Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

paulinken napisał(a):
Zrób taki bazarek "smyczki dla Kaliszan" (?) czy coś takiego, po dyszce chyba mogą być.

Ja powysyłałam PW do: UMilki, Ewanka, kamilka91, Cajus JB, hotel_lilki, Renata5, yumanji, kikou, zuziaM, Ania + Milva i Ulver, wilczek007 i Arktyka.

Ja niestety nie mam warunków dla dużych psiaków:shake:

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Renata5 napisał(a):
Ja niestety nie mam warunków dla dużych psiaków:shake:

A moze warto sprobowac zorganizowac bazarek cegielkowy ?? ja osatnio zrobilam chyba ich z 8 i kazdy na innego psiaka . To zawsze jakies wsparcie, jak nie ma fantow. MOge nawet sie tego podjac, to zawsze pare groszy wiecej , chociaz na malutki, taniutki hotelik by wystarczylo, zeby tylko zalozyc a potem bysmy cos wymyslaly??
co wy na to?

Posted

zuzia_kuzik napisał(a):
A moze warto sprobowac zorganizowac bazarek cegielkowy ?? ja osatnio zrobilam chyba ich z 8 i kazdy na innego psiaka . To zawsze jakies wsparcie, jak nie ma fantow. MOge nawet sie tego podjac, to zawsze pare groszy wiecej , chociaz na malutki, taniutki hotelik by wystarczylo, zeby tylko zalozyc a potem bysmy cos wymyslaly??
co wy na to?

Ja myślę, że dziewczyny się zgodzą ze mną, że to świetny pomysł :)

edit: sama nawet brałam udział w takich kombinowanych bazarkach cegiełkowych, że się oczka siatki odsłaniało za 5 zł :) i się zebrało na siatkę do kojca :)

Posted

paulinken napisał(a):
Ja myślę, że dziewczyny się zgodzą ze mną, że to świetny pomysł :)

edit: sama nawet brałam udział w takich kombinowanych bazarkach cegiełkowych, że się oczka siatki odsłaniało za 5 zł :) i się zebrało na siatkę do kojca :)

ja bym wymyslila cos na zasadzie budowa hoteliku, jedna cioteczk juz kiedys tak zrobila, ze byl rysunek domku i Cioteczki / wujkowie kupowali i dzikei temu bylo na oplacenie hoteliku. To zaraz zaczne cos skrobac:)

Posted

zuzia_kuzik napisał(a):
ja bym wymyslila cos na zasadzie budowa hoteliku, jedna cioteczk juz kiedys tak zrobila, ze byl rysunek domku i Cioteczki / wujkowie kupowali i dzikei temu bylo na oplacenie hoteliku. To zaraz zaczne cos skrobac:)

Taki sam pomysł miałam, szok! :crazyeye:

Posted

paulinken napisał(a):
Nie wiem, chyba Bonsai? Jak wróci, to niech się wypowie.

a moze warto bylo sie z nia skontaktowac telefoneicznie?? Paulinken moglabys to zrobic?? bo jesli Bonsai bedzie dopiero wieczorem to szkoda czasu tracic ( ja juz bym teraz to zrobila i watek juz rozsylala)

Posted

Jestem cały czas na wątku ... i tak jak pisałam, nie mam jak pomóc :(

... ale zaczynam myślęć poważnie o jakiś, chociaż dwóch kojcach, choćby na takie awaryjne sytuacje ...

żal patrzeć na te psie nieszczęscia.

Edit: Czy jest jakaś fotka tego małego kundelka?

Posted

Ewanka napisał(a):
Jestem cały czas na wątku ... i tak jak pisałam, nie mam jak pomóc :(

... ale zaczynam myślęć poważnie o jakiś, chociaż dwóch kojcach, choćby na takie awaryjne sytuacje ...

żal patrzeć na te psie nieszczęscia.

Edit: Czy jest jakaś fotka tego małego kundelka?

Ewanko, to jamnikowate coś to chyba właśnie ten kundelek.

Posted

Dostałam kolejne odpowiedzi:

UMilki:
"Bardzo, bardzo mi przykro, ale nie mogę pomóc w potrzebie. Mam w hoteliku komplet.
Może Sylwiaso ma miejsce u siebie?"

Arktyka:
"Witaj, przykro mi nie moge pomoc... ja nie mam warunkow dla takich duzych psiakow...mam domowy tymczas-mieszkanko w bloku...
2 stare schorowane tymczasowicze wielkosci micro i 3 w drodze do mnie...wiecej psiakow nie moge przyjac:-("

yumanji:
"Suka za 300 zl plus jedzenie.Kundelka za 150 zl plus jedzenie i bedzie w jednym boksie z inna,mala,wysterylizowana suczka.Jak sie zrobi te,to wrzucimy ich razem do jednego i wtedy sie
jakos dogadamy.Kaukaza nie moge zabrac,choc chcialabym,slodziak,ale mam w wiekszosci samce i jest ciezko chodzic z nimi na spacery.Poza tym moja kaukazica daje i tak wszystkim w kosc.Drugiego takiego
egzemplarza moglabym nie przezyc."

Ja te wszystkie ciotki rozumiem... chciałoby się pomóc, ale nie ma jak.
Jak na razie jedyną szansą jest yumanji, ale w takim razie potrzebne DEKLARACJE!

Myślę też, że warto by pomyśleć o ogłoszeniach, bo sunia labkowata ma duże szanse (moim zdaniem). Szukam też kogoś od leonbergerów w sprawie "kaukaza" :cool3:

zuzia_kuzik - napisałam do Bonsai sms, czekam na odpowiedź.

Posted

[quote name='paulinken']Napisałam. I do E.DEREK też, bo podobno zajmuje się leosiami.

A bazarek jest tylko na labcię? A na jamniora?

chwilowo chce zrobic tylko na labcie :) zeby miala juz zapewniony chociaz miesiac. teraz drugi na labcie :

http://www.dogomania.pl/threads/190754-Bazarek-cegielkowy-gdzie-moje-miejsce-quot-do-30-08-2010-r-do-16-00?p=15173149#post15173149

a wieczorem zrobie jeszcze 2 na jamniora :)

Posted

Szyna13222 napisał(a):
Wystawie labka na forum o tej rasie, a nóż znajdzie sie jakiś domek lub chociaż tymczas

Dzięki! Właśnie miałam szukać jakiejś fundacji labkowej :)

yumanji napisał(a):
Na "kaukazy "tez warto go wrzucic,on ma tak samo blisko do leonbergera ,jak i do kaukaza.

Już szukam.

edit: Właśnie znalazłam, że Bonsai już wczoraj pisała na "kaukazy w potrzebie".

Posted

Aha, kopiuję sms od Bonsai ;)

"Póki co tak, z małym ale: w poniedziałek wyjeżdżam na 2 tygodnie i nie będę miała internetu. Oczywiście mogę poprosić TZ by pisał na wątku i sprawdzał moje konto. Trochę to problematyczne, więc dobrze by było, gdyby znalazł się ktoś trzeci, ale od biedy ja też mogę być ;)"

Posted

o matko ... ten kaukaz wygląda jak Ruben ! :

Ruben był w schronisku w Ostrowie Wielkopolskim .... jest Kastrowany, nie jestem pewna czy załapał się na chipa ...