Ajula Posted February 15, 2014 Posted February 15, 2014 Erka napisałam prośbę o wsparcie dla Oskara na wątku Skarpety Staruszkowej im. Talcott [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/185536-Skarpeta-im-Talcott-szuka-odpowiedzialnego-skarbnika!?p=21882579#post21882579[/url] Quote
Radek Posted February 15, 2014 Posted February 15, 2014 [quote name='erka'] No cóz, trzeba zrobić te badania i zobaczyć , co wet zadecyduje. [/QUOTE] Ciężko w takiej sytuacji coś pisać i "doradzać", ale jeśli mogę się wtrącić, to myślę że warto te badania zrobić, koszt chyba nie będzie zbyt wielki a będzie dokładniejsza wiedza. Quote
Ajula Posted February 15, 2014 Posted February 15, 2014 [quote name='Radek']Ciężko w takiej sytuacji coś pisać i "doradzać", ale jeśli mogę się wtrącić, to myślę że warto te badania zrobić, koszt chyba nie będzie zbyt wielki a będzie dokładniejsza wiedza.[/QUOTE] a któż miałby się "wtrącać" jak nie Ty? :) najwierniejszy przyjaciel Oskara.... Ja mało co się dokładałam, ale się wtrącam jak widzisz. Nie robię tego, żeby komuś dokuczyć. Szkoda mi bardzo tego biedaka. Nie chcę krytykować, ale mobilizować :) Właśnie mam nadzieję, że Skarpeta Staruszkowa wesprze Oskara i Erka będzie miała za co zrobić mu chociaż podstawowe badania. Na wątku skarpety widziałam, że są już głosy "Za". Poczekajmy na decyzję. Quote
Ajula Posted February 16, 2014 Posted February 16, 2014 Erko Oskarek dostał dotację 150 zł od Skarpety Staruszkowej :loveu: wejdź proszę na tamten wątek i podaj agusizet nr konta Quote
andzia69 Posted February 16, 2014 Posted February 16, 2014 czytam, ze nie ma go kto zawieźc na badania krwi...a nie można poprosić jakiegoś weta, zeby przyjechał z wizytą domową do Oskara? moze nie doliczy Bóg wie ile za tą uslugę Quote
erka Posted February 16, 2014 Author Posted February 16, 2014 [quote name='Ajula']Erko Oskarek dostał dotację 150 zł od Skarpety Staruszkowej :loveu: wejdź proszę na tamten wątek i podaj agusizet nr konta[/QUOTE] Ajula, bardzo dziękuję za pomoc dla Oskarka:). Już tam napisałam . Quote
Ajula Posted February 16, 2014 Posted February 16, 2014 teraz trzeba by jeszcze znaleźć transport do weta Quote
yolanovi Posted February 17, 2014 Posted February 17, 2014 [quote name='andzia69']czytam, ze nie ma go kto zawieźc na badania krwi...a nie można poprosić jakiegoś weta, zeby przyjechał z wizytą domową do Oskara? moze nie doliczy Bóg wie ile za tą uslugę[/QUOTE] Myślę, że to jest dobry pomysł. Przecież są wizyty domowe. Oskarek jest ciężki i do auta sam nie wskoczy, nie będzie tak łatwo go tam wsadzać i stres dla psa. Chyba najlepiej zamówić wizytę domową. Quote
erka Posted February 17, 2014 Author Posted February 17, 2014 Chyba to będzie najlepsze wyjście, bo jednak slay nie ma czasu pojechać. A żeby wsadzić Oskara do samochodu, to Jaaga mówi,że trzeba by to zrobić na kocu i samochód musiałby mieć tył otwierany, bo inaczej nie da rady. Przeceiz wet może krew do badania pobrac na miejscu. Quote
Radek Posted February 17, 2014 Posted February 17, 2014 Za wiele to nie jest, ale jeszcze dychę przelałem dodatkowo dla Oskara. Quote
yolanovi Posted February 18, 2014 Posted February 18, 2014 I co w sprawie badań Oskarka? Będzie wizyta domowa? Quote
agusiazet Posted February 22, 2014 Posted February 22, 2014 W dniu dzisiejszym przelałam dla Oskara 150 zł od Skarpety im. Talcott. Proszę o potwierdzenie jak pieniążki wpłyną na wątku skarpetowym:) Quote
erka Posted February 22, 2014 Author Posted February 22, 2014 Dziękujemy bardzo, jak dojdą , potwierdzę :). Dzisiaj Oskar był u weta. Nikt nie chciał przyjechac na wizytę, a Oskar już od 3 dni bardzo źle się czuł, nie wstawał, załatwiał się pod siebie, rano w miare normalnie, wieczorem biegunka :(. Dziękuje bardzo slayowi, który dzisiaj pojechał z Oskarkiem:). Badania krwi wskazują na jakis stan zapalny, ale watroba jest nawet w niezłym stanie jak na razie, miewał juz o wiele gorsze wyniki. Dostał leki i ma pojechać we wtorek na kontrolę, jeżeli stan sie nie poprawi, trzeba zrobić usg. Nie wiadomo, czy to, że nie chodził, to tylko sprawa łap, czy nie jakaś duża bolesność ze strony żołądka . W każdym razie po lekach Oskar sam poszedł do domu, a w tamtą stronę był wnoszony. Quote
Ajula Posted February 23, 2014 Posted February 23, 2014 kiepskie wieści, ale niestety musimy je przyjąć ze zrozumieniem, bo tak to jest ze staruszkami :shake: Mają najróżniejsze dolegliwości, tak jak i starzy ludzie. Mam nadzieję, że to jeszcze da się podleczyć, żeby on się nie męczył i jego opiekunowie też. Quote
Radek Posted February 23, 2014 Posted February 23, 2014 Pozostaje mieć nadzieję, że uda się jeszcze podkurować staruszka. Żeby mógł się cieszyć nadchodzącą wiosną. Quote
erka Posted February 24, 2014 Author Posted February 24, 2014 (edited) Doszło 150 zł ze Skarpety im.Talcott, bardzo serdecznie dziękujemy:loveu:. Edited February 24, 2014 by erka Quote
Ajula Posted February 24, 2014 Posted February 24, 2014 no naprawdę zadziwiająco dobre ma te wyniki :) Quote
erka Posted February 25, 2014 Author Posted February 25, 2014 Wklejam wynik i rachunek za bad.Oskarka. [IMG]http://i57.tinypic.com/24x3y3r.jpg[/IMG] Quote
Radek Posted February 26, 2014 Posted February 26, 2014 Wyniki wyglądają dobrze, a jak się staruszek czuje? Lepiej troszkę? Quote
Ajula Posted March 3, 2014 Posted March 3, 2014 Mam nadzieję, że leki pomagają i Oskar czuje się lepiej Quote
savahna Posted March 8, 2014 Posted March 8, 2014 I jak tam Oskar?? A zdjątka jakieś można prosić?:oops: Quote
Radek Posted March 8, 2014 Posted March 8, 2014 Mam nadzieję, że u Oskara nie jest źle (a może ciut lepiej?). Quote
erka Posted March 10, 2014 Author Posted March 10, 2014 Tak , Oskarowi polepszyło się , juz ma mniejsze problemy z chodzeniem, a nawet w ostatnie cieplejsze dni trochę czasu spędza w ogrodzie:). Quote
Recommended Posts