Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Szarotka']Wplace Szarikowi jakas jednorazowke, bo juz znalazlam chetna do odebrania deklaracji :):)
No i koniecznie trzeba znac kwote jaka sie ma uzbierac, bo wtedy latwiej idzie.[/QUOTE]

Wielkie Dzieki. :) Narazie cioteczki szukaja Hoteliku dla Szarika. Jak cos znajda to bedziemy wiedziec dokladnie. Najmniej 300 zl - to napewno.

KTO DORZUCI GROSIK DLA STARUSZKA NA LANCUCHU :( :( :(

Posted

[quote name='Szarotka']Moge za pare dni porrozsylac pw., ale tak dopiero od piatku. Mam nadzieje, ze w miedzyczasie Szarik uzbiera troche grosza.[/QUOTE]

To by bylo cudownie.:) :) :) Ja dzisiaj bede w podrozy wiec z rozsylania nici ale jutro znowu zaczne.

Posted

Ja też jestem na zaproszenie, bardzo mi żal tego biedaka, ale mogę tylko podnosić wątek..W niedziele musiałam uśpić moją 9 letnia Kicię, która miała nowotwór prostnicy..Przez 2 tygodnie wyłaziłam ze skóry żeby ją uratować..Lekarze też..Nie powiem ile to kosztowało, więc na razie nawet finansowo nie mogę nic zadeklarowac, ledwo się wyrobiłam na deklaracje które już złożyłam..Trzymam bardzo mocno kciuki za Szariczka, myślę że ciotki nie dadzą mu zginąć i uwolnią z łańcucha..Wskakuj Niuniu na poczatek, niech Ci się spełni...

Posted

Właśnie rozmawiałam z Danusią (mariamc) ze Szczecinka i mam dobre wiadomości :)
Zapisałam Szarika do kolejki - przed nim są jeszcze 4 psiaki, ale Danusia powiedziała że jej zdaniem, najpóźniej na koniec września będzie już mógł jechać, a może nawet wcześniej jeśli coś się uda.
Byłam w Szczecinku i mogę potwierdzić, że to raj na ziemi dla bezdomnych psiaków. Szaruś będzie miał miejsce w cieple, wewnętrzne pomieszczenie z własnym wyjściem na dwór, michę pełną pysznego mięska, opiekę wet na wysokim poziomie i przede wszystkim dużo miłości. Zresztą wystarczy zajrzeć na wątki innych psiaków, które w Szczecinku ze szkieletów zmieniły się w radosne, błyszczące zwierzaki.

Tak jak pisałam, koszt tam to 200 zł / miesiąc.

Myślę, że postaramy się na razie uzbierać całą sumę deklaracji a wpłaty oczywiście kiedy Szaruś pojedzie.
Gonia - zaraz wysyłam Ci adres na PW. Dzięki za pomoc :)

Mam nadzieję że dzięki naszej wspólnej pomocy, gdy nadejdą jesienne chłody, Szaruś będzie już bezpieczny i zadowolony.

Posted

[quote name='Szarotka']To super :):) u mariamc warunki sa super i cena tez. Nasz podhalan Jurand tam przebywa i ma jak u Pana Boga za piecem :):)[/QUOTE]
Czyli zbieramy 200 zl. i mysle ze, ze 300 jednorazowych ??

Posted

[quote name='pinkmoon']A ja nawet Juranda za uszkiem wymiziałam, jak byłam w odwiedzinach :)[/QUOTE]
To swietnie wiesz jak tam sytuacja wyglada, ze mieszkaja jak w piecio gwiazdkowym hotelu :):)
Jurandzik jest niewidomy i wyciagniety z malego boksu.

Posted

Bardzo mi przykro, ale nie moge narazie pomoc finansowo, bo mam juz pelno deklaracji. Moze jak mi sie ktoras zwolni to bede mogla wyslac na Szarika co nieco...

Jaki bidulek... :-(