Jump to content
Dogomania

Na chwilę obecną 9 882zł długu.Bardzo prosimy jeśli ktoś może nam pomóc.Długi w lecznicy,w hoteliku,za karmę.....Bezdomne szczebrzeszyniaki PROSZA O POMOC

Recommended Posts

Posted

sama jestem w szoku, a nie oddaję byle komu. 

pierwszy raz w zyciu skorzystałam z grupy osiedlowej na FB, nigdy wczesniej nie korzystałam z takich miejsc. Grupa ma ponad 50 tysięcy uzytkowników, mój post został skomentowany 30 razy i udostępniony ponad 100. I tak chyba sie bardziej dla mnie opłaca niż OLX gdzie wszystko ginie

• Like 3
Posted

A tu z Boryskiem i z całym towarzystwem w pokoju - wszystkie kotki świetnie się ze sobą dogadują i nie ma żadnych spięć, choć jest 4 kocurki + 1 kotka (trikolorka, którą nazywam Chmurką, bo ma wiecznie obrażoną minę)

serduszko10.jpg

kocipokój.jpg

• Like 4
Posted

Rzeczywiście, ma "resting bitch face"... 😄

Nasza Ruda taką miała od od pierwszych zdjęć do odejścia swojego. Z tego względu mój mąż nazywał ją Hrabiną. Ślicznie kotki wyglądają ❤️

U nas ostatni dzien leczenia dziś, a jutro duży dzień - kontrolna wizyta w lecznicy i zwiezienie Zariusa i Lokiego do nowego domu. Pani Maja jest bardzo przejęta - W S Z Y S T K I M. Głębokością misek, miękkością posłań, zbieraniem kupy, wszystkim 🙂 Mam nadzieję, że kociaki znajdą tam swój raj na ziemi. 

Odynek nadal trochę dziczy do mnie, a o Freykę nikt nie pyta. Muszę ogłoszenie ponowić, ale poczekam aż trochę podrosną jej wąsy...

• Like 2
Posted

Dobrze,że dwa bobaski znalazły domek😊

tyle teraz kociej biedy,że cieszą takie informacje,że ktoś tak czeka na kotki.

Jak to jest wśród rodzeństwa.......każde inny charakter

• Like 1
Posted

Czeka, uczciwie poinformowałam, że nie wiadomo czy kociaki są doleczone i że za tydzień się może okazać że trzeba powtarzać kurację. Więc zapytałam czy chce je zabierać teraz, czy dopiero jak się upewni. Powiedziała, że sama zadba o wszystko jakby coś się stało dalej, i mam zaufanie, że tak zrobi. Z resztą ten sam wet. 

Miło, że nie wszyscy chcą na gotowe przyjść bez poświęcania swojej energii, kasy i czasu. 

• Like 4
Posted

Bratkowi i Rumiankowi muszę jeszcze porobić zdjęcia, bo już się ładnie zaczynały obydwa zachowywać (niemal jak normalne koty), ale po ostatnim odkurzaniu znów się wypłoszyły. Na co dzień używam ręcznego odkurzacza bez prądu (taka szczotka automatyczna) żeby nie stresować kotów, ale raz na jakiś czas trzeba solidnie odkurzyć. Kupiłam właśnie cichy odkurzacz i mam nadzieję, że koty nie będą się go tak bardzo bały jak zwykłego.

W ogóle to Rumianek (burasek) ma przecudny niespotykany ogon - taki duży i puchaty! Tylko tak ciężko to złapać na zdjęciu :(

bratek.jpg

bratek1.jpg

bratek2.jpg

bratek3.jpg

rumianek.jpg

• Like 2
Posted

To dwie nowe koteczki, co przyjechały kilka dni temu. Hania z racji swojej obecnej pasji nazwała je Nitka (ta co ma więcej białego) i Szpulka (ta bardziej czarna). Nitka jest bardzo śmiała, miziasta, ruchliwa i mrucząca, Szpulka jest spokojna i trochę wystraszona, ale pozwala się głaskać. Obie są ulokowane na razie w izolatce, muszę je zabrać do weta na oględziny, testy i szczepienie. Wyglądają na zdrowe, jedzą, kupy w miarę ładne, żadnych niepokojących objawów. Był problem z korzystania z kuwety, ale każdego dnia jest coraz lepiej.

nitka.jpg

nitka1.jpg

nitka2.jpg

nitka3.jpg

szpulka.jpg

szpulka1.jpg

• Like 5
Posted

Nitka wygląda jak podrosnięty maluch,aż dziw bierze,że urodziła tyle kociaków.

Teraz pomalutku dochodzi do siebie.

Może szybko uda sie jej znależć dom,no ale jeszcze za jakis czas sterylizacja.

nitka1.jpg

Posted

Szpulka /ładne imię jej Hania dała:)/ jest spokojniesza,i mniej zaufania do człowieka.

jej dzieci zginęły,jedno wiem,że pod kołami samochodu,ile tych dzieci miała nie wiadomo

uratowany tylko jeden--kocurek

ale będzie dobrze,teraz czeka ją juz tylko lepsze życie

szpulka.jpg

Posted
Dnia 21.09.2023 o 08:20, DORA1020 napisał:

Szpulka /ładne imię jej Hania dała:)/ jest spokojniesza,i mniej zaufania do człowieka.

jej dzieci zginęły,jedno wiem,że pod kołami samochodu,ile tych dzieci miała nie wiadomo

uratowany tylko jeden--kocurek

ale będzie dobrze,teraz czeka ją juz tylko lepsze życie

szpulka.jpg

Szpulkę wczoraj chyba stres puścił - wyszła z koszyczka, zaczęła się ocierać o nogi i mruczeć :D

• Like 3
Posted

felek.png

Felek pozdrawia :D

Jest już po kuracji antyfipowej i czuje się zdecydowanie lepiej, ożywił się, bawi się i zaczepia moje kotki. Trochę się też zaokrąglił, kupy robi normalne i w kuwecie. Jeszcze nasikać mu się zdarza na wycieraczce itp. ale rzadziej i mniejsza ilość moczu. Jedyne co mnie martwi, że parę razy wymiotował, ale może to po antybiotyku. Już ma odstawiony i mam nadzieję, że będzie ok.

• Like 2
Posted
Dnia 21.09.2023 o 21:44, Murka napisał:

felek.png

Felek pozdrawia 😄

Jest już po kuracji antyfipowej i czuje się zdecydowanie lepiej, ożywił się, bawi się i zaczepia moje kotki. Trochę się też zaokrąglił, kupy robi normalne i w kuwecie. Jeszcze nasikać mu się zdarza na wycieraczce itp. ale rzadziej i mniejsza ilość moczu. Jedyne co mnie martwi, że parę razy wymiotował, ale może to po antybiotyku. Już ma odstawiony i mam nadzieję, że będzie ok.

dużo zdrowia dla Felka ❤️

• Like 1