Jaaga Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 Dwie mniejsze sunie świętokrzyskie do kojca, a Savanek luzem na ogród. Oskar i tak już tylko bywa w ogrodzie, bo woli być przed domem lub spedzać dni w sieni, bo stamtąd ma oko na wszystko, co się wokół domu dzieje. Myslę, że nie będzie niegościnny, bo Svanek to taki sam staruszek. Nie lubił tylko Gupika, bo wiecznie kopulował mu na ogonie, ale Gupik dziś pojechał do DS, więc Oskar ma spokój. Najbardziej martwię się o sunie znalezioną przez ang, bo może być w ciąży. Quote
Radek Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 [quote name='Jaaga']woli być przed domem lub spedzać dni w sieni, bo stamtąd ma oko na wszystko, co się wokół domu dzieje. [/QUOTE] Jak przystało na psa stróżującego;) Quote
Jaaga Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 Raz nawet śmiałyśmy się z niego z mamą, bo wyjątkowo ktos na drodze mu sie nie spodobł. Stał bez ruchu przed schodami wyprostowany w pozycji obronnej i nawet szczekał. Jakbym była tym obcym, to nie miałabym odwagi podejść pod dom, którego broni taki pies. Cała zgredowatość z niego wtedy wyparowała. Normalnie jest towarzyski i wita się z gośćmi. Czasem zaskakuje moich klientów i boją sie wyjść z auta. Do szczekliwego Wolfa wszyscy od lat przywykli, ale Oskar budzi respekt wielkością. Quote
erka Posted June 1, 2012 Author Posted June 1, 2012 Zapomniałam tu napisać,że 16 maja przelałam na konto Oskarka 500 zł ze skarpety psów kieleckich, tak że dług zmniejszył się do 173,44 zł. Ale niestety nie na długo, bo już kończy sie karma i trzeba też zapłacić za dt w czerwcu. Quote
emilia2280 Posted June 2, 2012 Posted June 2, 2012 Dzis do domu pojechal mój maly Bono, Ela sama go odebrala razem z nowym domem :) Oskar na pewno byl dla niego mily, wiéc jak moglabym mu nie kupic karmy dziadu staremu ;p Quote
Jaaga Posted June 3, 2012 Posted June 3, 2012 Emilio, dziękujemy. Rzeczywiście był miły, bo on dla wszystkich psów taki jest. Za to Bono też ma fajny charakter i podobno nową rodzinę również. Teraz jak wyjechał, to jego koleżanka zrobiła się jeszcze bardziej przylepna. Pierwszy raz widzimy takie grzeczne i miłe spanielki. Bardzo się już do mamy przyzwyczaiła. Na spacerach jest też idealna. Oby szybciutko znalazła już swój dom, żeby kolejny raz nie musiała miejsca zmieniać. Dzis Andrzej jedzie do na wyprawę świętokrzyska po psy, ale może już jutro da radę z Moną pojechać do lekarza. Quote
Jaaga Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 Dziękujemy Radku. Niestety przy tej deszczowj pogodzie znowu rozmoczyła się rana między palcami. Erko, sprawdź prosze czy gdzie u Was można jeszcze Abacil do dezynfekcji kupic, bo u nas nigdzie nie ma. Quote
emilia2280 Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 biedny dziad. czekam na karte z banku, jutro lub pojutrze zamowie mu jedzenie na karte. ciesze sie ze psiaki mile dla siebie, Oskar niejednego szczeniaka w koncu na wlasnej piersi wychowal. Quote
Radek Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 [quote name='Jaaga'] Niestety przy tej deszczowj pogodzie znowu rozmoczyła się rana między palcami.[/QUOTE] Bidulek musi czekać na poprawę pogody. Quote
emilia2280 Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 w koncu przyszla karta, przed chwilá zamówilam dziadowi karme w krakvecie. mam nadzieje ze przyslá szybko. a jak nasz tetryk i jego palce miewajá sié dzisiaj? Quote
erka Posted June 8, 2012 Author Posted June 8, 2012 Emilio, wielkie dzięki w imieniu dziada:loveu:. Quote
Jaaga Posted June 13, 2012 Posted June 13, 2012 Wyżerke ma co dzień. Zwłaszcza, jak uda mu się zjeść kotom ich jedzonko. Wtedy Hepatic lezy i czeka. Emilio, dziękuję w imieniu oskara. Dam znać, jak jedzenie przyjdzie. Erko, dowiedziałas się może o ten Abacil? Quote
Radek Posted June 13, 2012 Posted June 13, 2012 [quote name='Jaaga']Zwłaszcza, jak uda mu się zjeść kotom ich jedzonko. [/QUOTE] A to łobuz podjadający;) Quote
erka Posted June 13, 2012 Author Posted June 13, 2012 Przelałam do Jaagi 200 zł na dt w czerwcu. Debet Oskarkowy wynosi [B]353,44 zł. [/B] Quote
Radek Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 Oj, bidulek znowu na minusie. Ja w tym miesiącu nie wspomogę dodatkowo, jestem finansowo "na styk" Quote
Ajula Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 zapiszę sobie, jak mi coś wejdzie na konto, to przeleję chociaż kilka zł Quote
erka Posted June 21, 2012 Author Posted June 21, 2012 Dzisiaj przelałam 353,44 zł ze skarpety psów kieleckich na dług Oskara, tak że jest na razie na zero. Quote
emilia2280 Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 na zdrowie dziadowi Oskarowi, on bidny stale zadluzony. Quote
erka Posted June 22, 2012 Author Posted June 22, 2012 Bardzo dziękujemy w imieniu Oskarka:loveu: Quote
Ajula Posted June 28, 2012 Posted June 28, 2012 na jakie konto wpłacać dla Oskara? bo w pierwszym poście nie jest podane, nie mogę znaleźć Quote
Recommended Posts