Jump to content
Dogomania

Bim- bity przez ludzi, gryziony przez psy, nareszcie w domu :)

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ania+Milva i Ulver']Rozmawiałam z domkiem Bima jakos przed weekendem- sa postępy z zostawaniem samemu w domu!! Bimek czuje sie pewniej i tak nie panikuje. Spał ostatnio z Panem w jednym łóżkui sie przytulał spryciarz;) Ale jak Pan wraca z pracy to szczeka na niego , tak jakby nie pamiętał kto to;) Z czasem na pewno będzie dobrze.
Z kotem wyjadają sobie nawzajem z misek;) wielka przyjaźń!![/QUOTE]
cudownie :D

Posted

[B]Rozliczenie:[/B]
Wpłynęło:
+7zł obraczus27
+40zł kaa

[B]Jesteśmy na 0 ;)[/B]
Dziękuję !!!

Bimek kocha samochód!! Uwielbia jeździć, a nawet czasem Pani go wpuszcza na trochę aby sobie po prostu tak posiedział:evil_lol: Czuje się pewniej, wie już gdzie mieszka i wraca szybko ze spaceru. Szaleje, humor mu dopisuje- czasem pogoni kota dla zabawy:diabloti:
Bimek był w odwiedzinach u pani weterynarz , aby poznał osoby tam pracujące i dobrze sobie ej kojarzył- dostał smakołyki, były głaski.
Na razie jedyny problem to dystans do Pana- raz jest ok, potem znowu gorzej. Poprosiłam aby tylko Pan dawał mu jeść na razie, i żeby chodził z nim sam choć na jeden spacer . Pana dużo nie ma w domu i Bimek się robi taki piesek mamusi trochę, takze muszą znaleźć ze soba jakiś męski wspólny język.

• 1 month later...
Posted

Z domkiem Bimka rozmawiam średnio raz na dwa tygodnie- dzisiaj tez rozmaiałam , bo mineły 2 miesiące od adopcji;)
Bim bez zmian, tzn cały czas ma problem z Panem, nie podchodzi, obszczekuje-były próby z karmieniem, spacerami itp, nic nie działa. Wieczorem Bim śpi znimi w łóżku;) i wtedy obecność Pana my nie przeszkadza, potrafi dac mu całusa nawet, ale w dzien żadnej więzi wobec niego nie wykazuje. Nie wiem dlaczego tak jest.
Za swoją Panią chodzi krok w krok, bez problemu zostaje sam, zaczął ciągnąć na smyczy łobuz i domek zainwestuje w szelki . Ogólnie jakoś tam sobie żyją, Bim musiał przejść wiele złego, ma taki swój świat....
Dzisiaj się śmiałyśmy z Panią, że mąż może być spokojny o sprowadzanie kochanków do domu- Bim na pewno żadnego faceta nie wpuści ;)

• 3 weeks later...
Posted

Po dzisiejszej rozmowie z domkiem załozyłam temat:

[url]http://www.dogomania.pl/threads/225286-Zbyt-mocne-przywi%C4%85zanie.-S%C5%82upsk-prosz%C4%99-o-pomoc!!?p=18909244#post18909244[/url]

Jeśli macie jakieś rady, pomysły to zapraszam.

Oczywiście nie wchodzi w grę oddanie psa absolutnie, ale coś zrobić trzeba.

• 3 weeks later...
Posted

[quote name='Ania+Milva i Ulver']Wyżej w poście jest link do sytuacji jaka jest w domu u Bima.

Dostałam na święta kartkę z życzeniami zdjęcie Bimulka jako zółtego kurczaka;) Spróbuję jakos zeskanować[/QUOTE]

Aniu, ten link sie nie otwiera.

• 4 weeks later...
Posted

Rozmawiałam z domkiem w 4 miesięczną rocznicę adopcji;) Jest trochę lepiej , Bimek więcej sam wypoczywa. Robi szybkie postępy, choć też mam kilka wad;)
Może przyjdzie mi go gościć w ramach hotelowania na kilka dni, ale to już w sytuacji awaryjnej;)

• 1 month later...
Posted

Są:) ale jakoś sobie domek radzi, przywykł . Jest tam jakaś poprawa, Bim znalazł sobie miejsce w domu gdzie wypoczywa i daje trochę odsapnąć swojej Pani.
Mężczyzn nie cierpi, nawet do swojego Pana nie jest w stanie się przekonać niestety....

• 2 weeks later...
Posted

przydałby się dobry behawiorysta. Już pisałam na tym drugim wątku, ale nie wiem czy ktoś tam zagląda więc napiszę jeszcze raz. Jak nie mamy na dogo żadnego behawiorysty z polecenia w tamtych okolicach to można jeszcze zadzwonić do tamtejszego związku kynologicznego. Powinni polecić kogoś.

• 4 weeks later...