 29, 2013 [quote name='Ty$ka']Oby, ale z tego co wiem to zatrzęsienie onów jest :([/QUOTE] Straszne :( :( :( Ludzie biora melego slodkego szczeniaczka a jak urosnie to wyrzucaja ! Zeby ich mordy z piekla nie wyjrzaly :angryy: Quote
DORA1020 Posted August 29, 2013 Author Posted August 29, 2013 [quote name='Ty$ka']O Jezzu... a tak się cieszyłam dzisiaj, że mało w dt psów jest i jakoś uda im się pomóc... czyli 4wczarki mam rozumieć? Masz fotki? Co do pudla... napisz na pudlowym wątku, cioteczki powinny pomóc, znaleźć mu chociaż DT...[/QUOTE] Te psiaki sa w roznych miejscach,nie mam czasu ganiac za nimi ludzie dzwonia i mowia o tych psinach a zdjecia? po co? psiaki nie siedza w jednym miejscu,przemieszczaja sie beda zdjecia i co? przeciez nie zrobisz im ogloszen,bo one sa,a za chwile w inym miejscu,potem znowu wracaja,szukaja jedzenia,wiec sie wlocza gmina na wszystko sie wypina,jak ludzie dzwonia i prosza o pomoc dla bezdomnego psiaka,to mowia,ze zgloszenie przyjeli,bardzo dziekuja i oczywiscie pomoga,glupkow z ludzi robia moglabym wziac na tymczas jednego,szukac domu,ON-ek pewnie szybko znalazl by dom,ale ja musze placic za DT w jeszcze wieksze dlugi nie wdepne,bo juz i tak nie radze sobie z tym wszystkim poiprosilam opiekuna tymczasu,zeby zrobil zdjecia chociaz jednemu,bo dwa psiaki sa w poblizu jego pracy tam ciagle sa porzucane psy,stamtad zostaly zabrane: psiak,ktorego adoptowala p.Zamojska,ON-ek,ktory szybko znalazl dom,zostala tam sunia,ktorej zabralysmy 6 szczeniakow,a teraz kolejne wyrzucone pracownicy gminy smieja mi sie w nos,bo wiedza,ze nie przejde obojetnie.....eeh...nie wracam do tematu:( Quote
DORA1020 Posted August 29, 2013 Author Posted August 29, 2013 [quote name='Ingrid44']Straszne :( :( :( Ludzie biora melego slodkego szczeniaczka a jak urosnie to wyrzucaja ! Zeby ich mordy z piekla nie wyjrzaly :angryy:[/QUOTE] amen.....zycze im tego samego Quote
funia Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 Słuchajcie mam dom na psa do roku większej postury ...ale gdyby był szczeniakiem to jeszczce lepiej .Są to znajomi znajomych .Nie dawno mysliwi zastrzelili im psa... JAkby cos to dzwoncie przyjadą zobaczyć na podany adres . Quote
Ty$ka Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 Magda, myślę że dobrze robisz, nie wpychając psy na siłę do DT... Wiem, że to brutalne, ale i tak masz niezłą jazdę z tymi długami... :( Trzeba walczyć u gminy, to jej zasrany obowiązek, by zając się bezdomnymi psami... a ja będę podsyłała znajomych, jak będą szukać ONa do Szczebrzeszyna... Quote
Ty$ka Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 [quote name='funia']Słuchajcie mam dom na psa do roku większej postury ...ale gdyby był szczeniakiem to jeszczce lepiej .Są to znajomi znajomych .Nie dawno mysliwi zastrzelili im psa... JAkby cos to dzwoncie przyjadą zobaczyć na podany adres .[/QUOTE] Może Dora? Kurczaki, tylko ona ma więcej niż rok... są jakieś wymagania co do psa? bo mam pewnego psa na oku... Quote
Ingrid44 Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 [quote name='funia']Słuchajcie mam dom na psa do roku większej postury ...ale gdyby był szczeniakiem to jeszczce lepiej .Są to znajomi znajomych .Nie dawno mysliwi zastrzelili im psa... JAkby cos to dzwoncie przyjadą zobaczyć na podany adres .[/QUOTE] Ala 123 ma pod opieka mlodego Onka . Watek : [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=238723&goto=newpost"]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=238723&goto=newpost[/URL] Quote
funia Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 [quote name='Ty$ka']Może Dora? Kurczaki, tylko ona ma więcej niż rok... są jakieś wymagania co do psa? bo mam pewnego psa na oku...[/QUOTE] To ma byc pies i w ostateczności do roku ...Bardziej jest prośba o szczceniaka . Quote
Ty$ka Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 [quote name='funia']To ma byc pies i w ostateczności do roku ...Bardziej jest prośba o szczceniaka .[/QUOTE] A ok, nie wiedziałam w jakim sensie pies ;) Quote
DORA1020 Posted August 31, 2013 Author Posted August 31, 2013 [quote name='Ty$ka']Magda, myślę że dobrze robisz, nie wpychając psy na siłę do DT... Wiem, że to brutalne, ale i tak masz niezłą jazdę z tymi długami... :( Trzeba walczyć u gminy, to jej zasrany obowiązek, by zając się bezdomnymi psami... a ja będę podsyłała znajomych, jak będą szukać ONa do Szczebrzeszyna...[/QUOTE] To nie takie proste,zostawic na ulicy,glodne,przeganiane:( A kto bedzie walczyc z gmina? Ja napewno nie.Nie mam juz na to sily.To walka z wiatrakami.Ala123 tez cos wie na ten temat. O walce z gmina ksiazke moglabym napisac gdybym miala czas. Quote
Ty$ka Posted August 31, 2013 Posted August 31, 2013 [quote name='DORA1020']To nie takie proste,zostawic na ulicy,glodne,przeganiane:( A kto bedzie walczyc z gmina? Ja napewno nie.Nie mam juz na to sily.To walka z wiatrakami.Ala123 tez cos wie na ten temat. O walce z gmina ksiazke moglabym napisac gdybym miala czas.[/QUOTE] Wiem, że ciężko... ja nieraz musiałam walczyć z emocjami. Ale cóż mogę zrobić jak nie mam gdzie ich umieścić? Daję jeść, reklamuję wśród znajomych, zgłaszam SM (ups, teraz nie ma SM...) i tyle. Wiem, że to trudne :(. Może nasłać kogoś? Nie wiem, policja powinna się tym zająć, bo przecież to niezłe wykroczenie jest (wiem jaka jest rzeczywistośc... zawsze tłumaczy się, że mają ważniejsze rzeczy na głowie). Może rozgłośnić przez media? Nie myślałaś, by przedstawić Szczebrzeszyn mediom? Że to jest Piekło dla Psów, bo są bezdomne? Kurka... niedługo będę starała się o współpracę z lokalnymi mediami. Co prawda w sprawie harcerskiej, ale może uda mi się jakoś to inteligentnie przerzucić na Szczebrzeszyn? Będę mieć to na uwadze... Quote
Ty$ka Posted August 31, 2013 Posted August 31, 2013 Nowy bazarek: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/246731-Ubrania-w%C5%82%C3%B3czki-suwaki-ksi%C4%85%C5%BCki-na-Szczebrzeszyniaki-do-10wrze%C5%9Bnia-opcja-KT?p=21257657#post21257657[/url] Quote
Ty$ka Posted August 31, 2013 Posted August 31, 2013 Zaktualizowałam pierwszą stronę. Jakiegoś psa pominęłam? Koty później dodam... Quote
Becia Lublin Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 ostatnia sunia, która wyjechała do Warszawy nosi imię Trzcinka i pozdrawia z domku tymczasowego. [IMG]http://i41.tinypic.com/289a91l.jpg[/IMG] [IMG]http://i44.tinypic.com/27wt7r5.jpg[/IMG] [IMG]http://i44.tinypic.com/dy4ml4.jpg[/IMG] opiekunka napisała o niej: Trzcinka urodziła się w Szczebrzeszynie, więc szuka domu, w którym miłuje się ortografię;-) Sunia przyjechała do domu tymczasowego na warszawskim Bemowie. Początkowo sprawiała wrażenie bardzo nieśmiałej, ale to raczej efekt męczącej podróży. Malutka ma absolutnie bzika na punkcie każdego dwunożnego, który "kupi" jej zaufanie. Biega za człowiekiem krok w krok, plącze się pod nogami w tak wyrafinowany sposób, że jej docelowi opiekunowie nie powinni należeć do roztargnionych i ciężkich;-) Ulubioną zabawą jest rozdawanie buziaczków na czas. Trzcinka przy tym zachowuje osobliwą sarenkowatą delikatność i wdzięczność. Sunia prawdopodobnie urośnie max. do kolana. Aktualnie waży 4.5 kg. Jest zaczipowana, odrobaczona. Quote
Ty$ka Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 Jeeej, ale piękna :loveu: Powodzenia, psinko. Quote
DORA1020 Posted September 1, 2013 Author Posted September 1, 2013 Sliczna Trzcinka:) oby tylko szybko znalazla swoj domek. Dziekuje Ty$ka za zrobienie kolejnego bazarku:) Quote
Ty$ka Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 Nie ma za co :) Mogłabyś zajrzeć na pierwszą stronę jakich psów brakuje? Quote
ala123 Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 Dwie godziny temu zadzwonił do mnie młody czlowiek z informacją,że obok Zakładów Tłuszczowych w Bodaczowie jest wyrzucona max 2 miesięczna sunia, piszczy, a on nie wie,co ma robić... Quote
Recommended Posts