Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Erka napisałam prośbę o wsparcie dla Oskara na wątku Skarpety Staruszkowej im. Talcott
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/185536-Skarpeta-im-Talcott-szuka-odpowiedzialnego-skarbnika!?p=21882579#post21882579[/url]

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='erka']
No cóz, trzeba zrobić te badania i zobaczyć , co wet zadecyduje.
[/QUOTE]

Ciężko w takiej sytuacji coś pisać i "doradzać", ale jeśli mogę się wtrącić, to myślę że warto te badania zrobić, koszt chyba nie będzie zbyt wielki a będzie dokładniejsza wiedza.

Posted

[quote name='Radek']Ciężko w takiej sytuacji coś pisać i "doradzać", ale jeśli mogę się wtrącić, to myślę że warto te badania zrobić, koszt chyba nie będzie zbyt wielki a będzie dokładniejsza wiedza.[/QUOTE]
a któż miałby się "wtrącać" jak nie Ty? :) najwierniejszy przyjaciel Oskara....
Ja mało co się dokładałam, ale się wtrącam jak widzisz. Nie robię tego, żeby komuś dokuczyć. Szkoda mi bardzo tego biedaka. Nie chcę krytykować, ale mobilizować :)
Właśnie mam nadzieję, że Skarpeta Staruszkowa wesprze Oskara i Erka będzie miała za co zrobić mu chociaż podstawowe badania.
Na wątku skarpety widziałam, że są już głosy "Za". Poczekajmy na decyzję.

Posted

[quote name='Ajula']Erko Oskarek dostał dotację 150 zł od Skarpety Staruszkowej :loveu:
wejdź proszę na tamten wątek i podaj agusizet nr konta[/QUOTE]

Ajula, bardzo dziękuję za pomoc dla Oskarka:). Już tam napisałam
.

Posted

[quote name='andzia69']czytam, ze nie ma go kto zawieźc na badania krwi...a nie można poprosić jakiegoś weta, zeby przyjechał z wizytą domową do Oskara? moze nie doliczy Bóg wie ile za tą uslugę[/QUOTE]

Myślę, że to jest dobry pomysł. Przecież są wizyty domowe. Oskarek jest ciężki i do auta sam nie wskoczy, nie będzie tak łatwo go tam wsadzać i stres dla psa. Chyba najlepiej zamówić wizytę domową.

Posted

Chyba to będzie najlepsze wyjście, bo jednak slay nie ma czasu pojechać. A żeby wsadzić Oskara do samochodu, to Jaaga mówi,że trzeba by to zrobić na kocu i samochód musiałby mieć tył otwierany, bo inaczej nie da rady.
Przeceiz wet może krew do badania pobrac na miejscu.

Posted

Dziękujemy bardzo, jak dojdą , potwierdzę :).

Dzisiaj Oskar był u weta. Nikt nie chciał przyjechac na wizytę, a Oskar już od 3 dni bardzo źle się czuł, nie wstawał, załatwiał się pod siebie, rano w miare normalnie, wieczorem biegunka :(.

Dziękuje bardzo slayowi, który dzisiaj pojechał z Oskarkiem:).
Badania krwi wskazują na jakis stan zapalny, ale watroba jest nawet w niezłym stanie jak na razie, miewał juz o wiele gorsze wyniki.
Dostał leki i ma pojechać we wtorek na kontrolę, jeżeli stan sie nie poprawi, trzeba zrobić usg.
Nie wiadomo, czy to, że nie chodził, to tylko sprawa łap, czy nie jakaś duża bolesność ze strony żołądka .

W każdym razie po lekach Oskar sam poszedł do domu, a w tamtą stronę był wnoszony.

Posted

kiepskie wieści, ale niestety musimy je przyjąć ze zrozumieniem, bo tak to jest ze staruszkami :shake:
Mają najróżniejsze dolegliwości, tak jak i starzy ludzie. Mam nadzieję, że to jeszcze da się podleczyć, żeby on się nie męczył i jego opiekunowie też.

Posted

Tak , Oskarowi polepszyło się , juz ma mniejsze problemy z chodzeniem, a nawet w ostatnie cieplejsze dni trochę czasu spędza w ogrodzie:).