Asiaczek Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 [quote name='panienkabubu']Ja mam pytanie z innej beczki. Moja suka ma tylko tatuaż, nie chipowałam jej, bo tatuaż jest w pachwinie czytelny. A teraz wchodzę na stronę Inspektoratu i czytam.. Tzn. mam ją zachipowac ?[/QUOTE] Ale w broszurze o WDS Francja napisała: "...Tous les chiens engages a l'exposition doivent etre identifies soit par tatouage, soit par transpondeur.". Czyli albo - albo. Podejrzewam, że info na stronach naszych organów wet. sa nieaktualne... pzdr. Quote
panienkabubu Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 [quote name='Asiaczek']Ale w broszurze o WDS Francja napisała: "...Tous les chiens engages a l'exposition doivent etre identifies soit par tatouage, soit par transpondeur.". Czyli albo - albo. Podejrzewam, że info na stronach naszych organów wet. sa nieaktualne... pzdr.[/QUOTE] Uffffffffffffffffffff :-) dzięki Asiaczku ! Quote
Asiaczek Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 Nie ma sprawy. Cieszę się, że mogłam pomóc:) pzdr. Quote
sekuba Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 Odnośnie obowiązującego znakowania polecam pismo Z-cy Głównego lekarz weterynarii: [URL]http://www.wilw.waw.pl/ftp/czipowanie.pdf[/URL] Quote
Doginka Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 [quote name='panienkabubu']Ja mam pytanie z innej beczki. Moja suka ma tylko tatuaż, nie chipowałam jej, bo tatuaż jest w pachwinie czytelny. A teraz wchodzę na stronę Inspektoratu i czytam.. Tzn. mam ją zachipowac ?[/QUOTE] Kasiu ja zaczipowałam;-) Teraz jest akcja bezpłatnego czipowania;-) Od 2012 czip dla psów opuszczających kraj w celu wystawiania obowiązkowy;-) Quote
Zzabi Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 Doginka a możesz bliżej o tej akcji albo żeby offa nie robić to na pv, dzięki! Quote
Doginka Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 [quote name='Zzabi']Doginka a możesz bliżej o tej akcji albo żeby offa nie robić to na pv, dzięki![/QUOTE] No cóż, cały czerwiec w Warszawie przynajmniej była akcja darmowego chipowania psów;-) Ja wyżej napisałam od lipca tego roku za granicę nie można wyjechać z psem niezaczipowanym:shake: Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady UE od lipca 2011 roku jedyną obowiązującą metodą znakowania psów, kotów i fretek będzie wprowadzenie mikroczipu. Chipy muczą być zgodne z normą ISO 11784 i wykorzystujące technologię HDX lub FDX-B oraz możliwe do odczytania przez czytnik zgodny z normą ISO 11785. Źródło: Główna Inspekcja Weterynaryjna Quote
ajcka Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 Odpisali mi że nie mieli mojej opłaty za psa. Ja opłaciłam obie wystawy w jednym przelewie. Czy były może dwa konta i osobno płaciło się za Światową a osobno za Championat Francji? dwa różne konta czy to samo? Bo już głupieje co jest nie tak. W swoim przelewie napisałam że płace za obie wystawy. Quote
Doginka Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 [quote name='ajcka']Odpisali mi że nie mieli mojej opłaty za psa. Ja opłaciłam obie wystawy w jednym przelewie. Czy były może dwa konta i osobno płaciło się za Światową a osobno za Championat Francji? dwa różne konta czy to samo? Bo już głupieje co jest nie tak. W swoim przelewie napisałam że płace za obie wystawy.[/QUOTE] Tak, za każdą wystawę była oddzielna opłata;-) Quote
Asiaczek Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 [quote name='ajcka']Odpisali mi że nie mieli mojej opłaty za psa. Ja opłaciłam obie wystawy w jednym przelewie. Czy były może dwa konta i osobno płaciło się za Światową a osobno za Championat Francji? dwa różne konta czy to samo? Bo już głupieje co jest nie tak. W swoim przelewie napisałam że płace za obie wystawy.[/QUOTE] Numer konta byl ten sam, ale ja - nauczona smutnym doświadczeniem - zrobiłam 2 osobne przelewy. W Banku się dziwili, ale jak widać - była to metoda skuteczna, bo mam potwierdzenia na obie wystawy. Równiez z doświadczenia wiem, że organizatorzy (księgowi?) NIE CZYTAJĄ zapisków w polu Uwagi na przelewach. I dlatego u Ciebie Ajcka skończyło się tak, jak piszesz. Według mnie, jak im udowodnisz czarno na bialym, to powinni przyjąc psiaka, ale.... łaska pańska na pstrym koniu jeździ... niestety... Pzdr. Quote
ajcka Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 Doginka piszesz że była oddzielna opłata- możesz sprawdziś numery kont, konta na które wysyłałaś te przelewy. Asiaczek - mi też wydawało się że było jedno i już głupieje. Ale nawet kwota by im się nie zgadzała....bo za obie wystawy jak wplaciłam za 1 psa to nijak się ma do ceny za jedną wystawe i jednego psa,wpłata moja jest większa. W tytule napisałam że 1 pies za wystawe śwatową i championat francji.:angryy: Quote
Asiaczek Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 Pisz, dzwoń! Wysyłaj codziennie kilka maili, powinni przyjąć, bo zwrot pieniędzy to nie wszystko. No i za kazdym razem załączaj potw. przelewu i wszelkie mozliwe inne informacje. Może jeszcze dopiszą do aneksu... Pzdr. Quote
LUBA Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 A na jakiego maila wysyłacie do nich zapytania?? Bo mnie jeszcze nikt nie odpowiedział. A na jaki nr tel można dzwonić? Quote
Asiaczek Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 Może na ten mail: [email][email protected][/email] Na ichniejszej stronie tez powinien byc podany jakis mail/tel. Ktoś sprawdzał? pzdr. Quote
veronika7777 Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 [email][email protected][/email] ja pisalam do nich na tego maila, odpowiedz mialam po 3-4 godzinach Quote
Kasia_i_Łukasz Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 Nigdzie nie mogę doszukać się czy wystarczy jedynie aktualne szczepienie przeciw wściekliźnie czy konieczne jest dodatkowe zaświadczenie np. od Powiatowego Inspektoratu Weterynaryjnego? Quote
Asiaczek Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 Wymagany jest paszport z aktualną wściekłością. Pzdr. Quote
Kasia_i_Łukasz Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 [quote name='Asiaczek']Wymagany jest paszport z aktualną wściekłością. Pzdr.[/QUOTE] Dziękuję Asiaczku i mam nadzieję, że spotkamy się w Paryżu! :loveu: Quote
Asiaczek Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 [quote name='Kasia_i_Łukasz']Dziękuję Asiaczku i mam nadzieję, że spotkamy się w Paryżu! :loveu:[/QUOTE] Mnie, niestety, nie będzie, ale będzie Zuzka z pręgusiem Ofikiem, mój Serek też będzie, Jumcia... Ja, będę siedziała w domu, pilnowała pozostałych basków, obgryzała pazurki i czekała na wyniki. A to, co zostanie mi po obgryzaniu - to będę zaciskała za Polaków, za Ofika, Serka, Jumcię:) pzdr. Quote
krzysio Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 Wydaje mi sie ,że sekretariat na WDS i championacie w Paryżu bedzie miał dużo pracy w wyjaśnianiu błędów i niejasności... My będziemy bardzo wcześnie bo jedna osoba z jadących ze mną ma niewyjaśniony problem a kolejka może być długa. Szkoda ,że nie odpowiadali na niektóre maile pisane nawet 3 tyg. temu teraz będzie im trudniej. Ciekawe ile będzie errat w katalogu:)? Quote
Floo Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 Niestety my nie otrzymaliśmy potwierdzenia do domu, więc postoimy w czwartek w tej kolejce. :( Quote
Różyczka Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 [B]Krzysio[/B], czy mógłbyś opróżnić skrzynkę lub odpisać na maile ??? Quote
panienkabubu Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 Ja to się tylko zastanawiam czy będzie parking dla tych, którzy nie wykupili wcześniej żadnych miejsc itp :) Quote
Kinga138 Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 Czy mógłby ktoś podać mi dokładny adres wystaw i parkingu? ;) Quote
Asiaczek Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 Zajrzyj tutaj: [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/196/skanowanie0001vyc.jpg/][IMG]http://img196.imageshack.us/img196/6894/skanowanie0001vyc.jpg[/IMG][/URL] Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL] Pzdr. Quote
Recommended Posts