Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bonsai, ale czy Ty go weźmiesz do siebie dlatego, że nie ma kasy? Czy dlatego, że może być u Ciebie najwyżej tydzień? Bo wiesz, kasę możemy kombinować. Chyba że masz miejsce i chcesz potrzymać Dastiego u siebie :)

yum, a Ty się po prostu przyznaj w końcu, że chcesz Dastiego sobie zostawić!

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Właśnie, yumanji, może chcesz adoptować Dastiego? Myślę, że Joachim by się ucieszył... ;)

Biorę go, bo jest impreza psa w Warszawie i chcę wyjść z małym do ludzi. I mam cichą nadzieję, że ktoś się nim zainteresuje na poważnie, a wtedy może u mnie jeszcze chwilę pobyć, by ogarnąć ewentualne sprawy formalne. ;)

Aleeeee nie zapeszam, nie zapeszam, nie zapeszam, tfu, tfu tfu! :)

Posted

No dobra, w zasadzie to ja nie napisałam gdzie dokładnie się pokażemy.

[CENTER][SIZE="5"]Otóż, zapraszamy serdecznie wszystkich,
którzy chcą [color="green"]poznać Dastiego[/COLOR]
i zobaczyć jaki to niezwykły kundelek, na [/SIZE]
[B][COLOR="orange"][SIZE="6"]20 lecie magazynu "Mój Pies".[/SIZE][/COLOR][/B]
[SIZE="5"]gdzie nasz wspaniały psiak będzie prezentowany w pokazie psów do adopcji :)[/SIZE]

Poza tym w programie:
- pokaz pracy psa asystenta osoby niepełnosprawnej
- pokaz psich sztuczek
- nauka pierwszego kontaktu psa z dzieckiem
- pokaz tańca z psem
- aukcja fotografii przedstawiających znane osoby z psami
- konkursy z super nagrodami

[B]
[SIZE="5"]Termin: 9 kwietnia 2011, godzina 14-18

Miejsce: Centrum Handlowe Blue City, Warszawa, Al. Jerozolimskie 179[/SIZE][/B]

:loveu: :loveu: :loveu:[/CENTER]

Posted

[quote name='paulinken']Bonsai, ale czy Ty go weźmiesz do siebie dlatego, że nie ma kasy? Czy dlatego, że może być u Ciebie najwyżej tydzień? Bo wiesz, kasę możemy kombinować. Chyba że masz miejsce i chcesz potrzymać Dastiego u siebie :)

yum, a Ty się po prostu przyznaj w końcu, że chcesz Dastiego sobie zostawić![/QUOTE]

Nie moge go sobie zostawic,mam 11 psow na utrzymaniu.

Posted

Ufff.... To był męczący dzień. :)

Dasti.... fantastyczny! Na pokazie zestresowany, ale jak zobaczył dzieciaki, to od razu odżył. :) Dastiego prezentowali Rafał Maserak i Natalia Lesz. :) Jest zainteresowanie, dosyć konkretne! Trzymajcie kciuki, dziś ludzie mają dzwonić, umówimy wizytę przedadopcyjną, na którą pojedziemy ja i yumanji. :)

Padam... Nawet zdjęć porządnych nie mam, tylko z telefonu, ale wrzucę.

Posted

[quote name='paulinken']Ale super! No to oby się Dastiemu poszczęściło :) A jak będzie więcej chętnych, to polecajcie inne psiaki ;)[/QUOTE]

Spotkanie - wizyta przedadopcyjna umówiona na środę na 18:00. :) :)

Rodzinka grafika z Mojego Psa, mieli dotąd jamniki, jak grafik robił ulotkę z Dastim, to już się w nim zakochali, a wczoraj to już na amen. :) Mają córkę 8 - letnią, więc wiek odpowiedni, a Dasti uwielbia dzieci. Przebywałby sam w domu jakieś 4 godziny w ciągu dnia. Cała rodzina jest w nim zakochana. Kastracja tak (przy okazji czyszczenie zębów), wizyta tak, umowa tak. Więcej zobaczymy w środę, będzimy ja i yumanji na wizycie. :)

Posted

[quote name='Bonsai']Spotkanie - wizyta przedadopcyjna umówiona na środę na 18:00. :) :)

Rodzinka grafika z Mojego Psa, mieli dotąd jamniki, jak grafik robił ulotkę z Dastim, to już się w nim zakochali, a wczoraj to już na amen. :) Mają córkę 8 - letnią, więc wiek odpowiedni, a Dasti uwielbia dzieci. Przebywałby sam w domu jakieś 4 godziny w ciągu dnia. Cała rodzina jest w nim zakochana. Kastracja tak (przy okazji czyszczenie zębów), wizyta tak, umowa tak. Więcej zobaczymy w środę, będzimy ja i yumanji na wizycie. :)[/QUOTE]

Z opisu super domek :) To trzymam kciuki za wizytę, może musieli dojrzeć do tej decyzji ;)

Posted

[CENTER][B][COLOR="green"]Piękne kartki hand made na psiaki z kaliskiego schroniska :) [/COLor][/B]

[img]https://lh3.googleusercontent.com/_oHuqh2PJuJM/TaDcOx-Tb0I/AAAAAAAAF1g/7sc_1_onlSc/s576/P1400105.JPG[/img]

-----> [url=http://www.dogomania.pl/threads/205804-Pomóżmy-Bonsai-ratować-psy-OTWARTE-kartki-i-albumy-ZAPRASZAMY-do-15.04][COLOR="red"][b]Zapraszam! Kliknij tutaj!![/COLOR][/B][/url] <-----

[/CENTER]

Posted

Już po i Dasti może się nareszcie pakować!! :loveu: :loveu:

Rodzinka bardzo do niego pasuje. :) Szczególnie dziewczynka bardzo nam się spodobała. Bardzo rozsądna, wrażliwa, odpowiedzialna. Większość dziewczynek kierowałaby się tylko wyglądem psa, a Dasti jakiś szczególnie uroczy nie jest. Natomiast ona zapytała czy ciągnie na smyczy, a jak tylko zobaczyła go w Blue City pokochała go za jego charakter. Będą z Dastim wspaniałymi przyjaciółmi.
Ogólnie rodzinka świadoma, mają zaprzyjaźnionego weta, jeżdżą często na wycieczki na Mazury, a Dasti będzie sam w domu max. 4 godziny dziennie. Nie przeszkadza im, jak gdzieś posika, zniszczy, opłacą teraz jego kastrację i czyszczenie ząbków, wiedzą o profilaktyce przeciwkleszczowej etc. Jedzenie prawdopodobnie będą mu gotować.
Ogólnie nie mamy zastrzeżeń, jakoś wyszłam z poczuciem, że Dasti bardzo pasuje do tej rodzinki.

Teraz Dastiego czeka kastracja i czyszczenie zębów, potem kilka dni rekonwalescencji u yumanji, a potem do swojego domku. :) A w weekend jeszcze prawdopodobnie małego odwiedzą, bo już nie mogą się doczekać. :)