Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rea:-( Belfast :-(

Sznaucer wczoraj został ostrzy ony przez opiekunkę do końca, same filce. Nie jest do adopcji, mimo; ze jest kolejka zapisanych na niego. Zgłosił się jakiś Pan, że to może być jego pies ukradziony 2 lata temu.Pan jest za granicą, wiec sznaucer będzie czekał aż Pan wróci:-(

Figa na operacji na SGGW.

Widziałam wczoraj Molly - teraz jest w pawilonie - na spacerze bardzo smutna, szybko potrzebny domek, żeby depresja jej nie zjadla.

Na 8 portalach ogłaszenua maha inne staruszki - Milek, Knopers, Śmieeszek, Figa, Negra. Pani Danusia wielkie dzięki ,

Posted

Rea:-( Belfast :-(

Sznaucer wczoraj został ostrzy ony przez opiekunkę do końca, same filce. Nie jest do adopcji, mimo; ze jest kolejka zapisanych na niego. Zgłosił się jakiś Pan, że to może być jego pies ukradziony 2 lata temu.Pan jest za granicą, wiec sznaucer będzie czekał aż Pan wróci:-(

Figa na operacji na SGGW.

Widziałam wczoraj Molly - teraz jest w pawilonie - na spacerze bardzo smutna, szybko potrzebny domek, żeby depresja jej nie zjadla.

Na 8 portalach ogłaszenua maha inne staruszki - Milek, Knopers, Molly, Śmieeszek, Figa, Negra. Pani Danusia wielkie dzięki ,

Posted

Nie wiem kiedy Pan wraca:-(; miałam kiedyś sunie, która czekała pół roku na powrót pana z zagranicy.

Tylko tyle wiem; ze Fifa pojechała na SGGW;

Don Diego w dt, jak zobaczył dom to nagle mu się polepszylo:-) , byl na pierwszych badaniach, w pon kolejne; chodźi na krótkie spacery, zachowuje czystość w domu.
Jak zawsze; bardzo potrzebna pomoc finansowa.

Posted

Gorzej jak ten pan wróci za 2 lata i powie, że to jednak nie jego pies. A swoją drogą kolejka chętnych... szkoda, że na Miłka czy innego zwyczajniaka takiej kolejki nie ma.

Posted

Gorzej jak ten pan wróci za 2 lata i powie, że to jednak nie jego pies. A swoją drogą kolejka chętnych... szkoda, że na Miłka czy innego zwyczajniaka takiej kolejki nie ma.

Dokładnie:-(
Posted

A gdzie on się w ogóle zgłosił? Trzeba było go zapytać, jak piesek ma na imię i sprawdzić, czy reaguje. Mój Olek parę lat był w schronisku zanim go wzięłam, a swoje imię pamiętał i natychmiast zareagował, kiedy ktoś na ulicy zawołał Kajtek. Własnego pieska zawołał, Olek się nazywał Kajtuś w pierwszym domu, kiedyś tam dawno, przed schronem.

Posted

To zalatwia biuro adopcji. Co przypomina mi historie sprzed paru miesięcy z shi-tzu - Panie rozpoznał y na kwarantannie sunie ukradziona 6 kat wcześniej ;wtedy była szukana po schronach; zgłoszona na policje. I pojechały do schronu sunię, miały zdjęcia, książeczkę, oczywiście, były już zapisy i one też musiały sieci w pisać jako trzecie. I co dalej buro stwierdził o; ze pierwsza w kolejce rodzina jest najlepsza i do nich wydadzą sunie, ,,,,,Potem było ostro i sunia wróciła do swoich Pan. Ta sytuacja ze sznaucer em jest faktycznie dziwna.. . Gdyby miał chipa to co innego....

Posted

2u4q9uw.jpg 

Wczoraj do Kajetanowic pojechał Kusy, stary, ślepy, schorowany owczarek niemiecki. Nie był na geriatrii, ale po epizodzie dwutygodniowego niewstawania zakwalifikowano go, w braku poprawy, do eutanazji. Na szczęście wstał, ma zmiany  w ośrodkowym układzie nerwowym, nie do wyleczenia. Mam nadzieję, że trochę pożyje i odetchnie poza schroniskiem, w przyjaznym domu z wielkim terenem.

Posted

No i mała beżowa gryząca babcia opuściła schronisko.

Czy ten piesio 2000/14 ma imię?
[attachment=7176:1908098_600886436683390_3691949456212739676_n.jpg]

Posted

No i mała beżowa gryząca babcia opuściła schronisko.

Czy ten piesio 2000/14 ma imię?

1908098_600886436683390_3691949456212739676_n.jpg

Wspaniałe wiadomości, oby jak najdłużej im się po żyło.

Pj, Zobacz na tzw paszporcie schronu *na furtce )czy psiak ma imię, ale coś mi się wydaje, że paszportu ze zdjęciem tez nie ma:-(

Na stronie schronu ma wpisane -samica,12 lat, 14 kg
Posted

Kurcze, a ta malutka sunia, ale na długich nóżkach, siedzi w pierwszej salce po prawo od wejścia (tam gdzie Figa), ubrana w rózowy kubraczek, to ma jakieś imię? Nawet mi do głowy nie przyszło żeby numer z obróżki spisać :( też bardzo lgnie do człowieka, wcale nie chciała wracać ze spaceru, a ja jej nawet zdjęć nie zrobiłam.

Posted

Kurcze, a ta malutka sunia, ale na długich nóżkach, siedzi w pierwszej salce po prawo od wejścia (tam gdzie Figa), ubrana w rózowy kubraczek, to ma jakieś imię? Nawet mi do głowy nie przyszło żeby numer z obróżki spisać :( też bardzo lgnie do człowieka, wcale nie chciała wracać ze spaceru, a ja jej nawet zdjęć nie zrobiłam.

ta ze strzałeczką na nosku? to Rózia :) 2194/14, sala nr 3

Rózia (2194/14) to mała suczka w dojrzałym wieku. Ona nie rozumie dlaczego znalazła się w tym miejscu, dlaczego już nie ma przy sobie właściciela, dlaczego jest zamknięta i na spacer wychodzi się raz na tydzień. Rózia jest bardzo grzeczna, cicha, spokojna, nienachalna. Nie zajmuje dużo miejsca. Obecnie przebywa w geriatrii (miejsce w schronisku dla seniorów). Z innymi psami żyje w zgodzie. Czy ktoś jeszcze ją pokocha? Sunia z niecierpliwością czeka na wymarzony dom. Więcej informacji na temat Rózi udzielą Wolontariuszki: Magda 609-266-951 ; Agnieszka 604-282-839 lub Edyta 883-950-912

1534287_874284395956841_2054817799508320

10613019_874283805956900_215275093143054