paulinken Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 Bonsai, ale czy Ty go weźmiesz do siebie dlatego, że nie ma kasy? Czy dlatego, że może być u Ciebie najwyżej tydzień? Bo wiesz, kasę możemy kombinować. Chyba że masz miejsce i chcesz potrzymać Dastiego u siebie :) yum, a Ty się po prostu przyznaj w końcu, że chcesz Dastiego sobie zostawić! Quote
Bonsai Posted April 6, 2011 Author Posted April 6, 2011 Właśnie, yumanji, może chcesz adoptować Dastiego? Myślę, że Joachim by się ucieszył... ;) Biorę go, bo jest impreza psa w Warszawie i chcę wyjść z małym do ludzi. I mam cichą nadzieję, że ktoś się nim zainteresuje na poważnie, a wtedy może u mnie jeszcze chwilę pobyć, by ogarnąć ewentualne sprawy formalne. ;) Aleeeee nie zapeszam, nie zapeszam, nie zapeszam, tfu, tfu tfu! :) Quote
panbazyl Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 no adopcja u Yum byla by super, ciekawe co na to sam zainteresowany? :) no i w stolicy pomieszka chwilę, no no :) światowiec sie robi Quote
Bonsai Posted April 6, 2011 Author Posted April 6, 2011 No dobra, w zasadzie to ja nie napisałam gdzie dokładnie się pokażemy. [CENTER][SIZE="5"]Otóż, zapraszamy serdecznie wszystkich, którzy chcą [color="green"]poznać Dastiego[/COLOR] i zobaczyć jaki to niezwykły kundelek, na [/SIZE] [B][COLOR="orange"][SIZE="6"]20 lecie magazynu "Mój Pies".[/SIZE][/COLOR][/B] [SIZE="5"]gdzie nasz wspaniały psiak będzie prezentowany w pokazie psów do adopcji :)[/SIZE] Poza tym w programie: - pokaz pracy psa asystenta osoby niepełnosprawnej - pokaz psich sztuczek - nauka pierwszego kontaktu psa z dzieckiem - pokaz tańca z psem - aukcja fotografii przedstawiających znane osoby z psami - konkursy z super nagrodami [B] [SIZE="5"]Termin: 9 kwietnia 2011, godzina 14-18 Miejsce: Centrum Handlowe Blue City, Warszawa, Al. Jerozolimskie 179[/SIZE][/B] :loveu: :loveu: :loveu:[/CENTER] Quote
yumanji Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 [quote name='_Goldenek2']Dobra z Ciebie dziewczyna.... Ale sunia ma dobry dom?[/QUOTE] Ma dobry domek i cudownych Panstwa. Quote
yumanji Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 [quote name='paulinken']Bonsai, ale czy Ty go weźmiesz do siebie dlatego, że nie ma kasy? Czy dlatego, że może być u Ciebie najwyżej tydzień? Bo wiesz, kasę możemy kombinować. Chyba że masz miejsce i chcesz potrzymać Dastiego u siebie :) yum, a Ty się po prostu przyznaj w końcu, że chcesz Dastiego sobie zostawić![/QUOTE] Nie moge go sobie zostawic,mam 11 psow na utrzymaniu. Quote
paulinken Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Ta impreza chyba też będzie związana z promocją sterylizacji, jeśli się nie mylę, bo coś o tym pisali w ostatnim MP. Quote
Bonsai Posted April 7, 2011 Author Posted April 7, 2011 A dziś doszły do mnie piękne szeleczki Dastiego :) :) Quote
panbazyl Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 niestety do Wawy mamy za daleko i nie pojedziemy. Ale jeśli ktoś tylko będzie - pokizajcie rudego w naszym imieniu. proszę! Quote
yumanji Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Ja bede!przywiozlam go do W-wy i zdecydowalysmy z Bonsai,ze pojde z Nimi na ten pokaz,zeby dodac Dustemu otuchy. Quote
Bonsai Posted April 9, 2011 Author Posted April 9, 2011 Ufff.... To był męczący dzień. :) Dasti.... fantastyczny! Na pokazie zestresowany, ale jak zobaczył dzieciaki, to od razu odżył. :) Dastiego prezentowali Rafał Maserak i Natalia Lesz. :) Jest zainteresowanie, dosyć konkretne! Trzymajcie kciuki, dziś ludzie mają dzwonić, umówimy wizytę przedadopcyjną, na którą pojedziemy ja i yumanji. :) Padam... Nawet zdjęć porządnych nie mam, tylko z telefonu, ale wrzucę. Quote
paulinken Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 Ale super! No to oby się Dastiemu poszczęściło :) A jak będzie więcej chętnych, to polecajcie inne psiaki ;) Quote
Bonsai Posted April 10, 2011 Author Posted April 10, 2011 [quote name='paulinken']Ale super! No to oby się Dastiemu poszczęściło :) A jak będzie więcej chętnych, to polecajcie inne psiaki ;)[/QUOTE] Spotkanie - wizyta przedadopcyjna umówiona na środę na 18:00. :) :) Rodzinka grafika z Mojego Psa, mieli dotąd jamniki, jak grafik robił ulotkę z Dastim, to już się w nim zakochali, a wczoraj to już na amen. :) Mają córkę 8 - letnią, więc wiek odpowiedni, a Dasti uwielbia dzieci. Przebywałby sam w domu jakieś 4 godziny w ciągu dnia. Cała rodzina jest w nim zakochana. Kastracja tak (przy okazji czyszczenie zębów), wizyta tak, umowa tak. Więcej zobaczymy w środę, będzimy ja i yumanji na wizycie. :) Quote
paulinken Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 [quote name='Bonsai']Spotkanie - wizyta przedadopcyjna umówiona na środę na 18:00. :) :) Rodzinka grafika z Mojego Psa, mieli dotąd jamniki, jak grafik robił ulotkę z Dastim, to już się w nim zakochali, a wczoraj to już na amen. :) Mają córkę 8 - letnią, więc wiek odpowiedni, a Dasti uwielbia dzieci. Przebywałby sam w domu jakieś 4 godziny w ciągu dnia. Cała rodzina jest w nim zakochana. Kastracja tak (przy okazji czyszczenie zębów), wizyta tak, umowa tak. Więcej zobaczymy w środę, będzimy ja i yumanji na wizycie. :)[/QUOTE] Z opisu super domek :) To trzymam kciuki za wizytę, może musieli dojrzeć do tej decyzji ;) Quote
Bonsai Posted April 10, 2011 Author Posted April 10, 2011 [CENTER][B][COLOR="green"]Piękne kartki hand made na psiaki z kaliskiego schroniska :) [/COLor][/B] [img]https://lh3.googleusercontent.com/_oHuqh2PJuJM/TaDcOx-Tb0I/AAAAAAAAF1g/7sc_1_onlSc/s576/P1400105.JPG[/img] -----> [url=http://www.dogomania.pl/threads/205804-Pomóżmy-Bonsai-ratować-psy-OTWARTE-kartki-i-albumy-ZAPRASZAMY-do-15.04][COLOR="red"][b]Zapraszam! Kliknij tutaj!![/COLOR][/B][/url] <----- [/CENTER] Quote
Bonsai Posted April 11, 2011 Author Posted April 11, 2011 Dostałam bardzo ładne zdjęcie od yumanji Dastiego z Maksem. Później wkleję. :) Quote
yumanji Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Bylismy!Bonsai napisze dokladnie zapewne,ale jest domek! Quote
Bonsai Posted April 13, 2011 Author Posted April 13, 2011 Już po i Dasti może się nareszcie pakować!! :loveu: :loveu: Rodzinka bardzo do niego pasuje. :) Szczególnie dziewczynka bardzo nam się spodobała. Bardzo rozsądna, wrażliwa, odpowiedzialna. Większość dziewczynek kierowałaby się tylko wyglądem psa, a Dasti jakiś szczególnie uroczy nie jest. Natomiast ona zapytała czy ciągnie na smyczy, a jak tylko zobaczyła go w Blue City pokochała go za jego charakter. Będą z Dastim wspaniałymi przyjaciółmi. Ogólnie rodzinka świadoma, mają zaprzyjaźnionego weta, jeżdżą często na wycieczki na Mazury, a Dasti będzie sam w domu max. 4 godziny dziennie. Nie przeszkadza im, jak gdzieś posika, zniszczy, opłacą teraz jego kastrację i czyszczenie ząbków, wiedzą o profilaktyce przeciwkleszczowej etc. Jedzenie prawdopodobnie będą mu gotować. Ogólnie nie mamy zastrzeżeń, jakoś wyszłam z poczuciem, że Dasti bardzo pasuje do tej rodzinki. Teraz Dastiego czeka kastracja i czyszczenie zębów, potem kilka dni rekonwalescencji u yumanji, a potem do swojego domku. :) A w weekend jeszcze prawdopodobnie małego odwiedzą, bo już nie mogą się doczekać. :) Quote
bric-a-brac Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 O rany, podczytuję tylko po cichu, ale takie wieści trzeba skomentować! Super! Takie zorganizowane pokazy są dużą szansą dla psiaków, oby wszystko poszło idealnie! Quote
_Goldenek2 Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Tak się cieszę. Bardzo kibicowałam naszemu Okruszkowi. Zakochałam się w nim, gdy zobaczyłam zdjęcie z synkiem yumanji :). Quote
Recommended Posts