Bonsai Posted August 13, 2010 Author Posted August 13, 2010 No ale do ludzi to imię pasuje i wtedy wcale nie jest nieładnie i pospolite, wręcz na odwrót. :) Też mam w rodzinie małego Maksymiliana i jest kochany. :loveu: Ale nie lubię jak ludzie nadają psom imiona ludzkie, typu Kacper, Stefan, a Maks to już chyba najczęściej. No, ale żeby nie było EOT, to mamy już dograny transport. Teraz czekamy aż psy wrócą ze swojej wycieczki... Quote
yumanji Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 P[quote name='Akrum']Nie, ja tam nikogo nie mam, tylko Bonsai - i to ona na miejscu by musiała się podjąć tej akcji.[/QUOTE] Pomylilam sie ,chodzilo mi o Bonsai. Quote
Bonsai Posted August 13, 2010 Author Posted August 13, 2010 Tak, ja mam znajomych w Kaliszu zaangażowanych w sprawę tych psów. Podrzucę pomysł z plakatami, niedługo znajoma ma się ze mną skontaktować. Z drugiej strony nikt nie powiadomił schronisk o zaginięciu... Quote
Akrum Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 labka i mały pojadą razem - będzie im raźniej, a biedny kaukaz zostanie sam... i pewnie do schronu trafi... biedak, sam... Quote
paulinken Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 [quote name='Akrum']labka i mały pojadą razem - będzie im raźniej, a biedny kaukaz zostanie sam... i pewnie do schronu trafi... biedak, sam...[/QUOTE] No, biedny :( Ale póki co nie ma innej opcji. Quote
panbazyl Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 [quote name='yumanji']Moj syn ma na imie Maksymilian,uwazaj![/QUOTE] a mój Ruben - jak psiak identyczny z tym miśkiem.... :) Quote
conceited Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 mnie on wyglada na pieska Leszka ;) ale mialo nie byc imion ludzkich :) sprawdzam stan konta 100 razy dziennie, wystosowalam maila do kwestury w srawie opoznien w mojej wyplacie i jak tylko przeleja mi pieniadze, ja przeleje 50zl pieskowi. Quote
paulinken Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 To jak, robi ktoś bazarek imieninowy? Ja mogę zrobić, ale musiałby byś ekspresowy, bo za tydzień wyjeżdzam. Quote
Akrum Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 [quote name='conceited']mnie on wyglada na pieska Leszka ;) ale mialo nie byc imion ludzkich :) sprawdzam stan konta 100 razy dziennie, wystosowalam maila do kwestury w srawie opoznien w mojej wyplacie i jak tylko przeleja mi pieniadze, ja przeleje 50zl pieskowi.[/QUOTE] dziękujemy slicznie :) kundelek zamerdał właśnie dla Ciebie wesoło ogonkiem :) Quote
andzia_F Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Dzięki za zaproszenie Rozumiem, że na razie dwa psy idą do DT? Szkoda tego trzeciego. Ja deklaruje 30 zł na małego psiaka. Powodzenia życzę i psiakom i Wam dziewczyny oby się wszystko udało. Quote
paulinken Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 [quote name='andzia_F']Dzięki za zaproszenie Rozumiem, że na razie dwa psy idą do DT? Szkoda tego trzeciego. Ja deklaruje 30 zł na małego psiaka. Powodzenia życzę i psiakom i Wam dziewczyny oby się wszystko udało.[/QUOTE] Bardzo dziękujemy! Czy to deklaracja stała czy jednorazowa? :) Quote
Bonsai Posted August 13, 2010 Author Posted August 13, 2010 andzia, bardzo dziękujemy!!! :) MakS zadeklarowała 10 zł/m-c. :loveu: Quote
andzia_F Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 stała oczywiście, poproszę też nr konta jak juz będzie wiadomo Quote
conceited Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 wplacilam obiecana piecdziesiatke. trzymam kciuki za znalezienie transportu. Quote
yumanji Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Jak ta suka do innych psow?wiadomo cos?a sadzisz Bonsai,ze moglaby mieszkac na dworzu? Quote
Bonsai Posted August 13, 2010 Author Posted August 13, 2010 Suka w porządku, mój pies ich obwarczał, a oni go zlali. Najlepiej pewnie czułaby się w domu z możliwością wyjścia do ogródka, ale o tym chyba możemy tylko pomarzyć, co? Na pewno na czas sterylki musiałby być w domowych warunkach, a potem szkoda byłoby ją wrzucać do boksu, jak już przyzwyczai sie do luksusów, ale to już Ty musisz je jakoś rozmieścić. Ważne by miały chłodniej w te upały... Dobrze, gdyby mogli się zagrzebać w piachu. A jakie masz te boksy? Z podłożem normalnym czy sztucznym? Quote
yumanji Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Wazne ,jak ona do suk.Moze bylby domek,ale musialaby sie dogadac z 5-letnia dobermanka,spokojna i mila.Mj wet dla domkowi namiar na mnie,panstwo dzwonili przed chwila. Quote
Ewanka Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 [quote name='yumanji']Wazne ,jak ona do suk.Moze bylby domek,ale musialaby sie dogadac z 5-letnia dobermanka,spokojna i mila.Mj wet dla domkowi namiar na mnie,panstwo dzwonili przed chwila.[/QUOTE] To byłoby najlepsze rozwiązanie :) trzymam kciuki !!!!!!!!!!!!! ... cały czas myślę o tej czarnej labce, że najlepiej by jej było w domu. Quote
yumanji Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Nie jestem przekonana.Kumpela hoduje labradory,na noc zima trzrba je ciagnac za leb do domu.Sa solidnie zbudowane,maja tkanke tluszczowa,mysliwskie psy.Nie od zawsze lazily z papierem Velvet w pyskach. Quote
Ewanka Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 [quote name='yumanji']Nie jestem przekonana.Kumpela hoduje labradory,na noc zima trzrba je ciagnac za leb do domu.Sa solidnie zbudowane,maja tkanke tluszczowa,mysliwskie psy.Nie od zawsze lazily z papierem Velvet w pyskach.[/QUOTE] :evil_lol: ... coś w tym jest :D .... to nam się wydaje, że pies woli domowe warunki, a one przecież mają rózne potrzeby ... moje tymczasy kochają dom i na wyścigi do niego wracają, ale wiem, że róznie bywa. Quote
Bonsai Posted August 13, 2010 Author Posted August 13, 2010 Trudno powiedzieć. Mój pies kastrowany, więc nie pachnie jak facet. ;) Quote
Bonsai Posted August 13, 2010 Author Posted August 13, 2010 Psiaki już złapane!!! Jadą właśnie do schroniska, są już bezpieczne!!! Quote
Recommended Posts