snuszak Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Do schroniska boksia trafiła około tydzień temu. Wygląda z zewnątrz na zadbaną sunię, ciałka całkiem sporo, jest dobrze zbudowana, sierść ładna. Jednak zgryz kiepski, oczka przekrwione (może ktoś wiem od czego to być może), obróżki brak, po sutkach widać, że sunia kiedyś miała małe. Cały czas zagubiona w schronisku czeka na właściciela. Powarkuje by nie zbliżać się do klatki. Proszę o zawiadomienie kogoś od bokserów. Zdjęcia suni, tylko na jednym udało mi się te biedne oczka uchwyć. [IMG]http://i637.photobucket.com/albums/uu95/snuszkak/DSC01009.jpg[/IMG] [IMG]http://i637.photobucket.com/albums/uu95/snuszkak/DSC01010.jpg[/IMG] [IMG]http://i637.photobucket.com/albums/uu95/snuszkak/DSC01006.jpg[/IMG] [IMG]http://i637.photobucket.com/albums/uu95/snuszkak/DSC01008.jpg[/IMG] [IMG]http://i637.photobucket.com/albums/uu95/snuszkak/DSC01005.jpg[/IMG] Quote
ageralion Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Piekna... zaraz sie zleca ciotki boksiowe... Quote
ania z poznania Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Dzięki, Ageralion, za przybycie! Zawiadomiłaś je? Ja tylko Ciebie od boksiów znam! Quote
ageralion Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 [quote name='ania z poznania']Dzięki, Ageralion, za przybycie! Zawiadomiłaś je? Ja tylko Ciebie od boksiów znam![/QUOTE] Ktos dal linka na boksiach w potrzebie. Jak cos to rozesle sie i dalej... Narazie ciotki boksiowe chyba wracaja do domkow i gotuja obiady, bo na dogo ich ni ma ;) Quote
snuszak Posted August 11, 2010 Author Posted August 11, 2010 ja dałam linka, właśnie z nadzieją że przybędziecie, ja jednak cały czas liczę że odnajdzie się właściciel, ale gdyby nie trzeba już coś myśleć, sunia bardzo zagubiona w schronisku, jeszcze nie dało się jej wyciągnąć na spacer ale dopiero drugi raz mnie dziś widziała, pierwszy raz wczoraj, powarkuje, przestała tylko gdy musiała gryzaka zabrać do pyska :) Quote
ania z poznania Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Będę dwa tygodnie w domu, będziemy nad nią pracować, nie zostawimy dziewczyny samej. Kasiu, ogoniasta czy kopiowana? Quote
ageralion Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 [quote name='snuszkak']ja dałam linka, właśnie z nadzieją że przybędziecie, ja jednak cały czas liczę że odnajdzie się właściciel, ale gdyby nie trzeba już coś myśleć, sunia bardzo zagubiona w schronisku, jeszcze nie dało się jej wyciągnąć na spacer ale dopiero drugi raz mnie dziś widziała, pierwszy raz wczoraj, powarkuje, przestała tylko gdy musiała gryzaka zabrać do pyska :)[/QUOTE] A jak podchodzilas do jej boksu? Stalas nad nia czy kucalas przy kracie? Obserwuj ja prosze czy je, bo boksie potrafia sie same zaglodzic z powodu tesknoty za czlowiekiem :( Ona potrzebuje teraz duuuuuuuuuuuuuuzo czulosci, zeby sie nie zalamac... Quote
snuszak Posted August 11, 2010 Author Posted August 11, 2010 kopiowana tak mi się wydaje ale teraz zgłupiałam, bo na szybko na wariata byłam ale nie przypomianam sobie ogona ani merdającego ani chowającego się pod zadek więc raczej kopiowana :oops: a przy boksie i stałam i kucałam, ja się jej nie dziwie że warczy to zupełnie nowa sytuacja, inne warczały i nawet z budy nie wychodziły do czasu więc i z nią powinno być coraz lepiej, co do jedzenia będę obserwować Aniu jeśli chcesz pomóc to super, to mi się bardzo przyda, nie będę ściemniać że samej to mi cięzko, na jutro jestem umówiona z jedną nową dziewczyną co chce jeździć do schroniska zapoznać ją z psiakami ale ona autobusem z Poznania to też za często raczej nie da rady, a gdybyś jutro chciała nie ma sprawy też możesz! Quote
Agnezia Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Dziewczyny jaki jest jej wiek? Piszcie o niej wszystko co wiecie. Ageralion wysłałaś ją na maila fundacyjnego? Quote
snuszak Posted August 11, 2010 Author Posted August 11, 2010 boksia jak na moje będzie mieć około 4 lat, nie widać oznaków starości ale młodzinka roczna to z niej też nie jest, nie wiem jak po tych wykrzywionych ząbkach a nic wiecej nie wiadomo, po kolejnych wizytach, będą pewnie kolejne informacje Quote
ania z poznania Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 [quote name='snuszkak'] Aniu jeśli chcesz pomóc to super, to mi się bardzo przyda, nie będę ściemniać że samej to mi cięzko, na jutro jestem umówiona z jedną nową dziewczyną co chce jeździć do schroniska zapoznać ją z psiakami ale ona autobusem z Poznania to też za często raczej nie da rady, a gdybyś jutro chciała nie ma sprawy też możesz![/QUOTE] Kasiu, chcieć to ja bym bardzo chciała, ale jestem do piatku w Austrii, wracam w sobotę, dlatego umawiałam się z Tobą na wtorek. Quote
supergoga Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Ja wysłąłam linka do Pauli od boksiów. Może tez poreklamuje. I może jeszcze wyślę wstawke na wątek Tequili. Biedna sunia. Quote
Kapsel Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Jestem i ja. Ona jest w schronie w Poznaniu? Quote
supergoga Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Nie, w Puszczykowie pod Poznaniem. I to jest ta niestety zła opcja dla niej. Quote
Kapsel Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 [quote name='supergoga']Nie, w Puszczykowie pod Poznaniem. I to jest ta niestety zła opcja dla niej.[/QUOTE] Dlaczego? Takie jest złe to schronisko? Co jej grozi? :shake: Quote
ania z poznania Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 To nie jest schronisko, to jest przytulisko przy wysypisku śmieci, kilka boksów tylko. Nie ma pracownika który zajmowałby się tylko psami. Quote
ageralion Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 [quote name='Agnezia']Dziewczyny jaki jest jej wiek? Piszcie o niej wszystko co wiecie. Ageralion wysłałaś ją na maila fundacyjnego?[/QUOTE] Jeszcze nie, nie mialam kiedy ale zaraz wysle razem ze swoimi 3 bokserkami na strone... [url]http://www.dogomania.pl/threads/190731[/url] Quote
Atomowka Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Śliczny faflun. Czemu jest ich tyle samotnych i opuszczonych przecież to takie cudowne zwierzęta. Oddane, kochane i do tego takiezapatrzone w człowieka Quote
supergoga Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Dzięki dziewczyny. Może jutro Kasi uda się ją wyprowadzić, oby nie warczała - pewnie sunisko warczy ze stresu. Tam nie czują nikogo bliskiego. Tak naprawde te psiaki nikogo nie interesują. Może zaufa Kasi. Kasia ma niesamowitą rękę do psów. Czasem aż zazdroszczę!!! Quote
ania z poznania Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Dziewczyny od boksiów działają, ja oficjalnie tutaj deklaruję 100zł miesięcznie jeżeli Boksia pójdzie do hotelu. Quote
Boni-Bobo Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 Dokładam 50 zł miesięcznie na hotel lub DT Quote
snuszak Posted August 12, 2010 Author Posted August 12, 2010 pięknie szybko działacie :loveu: dziękuję za deklaracje, dziś będą wieści od suni czy je i czy jej zachowanie się zmienia, mam nadzieję że tak a ręki do psów nie mam, tylko trochę cierpliwości i czas robi swoje, chciałabym mieć rękę, ale jeszcze dużo muszę się nauczyć :oops: Quote
Agnezia Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 Dziewczyny jak będziecie miały już jakiś pomysł na nią zgłosicie się do skarpety boksiowej. Może dołożą troszkę kasy. Quote
Recommended Posts