malagos Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 Dziuniek, Ty wiesz co.......... :kiss_2: :loveu: A ja trzymam też kciuki za te ratlereczki i za Owcę......... Quote
dziuniek Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 [quote name='Pollyg']oj no nigdzie rzeczywiście nie napisałm jak go nazywamy...można zmienić on jest krótszy od jamnika ale trochę wyższy..myślę, że waży z 8-10 kg[/QUOTE] Pytałam tak sobie...Ostatni weekend spędziłam znosząc i wnosząc trzy razy dziennie na piąte piętro Dropka i Szafirka, bo nie działała winda, ale i tak waga psiunka nie ma dla mnie znaczenia, o ile zmieści się w moich koszykach... Quote
dziuniek Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 [quote name='malagos']Dziuniek, Ty wiesz co.......... :kiss_2: :loveu: A ja trzymam też kciuki za te ratlereczki i za Owcę.........[/QUOTE] Owieczka bardzo mi się podoba, ale Szafirek jest nie wykastrowany, a ja nie mam siły na walki psów o damę. Zresztą taki ładny piesek może jednak znajdzie dom. Quote
sleepingbyday Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 owieczka, jkaby ją do salonu fryzjerskiego zaprowadzić, to wgląda na mega adopcyjną. ale ludzie są dziwni... Quote
wiosenka Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 A ja przed chwilą widziałam tą pinczerkę na Fb... Quote
Beat2010 Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 trzymajcie kciuki za moja beżowa pinczerkę :) Quote
malagos Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 Ale co, coś sie szykuje dla babinki?.......... Quote
Beat2010 Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 [quote name='malagos']Ale co, coś sie szykuje dla babinki?..........[/QUOTE] noo, ma na imie Amisia Quote
Beat2010 Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 [quote name='wiosenka']To mogę jej już nie udostępniać?[/QUOTE] a gdzie ją udostępniasz? podaj link, bo nic nie wiem. Dopóki nie znajdzie się we własnym domu trzeba udostępniąć. Teraz to już 3 osoba, poprzednie nie zdecydowały się, jedna nawet powiedziała w drugiej rozmowie, gdy już znała historię amisi, że nie "reflektuje", jak można REFLEKTOWAĆ na psa? Quote
Pollyg Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 [quote name='sleepingbyday']owieczka, jkaby ją do salonu fryzjerskiego zaprowadzić, to wgląda na mega adopcyjną. ale ludzie są dziwni...[/QUOTE] Owieczka, gdy została kilka dni temu zamieszczona na facebooku na profilu schroniska, podobała się ludziom, bo dużo ją udostępniło. Ja myślę, że na nią znajdzie się amator. Ogłoszenie ma od tygodnia więc to krótko. Bardziej martwi mnie sytuacja Tomcia bo on strasznie chudy no i ta Babcia z 4 zębami. Quote
Sabina02 Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 [quote name='Pollyg']Savana - NUMER EWIDENCJI: 758/13 Sunia trafiła do schroniska w kwietniu. Miała dom, niestety jej właściciel (starsza osoba) trafiła do szpitala. Teraz dla Savany domem jest schronisko. Sunia trafiła tutaj z przekrzywioną główką, co prawdopodobnie jest wynikiem wylewu. Poza tym sunia jest 100% psem. Bardzo pragnie kontaktu, ciepła i miłości. W boksie, gdzie mieszka porusza się bardzo żwawo ponieważ dobrze zna teren, ale gdy wychodzimy na spacer czasami ma problemy z zachowaniem równowagi. Sunia jest drobnej budowy, sięga trochę poniżej kolan. Savana ma ok. 10 lat i może dać jeszcze dużo szczęścia nowemu opiekunowi. Czeka na kogoś, kto obdarzy ją troską i miłością. Poza personelem schroniska opieką wspiera go wolontariuszka Magda 516 457 357 [URL="http://postimage.org/"][IMG]http://s14.postimg.org/9bc08bn01/DSC03126.jpg[/IMG][/URL] [/QUOTE] Jezu jaka bieda... :( Ile ta sunia mniej wiecej wazy? Quote
Pollyg Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 [quote name='Sabina02']Jezu jaka bieda... :( Ile ta sunia mniej wiecej wazy?[/QUOTE] ma wpisane na stronie 10 kg, ale nie sprawia takiego wrażenia teraz może waży troche mniej Quote
Sabina02 Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 [quote name='Pollyg']ma wpisane na stronie 10 kg, ale nie sprawia takiego wrażenia teraz może waży troche mniej[/QUOTE] Boze jak mi jej zal... domowa sunia w tak wielkim schronie, i przez ta glowke pewnie bez szans na adopcje. :( Czy nie wiesz czy jest mozliwosc "naprawienia" tej glowki? Czy miala robione jakies badania? Quote
wiosenka Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 Jak to dawno od wylewu to niekoniecznie jeśli to był wylew. Pewnie rezonans dałby odpowiedź... Quote
Pollyg Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 sunia trafiła w lipcu do schroniska już z przekręconą główką, nie wiem na ile można to naprawić..ale była kiedyś sunia na rejonie, która miała też przekręconą główkę i jak widziałam zdjęcia jakiś czas po adopcji to wyglądało to lepiej Savana dostaje jakieś leki na dokrwienie mózgu, ale czy była w pełni zdiagnozowana...nie wiem..mogę spróbować się dowiedzieć Quote
Sabina02 Posted November 20, 2013 Posted November 20, 2013 [quote name='Pollyg']sunia trafiła w lipcu do schroniska już z przekręconą główką, nie wiem na ile można to naprawić..ale była kiedyś sunia na rejonie, która miała też przekręconą główkę i jak widziałam zdjęcia jakiś czas po adopcji to wyglądało to lepiej Savana dostaje jakieś leki na dokrwienie mózgu, ale czy była w pełni zdiagnozowana...nie wiem..mogę spróbować się dowiedzieć[/QUOTE] Dowiedz sie prosze jesli mozesz. Moze dalo by sie pomoc jakos tej suni. Quote
Pollyg Posted November 20, 2013 Posted November 20, 2013 ok ale w schronisku jej raczej nie pomogą, jak by wiedzieli jak to by to już zrobili..mam nadzieję, ze ktoś ją adoptuje i wtedy zapewni jej odpowiednią opiekę Quote
Pollyg Posted November 20, 2013 Posted November 20, 2013 Kokiś czuje się z każdym dniem lepiej ale nadal jest na szpitalu. Ma słaby apetyt niestety. Quote
malagos Posted November 20, 2013 Posted November 20, 2013 A która to babina z 4 zębami?...... Fajnie, ze Kokiś już czuje się lepiej :multi: Quote
Pollyg Posted November 20, 2013 Posted November 20, 2013 to jest Babcia z 4 zębami [quote name='Pollyg']Babcia - NUMER EWIDENCJI: 145/13 Sunia trafiła do schroniska w lipcu 2013r. Na pewno miała dom. Dlaczego trafiła do schroniska? Raczej nie jest to sytuacja, gdy ktoś wziął psa jak był młody i słodki do zabaw a potem porzucił, bo sunia jest raczej typem pieska, którego wybierają starsze osoby. Podejrzewamy więc, że albo została wyrzucona przez rodzinę po śmierci właściciela albo może zgubiła się starszej osobie, która nie wiedziała jak jej szukać.Trudno określić wiek Babci, ponieważ trafiła do schroniska z bardzo zaniedbanymi zębami i stanem zapalnym dziąseł. Z tego też powodu trzeba było usunąć większość zepsutych zębów, zostały jej tylko 4, w tym dosyć duże kły, które sprawiają, że sunia ma taki 'zdziwiony' wyraz pyska. Babcia jest małym pieskiem rozmiarem zbliżonym do pinczera. Sunia jest trochę nieśmiała przy pierwszym spotkaniu ale widać, że potrzebuje kontaktu z człowiekiem i pozwala na pieszczoty. W schronisku większość czasu przesypia. Jednak w nowym domu, przy większej ilości bodźców i miłości na pewno zyskałaby więcej energii i chęci do życia. Choć jest starsza i odbiega od przyjętych kanonów psiego piękna, to jak każdy pies zasługuje na miłość i dom, a nikt się tak nie odwdzięczy miłością jak starszy pies. [URL="http://postimage.org/"][IMG]http://s8.postimg.org/mfx6vweyd/DSC02807.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://postimage.org/"][IMG]http://s12.postimg.org/pwuu1hb7h/DSC02810.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://postimage.org/"][IMG]http://s11.postimg.org/imi5rrafn/DSC02834.jpg[/IMG][/URL][/QUOTE] Quote
malagos Posted November 20, 2013 Posted November 20, 2013 Taaa, już była pokazana... Ratlerek pełną gębą..... Quote
dziuniek Posted November 20, 2013 Posted November 20, 2013 [quote name='Pollyg']Kokiś czuje się z każdym dniem lepiej ale nadal jest na szpitalu. Ma słaby apetyt niestety.[/QUOTE] A dałabyś radę podejrzeć w jego kartę, co mu jest, czy dopiero w sobotę? Quote
Pollyg Posted November 20, 2013 Posted November 20, 2013 w schronisku będę w niedzielę, ale tak jak pisałam jedyna informacja jaką do tej pory dostałam to niewydolność krążenia postaram się dowiedzieć czegoś więcej Quote
Recommended Posts