Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dzis przyszlo na moje konto 10zl od p.Genowefy - dziekujemy bardzo
w spadku po Tolku najprawdopodobniej bedzie ok. 150zl

czyli jeszcze brakuje ok 90zl zeby zaplacic transport....za leki i hotelik moze być troche pozniej
PAti czy Ty masz jakies wplaty na Zuluska??

• Replies 945
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='dominik.p']W poniedziałek z samego rana wyślę osiem opatrunków. Mam nadzieję, że na początek wystarczy. [B]Nescca, Lu_Gosiak[/B] - napiszcie co jeszcze przydałoby się Zulusowi, może uda mi się coś załatwić.[/QUOTE]

[quote name='moni 12']Dziewczyny też chce pomóc Zulusowi. mieszkam 30 km od Radomia. Mogę kupic karme ,leki . Napiszcie co najbardziej potrzebne.[/QUOTE]
z lekow Zuluesk dostaje i potrzebuje:
Octenisept - do dezynfekcji ran
Solcoseryl w żelu - na rany sączące się

oprocz tego bierze antybiotyk Linco-spectin - dzis dostal ostatni zastrzyk, jutro juz przyjedziue wetka i przywiezie tabletki
i ma super masc zalatwiona przez anett, na wszelakie rany i nesca mowi, ze chyba dzieki niej juz rany dzis zaczynaja troche ziarninowac
poza tym Zulusek juz zaczyna ciagnac na smyczy:)

Posted

[quote name='Lu_Gosiak']
poza tym Zulusek juz zaczyna ciagnac na smyczy:)[/QUOTE]
czyli jest wyraznie lepiej :)

mozna sprobowac robic oklady z aloesu - podobno potrafia zdzialac cuda, tylko trzeba miec aloes...:cool3:

Posted

Cieszę się, że Zulus czuje się lepiej. Od razu mówiłam, że twardziel z niego:loveu:
Chociaż ciężko u mnie ostatnio z finansami to postaram się coś przelać po pensji na radomskiego chłopaka:lol:

Posted

Dzięki dziewczyny za zainteresowanie radomskim psiakiem. Tolek znalazł cudowny dom, ale mam jeszczse jego banerek. Jakoś się przywiązałam.
Zulus, musisz wyzdowieć!

Posted

[quote name='anhata']Dzięki dziewczyny za zainteresowanie radomskim psiakiem. Tolek znalazł cudowny dom, ale mam jeszczse jego banerek. Jakoś się przywiązałam.
Zulus, musisz wyzdowieć![/QUOTE]

nie mam banerka Tolka, ale mysle o Tolku czesto :smile: :loveu:

Posted

[quote name='Lu_Gosiak']z lekow Zuluesk dostaje i potrzebuje:
Octenisept - do dezynfekcji ran
Solcoseryl w żelu - na rany sączące się

oprocz tego bierze antybiotyk Linco-spectin - dzis dostal ostatni zastrzyk, jutro juz przyjedziue wetka i przywiezie tabletki
i ma super masc zalatwiona przez anett, na wszelakie rany i nesca mowi, ze chyba dzieki niej juz rany dzis zaczynaja troche ziarninowac
poza tym Zulusek juz zaczyna ciagnac na smyczy:)[/QUOTE]

to dobre wiesci i oby tak dalej... zdrowiej Zulusku! :loveu:

Posted

Dziewczyny ja jutro wyślę przelew mały bo mały 20 zł ,ale tyle mogę przeznaczyć. kurde tylko wyślę na to konto co podane na nk bo tu nie bardzo mam czas szukać.

Posted

[quote name='Aimez_moi']Zulus ......:) trzymaj sie .....:)
Solsoseryl w zelu mam w domu......
jezeli potrzeba to moge wyslac..... wysylac?[/QUOTE]
jasne wysylaj bo duzo tego idzie:)
wielkie dzieki:):) adres Lilki pare stron wczesniej
[quote name='beataczl']nie mam banerka Tolka, ale mysle o Tolku czesto :smile: :loveu:[/QUOTE]
ja mam to samo:)
[quote name='moni12']Dziewczyny ja jutro wyślę przelew mały bo mały 20 zł ,ale tyle mogę przeznaczyć. kurde tylko wyślę na to konto co podane na nk bo tu nie bardzo mam czas szukać.[/QUOTE]
oki super, wszystko jedno na jakie, byle z dopiskiem na Zulusa
wielkie dzieki:loveu::loveu:

Posted

Słuchajcie może wpłaty róbmy na jedno konto, bo się pogubimy. Jedna osoba powinna tego pilnować. U mnie są wpłaty od:
AnnaA - 20 zł
Agnieszka- 20 zł
Magda- 20 zł

Posted

[quote name='pati851']Słuchajcie może wpłaty róbmy na jedno konto, bo się pogubimy. Jedna osoba powinna tego pilnować. U mnie są wpłaty od:
AnnaA - 20 zł
Agnieszka- 20 zł
Magda- 20 zł[/QUOTE]

super:) wielkie dzieki wszystkim!!!
z doswiadczenia wiem, ze jak sie zbiera na psiaka np. na allegro cegiełkowym, lub na innych portalach typu nasza-klasa ludzie chetniej wplacaja na konto stowarzyszen niz prywatne - tu na dogo sie znamy i jest inaczej, ale dlatego do zbiorek poza dogo zaproponowalam nasze konto - czyli konto OTOZU
natomiast na dogo mam nadziieje, ze Pati bedziesz zbierac i podawac rozliczenia, bo ja juz mam za duzo psow... - wiec wielkie dzieki, ze sie zgodzilas:)
czyli w sumie jeszcze tylko troche brakuje do oplacenia transportu
karme specjalistyczna dla Zuluska - Royal skin - wspomagajaca szybkie gojenie ran kupi baldek2 - bardzo, bardzo dziekuje Bogusiu, za pomoc przy kazdym psie:loveu::loveu::loveu:
Aimez - wielkie dzieki za zel:loveu:

Posted

.ja rownież wysłałam 20 zl na konto podane na naszej klasie. jutro wyslę coś w paczce na adres podany wyżej.

przeryczalam kazdy post!!!

ale psiak wygląda juz lepiej. mordka mu się cieszy do aparatu. i te jego oczy są juz pelne nadziei na lepsze dni. Trzymam za niego mocno kciuki, i za Was dziewczyny, które się nim opiekujecie. Swietna robota :)))

Posted

[quote name='Lu_Gosiak']Czy Ktos mogłby zrobic allegro cegiełkowe dla Zuluska??[/QUOTE]
ja mogę zrobić projekt graficzny , szablon i jakiś dyplomik czy nie wiem ... bo nie wiem co to ma być za cegiełka ... ale wystawi któraś z Was , bo będzie mniej zamieszania :)

Posted

Zerknęłam i...już wiem !
Psiaczku...nie mogę pomóc inaczej jak wskakując co czas jakiś...może i to się na coś przyda!!!I mocno kciuki trzymając...bardzo mocno!
Siły psinko...siły dziewczyny!!!!

Posted

[quote name='lilk_a']ja mogę zrobić projekt graficzny , szablon i jakiś dyplomik czy nie wiem ... bo nie wiem co to ma być za cegiełka ... ale wystawi któraś z Was , bo będzie mniej zamieszania :)[/QUOTE]
Lilus Ciebie nawet nie mialam odwagi prosic - ale jezeli moglabys to bede ogromnie wdzieczna:loveu::loveu:
sama po prostu nie umiem robic cegielkowego
wystawic ja moge nie ma problemu;)
no wlasnie jakis dyplomik z podziekowaniami, bo z to co wiem to musi cos byc przedmiotem aukcji - tylko wysylany mailem, nie poczta

tylko ostatnio pare aukcji usunieto ze wzgledu na drastyczne zdjecia - zdjecia naszego Zuluska tez niektore sa drastyczne, wiec chyba trzeba by zrobic jakos podobnie jak tu:
[url]http://allegro.pl/item1189065594_zafir_ofiara_wnykow_ucieta_lapa_3_zmasakrowane.html[/url]

warto dac te zdjecia tylko wlasnie w linkach, lub w jakis odnosnikach - da sie o zrobic??:roll:

Posted

Ciotki, nie mam teraz czasu czytać całego wątku. Widziałam na początku, że ktoś oferował DT. Czy piesek pojechał tam w końcu, czy nadal schronisko nie chce go wydać?
Chciałam Wam też podpowiedzieć allegro cegiełkowe, ale widzę, że już na tym pracujecie :) Tylko że to chyba fundacja musi wystawić...
Co jest psiakowi potrzebne? Ma w ogóle jeszcze jakieś uszy? :(

Posted

Dziewczyny.....DZIĘKI ,ŻE TYLE WAS JEST NA WĄTKU. Ja musialam wczoraj wrocić do domu. Moja rodzinka jedzie na wesele..... musze ich wyszykować bo aż nad morze. Ja jutro wracam do Zulusa i Lilki. Wczoraj chlopak leżal od 8 rano do 14 na trawce pod sosenką.... w pewnym momencie zaczął kręcić sie i popłakiwać. Obudził Lilkę ,która zasnęła na leżaku (ketonal ją usypia) Kiedy odpięła Go od drzewa, chłopak natychmiast ruszył w stronę furtki. Okazało się ,że chce mu się do "toalety". Zalatwił się zaraz po opuszczeniu posesji...I powiedzcie czy to nie jest mądralińska istota. Uwielbiam Go. Dziś Jego rany zaopatrzy p.doktor. Dzwoniłam do Niej o prosiłam aby przyjechala i zmieniła zastrzyki na tebletki. Zuluń płacze przy zastrzykach tak strasznie..... mam nadzieję ,że już od dziś bedzie łykał tablety....a robi to naprawdę ochoczo. Goś...allegro dla ZAfirką zrobione naprwadę wyjątkowo pomysłowo. Warto by troszę zgapić pomysł.