JunaN Posted December 6, 2014 Posted December 6, 2014 Rea... Liczyłam dzisiaj na dobre wieści o jakiejś adopcji, bo mikołajki, dużo ludzi w schronisku... Quote
Beat2010 Posted December 7, 2014 Posted December 7, 2014 Rea:-( Belfast :-( Sznaucer wczoraj został ostrzy ony przez opiekunkę do końca, same filce. Nie jest do adopcji, mimo; ze jest kolejka zapisanych na niego. Zgłosił się jakiś Pan, że to może być jego pies ukradziony 2 lata temu.Pan jest za granicą, wiec sznaucer będzie czekał aż Pan wróci:-( Figa na operacji na SGGW. Widziałam wczoraj Molly - teraz jest w pawilonie - na spacerze bardzo smutna, szybko potrzebny domek, żeby depresja jej nie zjadla. Na 8 portalach ogłaszenua maha inne staruszki - Milek, Knopers, Śmieeszek, Figa, Negra. Pani Danusia wielkie dzięki , Quote
Beat2010 Posted December 7, 2014 Posted December 7, 2014 Dziś dzień wolontariusza! Wszystkim wolontariuszom jak najwięcej sukcesów! /[/color] I nawzajem♥♥♥♥♥♥♥♥ Quote
Beat2010 Posted December 7, 2014 Posted December 7, 2014 Rea:-( Belfast :-( Sznaucer wczoraj został ostrzy ony przez opiekunkę do końca, same filce. Nie jest do adopcji, mimo; ze jest kolejka zapisanych na niego. Zgłosił się jakiś Pan, że to może być jego pies ukradziony 2 lata temu.Pan jest za granicą, wiec sznaucer będzie czekał aż Pan wróci:-( Figa na operacji na SGGW. Widziałam wczoraj Molly - teraz jest w pawilonie - na spacerze bardzo smutna, szybko potrzebny domek, żeby depresja jej nie zjadla. Na 8 portalach ogłaszenua maha inne staruszki - Milek, Knopers, Molly, Śmieeszek, Figa, Negra. Pani Danusia wielkie dzięki , Quote
JunaN Posted December 7, 2014 Posted December 7, 2014 Jaką operację ma Figa? Bo ja słyszałam tylko, że miała sterylkę i wszystko z nią w porządku. Quote
Beat2010 Posted December 7, 2014 Posted December 7, 2014 Nie wiem kiedy Pan wraca:-(; miałam kiedyś sunie, która czekała pół roku na powrót pana z zagranicy. Tylko tyle wiem; ze Fifa pojechała na SGGW; Don Diego w dt, jak zobaczył dom to nagle mu się polepszylo:-) , byl na pierwszych badaniach, w pon kolejne; chodźi na krótkie spacery, zachowuje czystość w domu. Jak zawsze; bardzo potrzebna pomoc finansowa. Quote
JunaN Posted December 7, 2014 Posted December 7, 2014 Gorzej jak ten pan wróci za 2 lata i powie, że to jednak nie jego pies. A swoją drogą kolejka chętnych... szkoda, że na Miłka czy innego zwyczajniaka takiej kolejki nie ma. Quote
Beat2010 Posted December 7, 2014 Posted December 7, 2014 Gorzej jak ten pan wróci za 2 lata i powie, że to jednak nie jego pies. A swoją drogą kolejka chętnych... szkoda, że na Miłka czy innego zwyczajniaka takiej kolejki nie ma. Dokładnie:-( Quote
malawaszka Posted December 7, 2014 Posted December 7, 2014 co za beton z tym sznaucerkiem... każdy sznaucer mini czarno srebrny mógłby być tego gościa i co? zablokuje wszystkie w schroniskach bo może być to jego pies? chore.. Quote
mala_czarna Posted December 7, 2014 Posted December 7, 2014 sznupcio w ubranku sobie siedzi :( dzisiaj bylam. Quote
rozi Posted December 7, 2014 Posted December 7, 2014 A gdzie on się w ogóle zgłosił? Trzeba było go zapytać, jak piesek ma na imię i sprawdzić, czy reaguje. Mój Olek parę lat był w schronisku zanim go wzięłam, a swoje imię pamiętał i natychmiast zareagował, kiedy ktoś na ulicy zawołał Kajtek. Własnego pieska zawołał, Olek się nazywał Kajtuś w pierwszym domu, kiedyś tam dawno, przed schronem. Quote
Beat2010 Posted December 7, 2014 Posted December 7, 2014 To zalatwia biuro adopcji. Co przypomina mi historie sprzed paru miesięcy z shi-tzu - Panie rozpoznał y na kwarantannie sunie ukradziona 6 kat wcześniej ;wtedy była szukana po schronach; zgłoszona na policje. I pojechały do schronu sunię, miały zdjęcia, książeczkę, oczywiście, były już zapisy i one też musiały sieci w pisać jako trzecie. I co dalej buro stwierdził o; ze pierwsza w kolejce rodzina jest najlepsza i do nich wydadzą sunie, ,,,,,Potem było ostro i sunia wróciła do swoich Pan. Ta sytuacja ze sznaucer em jest faktycznie dziwna.. . Gdyby miał chipa to co innego.... Quote
dziuniek Posted December 8, 2014 Posted December 8, 2014 Wczoraj do Kajetanowic pojechał Kusy, stary, ślepy, schorowany owczarek niemiecki. Nie był na geriatrii, ale po epizodzie dwutygodniowego niewstawania zakwalifikowano go, w braku poprawy, do eutanazji. Na szczęście wstał, ma zmiany w ośrodkowym układzie nerwowym, nie do wyleczenia. Mam nadzieję, że trochę pożyje i odetchnie poza schroniskiem, w przyjaznym domu z wielkim terenem. Quote
pj. Posted December 8, 2014 Posted December 8, 2014 No i mała beżowa gryząca babcia opuściła schronisko.Czy ten piesio 2000/14 ma imię?[attachment=7176:1908098_600886436683390_3691949456212739676_n.jpg] Quote
Beat2010 Posted December 9, 2014 Posted December 9, 2014 No i mała beżowa gryząca babcia opuściła schronisko. Czy ten piesio 2000/14 ma imię? 1908098_600886436683390_3691949456212739676_n.jpg Wspaniałe wiadomości, oby jak najdłużej im się po żyło. Pj, Zobacz na tzw paszporcie schronu *na furtce )czy psiak ma imię, ale coś mi się wydaje, że paszportu ze zdjęciem tez nie ma:-( Na stronie schronu ma wpisane -samica,12 lat, 14 kg Quote
dziuniek Posted December 9, 2014 Posted December 9, 2014 Zapraszam na bazarek Targowisko Próżności do 22 grudnia do 21 godz. dla NUKI< ZULUSA<spłatę długu za transport Tolka i Mańka Porcelana i szkło, Włocławek, drobiazgi kuchenne, ubrania Quote
figa33 Posted December 9, 2014 Posted December 9, 2014 przeczytałam na fb ,że Maks w domu :sweetCyb: Quote
sleepingbyday Posted December 10, 2014 Posted December 10, 2014 dziuniek, linkujesz nie do bazarku, tylko do tego wątku ;-). Quote
Beat2010 Posted December 10, 2014 Posted December 10, 2014 przeczytałam na fb ,że Maks w domu :sweetCyb: Tak, mogę zakładać im wątki:-) są razem Quote
Beat2010 Posted December 10, 2014 Posted December 10, 2014 Figa juz była♥♥♥♥, zapraszam wszystkich na bazarek świąteczny dla kota Kichota, zbiera na jedzenie w bdt i kolejna rinoskopie Quote
mala_czarna Posted December 10, 2014 Posted December 10, 2014 Kurcze, a ta malutka sunia, ale na długich nóżkach, siedzi w pierwszej salce po prawo od wejścia (tam gdzie Figa), ubrana w rózowy kubraczek, to ma jakieś imię? Nawet mi do głowy nie przyszło żeby numer z obróżki spisać :( też bardzo lgnie do człowieka, wcale nie chciała wracać ze spaceru, a ja jej nawet zdjęć nie zrobiłam. Quote
Beat2010 Posted December 10, 2014 Posted December 10, 2014 Kurcze, a ta malutka sunia, ale na długich nóżkach, siedzi w pierwszej salce po prawo od wejścia (tam gdzie Figa), ubrana w rózowy kubraczek, to ma jakieś imię? Nawet mi do głowy nie przyszło żeby numer z obróżki spisać :( też bardzo lgnie do człowieka, wcale nie chciała wracać ze spaceru, a ja jej nawet zdjęć nie zrobiłam. ta ze strzałeczką na nosku? to Rózia :) 2194/14, sala nr 3 Rózia (2194/14) to mała suczka w dojrzałym wieku. Ona nie rozumie dlaczego znalazła się w tym miejscu, dlaczego już nie ma przy sobie właściciela, dlaczego jest zamknięta i na spacer wychodzi się raz na tydzień. Rózia jest bardzo grzeczna, cicha, spokojna, nienachalna. Nie zajmuje dużo miejsca. Obecnie przebywa w geriatrii (miejsce w schronisku dla seniorów). Z innymi psami żyje w zgodzie. Czy ktoś jeszcze ją pokocha? Sunia z niecierpliwością czeka na wymarzony dom. Więcej informacji na temat Rózi udzielą Wolontariuszki: Magda 609-266-951 ; Agnieszka 604-282-839 lub Edyta 883-950-912 Quote
mala_czarna Posted December 10, 2014 Posted December 10, 2014 O widzisz, dzięki!!! :) Może zrobię jakieś zdjęcia, ale to mało czasu jest, szybko się ciemno robi, te zdjęcia też niestety nie wychodzą najlepszej jakości :( Quote
Recommended Posts